Page 132 of 548 FirstFirst ... 3282122128129130131132133134135136142182232 ... LastLast
Results 3,276 to 3,300 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Eto od svega vama je interesantno ko objavljuje i kako a ne sta se objavljuje
    Mora prva dama ljaljaša Bogdanović nečim da se tješi što su mu je momka da drugom oženili, pa neđe mora da duši.
    Nego, pošto vidim da si mu branilac lika i djela, da nisi ti jedan od Bogijevih utješitelja? Izgleda da nisi usamljen u tome na ovaj forum. Društvena prva dama Bogdanović.
    Last edited by Gagarin; 28-02-25 at 21:20.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    6,945
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Iščitaj ipak opet onu konverzaciju između mene i njega u koju si se uključio, pogledaj link koji sam mu ostavio, naći ćeš odgovor kako znam

I nisam ga ja dao, nego uprava policije, tom prilikom pojašnjavajući Zakon da se ne bi morali mučit mi na forum, pa je pojasnila da se licima koja odbiju test isti radi po privođenju. A on je krv tražio.
    Iscitao sam sve, znaci ne znas ali pretpostavljas, ok
    Ali zato imas njegovu izjavu dje su mu kako kaze rekli da nema uslova za test krvi, priveli ga na 24h i nikako da pomene zicer da su mu radili test i da je negativan.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    3,544
    Thanks Thanks Received 
    4,664
    Thanked in
    2,081 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Nije samo proizvod, prodaja/usluge su takodje nova vrijednost koja se na kraju oporezuje. Pa ne stvara tu novu vrijednost sluzbenik nego zakon kojim je propisano kolko to nesto kosta, isto tako to moze biti automatizovano tako da taj sluzbenik i ne radi taj posao i eto, sacuvasmo tih 600-700e kolko zaradjuju.

Cak i da si sve u pravu, ako smo na istom ja i radnik na drzavnom aparatu. Zasto ja ne mogu onda da dobijem stan po povoljnim uslovima? Dje je meni sindikat da ja dobijem popuste u svaku drugu prodavnicu, da sam miran za kredit itd itd.
    Znas kad bih mogao da te privilegije ustupim drzavnim sluzbenicima? Kad bi im se broj sveo na 5-10% od trenutnog.
    I drzava prodaje usluge..cijene odredi zakonom, privatnik marzu koliko mu se napne...sve ima dobre i lose strane

Obrati se poslodavcu sto se tice stambene politike. Ima poslodavaca u privatnom sektoru koji su svojim ranicima davali pozajmice, beskamatne, da bi mogli graditi kuce, kupiti plac...a ima i ovh drugih koje boli murica. A isto tako i u drzavu, razni ministri lopovi i hohstapleri dobiju stanove za 5000 eura, a sirotinja za 50 hiljada, i to 25% mora da da odma. A sto se sindikata tice...to je do vas radnika, samoorganizujte se, napravite sindiklanu organizaciju, pristipute ili SSSCG ili ovom nezavisnom dje je Srdja Kekovic...
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

4. The Following 2 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,990
    Thanked in
    1,123 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    I drzava prodaje usluge..cijene odredi zakonom, privatnik marzu koliko mu se napne...sve ima dobre i lose strane

Obrati se poslodavcu sto se tice stambene politike. Ima poslodavaca u privatnom sektoru koji su svojim ranicima davali pozajmice, beskamatne, da bi mogli graditi kuce, kupiti plac...a ima i ovh drugih koje boli murica. A isto tako i u drzavu, razni ministri lopovi i hohstapleri dobiju stanove za 5000 eura, a sirotinja za 50 hiljada, i to 25% mora da da odma. A sto se sindikata tice...to je do vas radnika, samoorganizujte se, napravite sindiklanu organizaciju, pristipute ili SSSCG ili ovom nezavisnom dje je Srdja Kekovic...
    Jes al sustina je da drzava pravi proizvod tj te usluge, da li je radnik ovakav ili onakav i da li ima dovoljan broj radnika ili ne u drzavnom aparatu uopste ne utice na tu uslugu jer tu uslugu definise zakon i nista vise.

Ne mogu se ja obratiti poslodavcu kad sam sam sebi poslodavac poenta price je da su drzavni sluzbenici zakonom osigurani sto se tice povlastica (u ovom slucaju stanova itd) dok je to u privatnom sektoru "volja poslodavca", u tome i jes sva sustina.

Opet, ja smatram da jedino treba pomoci one koji nisu u stanju sami sebi da pomognu (invalidi, ljudi sa psihickim problemima, romima i onima koji su diskriminisani) a drzavni sluzbenici ne zasluzuju apsolutno nikakvu pomoc.

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Država je imala slabe prihode. Plate u državu su bile male. Da ne bi bilo pobuna, između najnižeg činovnika sa fakultetom i ministra razlika je bila možda x2 maksimum.
    U privatnom sektoru plate su bile puno veće. I danas su, mada je možda malo manja razlika.
    Npr. oćeš nekoga iz banke sa pozicije middle menadžmenta i plate 2,5-3,5K da dovedeš da vodi neki direktorat u Vladu za platu od 1,5-1,8K. Da prijavljuje imovine, da ga jašu po novina... Moraš neki benefit da mu daš, da bi bio dovoljno blesav da pređe.
    Ovako (samo sa drugim nivoima plata, koji se razlikuju od današnjih, a možda i sa većom proporcijom) su dijeljeni stanovi. Posle se to preokrenulo u nagrađivanje poslušnika i skubanje ka sa mrtve kobile. Znači, stan je bio neki bonus za mandat i transfer gdje ćeš primati 50% -70% manje i da bi doveo nekoga. Takođe, imajte u vidu da je dodjela stanova ovdje bila najčistiji posao tokom komunizma sa sve rang listama itd...
    Protiv sam toga, naravno, čak mislim da državni aparat nosi svoje benefite, prije svega manju nervozu i stres, zbog čega je u svijetu slabije plaćen od privatnog sektora. Pa ako vam se ne sviđa dragi moji činovnici, izvolite na tržište. Niko se previše ne zalijeće.

Edit: usluge koje daje država, po međunarodnoj metodologiji ulaze u GDP. Bezbjednost, obrazovanje, zdravstvo... Ima i metodologija kako se taj dio obračunava.
    Last edited by Gagarin; 28-02-25 at 22:07.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,990
    Thanked in
    1,123 Posts

Pa normalno da su plate uvjek bile vece u privatnom sektoru kad za te menadzment-level poslove zaista imas neku odgovornost dok u drzavnom aparatu napravio neko ******, krivicno djelo ili neku pronevjeru samo kazu dobro je to.

Jedina razlika sada i za vrijeme komunizma je sto su tada apsolutno svi radili za drzavu, rijetko ko nije. Sada je situacija drugacija, bolje ti je raditi za drzavu - dobra plata, ne radis nista, svi benefiti, gorivo, stan, krediti i mozes da radis pored toga jos jedan posao. A ne zezajte

Thanks Thanks Given 
    3,544
    Thanks Thanks Received 
    4,664
    Thanked in
    2,081 Posts

Pa normalno da su plate uvjek bile vece u privatnom sektoru kad za te menadzment-level poslove zaista imas neku odgovornost dok u drzavnom aparatu napravio neko ******, krivicno djelo ili neku pronevjeru samo kazu dobro je to.

Jedina razlika sada i za vrijeme komunizma je sto su tada apsolutno svi radili za drzavu, rijetko ko nije. Sada je situacija drugacija, bolje ti je raditi za drzavu - dobra plata, ne radis nista, svi benefiti, gorivo, stan, krediti i mozes da radis pored toga jos jedan posao. A ne zezajte
    Ako cujes da je dje slobodno kakvo takvo mjesto, mozes li mi javit, bih se prijavio... jes da mene ne prepoznaje teren ni u jednu vlast..ali eto, probao bih.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    4,794
    Thanks Thanks Received 
    5,577
    Thanked in
    2,752 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Iscitao sam sve, znaci ne znas ali pretpostavljas, ok
    Ali zato imas njegovu izjavu dje su mu kako kaze rekli da nema uslova za test krvi, priveli ga na 24h i nikako da pomene zicer da su mu radili test i da je negativan.

Sent from my phone

Ako mu ga nisu uradili, prekršili su Zakon
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Zavisi od čovjeka i temperamenta. Jedan moj profesor je zborio onima koji bi sa fakulteta da upanu na državni posao "sa 20 i kusur da odete u penziju". Nemam dana na državnom poslu (izuzev sekanja sa državnim namještajem i kašetama preko studentskog servisa, što gospoda zaposleni nisu htjeli da rade ), niti mi po prirodi odgovara ta vrsta posla.
    Bilo je ponuda, ali da zavisim od toga kako će neke budale da glasaju i kako će da se sklapaju koalicioni sporazumi, a da neke benefite mogu imat samo na riječ i na dugi štap, neka no ti fala. Meni je to previše rizično, iako je rizik poslednje što pomisliš za državni posao.
    Ovako, naučiš neki zanat, voziš dok se to fino plaća, anticipiraš kad će prestati da se fino plaća, prebaciš se u drugu branšu, naučiš nešto novo... Bude vazda zanimljivo.
    Edit: Mada i u državu, anticipiraš ko će biti pobjednik koalicionih dogovora na osnovu rezultata izbora, tamo preletiš, nastaviš da voziš
    Last edited by Gagarin; 28-02-25 at 22:29.
    Tko leti, vrijedi...

11. The Following 2 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,990
    Thanked in
    1,123 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Ako cujes da je dje slobodno kakvo takvo mjesto, mozes li mi javit, bih se prijavio... jes da mene ne prepoznaje teren ni u jednu vlast..ali eto, probao bih.
    A nemoj mi reci da nisi cuo za buljuk takvih slucajeva, od epcg-a cedisa vodovoda pa do svakog moguceg ministarstva i svake moguce agencije. Drzavni posao, dodju rade 2h, imaju sve moguce benefite, ne sjekiraju se oko boniteta u banci, posle 2h na drzavnoj sisi rade privatno. Ja ih znam bar 10 koji to tako godinama vec rade, jbg njih ne mora teren da prepozna oni se odma utope u taj teren kad se promijeni. To su ti ovi te najvise vole drzavu pretezno

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Zavisi od čovjeka i temperamenta. Jedan moj profesor je zborio onima koji bi sa fakulteta da upanu na državni posao "sa 20 i kusur da odete u penziju". Nemam dana na državnom poslu (izuzev sekanja sa državnim namještajem i kašetama preko studentskog servisa, što gospoda zaposleni nisu htjeli da rade ), niti mi po prirodi odgovara ta vrsta posla.
    Bilo je ponuda, ali da zavisim od toga kako će neke budale da glasaju i kako će da se sklapaju koalicioni sporazumi, a da neke benefite mogu imat samo na riječ i na dugi štap, neka no ti fala. Meni je to previše rizično, iako je rizik poslednje što pomisliš za državni posao.
    Ovako, naučiš neki zanat, voziš dok se to fino plaća, anticipiraš kad će prestati da se fino plaća, prebaciš se u drugu branšu, naučiš nešto novo... Bude vazda zanimljivo.
    Edit: Mada i u državu, anticipiraš ko će biti pobjednik koalicionih dogovora na osnovu rezultata izbora, tamo preletiš, nastaviš da voziš
    Pa eto, ko oce moze da muze drzavnu sisu do smrti a ako mu nesto ne valja odma strajk i frka neka, ne dao Bog da mu otkaz das jer otpremnine uzme unaprijed 5 godina bas sprdnja. Na te drzavne poslove (administrativne primarno) gledam kao na posao na trafici, idealan za starije ljude kojima malo fali do penzije ili kojima je dosadno u starosti(ranoj starosti naravno) pa onda malo nesto raduckaju i to je to. Al zene koje rade na trafici su gospodje dok na drzavnoj sisi prosjek godina opada iz dana u dan, sad skoro bih do poreske na drac ako sam vidio koga zaposlenog preko 40 god grom me ubio, tuga...

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...stao-bez-posla

...Drugi službenik na posao je navodno došao u alkoholisanom stanju ili se tokom službe opio: iz MUP-a citiraju zakonske odredbe na onovu kojih se kažnjava onaj ko dođe da radi “u napitom stanju, zbog opijanja u toku rada ili korišćenja opojnih droga”.

Kada su u pitanju povrede Zakona o unutrašnjim poslovima, protiv 23 policijska službenika se vodi disciplinski postupak zbog povrede pravila i standarda utvrđenih Kodeksom policijske etike, kazali su iz MUP-a.

Ne daj boze da na izlaz iz El Komadantea postoji alkotestiranje .... prolazili bi ko na radar na zlaticu...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

https://www.pobjeda.me/clanak/krsto-...n-za-direktora

Odbor direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje (RVCP) nezakonito je imenovao funkcionera Demokrata Krsta Radovića za direktora, saznaje Pobjeda.

To je utvrdila inspekcija rada koja je sprovela inspekcijski nadzor po prijavi da je Radović imenovan, iako nema dovoljno radnog iskustva za ovu funkciju.
    sjajni kadrovi! svako dana nezakonita imenovanja. što bi reka crnižuti to mora tako, i ovi bez diplome i radnog iskustva imaju prava da budu direktori.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    https://www.pobjeda.me/clanak/krsto-...n-za-direktora

sjajni kadrovi! svako dana nezakonita imenovanja. što bi reka crnižuti to mora tako, i ovi bez diplome i radnog iskustva imaju prava da budu direktori.

Meni ne ovaj Kiko ka Ron Jeremy sa Ali Expresa.

Tko leti, vrijedi...

16. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,352
    Thanks Thanks Received 
    1,074
    Thanked in
    613 Posts

Sad viđeh da su one dvije guzice u posjeti Dodiku

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

https://www.portalanalitika.me/clana...eti-kod-dodika

eo Vlada Crne Gore poslala delegaciju da pruži podršku Dodiku. saće trener da se javi.

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by coldplay View Post
    Sad viđeh da su one dvije guzice u posjeti Dodiku
    Guzice ližu guzicu. Pjesnički

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust..._7P-wQSvnT3qqA

Dodaje se i da se tužena, direktorica OŠ “Pavle Rovinski” Nataša Popović “obavezuje da tužiocu po osnovu naknade štete u vidu izgubljene zarade za period od 20. 10. 2023. do 30. 04. 2024. godine isplati iznos od 4.935,78 eura sa zakonskom zateznom kamatom počev od 1. maja 2024. godine do konačne isplate, kao i iznos od 136,32 eura na ime obračunate zakonske zatezne kamate od dana dospijeća svakog pojedinačnog iznosa do 30. 04. 2024. godine”, a sve to u roku od osam dana od dana pravosnažnosti presude.

Jel po ovoj presudi direktorica iz dzepa mora platiti...

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    https://www.vijesti.me/vijesti/drust..._7P-wQSvnT3qqA

Dodaje se i da se tužena, direktorica OŠ “Pavle Rovinski” Nataša Popović “obavezuje da tužiocu po osnovu naknade štete u vidu izgubljene zarade za period od 20. 10. 2023. do 30. 04. 2024. godine isplati iznos od 4.935,78 eura sa zakonskom zateznom kamatom počev od 1. maja 2024. godine do konačne isplate, kao i iznos od 136,32 eura na ime obračunate zakonske zatezne kamate od dana dospijeća svakog pojedinačnog iznosa do 30. 04. 2024. godine”, a sve to u roku od osam dana od dana pravosnažnosti presude.

Jel po ovoj presudi direktorica iz dzepa mora platiti...

Nadam se, ali sumnjam. Nepismeni novinar, vjerovatnije

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    1,550
    Thanks Thanks Received 
    2,160
    Thanked in
    1,031 Posts

Oce li izbacit tvit pipun kad se vrati iz bosne i hercegovine,čuj mene entiteta rs. Da nam pojasni je li ovo danas mijesnje u stvari druge države ili kako da to nazovemo…

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

to je posjeta u ime Vlade CG.

Thanks Thanks Given 
    8,528
    Thanks Thanks Received 
    3,806
    Thanked in
    2,259 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    Oce li izbacit tvit pipun kad se vrati iz bosne i hercegovine,čuj mene entiteta rs. Da nam pojasni je li ovo danas mijesnje u stvari druge države ili kako da to nazovemo…
    Da se osjecam Srbinom-Srbijancem u CG,mene bi bilo stid da me Milan Pipun predstavlja,aj efendija Alija na neshto i lichi od kako je zauzeo fotelju,ali Pipke,uh...

Dodushe oni su ovo privatno bili danas,da,da,tako da sve je ok!
    ...

Thanks Thanks Given 
    3,370
    Thanks Thanks Received 
    397
    Thanked in
    241 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    to je posjeta u ime Vlade CG.
    Nije tačno, javio se sa privatnog profila Manda. All views his own.

https://x.com/AndrijaMandicDF/status...46270704533859

Thanks Thanks Given 
    6,079
    Thanks Thanks Received 
    6,611
    Thanked in
    3,155 Posts

Добар Вукан о ситуацији.

https://x.com/atamanzagliblje/status...JQJUXdTsA&s=19
    Last edited by avet; 01-03-25 at 16:25.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

27. The Following User Says Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,128
    Thanks Thanks Received 
    710
    Thanked in
    515 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    Znaš li da najveću moć u BiH ima visoki predstavnik koji nije izabran od strane naroda.
    https://english.wafa.ps/Pages/Details/155131

Sent from my 2409BRN2CY using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    1,352
    Thanks Thanks Received 
    1,074
    Thanked in
    613 Posts

Page 132 of 548 FirstFirst ... 3282122128129130131132133134135136142182232 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)