Vecina ovih EV su napravljena od tankog aluminijuma, da budu sto laksa da bi imali sto veci range. Ista stvar i kod Tesle. Raspadaju se.
Prema tome, šta da ti kažem?
Raspali Ford nema ni otvorenu posebnu temu pa da pitam odje. Ima li neki otpad polovnih auto djelova za Forda, treba mi servo pumpa za Mondeo karavan 2002. godiste?
Nidzo ti prekidači se mogu prežjeti, ali motor vozila i snaga ne mogu. Motori renoovi koje su ubacili u nissana ne mogu da se uporede sa japanskim. Vidi se upliv renoa i da to veze s vezom nema. Krajsler je uništio micubiši koji je pravio najbolja auta na svijet, ali japanci su krivi sto su se uopste udruzivali s njima. "Ko s djavolom tikve sadi o glavu mu se obijaju". Kvalitet je izgubljen po kojem su japanska auta bila poznata.
e zato je najljepše imati veliki motor bez nadpunjenja koji ravnomjerno razvija snagu bez velikog obrtnog, ali to koštaaa
She is only here to annoy herself!
Šef Renaulta: Ljudi nemaju novca za nove aute. Moj radnik ne može kupiti ni Daciju
"Prije sto godina Fordov radnik mogao si je priuštiti Ford T. Danas si moj radnik ne može priuštiti ni Daciju", rekao je, naglašavajući sve dublji jaz između troškova života i prihoda radnika, što predstavlja ozbiljan problem ne samo za potrošače već i za proizvođače poput Renaulta.
De Meo smatra da je ovaj trend posljedica dugogodišnjih ekonomskih politika u Europi koje nisu uspjele osigurati pristupačnost automobila za širu populaciju. "Ako naši radnici ne mogu kupiti naše proizvode, kako možemo očekivati oporavak industrije?" upitao je retorički.
https://www.index.hr/mobile/auto/cla..._najcitanije_m
The more things change, the more they stay the same.
Pozdrav. Ako može pomoć mehaničara. Trebam mijenjati set kvacila sa zamajcem na vw šaran 2011 2.0 tdi 103kw 4 motion. E sad posto ima start stop sistem ide neki pojačani zamajac sa manje zuba. CFFB je oznaka motora. Mislio sam to online da porucim, jer je dosta jeftinije. Kada mehaničar skine menjac mora dio odgovarati, jer ne moze auto držati na dizalici. Ako neko zna neki kodni broj ili nesto da preporuči bio bih zahvalan. Mislio sam Luk da ugradim. Dijelove kupujem u Njemackoj kao i opravku. Hvala
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Last edited by marko_nk89; 28-02-25 at 21:58.
paralelopipak digital machine
Nikola 068 588 147
Marko 068 400 525
Kataloski u kompletu
Luk 600037100.
Jeftinije u PG nego na Ebay.
Last edited by TAKUMI; 28-02-25 at 22:26.
Kako ga nadje Takumi bez broja sasije? Schaeffler?
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Hvala na pomoći. Najeftiniji Luk 370e odje. Mozda da ubacim nekog drugog proizvođača?
Nikola 068 588 147
Marko 068 400 525
I ako moze preporuka koje ulje u menjac da sipam, mozda bih zamjenio vec kada mijenjam komplet set. Hvala
Nikola 068 588 147
Marko 068 400 525
Luk iskljucivo.
Izgubi zena kljuc od fieste 2016to godiste. Rezervni odavno nema... kako cemo napraviti novi kljuc?
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Zamajac: 03L 105 266 CC
Korpa+Lamela: 03L 141 018 H
Druk lager: 0A5 141 671 L
Luk: 600 0371 00 , kao sto ti je Takumi rekao.
Punjenje menjača2.3(l): G 052 527 A2
Kakvih kola
Sent from my iPhone using Tapatalk
Danas sam probao i Nissan GTR. Stvarno brutalan auto nema price. Citao sam na mnogo mjesta da ljudi tvrde da GTR moze da se nosi sa mnogo skupljim od tebe, mozda na ulici, na stazi tesko. Da me ne shvatite pogresno auto je masina, ali na stazi je jako daleko od huracana I 488 gtb, sto je I za ocekivati mada opet kazem ljudi ga hajpuju samo tako. Na kocenju mi se cini poprilicno nestabilan, u krivinama solidna doza understeera, vozi se kao karting otprilike. Vozio sam ga na stazi koja nije bas siroka Bog zna, mislim da bi se bolje snasao na nekoj siroj stazi. Osjeti se da je centar gravitacije normalno dosta visociji nego na italijanima.
Ne znam, vise je need for speed most wanted nego za stazu, ali svakako brutalan dozivljaj.
Ostaje mi jos da probam gt3 rs, a to ostavljam ili za Austin f1 stazu ili mozda Miami f1.
free photo hosting
Last edited by claudiocaniggia; 07-03-25 at 23:24.
Vozi se kao karting i understeer ne idu zajedno.
Ne bih se bunio da ga imam.
Mada generalno taj GTR (sve generacije) je dignut u nebo zbog čuvenog 2F2F filma i onoga sivo-plavog R34 kog je vozio Paul Walker.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Last edited by mur3633; 08-03-25 at 07:13.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks