View Poll Results: Da li želiite da imate djecu?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • Da, sa zadovoljstvom!

80 55.94%
  • Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!

7 4.90%
  • Da, ali samo ako se steknu uslovi!

25 17.48%
  • Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...

1 0.70%
  • Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....

13 9.09%
  • Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!

4 2.80%
  • Želim jer se to očekuje od mene!

1 0.70%
  • Ne razmišljam o tome uopšte!

2 1.40%
  • Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...

5 3.50%
  • Nijedna opcija mi ne odgovara....

14 9.79%
Multiple Choice Poll.
Page 61 of 63 FirstFirst ... 115157585960616263 LastLast
Results 1,501 to 1,525 of 1552

Thread: Roditeljstvo, da ili ne?

Thanks Thanks Given 
    24,853
    Thanks Thanks Received 
    10,629
    Thanked in
    8,029 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Keramičar, vodoinstalater, parketar, moler, električar, veterinar… Nikad nije bilo lakse zaraditi novac nego danas poštenim radom u ovim zanimanjima. Al nivoj mora da se drži. Fakultet, magistratura, doktorati, ludila razna…
    Koliko sam samo pokvarenog i dehumanizovanog svijeta srela među "akademske" građane i koliki nivo licemjerja.Radija bi sa keramičarem popila pivo ili seljaninom nekim sa 4 osnovne nego pojedinima iz tih krugova ne znam šta.

Ogadio mi se sav taj krem DE la krem.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

2. The Following 2 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    27,489
    Thanks Thanks Received 
    8,712
    Thanked in
    4,310 Posts

Niste realni. Moje mišljenje.
    Pokvarenog svijeta ima svuda. Nema gore lukavštine od one seljačke. Što se toga sijela tiče Blue.
    Caesar, sigurno se može u današnje vrijeme (i u svako) lijepo zaraditi sa tim zanimanjima, ali nije ni malo lako. Jesi li radio šta od tih poslova ljeti u Podgorici? Ili zimi na nekoj zgradi gdje šiba promaja a napolju oko nule?
    Pričam o tome da je nekad i onaj vrlodobar đak imao šanse da upiše gimnaziju, ekonomsku, medicinsku...danas u ovom sistemu mislim da nema šanse. Znači ako ne forsiraš dijete (malo je djece koja sama hoće) odmah si mu skratio mogućnosti za cijeli život. Naravno da to odmah ne znači ništa loše i nije jedino što je bitno u razvoju, ali je sigurno limitirano.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

4. The Following User Says Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,853
    Thanks Thanks Received 
    10,629
    Thanked in
    8,029 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Pokvarenog svijeta ima svuda. Nema gore lukavštine od one seljačke. Što se toga sijela tiče Blue.
    Caesar, sigurno se može u današnje vrijeme (i u svako) lijepo zaraditi sa tim zanimanjima, ali nije ni malo lako. Jesi li radio šta od tih poslova ljeti u Podgorici? Ili zimi na nekoj zgradi gdje šiba promaja a napolju oko nule?
    Pričam o tome da je nekad i onaj vrlodobar đak imao šanse da upiše gimnaziju, ekonomsku, medicinsku...danas u ovom sistemu mislim da nema šanse. Znači ako ne forsiraš dijete (malo je djece koja sama hoće) odmah si mu skratio mogućnosti za cijeli život. Naravno da to odmah ne znači ništa loše i nije jedino što je bitno u razvoju, ali je sigurno limitirano.

Ima nije da nema i sad ćemo u off ali čisto da pojasnim na što mislim.Znači ako neko uzme od seljaka 10tona jabuka i očekuje da će mu preko 80% biti okey ako sam ne ode i ne pregleda taj je naivan.Naravno da vole da prevare i to a sve na sitno.Ali akademac će da smulja nešto da ti uvali zaraženi sadni materijal sve uz krug drugih akademaca ili će daleko na većem intelektualnom i potkovanom nivou da ti proda muda za bubrege seljaka moš provaliti u roku odma.Ali meni daleko više smeta kad akademac oće da mi mulja i da me vara i sve to zavije u neke 8ebene akademske folije no neki priprosti seljak.I još će da koristi svoju jebenu titulu ka vidiš ja sam dr mr mislim se zabolje me.I taj isti akademac će ovog seljaka da gleda sa visine ka viđ ovog nesretnika a on ista bagra samo još sofisticiranija.I što reče jedan Rus u kafani ja bi u današnjem svijetu najradije u neku šumu kad ga pitaše đe bi živio.Majke mi i ja biIzvinjavam se na off čisto radi objašnjenja.

Thanks Thanks Given 
    6,601
    Thanks Thanks Received 
    6,197
    Thanked in
    3,611 Posts

Srecom pa ovi majstori nemaju kicmu i koljena i uvijek su na suvo i toplo

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    105
    Thanked in
    77 Posts

Ipak je lakše podnosit akademsku izvještačenost od lukavstva "seljaka". Ali što se tiče podizanja(vaspitavanja) đece..... tu stvari drugačije stoje. Usaditi manire(izvještačenost) "finog" ponašanja na jedan krajnje neprirodan način u mladu osobu je virus koji polako ali sigurno razara karakter i ne dozvoljava da se razvije originalnost "individue".
    Valjda??? sam zato i zadovoljan sopstvenim statusom seljaka

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Default Roditeljstvo, da ili ne?

Ja sam samo pokušao da kažem da formalno obrazovanje kad se podvuče crta ne znači više od alatke za preživljavanje i da mu se pridaje previše značaja. Čitav život se provede u oštrenju mača da bi kad se sretnemo sa krajem shvatili da je sječivo slomljeno. Neće ni keramičar možda bolje proći ali ta iluzija obrazovanosti je nesto najopasnije sa čime sam se sreo. Time hranimo djecu danas.
    Last edited by Caesar; 28-03-25 at 21:16.
    γνῶθι σαὐτόν

9. The Following 3 Users Say Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,614
    Thanks Thanks Received 
    4,878
    Thanked in
    2,517 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Keramičar, vodoinstalater, parketar, moler, električar, veterinar… Nikad nije bilo lakse zaraditi novac nego danas poštenim radom u ovim zanimanjima. Al nivoj mora da se drži. Fakultet, magistratura, doktorati, ludila razna…
    Ajde keramičaru provedi šest sati dnevno, 24 dana mjesečno, 11 mjeseci u godini i onda tako 30-40 godina klečeći na koljenima, na betonu, promaji.
    Ajde slično odradi parketaru...
    Da rezimiramo, ulazi li u satnicu useravanje u zdravlje sa gomilom "zanatskih" poslova. Neki diskusi, nagrđene kičme, proširene vene, nagrđeni zglobovi...
    Ne udaram ti kontru, štoviše vrlo često volim pročitat tvoj "out of box", ali nije baš da je nikad lakše zaradit.
    Poenta je u sledećem. Za dosta zanimanja moraš da završiš neke fakultete i neke dodatne škole, pa i za vetereniara iz posta. Isto važi i za advokate, ljekare, računovođe, revizore, brokere i gomilu drugih zanimanja, ova su mi prva pala na pamet.
    Pored toga, fakultet treba i za karijeru. Koliko god da si dobar u poslu, ako se traži mjesto gdje je predviđen fakultet, teško će primiti nekoga sa srednjom, posebno u većim firmama, makar to bila IT pozicija gdje je taj sa srednjom npr najbolji. Jednostavno, toga sa srednjom neće pozvati ni na test ni na razgovor ako je mjesto sistematizovano sa nekim fakultetom. Čak i ako je neki talenat neće ga uzeti jer je prekomplikovano mijenjati sistematizaciju i jednim takvim pomjeranjem remetiti cio sistem.
    Znam za slučajeve izuzetno sposbnih osoba koje su dobacivale sa srednjom do nekih pozicija u firmama. To se dešavalo samo u firmama koje nisu međunarodne. Takođe, i u tom slučaju imali su manja primanja od kolega sa fakultetom na istom nivou.Razlog je jednostavan. I poslodavac je znao da ima sužene opcije i alternative.
    Dakle, ima škola smisla i treba malo pogurat djecu da to završe.
    Ako ovi ne budu valjali, bar ćemo njih lako maknut

11. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,853
    Thanks Thanks Received 
    10,629
    Thanked in
    8,029 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Ajde keramičaru provedi šest sati dnevno, 24 dana mjesečno, 11 mjeseci u godini i onda tako 30-40 godina klečeći na koljenima, na betonu, promaji.
    Da rezimiramo, ulazi li u satnicu useravanje u zdravlje sa gomilom "zanatskih" poslova. Neki diskusi, nagrđene kičme, proširene vene, nagrđeni zglobovi...
    Ne udaram ti kontru, štoviše vrlo često volim pročitat tvoj "out of box", ali nije baš da je nikad lakše zaradit.
    Poenta je u sledećem. Za dosta zanimanja moraš da završiš neke fakultete i neke dodatne škole, pa i za vetereniara iz posta. Isto važi i za advokate, ljekare, računovođe, revizore, brokere i gomilu drugih zanimanja, ova su mi prva pala na pamet.
    Pored toga, fakultet treba i za karijeru. Koliko god da si dobar u poslu, ako se traži mjesto gdje je predviđen fakultet, teško će primiti nekoga sa srednjom, posebno u većim firmama, makar to bila IT pozicija gdje je taj sa srednjom npr najbolji. Jednostavno, toga sa srednjom neće pozvati ni na test ni na razgovor ako je mjesto sistematizovano sa nekim fakultetom. Čak i ako je neki talenat neće ga uzeti jer je prekomplikovano mijenjati sistematizaciju i jednim takvim pomjeranjem remetiti cio sistem.
    Znam za slučajeve izuzetno sposbnih osoba koje su dobacivale sa srednjom do nekih pozicija u firmama. To se dešavalo samo u firmama koje nisu međunarodne. Takođe, i u tom slučaju imali su manja primanja od kolega sa fakultetom na istom nivou.Razlog je jednostavan. I poslodavac je znao da ima sužene opcije i alternative.
    Dakle, ima škola smisla i treba malo pogurat djecu da to završe.
    Evo ti se smije ovaj što je bogat ka sam đavo kako mu je ime a ne zna se okle je više šupalj.

https://youtube.com/shorts/ZNt_GoOBH...zKORyO8a8zLUwp

Thanks Thanks Given 
    7,614
    Thanks Thanks Received 
    4,878
    Thanked in
    2,517 Posts

Iskuliraj malo glede uspjeha đeteta. Neka budu đeca. Pušti Luče. Upisaće se. Ako ne u PG Gimnaziju, onda u DG.
    Ili u neku drugu srednju. Vjeruj mi na riječ, učit u PG Gimnaziju je teško njesra. Drilovanje od strane profesore, koje prelazi u maltretiranje sa njihovim suludim kriterijumima. Učio sam ne pričam napamet.
    Evo moje dijete navalilo oće baš tamo, ja joj zborim nemoj, ali uticaj nemam. Uz to ambiciju navalilada uči da bi se upisala, valjda taj završni nosi dosta bodova.
    Usput, prošle godine su i vrlodobri upadali, tako da se ne sjekiraj.
    A da se pitam neka dijete odradi srednju đe mu je lakše. Svakako neće puno naučit. Ja se srednje, posebno gimnazije sjećam kao rekapitulacije gradiva iz osnovne, manje više.

14. The Following 2 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,614
    Thanks Thanks Received 
    4,878
    Thanked in
    2,517 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Evo ti se smije ovaj što je bogat ka sam đavo kako mu je ime a ne zna se okle je više šupalj.

https://youtube.com/shorts/ZNt_GoOBH...zKORyO8a8zLUwp
    Svi oni koji kažu da novac unesreći ljude, neka ga uplate na moj račun. Žrtvovaću se i nositi njihov krst.

Thanks Thanks Given 
    24,853
    Thanks Thanks Received 
    10,629
    Thanked in
    8,029 Posts

Svi oni koji kažu da novac unesreći ljude, neka ga uplate na moj račun. Žrtvovaću se i nositi njihov krst.
    Znači ja ti velim da ovaj bilde na debilanu obrnuo milione dok ti tu navodiš neke titule i mučno sticanje znanja a ovaj na zajebanciju obrnuo milione jer je globalno planeta paglu a tako tjub šljaka.I ti veliš sad kako je može biti novac unesrećio nekoga.Ne da novac ne može da unesreći ali ne može ni da usreći.
    Kapiraš?
    Okle ti znaš da je neki paraš srećniji od nekog tamo pustinjaka?Da li je ili nije ja ne znam ali jedno znam radija bi s ovim drugim sjela pored vatre no s ovim tu po nekakvim skupijama koktelima slušala BULŠITE.
    I još nešto da ti rečem vrlo bitno upoznala sam profesore koji su vas cijeli život uložili u nauku ali ko jebe nauku oni zavise od grantova,od korporacija,od jebenog kapitalizma koji je brutalan i oni mogu samo da ispunjavaju njihove zahjteve.A što se tiče etike ko jebe etiku,jel.
    Nisam impresionirana roleksima,rolsrojsima,samozapaljivim jahtama,gadi mi se vas taj *****njski svijet koji je s***** majčicu planetu.Koji ne zna da uživa u zalasku sunca.
    Šumu talasa.Kiši.
    A meni je otac to odmalena rekao nekad čovjek ima nekad nema,nekad ima puno,nekad ima malo,a nekad u materijalno nema ništa i nikad ljude nemoj gledati kroz to.I bio je posve u pravu.

17. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,614
    Thanks Thanks Received 
    4,878
    Thanked in
    2,517 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Znači ja ti velim da ovaj bilde na debilanu obrnuo milione dok ti tu navodiš neke titule i mučno sticanje znanja a ovaj na zajebanciju obrnuo milione jer je globalno planeta paglu a tako tjub šljaka.I ti veliš sad kako je može biti novac unesrećio nekoga.Ne da novac ne može da unesreći ali ne može ni da usreći.
    Kapiraš?
    Okle ti znaš da je neki paraš srećniji od nekog tamo pustinjaka?Da li je ili nije ja ne znam ali jedno znam radija bi s ovim drugim sjela pored vatre no s ovim tu po nekakvim skupijama koktelima slušala BULŠITE.
    I još nešto da ti rečem vrlo bitno upoznala sam profesore koji su vas cijeli život uložili u nauku ali ko jebe nauku oni zavise od grantova,od korporacija,od jebenog kapitalizma koji je brutalan i oni mogu samo da ispunjavaju njihove zahjteve.A što se tiče etike ko jebe etiku,jel.
    Nisam impresionirana roleksima,rolsrojsima,samozapaljivim jahtama,gadi mi se vas taj *****njski svijet koji je s***** majčicu planetu.Koji ne zna da uživa u zalasku sunca.
    Šumu talasa.Kiši.
    A meni je otac to odmalena rekao nekad čovjek ima nekad nema,nekad ima puno,nekad ima malo,a nekad u materijalno nema ništa i nikad ljude nemoj gledati kroz to.I bio je posve u pravu.
    Otprilike:

Novac je kovana sloboda”, rekao je Fjodor Dostojevski. Vjerovatno niko nikada u jednoj rečenici nije suštinski bolje anticipirao ovaj suptilni odnos između duha i materije. Izgleda da sloboda itekako ima svoju materijalnu komponentu (i to baš iskovanu), a sa druge strane ispade da ni novac nije lišen duhovnosti. Prosječan čovjek ovu uzajamnost osjeća svakodnevno. Dakle, onaj ko nema dovoljno novca, ima veoma ograničenu slobodu, a veoma često je i u nekom vidu robovske zavisnosti od drugog čovjeka.

19. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,853
    Thanks Thanks Received 
    10,629
    Thanked in
    8,029 Posts

Tješi se Gagarine,tješi se ali prokleto nije.

I nemoj mi citirati Dostojevskog.Što nisi citira Solženjicina koji je gulio u Gulag?Što nisi citira Jesenjina koji je reka ja sam samo sanjar.
    Što ne citira na kraju krajeva Bodlera kojeg je Francuska satanizovala a potom komercijalizovala.
    Pridavati značaj novcu do u ravni sa duhovnošću je čist bulšit.A ja ti velim kako stvari funkcionišu u naučne zajednice teško čovječanstvu kojemu srebroljublje diktira etiku,nauku i liriku.Toliko.

Thanks Thanks Given 
    24,853
    Thanks Thanks Received 
    10,629
    Thanked in
    8,029 Posts

Iskuliraj malo glede uspjeha đeteta. Neka budu đeca. Pušti Luče. Upisaće se. Ako ne u PG Gimnaziju, onda u DG.
    Ili u neku drugu srednju. Vjeruj mi na riječ, učit u PG Gimnaziju je teško njesra. Drilovanje od strane profesore, koje prelazi u maltretiranje sa njihovim suludim kriterijumima. Učio sam ne pričam napamet.
    Evo moje dijete navalilo oće baš tamo, ja joj zborim nemoj, ali uticaj nemam. Uz to ambiciju navalilada uči da bi se upisala, valjda taj završni nosi dosta bodova.
    A da se pitam neka dijete odradi srednju đe mu je lakše. Svakako neće puno naučit. Ja se srednje, posebno gimnazije sjećam kao rekapitulacije gradiva iz osnovne, manje više.
    Ne bi vjerova čega se ja sjećam iz jebene nikšićke gimnazije najradija bi sva ta sjećanja da izbrišem i nije to zbog profesora i stečenog znanja i nije to zbog ocjena no do jebenih maminih i tatinih sinova mafijaša.

Profesora matematike koji je bio neki operativac na Kosovu.Istina matematiku je razbija na faksu mi nije trebalo ni da prelistam štivo.Sad je direktor iste.Ali,realno ničega se pravo da ti rečem lijepoga iz jebene gimnazije ne sjećam.

22. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    105
    Thanked in
    77 Posts

Ne čine slobodu prostor i materija. Sloboda je stanje duha. Ona je sačuvano dostojanstvo. Dokle gođ opstaje čovjek u "čovjeku" ona je na snazi. Ali kad vam iŠćeraju tog čovjeka ne može vas spasiti nikakvo bogatstvo od doživotne "robije".

24. The Following User Says Thank You to pecaros For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    27,489
    Thanks Thanks Received 
    8,712
    Thanked in
    4,310 Posts

Ma znam ja da srednja kao srednja ne znači previše. I upravo zato nisam zagovornik (kao što rekoh na startu) da to moraju biti sve petice. Ali se onda dođe do probelma o upisu. Jer većina roditelja forsira djecu da to budu sve petice, plus dosta drugih stvari koje omogućavaju djeci da budu Luče, odlični i onda onaj vrlodobar ima male šanse kad je u pitanju upis. Ne brinem toliko, dobar je đak svakako, ne ide joj to teško, ali mora da se ćera što bi rekli. Sama bi se rijetko kad sjetila.

A što se tiče novca... Možda ne daje slobodu na koju Blue misli, ali određenu svakako daje i zasigurno olakšava i itekako može da poboljša kvalitete života.

Last edited by extravaganca; 29-03-25 at 07:33.

Thanks Thanks Given 
    6,601
    Thanks Thanks Received 
    6,197
    Thanked in
    3,611 Posts

Problem ti u skolama iz malih sredina a pogotovo u onim koje se nalaze na vecim nadmorskim visinama... odatle dolazi ogroman broj luca i odlikasa i samim tim se u startu pravim vrlodobrim djacima onemogucava upis u zeljenu skolu.
    Mada ako ti kao roditelj naucis dijete da samostalno uci, trudi se, ti svoj posao zavrsio...

Thanks Thanks Given 
    7,614
    Thanks Thanks Received 
    4,878
    Thanked in
    2,517 Posts

Ma znam ja da srednja kao srednja ne znači previše. I upravo zato nisam zagovornik (kao što rekoh na startu) da to moraju biti sve petice. Ali se onda dođe do probelma o upisu. Jer većina roditelja forsira djecu da to budu sve petice, plus dosta drugih stvari koje omogućavaju djeci da budu Luče, odlični i onda onaj vrlodobar ima male šanse kad je u pitanju upis. Ne brinem toliko, dobar je đak svakako, ne ide joj to teško, ali mora da se ćera što bi rekli. Sama bi se rijetko kad sjetila.

A što se tiče novca... Možda ne daje slobodu na koju Blue misli, ali određenu svakako daje i zasigurno olakšava i itekako može da poboljša kvalitete života.

Pa đe si ti istomišljeniče . Srednja je vrijeme kad treba djeca da odrastu a ne da okapavaju nad nebitnim činjenicama, aldehiketonima, člankovitim glistama i sličnim stvarima neoohodnim za život. Uvalili su im 15 predmeta i napravili im robiju. I od 15 predmeta gotovo da ništa ne nauče pametno. Da npr. imaju neko preduzetništvo, da ih nauče finansijskoj pismenosti da ih kasnije ne rade, neki takav predmet. Umjesto toga nauči strukturne formule ugljovodonika koji se ne koriste niđe.
    No aj sad. Realno, razuđen sistem viskog školstva omogućava da upišeš manje više fakultet oji hoćeš, pa se prebacaj sa privatnog na državni i sl... Lijepa stvar je da kad dođu do faksa ako su iole bolji studenti otvara se gomila prilika za razmjenu, da odu godinu ili dvije negdje drugo, što je nama bila naučna fantastika.
    Na kraju, imamući u vidu da za 15-20 godina neće postojati 80% postojećih zanimanja, postojeći sistem obrazovanja je svakako stativa.

Što se novca tiče, kao i sve drugo, dobar sluga i loš gospodar. Kovana sloboda zaista jeste. Npr... ako se ima novca, a može i ako si posjednik dobro utrživog znanja, ne moraš trpiš raznorazne idiote. Veliko je to u životu. Veliko olakšanje...

28. The Following 2 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,614
    Thanks Thanks Received 
    4,878
    Thanked in
    2,517 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Problem ti u skolama iz malih sredina a pogotovo u onim koje se nalaze na vecim nadmorskim visinama... odatle dolazi ogroman broj luca i odlikasa i samim tim se u startu pravim vrlodobrim djacima onemogucava upis u zeljenu skolu.
    Mada ako ti kao roditelj naucis dijete da samostalno uci, trudi se, ti svoj posao zavrsio...

Naš obrazovni sistem je takav da je poptuno nebitno koju si srednju školu završio.
    Mnogo mi je na veću brigu da sa anđelima đeca prođu ono što se prolazi u adolescenciji. Da budu na majku, a ne na tatu

30. The Following 5 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    521
    Thanks Thanks Received 
    2,096
    Thanked in
    1,195 Posts

Pa nije nebitno, zavrsis gimnaziju i imas prednost na svakom fakultetu

Thanks Thanks Given 
    27,489
    Thanks Thanks Received 
    8,712
    Thanked in
    4,310 Posts

Za ćerku boga samo to molim

Thanks Thanks Given 
    7,614
    Thanks Thanks Received 
    4,878
    Thanked in
    2,517 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Pa nije nebitno, zavrsis gimnaziju i imas prednost na svakom fakultetu
    Mozda malo bolje predznanje za par bazičnih ispita, poput matematike, fizike, hemije.
    Ništa što se ne može lagano savladat ako postoje neke rupe u predznanju.
    Prilaz na pismeni iz matematike : ispitati tok i nacrtati grafik funkcije 🫠🥱

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,614
    Thanks Thanks Received 
    4,878
    Thanked in
    2,517 Posts

Za ćerku boga samo to molim

Imajući u vidu da je proces takav da što su stariji manji je uticaj porodice na djecu, a veći okruženja, društva i društvenih mreža, taman da se molimo da nam faktor sreće bude naklonjen.

35. The Following 2 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    521
    Thanks Thanks Received 
    2,096
    Thanked in
    1,195 Posts

Mozda malo bolje predznanje za par bazičnih ispita, poput matematike, fizike, hemije.
    Ništa što se ne može lagano savladat ako postoje neke rupe u predznanju.
    Prilaz na pismeni iz matematike : ispitati tok i nacrtati grafik funkcije 﫠辰

Nisam mislio na to nego da tipa da se za upis na ETF racuna informatika koju u gimnaziji imaju samo prvu godinu i koja je jednostavnija nego informatika u elektro, a boduju se isto. Mozda se to promijenilo, znam da je tako bilo 2020. kada sam ja upisivao. Sto se mene tice meni ne bi pomoglo nista da se upisem al prvih 50-60 na listi je bilo iz gimnazije, sto ne bi bio slucaj da postoji tipa prijemni koji uzima najvise bodova umjesto tih predmeta.

Thanks Thanks Given 
    6,722
    Thanks Thanks Received 
    6,418
    Thanked in
    2,695 Posts

Jeste, samo sto isti taj keramicar, majstor, automheanicar, frizer i ostale zanatlije ne moraju da rade 24 dana mjesecno, 11 mjeseci u godini. Ali biraju da rade da bi zaradili sto vise. Sto bi reko golman Krstajic nakon nokauta nogom "Sam pa sam se ubio brate".

LM, sto se tice akademika i seljaka... Problem je sto ljudi jure novac i/ili status, titula, zvanje ili nezvanje ne cine nekog nit postenijim nit nepostenijim.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

38. The Following 2 Users Say Thank You to Antares For This Useful Post:

Page 61 of 63 FirstFirst ... 115157585960616263 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)