Yuasa.
Pozdrav, posto mijenjam akumulator a ne znam sto se danas smatra kvalitetnim ako toga ima uopste, interesuje me je li se kome pokazao kako ovaj exide agm ek700 ili imate preporuku za nesto drugo?![]()
Yuasa.
Samo gas
Yuasa. Jedini sa 3 godine garancije.
Prema tome, šta da ti kažem?
Ja sam imao na autu Exide prethodni model koji je bio fabricki/prva ugradnja i trajao je 9 godina. Onda sam ugradio ovaj sto si naveo, koji je nasljednik i vec mi je za zamjenu nakon 4 godine.
A imam pametni punjac plus je ovaj nesto jaci od prethodnog(70Ah/760A - 68Ah/680A).
Megane 1.5dci, teško pali, iz 10 puta, dugo vergla, pa se upali i obrtaji padaju i ugasi se.. Kad ga nekako upalim, voznja normalna skroz i potrošnja
Majstor kaze dizne ili pumpa, da vozim kod Joksimovića ili Bakovića... Iskustva?
Probaj kod Srdje Vidica, na Zlaticu.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Jesi li skoro mijenjao filter nafte?
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Zrak u sistemu.
A prije svega toga pogledaj onu rucnu pumpicu za prajmovanje, ispod haube dodje, na lijevu stranu cini mi se...Na nju ima nepovratni ventil, kad on crkne tako se auto ponasa...Bas dugo verlgla, i kad upali obicno se ugasi odma jer vuce i fals vazduh u sistem.
Al onda kad prihvati radi normalno...
To ili regulator pritiska nafte...
Njega imam nedje novog cini mi se, pa ako ces da probas
Kad su dizne ili pumpa, lupa i izbaca check injection, kida ti gas u voznju, trokira itd
![]()
Last edited by Laz; 20-02-25 at 22:21.
Apdejt mapa na Mazdu, đe poći, da ne deru drugaricu u ovlašćeni?
KYB Excell G amortizeri iskustva?
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
OEM na Ljeskare pa ti vidi.
koje su mani/prednosti gasenja EGR ventila ? VW Passat b6 2.0 CR
Fabrika je morala da ga stavi zbog emisija, inace to je smrt za motor.
Golf 7 2.0 tdi imao,otisle i dizne,dpf zapusen,pa ugasio dpf/egr..sve klasicno ga spopalo
Trenutno imam passata za sad bez tih problema,ali ima drugih,curenja neka,ali me zanima sledece
Ko ima iskustva sa Golf 7 GTI? Da zanemarim potrosnju,da li ima problem sa curenjem antifriza? (Osim vodene pumpe)
Kakav je motor uopsteno 2.0 tsi EA888 u odnosu na 2.0 tdi iz golfa
Da li ce me bolje sluzit i ima li manjs kvarova od dizelasa kojeg od zacepljenja ne mogu na oci vise.
Manuelac sa nekih 120-130k km na satu,jer od dsg-a bjezim imo i sa njim kvarove
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Imat ces manje kvarova sigurno jer ces ga punoooo manje voziti kad vidis potrosnju... Gti i gtd se kupuju da se stiskaju do maksimuma jednostavno za to su napravljeni a takva auta obično budu slabo pazena i odrzavana
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Meni passat trosi grada 9l,jer je 4motion
Kazem za GTI mi nije zao potrosnje,barem ima uzivanja u njemu. Svakako bi mi bio 2. auto za malu potrosnju tu je 1.5 dci qashqai
Ja bi prije reko da ce neko bolje odrzavat gti/r nego tdi-ja
Od GTDa bjezim to nikako,a za 7R imam losa iskustva sa dsg i haldex sistemom pa i od toga bjezimgti prednji pogon,manuelac manje kvarova u startu
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Vidji i za kuma nekog da imas za kazne saobracajne jer uvece ne znam jeste li primijetili na svaku raskrsnicu patrola i radar....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Da pohvalim Tunap 989 aditiv za dizele, sipao u svoj Land Cruiser, već nakon par km se osjetila razlika, a nakon cijelog tretmana auto radi 3x mirnije. Isto odradio i na Nissan Terrano II, takođe više nema onog traktorskog rada i škogrljanja... Za njega sam i napravio prije&poslije video, čuje se osjetna razlika...
Samo 1 pitanje: da li mijenjati filter nafte nakon sipanja ovakvih aditiva?
(nečitko)
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks