I onda ce opet nesto da izmisle da uzmu pare... mijenja se boja licne karte...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Najbolje bi bilo da se ne mora odit nidje nego se LK zamijene same i donese ih neko drugi..idealno bi bilo![]()
I dalje tvrdim da smo kao narod neodgovorni, po svim pitanjima. A ti uvjek mozes ove tvoje predloge poslati ministru pa neka primijeni to...
Imas potpunu slobodu da zamijenis LK u roku od 5 godina i ti cekas zadnji dan...da je neko propisao dinamiku sto i kako..bilo bi ogranicavate narod, svi imamo obaveza, ne mozemo kad vi ocete...
Ali dobro..lijepo je kad svi sve znamo a tu smo dje smo i uvjek je drugi kriv.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Ajde fala bože što ovo produžiše da se može proć džadom pored mupa.
Inače su bar ž u zadnjih godinu dana fatali svakog ko je dolazio po pasoš ili vizačku da zamijeni i ličnu.
A produzili naravno. Idu izbori u par opstina, moraju se glasaci pustit da glasaju.
To sto sa novom licnom mozes prakticno nista da uradis na eportal nema veze.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Nerealno da se ova ura čekala da se produže dokumenta,
Ravno 5 godina i još pride se produži rok, i onda će na novo produžavati.
Pomislih da je neka nova stvar, kako obnavljam pasoš često. Makar lK nije problem obnoviti. Svoju sam 2 puta novu gubila u ino, i čas posla završiti.
Jos jedna stvar na koju treba da obratite paznju jeste vozacka dozvola.
Bice vam produzena onoliko koliko vam je stara vazila, vjerovatno zbog ljekarskog kojeg opet treba proci/raditi prilikom reizdavanja nove vozacke.
Tako da onome kome istice kroz godinu ili dvije, mislim da je pametnije odma ljekarsko zavrsit i tek onda predati za zamijenu.
Zašto bi neko mijenjao validnu dozvolu?
Pola EU sam prošao niko mi nikad vozačku nije tražio.
Drzava se sprda sa dokumetima. Izdala je licne karte koje vaze jos nekoliko godina a trebaju da se zamijene u ovoj godini.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa ne znam, svakako ce vjerivatno i za nju reci da je treba novom zamijeniti.
Moja je pukla po pola, samo se mali komad drzi da se ne odvoji pa eto trebao bi je zamjeniti iako prolazim SRB, BIH, HRV granicu vec par mjeseci.
Ako se neka gospodjica udala pa treba da mijenja sva dokumenta, ako je neko izgubio....valjalo bi ovo sto rekoh.
Pa da, svaku sto su izdali izdali su na 10 godina. I onda ti kazu da ne valja i da mora da se mijenja, pa onda krepa sistem pa onda opet produze a rok vazenja do 2027. To je zvanicni dokument i ozbiljna drzava bi trebala da stoji iza njega a ne tako da se sprda
Sent from my iPhone using Tapatalk
Eee jbg tako je sve i tako nam je sve bzv.
Nije nego treba da se upale televizori.
Da se pusti da se unese onaj link i da ti isti mozes da pratis online stanje brojeva.
Jer ako radis blizu, ako treba da popijes kafu, doruckujes, zavrsis nesto u blizini da mozes .
Prosto i jednostavno.
Isto sto je na tv pratis na telefon.
P.s od kad radi limenka sa strankama?
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Od 8-17
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Nisam na to skrenuo paznju nego na obnovu uslijed gubitka, ostecenja, zamjene iz nekog drugog razloga.
Vazit ce onoliko koliko je vazila i stara vozacka dozvola osim ako se ne izvadi ljekarsko i sve preda kao za novu jer u tom slucaju vazi 10god i to sto si naveo.
Imam primjer dje se drugarica udala skoro i mijenjala prezime, izvadila sva nova dokumenta i vozacka joj valja jos 8 mjeseci pa ce opet morat na slikavanje, uplatnice...
Ne bih previse da rant-ujem al' samo da bacim informaciju da sam i ove nedelje pokusavao da obnovim licnu ali je svaki put (bez obzira na satnicu) bila tolika guzva da nisam imao zivota da cekam.
90% su RUS/UKR i to je takav red da se ne zna ni dje zavrsava, prolazi kroz druge redove pa se 'lomi' ka' zmijica i sve to lici na jedan totalni haos bez apsolutno bilo kakvog reda ili i najmanjih bolova u medjunozju od strane svih koji tamo rade.
Mislim moracu cekat' po' dana tamo, to je izgleda neminovno al' eto... samo da prenesem 'sliku' na sta lici MUP u Baru svaki yebeni dan.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
U PG su to rijesili malo drugacije, doduse, jeste veci prostor i vise saltera ali i PG ima vise stanovnika. Odvojili su jedan broj saltera za strance i jedan broj za gradjane CG. I to funkcionise dosta dobro. U dosta gradova u CG prostori su premali obizrom na broj nasih gradjana i stranaca koji dolaze po raznim osnovama.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Ja sam danas licnu i svasta nesto izvadio, slikao i sve obavio za 15min
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks