To je sa materijalom?
Evo komso radi sad novi krov. Znaci, komplet sa rogovima. Da skinu stari, postave novi - 110€ po kv. Najeftinije sto je uspio da nadje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ovo moje tada i sad da. Meni sad samo ruke 40e m2. Sa materijalnom nešto oko 100e.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Prije par mjeseci uradio… tj kraj avgusta nedje…
3500€ ruke (kantinjele, sve…) tj 25€ po m2 ruke …
Oko 8000€ materijal.
Nekih 140m2 krova.
Last edited by stefke; 04-03-25 at 13:26.
Stefke daj broj majstora za krov, nije ti taj skup bio. Ali samo ako je dobro odradio. 😀
Šalji i meni broj
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Kad sam se raspitivao za krov na stari dio kuce,ispadalo je da dnevnica majstoru dodje oko 400eura a pomocnicima po 100(2 pomocnika su obicno imali). Ja sam bio pomocnik kad je radjen krov na novi dio kuce, sve sto mogu reci da su cijene precijenjene za to i da je zanat koji se lagano moze nauciti. U mom slucaju bih posle 4-5 krovova dje bih pomagao, bio spreman da sam ulozim u posao. Ali kako tad tako i sad deru cijenom.
Edit: ovo kad sam trazio cijene je bilo prije 5-6 godina
Last edited by Dutch; 04-03-25 at 18:49.
Još jače električar za zamjenu 51 komad spoljne lampe traži 15€ po komadu i 30€ za gorivo jer nije u pg… a ne zajebaj…
Oce 800€ za dan da uzme…
A bogami 51 lampa za dan...teško,da ne rečem nemoguće ako je sam čovjek.Treba demontirati stare,izbušit rupe za nove,povezati i montirati nove...još ako je na visinu.
Ja sam prije neki dan komšinici postavio 4-5 led plafonjera za 10min/kom ali na luster ostah po ure ako ne i uru.Nije IKEA,ali toga sastavljanja rastavljenog u 20djelova lustera,majko sveta.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Ja mislim da njemu šanse nema da treba preko 6-7 min po jednoj..
Sa pomocnikom lagano za dan…
Nisu na visini, ne trebaju ni stube, na ruku su što se veli…
Da razmontira (vecina polomljena minut), izbusi rupe dvije, spoji…)
Nebitno, na kraju se našao majstor za 5€ komad, nego se šokirah za ponudu …![]()
Polako dolazi vrijeme da ako neces da se cimas pa sam zavrsis posao onda jbg plati … tako je po evropi odavno a lagano to dolazi i kod nas
Mislim da sam pisao ovdje situaciju , kad mi je drug posao proslo ljeto u Holandiju kod druga s namjerom da kupi auto i malo proseta … i komsinica iz stana pored prica kako treba da dodju da joj ofarbaju stolariju drvenu u stan i da to treba da plati 2000e . On se dogovori sa njom da joj on to odradi za 1500eza dva dana laganim tempom i laganice uzeo 1500e
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Ne znam kako je u Holandiji,ali mi taj film polako počinjemo živjeti u CG.U glavnoj ulozi su električari,keramičari,vodoinstalateri.Film počinje sa based on a true story
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Za 3 prostorije za malterisanje dobih ponudu 3000€
Da ne stavljaju zlatni prah u malter?
Za podlogu mi tražili 1700€
Kako se gađu ovi ljudi cijenama, tačno ću batalit posa i počet da se bavim ovim poslovima...
Koliko se krece cijena za ruke kompletne sive faze zna li se okvirno?
Mene je izašlo u decembar 165€ m˛ siva faza. Materijal i ruke.
A same ruke se kreću 50€ do 100€ po m˛ (zavisno od majstora)
dzabe vala
Last edited by Jovan21; 13-03-25 at 17:23.
Do prve ploce ili i krov upada u cijenu?
Trebala bi drzava da uvede program obuke za zanatlije/majstore i program sertifikacije/licenciranja. Za elektricare, vodoinstalatere, keramicare, molere, parketare, i ostale.
Dodatno zvanican registar licenciranih u datim oblastima, da ljudi mogu da vide je li majstor strucan za to ili ne.
Ako nisi licenciran, ne mozes da se bavis datim poslom i gotovo. Ako se utvrdi da si se bavio poslom za koji nemas licencu, onda fino odgovornost pred zakonom.
Uz ovo bih povezao dati registar sa sistemom osiguranja (da svaki majstor mora da ima osiguranje od profesionalne odgovornosti), tako da ako je odredjeno lice radilo na objektu, mora i zakonski da odgovara za svoje radove. Recimo ako odradis lose hidro-izolaciju, i nastane steta, fino tu stetu i da platis preko osiguranja, a ne tutanj, i izio vuk magarca.
Ne bi se onda gadjali cijenama, i znao bi se neki red, a ne svaka dalabu glumi majstora, a pojma nema o icemu, i fuserise/vara okolo.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks