Page 32 of 41 FirstFirst ... 22282930313233343536 ... LastLast
Results 776 to 800 of 1020

Thread: [ŽIVOTNI STANDARD] Crnogorske plate € € €

Thanks Thanks Given 
    1,413
    Thanks Thanks Received 
    5,551
    Thanked in
    2,597 Posts

Ugovarate li plate u bruto iznosu?

Kakav je odnos u CG?

The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    665
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    54 Posts

If at first you don't succeed, skydiving is not for you.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,436
    Thanked in
    2,601 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Ugovarate li plate u bruto iznosu?

Kakav je odnos u CG?

Mi smo kao Španci u ovom dijelu. Prije ES smo bili kao Njemci.

Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

............ ¯\_(ツ )_/¯............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

A HR bi bila na vrhu, iznad Njemacke...
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    1,236
    Thanks Thanks Received 
    686
    Thanked in
    539 Posts

Ova prica da cemo mi biti konkurentniji u regionu ili sire sa nizim opterecenjem na zarade i privlacniji za strane investitore nema veze. Sustina je bila da se poslodavcima ukinu doprinosi na njihov teret na plate za radnike.

Thanks Thanks Given 
    7,349
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Dragi drugari,

povela se rasprava na temi o tržištu nekretnina što je srednja klasa i koja su to primanja. Ja neđe rekoh 3500 da donesu roditelji doma u četvoročlanu familiju u neku kategoriju srednje klase. Rekoše da pretjerujem.
    Krenuh sa troškovne strane i pobrojah sve neke normalne stvari i koliko koštaju.
    I što je veoma važno, bez kredita, cigara i kladionica (pozitivna nula i igram sitno, ka u prkno).
    Ispade mi 3360 eur mjesečno za nezaduženi, nepušački i besporočni život u svom stanu. Možda sam nešto zaboravio...

Trošak Iznos Primjedba&objašnjenje
    Hrana 1000 nedeljne kupovine 600, i preko nedelje 400
    Struja 80 Prosjek
    Telekom 60 Paket i dva broja za đecu. Firme plate odraslima mobilne
    Ostale režije 120 Održavanje stana i garaže, voda, smeće, parking na poslu, razne pretplate netflix, spotify…
    Auta 350 Dvoje kola, registracija, gorivo, održavanje, gubitak vrijednosti tokom vremena, jer nećeš iduća kupit za pare od starih kola, godišnje pa se podijeli sa 12
    Sport 250 Treninzi za roditelje i dvoje đece + kampovi za djecu i škola u prirodi, godišnje pa kroz 12
    Obrazovanje 280 produženi i poneki privatni čas, potrepštine za školu umanjeno za, dva mjeseca bez produženog, uključeno i da se kupi koja knjiga
    Čestitke 120 1500 godišnje na svadbe, babine, mature, polumature prijatelja i rodbine
    Rođendani 120 800 dva dječija rođendana + 600 za poklone kad oni idu na rođendane za godinu (30x20 eur), pa kroz 12
    Ljetovanje 150 1800 da se iznajmi 15-20 dana nešto na more i na planinu ljeti, hrana se sprema i bez troška plaže i sl.
    Zimovanje 80 Da se povedu đeca na skijanje, rentiranje nekog smještaja, ski paščad, nekad instruktor i oprema, bude oko 1000
    Garderoba 250 Otprilike za četvoro 3000 godišnje da se zanovi ponešto odjeće i obuće običnih brandova, nikakvo ludilo
    Kafana i opuštanje 500 Ovdje su ubačeni i izlasci familije na ručak, kafe doručkovi na pauze na poslu, eventualni izlasci uveče, plažno i skijaško iće i piće, kako na obdan tako i na duže. I ono što se naruči. 17 EUR dnevno. Bez službenih sjeđenja i ručkova.
    Total 3360 bez kredita, ne puši se u familiju
    Tko leti, vrijedi...

7. The Following 2 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,349
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Evo da odma dodam popravke kroz kuću, krečenja, zamjena namještaja, bijele tehnike...
    Dobro je dok se za telefone grebemo od poslodavca a prethodne đeci prosleđujemo
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    6,073
    Thanks Thanks Received 
    6,604
    Thanked in
    3,149 Posts

Вас ни Америка подмирит не може.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

10. The Following 5 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,932
    Thanked in
    1,051 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Evo da odma dodam popravke kroz kuću, krečenja, zamjena namještaja, bijele tehnike...
    Dobro je dok se za telefone grebemo od poslodavca a prethodne đeci prosleđujemo
    Bogami fino, ja moj moram vratiti u firmu, “nista se ne baca”

Thanks Thanks Given 
    6,109
    Thanks Thanks Received 
    5,763
    Thanked in
    3,327 Posts

Pa koliko to mesa kupi prosjecna porodica , meni se cini da ne moze preko 100 eura mesa pojesti za mjesec...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,349
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Вас ни Америка подмирит не може.
    Ovo je priča o životu da se ne stiskaš, nikakvog luksuza ni poroka. Ni cigara, ni tiketa, ni stambenog kredita.
    Ok, moglo bi se jeftinije, jedna umjesto dvoje kola, neka ga dijete samo doma, ne mora u produženi (youtube 8 sati dnevno ).
    Mogu rođendani i odmori.
    Samo nabrojih stvari koje, realno, nisu nikakav luksuz. Nema luksuznih brednova. Ups... ne ubacih niđe hemiju, a moramo se zapirat pomalo
    Eto da se neđe katuje iz tabele upane hemije, održavanje stana&kuće&krečenje i slične rabote.
    Uglavnom, onu tabelu sam ubačio ponukan diskusijom o srednjoj klasi na nekretninskom topicu. Tada sam rekao da je srednja klasa 3500 mjesečno i popadalo se u nesvijest.
    Onda nabrojah neke troškove koji su normalni za srednju klasu, kod nas ili neđe drugo.
    Nema tu nikavih cohiba, sassacaia vina, monblanc lapisa ili nedajbože IWC-a ili Rolexa.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    9,601
    Thanks Thanks Received 
    5,976
    Thanked in
    2,280 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Pa koliko to mesa kupi prosjecna porodica , meni se cini da ne moze preko 100 eura mesa pojesti za mjesec...

Kad se nabavlja "na veliko" nemaš osjećaj koliko ispane mjesečno.

Uzeh prije 15ak dana pola teleta (460€), trajaće 5-6 mjeseci. Tako da ode na teletinu oko 80-100e mjesečno.

Ranije dok sam imao "dobavljača" za domaću piletinu, 10ak piladi je trajalo 3-4 mjeseca (2kg x 10 komada x cijena po kg = 350-400€). Prosjek 100€ mjesečno.

Dodaj svinjetinu (uglavnom suhomesnato), ribu, ćuretinu, i izađe ti lagano samo meso 300€+ u prosjeku mjesečno za četvoročlanu familiju.

Naravno, ima ljudi koji ne vole meso previše (ja bih mogao samo meso jesti bez priloga), koji ne kupuju domaće i sl.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    #fakenews

15. The Following 2 Users Say Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,080
    Thanks Thanks Received 
    3,196
    Thanked in
    2,427 Posts

Nema ručka bez mesa.
    Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...

Thanks Thanks Given 
    7,349
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Kad se nabavlja "na veliko" nemaš osjećaj koliko ispane mjesečno.

Uzeh prije 15ak dana pola teleta (460€), trajaće 5-6 mjeseci. Tako da ode na teletinu oko 80-100e mjesečno.

Ranije dok sam imao "dobavljača" za domaću piletinu, 10ak piladi je trajalo 3-4 mjeseca (2kg x 10 komada x cijena po kg = 350-400€). Prosjek 100€ mjesečno.

Dodaj svinjetinu (uglavnom suhomesnato), ribu, ćuretinu, i izađe ti lagano samo meso 300€+ u prosjeku mjesečno za četvoročlanu familiju.

Naravno, ima ljudi koji ne vole meso previše (ja bih mogao samo meso jesti bez priloga), koji ne kupuju domaće i sl.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    Kad kupujem neko meso kažem im da dva kad izvagaju podijele u tri dijela. Otprilike, je neđe mjera 600-700 grama ručak. Jedu školarci ka pometeni, dobro im činjelo.
    Tko leti, vrijedi...

18. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,349
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by aLaPaCha View Post
    Nema ručka bez mesa.
    Može i bez mesa. Tuna stek, npr...
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    1,080
    Thanks Thanks Received 
    3,196
    Thanked in
    2,427 Posts

Ne umiješ izabrat' ...

Thanks Thanks Given 
    7,349
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Ne stavih u tabelu kozmetičarke, noktarke, frizere za svu familiju.
    Materijal za uljepšavanje, krema, kozmetika ...
    Proteze 1000+ eura, ekskurzije, (polu)maturska...

Aooo.... 3500 oskudacija meso je džabe
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    6,109
    Thanks Thanks Received 
    5,763
    Thanked in
    3,327 Posts

Opet ti fala para za ljubavnicu i sa 3500e...
    Uzas

Thanks Thanks Given 
    1,080
    Thanks Thanks Received 
    3,196
    Thanked in
    2,427 Posts

Hahahabahaha oskudacija
    Ja nemam đecu, ako znam kako bi preživjela mjesec...ja se ni sama ne mogu sastavit' s' parama
    Šalim se malo...imala bi druge prioritete, jasno, ali ipak ne mogu da ukapiram kako uspijevaju ovi sa troje i više đece...

Thanks Thanks Given 
    7,349
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Opet ti fala para za ljubavnicu i sa 3500e...
    Uzas

Ljubavnica je najveća glupost na svijet. Investiraš vremena, para, a budale i emocija... i dobiješ na kraj isto što i doma. Još jednu koja zvoca, u ovom slučaju zvoca kad ćeš da se razvedeš.
    Da dodam buržoasku naviku peglanja košulja u vešeraj. Pošto neće ni žena ni ljubavnica da ih peglaju
    Last edited by Gagarin; 08-03-25 at 08:06.
    Tko leti, vrijedi...

25. The Following 4 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    90
    Thanks Thanks Received 
    788
    Thanked in
    339 Posts

Trošak Iznos Primjedba&objašnjenje
    Hrana 1000 nedeljne kupovine 600, i preko nedelje 400
    Struja 80 Prosjek
    Telekom 60 Paket i dva broja za đecu. Firme plate odraslima mobilne
    Ostale režije 120 Održavanje stana i garaže, voda, smeće, parking na poslu, razne pretplate netflix, spotify…
    Auta 350 Dvoje kola, registracija, gorivo, održavanje, gubitak vrijednosti tokom vremena, jer nećeš iduća kupit za pare od starih kola, godišnje pa se podijeli sa 12
    Sport 250 Treninzi za roditelje i dvoje đece + kampovi za djecu i škola u prirodi, godišnje pa kroz 12
    Obrazovanje 280 produženi i poneki privatni čas, potrepštine za školu umanjeno za, dva mjeseca bez produženog, uključeno i da se kupi koja knjiga
    Čestitke 120 1500 godišnje na svadbe, babine, mature, polumature prijatelja i rodbine
    Rođendani 120 800 dva dječija rođendana + 600 za poklone kad oni idu na rođendane za godinu (30x20 eur), pa kroz 12
    Ljetovanje 150 1800 da se iznajmi 15-20 dana nešto na more i na planinu ljeti, hrana se sprema i bez troška plaže i sl.
    Zimovanje 80 Da se povedu đeca na skijanje, rentiranje nekog smještaja, ski paščad, nekad instruktor i oprema, bude oko 1000
    Garderoba 250 Otprilike za četvoro 3000 godišnje da se zanovi ponešto odjeće i obuće običnih brandova, nikakvo ludilo
    Kafana i opuštanje 500 Ovdje su ubačeni i izlasci familije na ručak, kafe doručkovi na pauze na poslu, eventualni izlasci uveče, plažno i skijaško iće i piće, kako na obdan tako i na duže. I ono što se naruči. 17 EUR dnevno. Bez službenih sjeđenja i ručkova.
    Total 3360 bez kredita, ne puši se u familiju

1000 eura za hranu? Druže dobri, ne znam jesi li se ti podigao na dvor pa jedete hiljadu eura hrane, ali ovo je masu para za hranu, pa više ti se isplati farmu svoju da otvoriš. Ovo je prese****anje.
    Netflix, spotify i ostalo je smeće teško i nepotrebno je totalno. To plaća samo onaj koji sam sebi oće to da plaća, to nije obavezno.
    Kola? Nije ti registracija svakih mjesec dana nego jednom godišnje. Oćeš da imaš 350e mjesečno za kola samo, jer ti gube vremenom vrijednost? Ti se druže drogiraš...
    Čestitke i rođendani? To neću ni da komentarišem...
    Kafana i opuštanje??????? Pakao od ovoga naroda..

27. The Following User Says Thank You to iMMERSION~ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,349
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by iMMERSION~ View Post
    1000 eura za hranu? Druže dobri, ne znam jesi li se ti podigao na dvor pa jedete hiljadu eura hrane, ali ovo je masu para za hranu, pa više ti se isplati farmu svoju da otvoriš. Ovo je prese****anje.
    Netflix, spotify i ostalo je smeće teško i nepotrebno je totalno. To plaća samo onaj koji sam sebi oće to da plaća, to nije obavezno.
    Kola? Nije ti registracija svakih mjesec dana nego jednom godišnje. Oćeš da imaš 350e mjesečno za kola samo, jer ti gube vremenom vrijednost? Ti se druže drogiraš...
    Čestitke i rođendani? To neću ni da komentarišem...
    Kafana i opuštanje??????? Pakao od ovoga naroda..
    Koliko su dvije registracije? 600? jel to 50 mjesečno? Koliko gube kola na vrijednosti godišnje 1000 eura jedna, dvoje 2000, mjesečno je to 160 eura. Idu li kola na vodu, rade li se servisi mijenjaju li se djelovi.
    Hrana 1000 mjesečno za četvoročlanu porodicu je 8 eura po osobi dnevno.
    Može i sa manje. Može i život bez djece. Ali jbg... napravismo ih, pa nema smisla da su gladni.
    Last edited by Gagarin; 08-03-25 at 08:34.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    923
    Thanks Thanks Received 
    1,297
    Thanked in
    614 Posts

Default [ŽIVOTNI STANDARD] Crnogorske plate € € €

Slazem se za sve ovo sto si napisao cak bih i dodao josh neke stvari ali ovo je budzet za neki bas bas lagodni zivot

Ja bas malo osoba znam koje mogu da priuste da trose ~4000e mjesecno na sve ovo sto si nabrojao a i te sto znam da zaradjuju toliko radije su se opredijelili stvoriti nesto pa su kupili neku dodatnu nekretninu ili vise njih

Sad je dug spisak i objasnjenja dje bi covjek mogao ustedjeti i manje potrositi i opet normalno zivjeti ali to svi mi odje znamo jer 90% nas odje zivi i prezivljava sa daleko manje od ove sume od 4000e mjesecno. Definitivno najveci trosak na mjesecnom nivou je hrana … roba i tranje su najmanji problem jer za jedan dan pojedes jedne farmerke koje nosis godinu - dvije, a to sto si pojeo istovaris u solju do ujutro …

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by Stivi; 08-03-25 at 08:37.
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    90
    Thanks Thanks Received 
    788
    Thanked in
    339 Posts

Koliko su dvije registracije? 600? jel to 50 mjesečno? Koliko gube kola na vrijednosti godišnje 1000 eura jedna, dvoje 2000, mjesečno je to 160 eura. Idu li kola na vodu, rade li se servisi mijenjaju li se djelovi.
    Hrana 1000 mjesečno za četvoročlanu porodicu je 8 eura po osobi dnevno.
    Može i sa manje. Može i život bez djece. Ali jbg... napravismo ih, pa nema smisla da su gladni.
    Ovo ništa od ovoga nije moranje. Znam familije koje žive sa više članova sa 2-3 pa ČAK i 4 puta manje para. Familije koje MORAJU da žive sa manje para, npr ovo 8 eura po osobi dnevno, spremaju ručkove za više dana, kuva se i sprema za više dana baš zbog te uštede. Pa ko oće da jede po restorana, neka zaradi pa neka troši svoje pare. Kad je familija tu se pare stavljaju na jedno i troši se unutar familije i za potrebe familije.

Thanks Thanks Given 
    1,550
    Thanks Thanks Received 
    2,160
    Thanked in
    1,031 Posts

Gagi je očigledno navikao na lagodan život

Složio bih se sa @immersion,sve je ovo potreba u danasnje vrijeme,ali cifre su malo prećerane za neku prosjecnu porodicu.
    Uostalom,dosta parova ne može ni zaradit ovih 3000+ mjesecno,pa ih samim tim neće ni trošiti,bez da dižu kredit,ali opet moje misljenje je da i sa 2500e mjesecno četvoročlana porodica u ovoj državi može fino proći.

32. The Following User Says Thank You to AdO_pG For This Useful Post:

Page 32 of 41 FirstFirst ... 22282930313233343536 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)