Seres, BYD, Geely, Nio, Xpeng i Zeekr.
Dodao bih i MG i Li Auto.
Sve ostalo je za sada ispod radara.
Poslato sa pisaće maine S24 x2
............ \_(ツ )_/............
Koliko ja znam EV nema auspuh
Ne mora da znaci da je EV ako je iz Kine, valjda. Pricamo o kineskim automobilima.
Prema tome, ta da ti kaem?
Ne nisi promaio topic
Toyota je ove nedelje započela prodaju novog električnog automobila - a cena mu je najveći adut.
Automobil Toyota Bozhi 3X prodaje se u Kini, i donosi pristupačniju cenu i unapređene funkcije u odnosu na neke ranije mdoele.
Vozilo je razvijeno u saradnji sa kineskim partnerom GAC i prvi put je predstavljeno na sajmu automobila u Pekingu prole godine.
Interesovanje za Bozhi 3X pokazalo se ogromnim već pri samom startu - u prvih sat vremena od početka prodaje pristiglo je vie od 10.000 narudbina, otkrio je Peng Baolin, potpredsednik prodaje u GAC Toyoti.
Toyota je novi model pozicionirala kao konkurenta pristupačnim kineskim električnim vozilima.
Osnovna verzija Bozhi 3X prodaje se po ceni od 104.800 juana (oko 13.600 evra), dok naprednija verzija, opremljena sistemom za autonomnu vonju, kota 139.800 juana (oko 18.100 evra).
U pitanju je električni SUV dimenzija 4.600 mm x 1.800 mm x 1.600 mm, sa međuosovinskim rastojanjem od 2600 mm. Dostupan je sa tri verzije baterije - 50,03 kWh (domet do 430 km), 58 kWh (do 520 km) i 67,9 kWh (do 620 km)
Opremljen je naprednim sistemom asistencije vozaču (ADAS), 12 ultrazvučnih radara, digitalnom instrument-tablom od 8,8 inča i velikim infotainment ekranom od 14,6 inča.
Tu su i panoramski krov kao i Yamaha audio sistem, i svim ovim reenjima Toyota eli da se pozicionira kao konkurent Teslinim naprednim vozačkim sistemima, ali po znatno nioj ceni.
Za sada, GAC Toyota nije komentarisala mogućnost izvoza ovog modela na druga trita, niti kakva je njegova profitabilnost s obzirom na agresivno postavljenu cenu.
#NIKAD-EV-TOYOTA
Cak ni znak ne proizvodi Toyota. Procice kao sa Proejsom.
Da vidimo do sada si tvrdio da su NiMH baterije budućnost Toyote. Ovaj model ih nema.
Tvrdio su da Toyota odustaje od EV vozila, tj da ide sa hibridima. Ovaj model je EV.
Tvrdio si da ovo nije Toyota. Evo znakova svuda, ne bih rekao da se stide
Na kraju kae da će ići loa prodaja. Prodali su u prvih sat vremena 10.000 komada. Veoma loe
Nikad nisam rekao da odustaju od Li-Ion za EV. Odustali su od Li-Ion za hibride i vracaju NiMH.
NiMH od 50 Kwh bi vjerovatno imala 800-900 kila.
Nisam rekao da odustaju, nego da ne vjeruju u to. Ovo je rebadge kinez. Nije Toyota, kapiras? Isto kao Proace. Proace nije Toyota nego FoCoMo/Peza/Kitroen.
Procitaj jos jednom sta sam napisao vezano za znak. Rekao sam da ni znak ne proizvodi Toyota. Znaci ovo je rebadge kinez.
Prodace se u Kini, van kine nista. Koliko je prodato u EU i SAD za tih sad vremena?
Mozes biti siguran barem sto se tice BYD, Geely i Chery-a jer svi moraju da ispostuju svaki EU standard prilikom uvoza u EU (sto je i jedan od razloga za dosta vece cijene u EU, izmedju ostalih naravno), a da ne pricamo da su vec jedan poprilicno fin period prisutni na non West trzistima i pokazali su se kao poprilicno dobri.
Sto se tice ostalih kojih jos nema u EU samo ce vrijeme pokazati.
Znaci ja sad da uzmem Yugo i da zalijepim Toyorin znak, znaci da Yugo postaje Toyota, je li tako?
Tako je.
Nisu valjda ovi bez dozvole i odobrenja nakacili znak tojote.![]()
Jesu, on je bio kod njih i rekao im da to ne rade inače će biti belaja.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Toyota_bZ3X
The Toyota bZ3X (Chinese: 铂智3X; pinyin: Bzh 3X; lit. 'Platinum 3X') is a battery electric compact crossover SUV produced by Toyota
Ili to bi rekao Takumica
TeKnoloGia Bajo moj.....![]()
![]()
Apple bi odgovorio:
Ne drite volan kako treba
Kad zenu slusas...
https://www.instagram.com/reel/DGELg...NlNjQ5Y2htMXNt
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
EU potvrdila zabranu prodaje novih benzinskih i dizelskih automobila nakon 2035. godine
https://bizniscg.me/eu-potvrdila-zabranu-
prodaje-novih-benzinskih-i-dizelskih-automobila-nakon-2035-godine
Ja ipak vjerujem Takumiju.
On je rekao da su to gluposti.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks