Page 9 of 18 FirstFirst ... 5678910111213 ... LastLast
Results 201 to 225 of 432

Thread: Grad Nikšić - opšta tema

Thanks Thanks Given 
    23,816
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

Nemoj mi zamjeriti što ali meni se čini retajp da imaš ti i neke veze sa Nikšićem čim si ovo postavio i masu toga na temu.

Mislim ništa zlonamjerno,naprotiv.

A Nikšić ti je inače ukleti grad u Crnu nam Goru.Nema ukletijeg grada u Crnu nam Goru od Nikšića.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
    Last edited by Bluemoon; 02-02-25 at 18:50.

2. The Following 2 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    329
    Thanks Thanks Received 
    1,583
    Thanked in
    1,211 Posts

CT ga je ušilo u potonje vrijeme.

Thanks Thanks Given 
    1,657
    Thanks Thanks Received 
    2,608
    Thanked in
    1,179 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Nemoj mi zamjeriti što ali meni se čini retajp da imaš ti i neke veze sa Nikšićem čim si ovo postavio i masu toga na temu.

Mislim ništa zlonamjerno,naprotiv.

A Nikšić ti je inače ukleti grad u Crnu nam Goru.Nema ukletijeg grada u Crnu nam Goru od Nikšića.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
    Nemam sta zamjeriti. Imam veze, sto mi je mladost tamo ostala. Ujcevina mi je iz Niksica. Nazalost od industrijskoga grada doslo se do grada kladionica. Grad boema pretvorio se u grad nekukturnih ljudi. Da ne kazem sta drugo. Ali kako god, ima dalje i onu dusu. To mu jos nisu unistili.

Sent from my iPhone using Tapatalk

5. The Following User Says Thank You to retype_htc For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,816
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

Ja da ti rečem moj retajp moja majka iz Beograda kad je došla u Nikšić 15 godina je preplakala đe je došla. Ali,moj otac tad zapeo pa zapeo da se vrati u svoj rodni grad.
    A njemu je bila banja jer je kafanski boem.

Thanks Thanks Given 
    433
    Thanks Thanks Received 
    202
    Thanked in
    104 Posts

Mene vezu fine uspomene za autobusku stanicu. Vrijeme kad sam studirao i ranio na prvi Nibus autobus . Pored ovih sa drvenim stolicama, koji je takodje isao za Pg (pa zamisli kako se voziti sat vremena na tvrdim stolicama), imali su i jedan posleratni bus koji se raspao na Kujavi. Pukla zadnja osovina i tockovi izletjeli . Jedan se zapalio na uzbrdici kod Danilovgrada . Sa nima je vazda bilo avantura.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

8. The Following 2 Users Say Thank You to CYBUG For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,657
    Thanks Thanks Received 
    2,608
    Thanked in
    1,179 Posts

Kako su Sucur i par ljudi oko njega razjebali Nibus.

Thanks Thanks Given 
    1,657
    Thanks Thanks Received 
    2,608
    Thanked in
    1,179 Posts

“Neka novi Nikšić cvati, junak bio ravan lavu, a razvićem, umnim radom, nek’ prilježnom sliči mravu”.

Vijek Manastirske i njenih legendi

OD KAFANE DO “TRI KARTE ZA HOLIVUD”
    Možda najpoznatiji stanovnik te ulice, koje se stari Nikšićani sa simpatijama sjećaju, a dobar dio mlađih je od roditelje čuo za nju, je Natalija Koka Đukanović. Čuvena Koka, ugostiteljka koja je goste primala kao da joj kući dolaze, dobrotvorka o čijim dobročinstvima se i danas priča širom Crne Gore, žena koja je imala ljubavnu priču kao stvorenu za film, u Manastirskoj ulici je 1963. godine otvorila kafanu, jednu od prve tri poslijeratne kafane otvorene u privatnom sektoru. Ostale dvije držali su Vidosava Vida Žižić i Lazar Miloš Stanjević.

Kokina kafana je bila kultno sastajalište Nikšićana. Udala se za Nikšićanina, vojnog pilota, Arsa Radovića, i otišli su u Zmajevo. Suprug je dobio prekomandu na Vis, tamo se zaljubio, a Koka i djeca, Mira i Božidar, vratili su se u Nikšić. Arso se ponovo oženio, sa drugom ženom je dobio još jednu kćerku i sina, a Koka je do kraja života s njim ostala u dobrim odnosima. Kažu da je s djecom išla kod bivšeg muža da se braća i sestre upoznaju, nosila im poklone, da je bila i na veselju kada je Arso udavao kćerku i ženio sina iz drugog braka. Nažalost, Koka je nadživjela svoju djecu.
    Ali, o Koki i njenom životu, priče koje se ispredaju često bi se mogle nazvati legendama. Vjerovatno i zbog toga što je i sama bila i ostala legenda Nikšića. Njena ljubavna priča sa mladim italijanskim kaplarom Encom Kopolom i danas se prepričava. Svako u svojoj verziji, ali je polazna osnova ista. Čak je poslužila kao jedan od motiva u filmu “Tri karte za Holivud”. Za vrijeme Drugog svjetskog rata, u nikšićkom naselju Mušovina, ulogorili su se italijanski vojnici. Jedan mlad kaplar, Enco Kopola često je uveče svirao gitaru i pjevao. Muzika i zvonak glas privukli su Koku i drugarice, pa je Koka po melodiji, jer tekst italijanske pjesme nije znala, odlučila da prati mladog Kopolu. Razmijenjeni pogledi i Kokin glas kao u slavuja bili su dovoljni da se rodi ljubav. Ali, ne i da se odmah ostvari. Rat a Koka i Enco na suprotstavljenim stranama, bio je dovoljan razlog da se ne upoznaju. Koka nije znala Encovo ime, ali je on zapamtio da su je drugarice zvale Koka. Krajem rata kaplar, koji je bio inženjer geodet, oženio je Slovenku Anu u čijoj se kući skrivao kada je pobjegao iz vojske, mjesec uoči kapitulacije Italije. Ana i on su bili 30 godina u braku i živjeli u Kjetiju, nadomak Peskare. Kada mu je supruga umrla, Enco je, kako su zabilježili novinari, sanjao Koku iz noći u noć i odlučio da je pronađe. Prevodilac mu nije bio mnogo od pomoći jer je mislio da traži neku kuvaricu iz Nikšića (Cuoko, na italijanskom) pa niko nije znao koga Enco traži. Onda se jedna žena sjetila da je riječ o Koki Đukanović. Otišao je Enco u njenu kafanu... i ostalo je istorija.

Odlučili su da se ovoga puta vjenčaju. Koka je otišla u Italiju, a njihovo vjenčanje privuklo je brojne novinarske ekipe. Kršna Nikšićanka, u crnogorskoj nošnji, u skoro sedmoj deceniji, postala je gospođa Kopola, ali i “crnogorski slavuj”, kako su je zvali u italijanskom crkvenom horu gdje je pjevala. Ali, nije Koka zaboravila Nikšić i Crnu Goru. Nastavila je svoju humanitarnu misiju, onu koja ju je pratila čitavog života. Posebno u godinama sankcija, stizala je pomoć od Kjetija do Kliničkog centra u Podgorici, risanskog Doma starih, Dječjeg doma u Bijeloj...

Preminula je 13. avgusta 2009. godine.

“Kokina kafana i dalje radi. Drži je porodica njenog prvog supruga, Radovići, koja namjerava da vrati duh toj kafani, da joj sredi enterijer i objavi monografiju o Manastirskoj ulici, Koki i kafani. Oni to zaslužuju”, kaže Vujačić.

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...njenih-legendi

11. The Following User Says Thank You to retype_htc For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Prvi put cujem ali me ovo prezime Zizic zaintrigiralo.

Thanks Thanks Given 
    329
    Thanks Thanks Received 
    1,583
    Thanked in
    1,211 Posts

Nikšiću treba baš neki sociolog da ga vodi.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,435
    Thanked in
    2,600 Posts

Nije vala da nešto filozofiram, ali fotografije su se mogle naći ljepše....

Šta je ovo, kao da je sa telefona slikano u prolazu....

Poslato sa pisaće mašine S24 x2
    ............ ¯\_(ツ )_/¯............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    329
    Thanks Thanks Received 
    1,583
    Thanked in
    1,211 Posts

Thanks Thanks Given 
    329
    Thanks Thanks Received 
    1,583
    Thanked in
    1,211 Posts

Nikšić da bude UNESCO Grad muzike

Nikšić je zvanično, uz preporuku Nacionalne UNESCO komisije, predao kandidaturu za članstvo u UNESCO mreži kreativnih gradova (UCCN), u kategoriji Gradova muzike. Ova mreža okuplja gradove iz cijelog svijeta koji prepoznaju kreativnost i kulturu kao ključne pokretače održivog urbanog razvoja.

Aplikaciju za UNESCO grad muzike realizovala je kancelarija inicijative Nikšić 2030 Evropska prestonica kulture, a kandidaturu je podržala Nacionalna UNESCO Komisija na čelu sa ministarkom kulture i medija Tamarom Vujović.
    https://www.cdm.me/kultura/niksic-da...o-grad-muzike/

Thanks Thanks Given 
    329
    Thanks Thanks Received 
    1,583
    Thanked in
    1,211 Posts

Radojičić: Vlast u Nikšiću neće se moći formirati bez Evropskog saveza

„Kampanja takođe mora biti utemeljena i na viziji koja je moguća u datom trenutku. Nećemo obećavati brda i doline. Nećemo se truditi da radimo sve ono što su radili naši prethodnici. Imali smo posla sa jednom lošom nefunkcionalnom vlašću, to se vidi na svakom koraku, to nije problem da svaki čovjek koji želi realno da posmatra stvari to konstatuje. Imali smo problem sa jednom jako netransparentnom vlašću, to posebno akcentujem, zato što mi sad, iz ove perspektive ne možemo znati što je sve rađeno po raznim sektorima, po raznim sekretarijatima itd, jer svako ko je želio da malo stručnije analizira pojave u Nikšiću, i aktuelnu vlast, on je oskudijevao u podacima“, naglasio je Radojičić.
    „Imam ambiciju da radim časno i pošteno, da se držim nekih svojih principa prema kojima sam vaspitan, odgajan, i ako ne budem za tu djelatnost, onako kako ja sebe doživljam i vidim, a vjerujte mi moji su kriterijumi visoki, ja ću se povući bez da neko traži moju fotelju“, rekao je Radojičić.
    https://www.portalanalitika.me/clana...ropskog-saveza

Thanks Thanks Given 
    329
    Thanks Thanks Received 
    1,583
    Thanked in
    1,211 Posts

„Ugašena loza“, roman o snazi žene i borbi protiv stereotipa

Tema knjige je nasljeđe žene, jedan stereotip koji vlada, slobodno mogu reći na Balkanu, a ne samo u Crnoj Gori, da ženska djeca ne znače i nastavak loze. Uprkos i uinat takvim stereotipovima je nastala ova knjiga – u čast svim ženama, kćerkama, majkama. Vremena se mijenjaju i žene i društvo su sve uzvišeniji, kada je u pitanju ova tema, ali nažalost još uvijek postoji to mišljenje da ako muško dijete ne postoji u porodici da se time gasi loza“, kazala je autorka u razgovoru koji je s njom vodila Kristina Radović, urednica programa u JU „Zahumlje“
    Nijesu, objašnjava autorka, glavne junakinje u knjizi četiri žene koje pričaju svoju sudbinu, već sve žene koje su živjele, žive i živjeće u Crnoj Gori.
    „Knjiga je u čast svih majki koje rađaju žensku djecu, svih kćerki koje nemaju brata i nastavljaju lozu, svih žena. Sigurna sam da ćemo se svi u knjizi prepoznati, bilo kroz razmišljanja glavnih junakinja, dešavanja ili okolnosti“, istakla je profesorica engleskog jezika koja je sebe pronašla u prevodilaštvu i muzici, a sada i u pisanju.
    https://onogost.me/kultura/ugasena-l...iv-stereotipa/

Thanks Thanks Given 
    329
    Thanks Thanks Received 
    1,583
    Thanked in
    1,211 Posts

Radojičić: Promjena u Nikšiću bez Evropskog saveza neće biti

„Mi se pitamo, Evropski savez je vaš savez. Evropski savez traži podršku Nikšićana u realnim mogućnostima za realne opcije“, rekao je Radojičić
    Nešto mi je malo napadan, a i minđušice su već viđene.
    Ne znam...

Thanks Thanks Given 
    2,872
    Thanks Thanks Received 
    3,473
    Thanked in
    1,556 Posts

Jel ovo Dps?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    Tu es mon héro!

21. The Following User Says Thank You to no-mercy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    329
    Thanks Thanks Received 
    1,583
    Thanked in
    1,211 Posts

„Evropski savez - Najbolje što možeš! - Ivan Radojičić (SDP, SD, LP i građani)”

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...veza-nece-biti

Thanks Thanks Given 
    23,816
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

Quote Originally Posted by no-mercy View Post
    Jel ovo Dps?

Ne prepoznaješ vlasnika blues bara Baš me čudi da se politički aktivirao ali te teme se sigurno s njim neću doticati jer volim to mjesto.

Thanks Thanks Given 
    2,872
    Thanks Thanks Received 
    3,473
    Thanked in
    1,556 Posts

Ne no pitam jel u dps, ja ne znam sta ce ovo ljudima u zivotu uopste

Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    23,816
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

Nemam pojma nikad nije bio u taj fazon.Skroz je kul lik.Na kraju krajeva,njegova stvar ne želim iskreno ni da znam dosta mi je svih sranja iz prošlosti đe sam naučila da znam koje teme s kim da se ne dotičem ko mi je kul na masu drugih tema.
    Last edited by Bluemoon; 14-03-25 at 17:43.

26. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,598
    Thanks Thanks Received 
    5,976
    Thanked in
    2,280 Posts

Bio je aktivan i ranije, Liberali i Ura čini mi se.

#fakenews

Thanks Thanks Given 
    23,816
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

Moguće ali nije se nešto ovako istica u te storije mislim medijski pa nisam ni primjetila a rijetko zborimo o politici.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,435
    Thanked in
    2,600 Posts

Sada gledaj kada inspekcija zatvori bbb

-> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    23,816
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Sada gledaj kada inspekcija zatvori bbb

Baš ga zbog toga tek zatvoriti neće kako si ti vazda bio i osta naivno čeljade.

Thanks Thanks Given 
    329
    Thanks Thanks Received 
    1,583
    Thanked in
    1,211 Posts

Za izbore u Nikšiću predato deset lista

U ponoć je istekao rok za predaju lista za izbore u Nikšiću, koji će se održati 13. aprila. Opštinskoj izbornoj komisiji OIK Nikšić predato je deset lista.
    Liste su predale Demokrastka partija socijalista “Bori se za Nikšić!” čiji je nosilac Boris Muratović, “Zdrav Nikšić – dr Zoran Mrkić – Pokret Evropa sad!”, “Stranka evropskog progresa – Vrijeme je za Nikšić – Nikola Čvorović“, “URA – Drugačije – Dušan Golović!”, “Evropski savez – Najbolje što možeš! – Ivan Radojičić (SDP, SD, LP i građani)”.

Na izborima u Nikšiću učestvovaće i koalicija za budućnost Nikšića – Marko Kovačević “Zna Nikšić! Nastavljamo”, koalicija “Nemanja Vuković – Svi smo Nikšić”, zatim “Za slobodarski Nikšić jednakih mogućnosti- Jelena Marković“, “Probudimo Nikšić” čiji je nosilac Dragan Radulović i “Rad za moj grad” koju predvodi Borislav Mišo Đurišić.
    https://www.cdm.me/politika/za-izbor...o-deset-lista/

Page 9 of 18 FirstFirst ... 5678910111213 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)