Jedan od ljepših čajeva koje probah je mješavina Luda ljubav iz Kuće kafe i čaja u Pg. Ukus predivan, miris božanstven.. opija taman kao ljubav
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
Stiglo jos da se proba.
![]()
Stigla kiša,stigli ti čajevi.Vrh.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Bukvalno sam jedva cekao ova vrelina da prodje. Treba drug da mi donese caj iz Azerbejdzana, pa javljam utiske
Samo da preporučim čaj od jagorčevine, domaći, ubrani s livade. S kašičicom meda. Sjajan.
Evo sam počela da pijem čaj svako jutro. Nešto će se desit'
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Dje nabavljate ove nestandardne za nase prodavnice ?
Ako misliš na nicky-ja on iz ino.
Ove "ne/standarde" ili recimo ima u Kopu veliki izbor čajeva i mješavina a osim Kope meni je Josif Pančić provjeren.Vidim sad i u ove turske i ruske radnje imaju čajeve po 1kg pakovanje obično crni i zeleni.
Last edited by Bluemoon; 17-09-24 at 08:20.
Meni kad treba nesto konkretno i specificno, trazim tamo dje imam ponekoga. Ovo ostalo se vecinom moze kod nas naci pretpostavljam. Neko mi pomenu kucu caja u Pg, ako se tako zove.
Uzeh za uvece, od lipe u zdravu hranu. Opusti taman, a miris iz djetinjstva.
Baš lako pređe u naviku, počeh i ja prije par godina i sad teško jutro mogu da zamislim bez čaja.
Ili pijem zeleni, najčešće s nekim dodatkom, trenutno s jasminom ili mješavinu limun-đumbir.
Tokom dana još 1-2 šolje ispijem, nekad popodne, nekad pred spavanje.
I baš mi je uživanje i biranje i skupljanje čajeva i sortiranje pakovanja i teglica.
Uzimam ih kako gdje stignem, najčešće po ino. Od onih kod nas Kuća čaja ima solidan izbor, mješavina Luda ljubav je moj favorit, a što se tiče klasičnih dopadaju mi se Durmitorski čajevi, domaća proizvodnja, nisam probala sve vrste ali ono što jesam mi bi dobro.
Mješavine J.Pančić smatram provjerenim i sigurnim kada su u pitanju zdravstveni problemi.
Baš tako. Ja najviše volim te planinske, kao dijete sam ih brala po Komovima, ali može i kamilica, prija mi. Nana me nešto ubije u želudac, ne znam zašto...
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
E ovako,obiđoh ovaj ruski market ništa mi se tu ne sviđa a cjenovno su bruka za sve što nude (vrv Rusima koji su tu).Gledam po kategorijama pića (pivo,vino,žestina) pa onda čajevi.Zanimljivo da im dobar dio proizvoda dolazi iz DojčeWelle.
Zašto sad ovo..gledam stranicu Kuće Čaja Kopa imaju u ponudi dva jezika - crnogorski i ruski (ajde da ima i engleski,germ)
Kad pokušam da nađem iz koje Njemačke kompanije nabavljaju čajeve ne nalazim na stranici nalazim na ovo:
Znači,renomiranog proizvođača pa ...... u Evropi,kojeg?
Da se razumijemo imaju fenomenalne čajeve i mješavine ali imaju i par trikova recimo wellness čaj (šta znači to,uopšte no trik) i ovo "običan čaj" (tu su stavili neke planinske čajeve ima na meniju).
Cjenovno nisu povoljni iako su miljama ispred onih klasika po prodavnicama što ja zovem prašina u proizvodnji čaja skupljena u kesice.
I ta prašina skupljanja u kesice cirkulira u svim kafićima đe god čaj naručiš,ono kad već imaš u ponudi čaj nek bude čaj.
Last edited by Bluemoon; 19-09-24 at 11:55.
Njegoševa kletva " Dabogda braćo moja ! Nemo'te me zajebavat ! "
Otkrila sam neke BABI čajeve (konkretno od brusnice i borovnice miks).
Prelijepost.
Ambalaža izgleda bombonica nekad takve stvari kupim samo da sačuvam ambalažu.Pogledah istorijat veli da im je sjedište u Parizu,a originalno su osnovani u St.Petersu pa su se na početku ruske revolucije preselili u Francusku a u vlasništvu su Groupe Orientis.
Zanimljivo,po istorijatu i sadašnjosti i ambalaži mogla bi se uzeti jedna ali baca mi na cijenu u nebesa.
https://perchs.dk/en/product/rooibos-vanilla-10-pcs/ probao u Coffeinu u Bloku 9. PredobarGdje se mogu kupiti?
Ovaj tamanim Tea | Gold | Decaf | Hard Water | Yorkshire Tea ovaj klasicni koji je najbolji![]()
Izvol'te u salonU Žene
![]()
"I shut my mouth and hold the light"
Doživite tradicionalno arapsko iskustvo na novoj lokaciji: Arabian Tea House od 15. maja u novom ruhuAutentični ukus tradicionalne arapske kuhinje od 15. maja nalazi se na novoj adresi – dobro poznate, kvalitetne ukuse i prepoznatljivo arapsko gostoprimstvo Arabian Tea House restorana sada doživite na još jednoj lokaciji, u blizini Big Fashion Mall-a, na adresi Knjaza Danila (bivši Cetinjski put 36).Arabian Tea House u Crnoj Gori postoji već šest godina i kroz dosadašnji rad svojim gostima je otvorio vrata ka spoznaji novih ukusa, odgovornom odnosu prema zemlji, biljkama i tijelu, u prvi plan ističući vrijednosti kojima bi uvijek trebalo da se vraćamo – porodici.Upečatljivi ukusi su prepoznatljivi po aromama karanfilića – zaduženog za intenzivan, aromatičan i sladak ukus; šafrana – pikantnog i slatkog, luksuznog začina; hibiskusa – kiselkastog, voćnog i osvježavajućeg ukusa, te kardamona – tople, aromatične, blago citrusne i slatkaste biljke.https://www.cdm.me/ekonomija/dozivit...-u-novom-ruhu/Na prvi pogled različite, ali kada zagrizete – kuhinje Bliskog istoka i Crne Gore iznenađujuće se prepoznaju. I jedni i drugi vole da hrana ima dušu, da miriše na začine, da okuplja porodicu i da se ne štedi na gostoprimstvu. Baš kao što crnogorska kuhinja njeguje domaću trpezu, bogate zalogaje i začine koji pričaju priču, tako i Arabian Tea House donosi jela koja slave tradiciju, toplinu doma i prirodne sastojke. Humus, začinjeni rižoto, sporo pripremljeno meso i hljeb iz peći – zvuči poznato? Možda ste na Bliskom istoku bliže crnogorskoj trpezi nego što ste mislili.
Nisam odavno. Ovo se zadnje ispilo. Susen na dimu. Jak ukus, zadize dobro.
![]()
Obnovih neke čajeve u Kući Čaja u kopa-i obično najviše ode na kombinaciju feng shui.
Uz to planiram da izbacim kafu u potpunosti.Tačno osjećam da mi smeta još je ono đe god se pojaviš gotovo čista navika pa se pređe i nekoliko kada što je zlo.
Komadi jabuke,goji bobice,limunska trava,listovi kupine i koprive,kore naranče,listovi eukaliptusa,komadići mrkve,cvjetovi različka i nevena,crveni papar:
Baš ću da zapamtim da probam tu mješavinu iz Kuće čaja. Najljepša do sad koju probah je 'luda ljubav'... to opija sve oko sebe kako miriše.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks