https://www.facebook.com/share/v/19WMBmZW3P/
E cudo i u hrvatsku tresnje iz cilea 35 eura...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
AROMA
HDL
iDEA
VOLI
Ja nemam fejzbuk sem za praćenje dešavanja u kinoteci i to mogu đe me volja.
Ne viđeti poentu svega a pratiti neku masu mimo svake logike,je prosto mimo svake logike.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 21-02-25 at 17:08.
https://www.facebook.com/share/v/19WMBmZW3P/
E cudo i u hrvatsku tresnje iz cilea 35 eura...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Vidiš to je za dame iz SAD-a.
Super, uspjeh zagarantovan
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Pi! Sad principijelno treba da trgujem u Ideu grdnu sa očajnom uslugom i pomalo glibavu.
Tko leti, vrijedi...
A sto je sa Megom u Budvi?
Niko je ne pominje, a ubjedljivo najskuplja radnja u Crnoj Gori.
Zadnji put udjoh u Megu na Jaz, šokirao sam se.
Radi mene recimo aroma moze biti bojkovana godinu dana , ne znam kad sam poslednji put usao tamo
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Mega uglavnom sluzi da se deru turisti na promirju preko ljetnje sezone i eventualno ako koji domaci padobranac zavrsi tamo pa ga je muka da izlazi i ide u drugi market.
Cijene kriminalne.
--------------------------
Do Not Disturb.
Odem za ponešto u Blok IX, jer im je radnja sasvim OK i solidan izbor. I imaju one Conad keksiće italijanske od kojih kilo dobiješ kad ih pogledaš koliko su dobri. Sad ih bojkotujem jer se nagrdih ove zime.
Da, odem kod njih i kad smo naŽabljak, da se ne muljam po centru i cimam za parking u Voli.
Tko leti, vrijedi...
Sve veća malodušnost među Hrvate glede bojkota,a oni su bili glavne face.Ova ekipa halo,inspektore je najavila bila i aplikaciju u google store.Nema,očito će to sve da izduši ka da se ništa desilo nije cijene su iste,ideja fijasko.
A što se tiče naše IDEA-e i Arome da ne pitam stanje na terenu je sigurno da od toga nema ništa,ko je đe navikao da kupuje ide tamo.Osim još ovih inatdžija ka outline pa su IDEA marketima još digli promet.Sve u svemu,strašan eksperiment mogao bi se film napraviti o psihologiji savremenog potrošača.Recimo,ono što sam pozitivno primjetila a to je vjerujte stvarno najpozitivnije u svemu da ljudi razmišljaju malo više i o tome što im stvarno treba jer se previše reklamama navlače ljudi na gluposti.A najjače su reklame za takve proizvode.
Pa bojkotom se samo postiglo da povise još cijene ne bi li nadomjestili eventualni pad prometa. 'Saldo je nula'
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
Vidim da su i glavni forumski podržavatelji bojkota odustali od ovoga.
Idemo nova ideja
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Pojedoh kolač poslije 4 mjeseca. E te sreće, malo dijete mi nije bilo ravno.
Tako je valjda i sa trgovinom, cigaretama, drogama svih vrsta..
Ideja je u umjerenosti trgovine. PetkOVI i subote su... uff, da se ne izražavam.
Ovo bi bilo super,prekopirah sa foruma.hr neki član što je napisao.
Natjerali smo Vladu da u hitnu proceduru uputi prijedlog zakona koji će SVE trgovce obvezati na transparentnost SVIH cijena. Da sumiramo, trgovci će morati objavljivati cijene SVIH proizvoda na internetu i omogućiti aplikacijama i programerima neometan pristup tim podacima. Dosad su to radili isključivo kroz kataloge.
Ovo će rezultirati aplikacijama i web stranicama na kojima ćete moći:
- Pratiti cijene svih proizvoda, ne samo one u katalozima
- Uspoređivati ih s cijenama u drugim trgovinama
- Pregledavati povijest cijena
- Odabrati najbolju cijenu za sebe
Iskustva drugih zemalja, poput Izraela, pokazala su:
- Trgovci više neće moći u tajnosti podizati cijene, jer će svaki pomak cijene biti zabilježen i jasno vidljiv svima
- Jasno će se vidjeti koje trgovine najviše cijene kupce i nude im najniže cijene, a koje spremaju (pre)visoke marže u džep
- Konačno će započeti tržišno natjecanje među trgovinama, umjesto prešutnih dogovora o cijenama, kakvima trenutno svjedočimo
Naravno, ostajemo oprezni jer, poučeni dosadašnjim iskustvom, znamo da će trgovci pokušati zakomplicirati i ovaj, naizgled jednostavan, koncept kako bi neovisnim programerima otežali izradu aplikacija i vođenje baza podataka. Stoga ćemo, snažno kao i dosad, nastaviti pritiskati vladajuće i trgovce sve do donošenja zakona, a kasnije i tijekom njegova provođenja, kako bismo konačno uveli reda na domaće, sada se vidi, neuređeno tržište. Gdje je potrošač divljač koju love gdje god stignu.
I ovo me podsjeti na onu aplikaciju što Fidel reče da ne šljaka najbolje a kad bi bila u ovom ruhu tako neka aplikacija moglo bi se trgovine uzeti za uzde i obuzdati da ne lažinjaju ka vazda.Ono jedna cijena tamo,druga na kasi,jedno na aplikaciji drugo tamo.Znači,Vlada Crne Gore bi mogla razmišljati u ovom pravcu.
Ja trgujem samo u Voli ali sam ispostovao bojkot.
Ove sedmice bio samo u Lakovic, kanda su nešto povoljniji od Volija.
Zašto demantova'?Generalno jes sve veća malodušnost a navedoh šta bi bilo super kad bi se ostvarilo i kod nas đe JEDAN član napisao.Dalje i da se desi veći pristup info cijenama pitanje je da li bi se iste spustile ovo sve što je napisano je u vidu pretpostavki.
Kao i ovaj bojkot.
Prvi citirani post: malodušnost u HR, sve izduši.
Drugi citirani post: neki opipljivi rezultat se tamo već dešava.
Dakle, može se. Hoće li i kod nas nešto slično biti, viđećemo. Kontriranje tome svakako ne doprinosi, no činite kako mislite da treba.
Naravno da bi Vlada/drzava mogla, trebala i morala nesto da uradi ali valjda vidimo koliko su nesposobni i za mnogo jednostavnije stvari.
Pocevsi od samog (najveceg) dijela kolaca koji uzimaju od svog tog prometa pa preko beskorisnih inspekcija do svega ostalog.
Jedino sto rade su propagandne akcije "limitirane cijene" koje se obicno privremeno uvode na artikle gdje je marza ionako velika a sami artikli najslabije prolaze. Sarena laza za siroke narodne mase.
Do Not Disturb.
Zasto bi vlada bilo sto preduzimala kad joj je ovo najvise u korist? Da podize poljoprivrednu proizvodnju na ustrb uvoznika koji joj stvaraju extra profit? Da smanjuje dadzbine koje joj sto su visocije idu vise u korist? Ne funkcionise to
Sent from my iPhone using Tapatalk
Evo u Milanu jeftinije u prodavnicama nego kod nas. 1.5l vode flasirane 0.28 e, speck 120g 1.69 e, litar mlijeka bez laktoze 1.39 ( u Voliju je oko 1.65)...
Nemoj misliti da su i Hrvati što revolucionarno ostvarili koji su baj d vej u EU osim evo gledam uticali su na Vladu dakle podvlačim Vladu a ne trgovce da uvede ovaj zakon o transparentnosti preko pregleda i dostupnosti cijena a taj zakon i kad stupi na snagu su u sumnji da li će se sprovesti.
Znači oni koji su u EU i pokrenuli su sav ovaj bojkot koji se prenio na region i bojkotuju ne samo markete no sve,došli su do toga da se uvede barem taj zakon,ili nacrt šta već.A kad već pomenu inspektore to bi otprilike izgledalo kod nas ovako da uvedu još i dodatne inspektore da li se taj zakon poštuje što ajde je okey u nekim normalnim državama.Ali,u našim nije baš zato što pominješ inspekciju za neke vitalne stvari a ne ovu jednostavštinu đe vidiš transparentno cijene i imaš pregled.
Kod nas ljudi imaju problem i sa analitikom.Lože se na klik bejt naslove,konzumenti su pored čuvene Milke oko koje se digla panika jer se Milka digla na 9 eura što li da banalizuju.Prate fejzbuk stranice anemičnih likova a ovo velim jer jednom veli reka sam da se sedam dana bojkotuje Voli onda nisam ja to reka.
I onda se čudimo što neki u inat idu suprotno (ka outline i Gagarin) mislim ja ne idem ni suprotno ni uz njihova obavještenja i apele jer su sami truba jedna od organizacije ne pada mi na pamet niti da učestvujem niti da im dajem značaj u kontri trulp su sve organizovali i to je faking fakat.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks