Evo malo prve banke prati trendove...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
To jedino Prvoj banci ako zatreba. Pomogli ste je vec jednom. A i Dusko je ispraznio Fond za zastitu depozita pa se regulator sjetio da ga nanovo napuni tako sto ce banke vise uplacivat u njega. Znam da vam nije zao i ne treba. Kukali bi da je vas biznis u pitanju. I to je OK.
A onda se gospodja guvernerka sjetila da na obaveznu rezervu banaka regulator placa 0% kamate. Jedinstveni primjer u svijetu. Uzmes pare od banaka placas im 0% i orocis ih van CG i zaradis kamatu. Najjaci biznis model ikad.
Svakako, dokle god su euribor krediti dominantni a izvori jeftini od Rusa i Ukrajinaca nece se slika puno mijenjati.
Strpite se, brzi ce Razvojna Banka spasiti narod od derikoza.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Evo malo prve banke prati trendove...
NLB banka, godišnji harači....
Ukupni harači:
Zna li ko što su "internet plaćanja"? 4 puta....
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Last edited by Fidel Castro; 24-02-25 at 17:11.
--------------------------
Do Not Disturb.
web banking?
Meni je za 2023. to bilo za "NLB Klik", bas ih pitah sta je tacno (nakon vise ispravljanja i mucenja da dobijem TACAN izvjestaj). Zivo me interesuje dal' ce i za 2024. da stoji na isti nacin (jos ne dobih izvjestaj).
Ono sto je cudno kod Fidela je da je samo za 4 mjeseca. Jel' moguce da nije bio NLB klik u funkciji nego 4 mjeseca?
Last edited by Fidel Castro; 24-02-25 at 17:11.
Shibaj im email i pitaj, nema druge. Meni su za 2023. rekli da je to to, kada dodje za 2024. izvod ako bude opet 12x1.6 bas cu ponovo da ih pitam jel' to ista stavka.
Hipotekarna banka mi trazi da bih platio nesto u USD da konvertujem EUR u USD, pri cemu mi daju prelos kurs i proviziju od 1%.
Znaci, za konverziju 5000 dolara, placam cak 4,865.23 eura, zato sto im je kurs na danasnji dan 0.97305, i plus mi cepnu proviziju 48.65 E (1%)
Je li sa svim bankama situacija ovakva?
Pa jesam 100 puta placao preko interneta ali se to ne naplacuje dodatno zaboga. Zvacu ih da mi objasne... sto rece 'beat', i prosle godine je bilo slicno i rekli su da ce bit' ispravljeno naredne godine a vidim da je ista stvar.
Pise mi i da sam trazio upit stanja (0.99e) iako NIJEDNOM nisam prosle godine ubacio karticu u bankomat.
Ne znam jel' moguce da i pored visokih haraca kradu ljude i na ove sitnice iduci logikom da vecina nece primjetit' ili nece znat' o cemu se radi pa ce samo iskulirat'?
P.S. 130e je za svasta nesto, najvise za prebacivanje (malo vecih) suma novca na druge racune.
Do Not Disturb.
Ista stvar u principu, samo sto bi trebali nesto manje tu da deru ako se sjecam dobro.
Ja kad vidim koliko mi negdje od sredine 2023. uzimaju na proviziju za primanje uplata (iako poslodavac sve salje sa OUR) muka mi je.Al' sta da se radi, opet mi procentualno ispadne prakticno isto kod svih banaka.
Kad kazu ne valja gotovina samo elektronski ... sprijeci pranje novca...
Casti banku
1.60e je dodatna usluga za NLB Klik koji sam aktivirao u septemberu pa je ovo od septembra do kraja godine.
Sve oke samo sto smatram da bi u izvjestaju trebalo malo detaljnije da pisu te stvari jer ih ne kosta nista (zna se za sta je svaka naknada) a ljudi bi znali o cemu se radi i manje bi ih smarali oko toga.
P.S. Kamate mi tek nisu jasne iako su u pitanju sitnice pa necu gubit' vrijeme na to. Samo mi je debilno da bukvalno prazno polje mnoze sa nekom kamantnom stopom da bi dobili naknadu.
Do Not Disturb.
Moguće i da je pogrešan opis neke naknade ali svakako provjeri. SMS info je 0.99 kod njih kao usluga koliko vidim.
130€ je premnogo naknada za fizičko lice. Pretpostavljam da imaš prilive kao pomorac, možda i u drugoj valuti, ali opet sve da si uzeo neki paket usluga kod njih kojim bi preko m i e bankinga imao povoljnije tarife za plaćanje.
A mislim da sa klasik paketom možeš sve to da oposliš a on je 5€ mjesečno.
Evo ovdje imaš spisak svih paketa
Poređenje paketa - NLB Banka
Svakako ako NLB klikom ili mbankingom prebacaš novac tarife su značajno povoljnije nego kad to radiš na šalter.
Da se razumijemo i nisu im neki paketi u ponudi, ima boljih na tržištu, ali sam gledao NLB jer si njihov korisnik.
A što se paketa tiče, nevjerovatno je da u okviru cijene nema uključeno par transakcija van banke u tu cijenu, ali dobro ponuda im je takva kakva je.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Napisah gore, 1.60e koji stoji kao "internet placanja" je zapravo "e-banking" (NLB Klik) jer sam do septembra koristio samo onu "demo" verziju NLB Klik-a a onda presao na "full" gdje placam dodatno 1.60e mjesecno na onih 2.5e za koriscenje racuna i kartice. Zasto to odvojeno obracunavaju, ne znam. Cak i kad mi stizu SMS-ovi za naknade (1. u mjesecu, najredovniji obracuni koji rade u banci) uvijek stize odvojeno - prvo 2.49e za "Klasik paket" a onda 1.60e za "NLB Klik".
P.S. Sto se naknada tice, ja sam se raspitivao i nisam nigdje dobio nikakvu bolju opciiju za provizije kod konkretnog "transfera" koji sam imao a smatrao sam da to i nije neka velika naknada. U pitanju je 85e za "transfer" od 25k na racun druge banke. Ionako je toliko peripetija oko toga bilo i provjera kako od strane moje banke tako i od strane banke na racun koji sam uplacivao da mi je tih 85e provizije najmanji problem bio.. i meni i primaocu jer su nas banke oboje smarali i morali smo da se pracakamo sa njima danima, vise puta.
Do Not Disturb.
Preko mBank bi to trebalo bilo manje. Ili da je prodavac otvorio racun u NLB. Pa kada podigne novac da zatvori. Za 85 eur ustede mogao je to da uradi
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Nema prodavca, nema ustede, brat je u pitanju
Kao sto rekoh... pitao sam i u samoj (drugoj) banci i neke ljude i uglavnom je bila slicna ili jos veca provizija a s' obzirom na glavobolju koji su prouzrokovale obije banke sa provjerama i cudima, to me i nije toliko zaboljelo. Inace nije nesto sto se redovno desava pa da gledam neke druge pakete i pogodnosti tako da se ne opterecujem previse.
Do Not Disturb.
Bas hocete da se zezate sa dilerima zbog 50 eur?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Kako nas deru banke. Naplacuju dvostruku proviziju na istu transakciju uplatiocu i primaocu.
Koje banke imaju najvecu platu radnika na šalteru? Ckb je 800+ ,zna li ko za hipotekarnu,nlb...?
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
There are currently 13 users browsing this thread. (0 members and 13 guests)
Bookmarks