Ahahahaha, vjeruj mi da sam počeo da te čitam sa zanimanjem, jer me često nasmiješ

(a i ne mogu ovđe ništa napisat da se ne pojaviš, što jes jes

)
A ideja da si ti pročitao i razumio Zakon o bezbjednosti saaobraćaja me, nemoj se ljutit, najiskrenije presmijala
Ali ću ti, iz poštovanja prema humoru kao univerzalnoj vrijednosti, odgovorit. Ne razumijem baš smisao ovoga što si htio da kažeš najbolje, pa ću prosto po vome što si reko
Kaznena odredba za odbijanje testa postoji jer je testiranje Zakonom obavezno, pa se onda radi o prekršaju. Ono što jesam reko, (a ti ga pretvorio u nešto drugo) jeste da je i privođenje u slučaju odbijanja obavezno, jer i to Zakon propisuje.
I to je jedan prekršaj, i jedna kazna. Ali Zakon takođe propisuje da se, nakon privođenja, taj test obavezno ipak mora odradit. Pa se onda ''to uzimanje krvi na silu'', koje tako simpatično pominješ, zapravo radi po sili Zakona.
I, ako pokaže da je lice pod uticajem, to je onda drugi prekršaj (u određenim slučajevima i kd), i druga kazna.
I, u ovom slučaju, TA KAZNA JE ZATVORSKA, pod obavezno. Jer i to Zakon propisuje.
Što bi sve, da si ga pročitao, i znao
Elem, tvoje ultra ekspertsko saopštenje uprave policije, koja se bavi time je li ovaj nešto naopako reko policajcu ili nije, možeš baš zbog ovog gornjeg mačku o rep.
JER JE, U SKLADU SA ZAKONOM PRIVEDEN, I, U SKLADU SA TIM ISTIM ZAKONOM, ODRAĐEN MU JE TEST. I DA JE BIO POD UTICAJEM, MALAC BI SAD GULIO NAJVJEROVATNIJE OD 15-60 DANA OBAVEZNOG ZATVORA, U ODREĐENIM SLUČAJEVIMA I ZNATNO VIŠE.
I baš zato je ovo saopštenje up-a sramotno. I napisano je tako da ne ostavlja više ni tračak sumnje da ciljaju dečka kolko iđe mogu.
A načinom utvrđivanja prisustva pa supstanci, i utvrđivanjem da li je lice pod uticajem ili ne, se nemoj bavit ko boga te molim

Jer ti je taj način, i ta tvrdnja, neđe taman jednako ekspertska ko i ono saopštenje up
Generalno, inače, 3-5 dana ti je rok u kojem pa daje uticaj, od amfetamina do kokaina

Prisustvo do max 20 dana, a najčešće do 15, može se utvrdit isključivo za kanabis
No, da ti otkrijem Ameriku, kolega crno-žuti, utvrđivanje uticaja se, po Zakonu, ne utvrđuje kontrolom droga-testom na put, niti se po osnovu njega kažnjava.
Već Zakon kaže: ako droga-test pokaže prisustvo, obavezno privođenje, obavezna najbliža zdravsvena ustanova ili labaratorija, i obavezna krv ili urin.
Pa se po njima dalje utvrđuje taj uticaj, i isključivo po osnovu njih kažnjava.
A to inače baš zbog te sitnice, da se vidi i količina i uticaj. Pa, između ostalog, i da ne opuče nekoga ko je duvnuo prije dvaes dana, a da im se neko našmrkan od prekjuče provuče

Konačno, kad se već i toga hvataš, neko ko je duvnuo dvaes dana ranije nije pod uticajem, i neće bit kažnjen, ne širi dezinformacije i ne širi paniku po forumu

Bookmarks