A pazite sad ovo, da se zamijene neke pumpe za vodu jer nema pritiska ljeti i slično, pazite koliko to ispada? Je li ovo preskupo, ili sam ja baš tutuš za ovo
![]()
Ne pitam se ništa, nisam ja presjednik ulaza. Radim kako radi i većina. Nego je meni ovo kasap cijena ja mislim.
Ti si ka jedan nas komsija, sve mi je skupo, sve bi on to, ali nece mrdnut prstom.
Brate ili ces da uradis nesto povodom toga tj da pomognes ili jednatsvno puste ljude.
Kad se postavljala rampa kod nas, ponudio sam pomoc, pozvao 10 firmi dobio ponude, to je uradila i skupstina stanara. Uporedili ponude, diskutovali pa je cak doslo to suprostavljanja ali sve na civilzovanom nivou.
A komsija neki ako ti je stalno pricao “aaa cuje stampa toliko para, skupo je to, nadjite jedtinije” sve u svemu za svaku ponudu na kraju se glasa na skupstini stanara.
Zovi kips, volvox, sjever mont itd i vidji kolko kosta, koliko je za ruke, ako nadjes jeftiniej prikazes to na skupstini stanara i to je to.
Hidrofor za zgradu kosta od 7 do 10k.
Ako stanari nemaju para sazovite skupstinu i izracunajte koliko vas kosta odrzavanje zgrade i na osnovu toga odredite cijenu kostanja po m2.
Sent from my iPhone using Tapatalk
reče mi drugar da moraju biti izmirena sva dugovanja prema zajedničkom fondu stanara kako bi sa agencijom za stanovanje uopšte mogli zaključiti ugovor o rekonstrukciji fasade. je li to istina?
Sto nije losa fora, da se naceraju predsjednici SS da rade tj da utuze neplatise.
Ko god od njih dvojice, nisam bas dobar sa tim funkcijama ali znamnda neki od njih bi morao radir.
Potpisujem...
Ista prica je bila i u mojoj zgradi. Upravo ti koji nikada ne bi mrdnuli prstom (a uz to ne dolaze na 90% SS) budu najbucniji i sve im je "cudno" i "moze bolje".
Da ne pricamo da zakonski moraju da budu tri ponude kao minimum te doticna gospoda mogu da veoma lagano opovrgnu "investiciju" ako im se ne svidja jer je samo jedna ponuda u pitanju.
Mali dodatak. Upravnik predaje javnom izvrsitelju, javni izvrsitelj zavrsava ostalo.
E sad, posto zivimo gdje zivimo, mnogima nije moguce naplatiti dug jer smo tu gdje smo. U mojoj zgradi trecina zgrade nema racun u CG, pa ti ajd naplati tim istima dugove ako mozes.
Najcesce se to zavrsi tako sto se stavi zabiljezba na nekretninu i to je sve.
Slažem se.I u mom ulazu imaju tri dužnika sa preko 30 mjesečnih računa koje duguju.Davno Upravnik(to je nama agencija Anni) je predala izvršitelju.Kod dvoje nema način ada se naplati(imaju račune u CG ali valjda su opterećena primanja toliko da im se ne smije/ne može naplatiti i to dugovanje),treći dužnik-nekoliko mjeseci mu se skinulo po 30€ rate duga,onda valjda i on sebe zadužio i sad ni njemu nije naplativo.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
A zaplijena stana? Na licitaciju, tada bi nasli pare![]()
Last edited by GaD; 19-02-25 at 12:26.
Ne kolji vola radi kilo mesa
Da ne zna neko jel' se nesto u zadnjih godinu/dvije mijenjalo vezano za zakon o odrzavanju stambenih zgrada?
Od dva advokata dobih info da za vece radove (u ovom slucaju renoviranje fasade) na skupstini stanara mora biti 50% + 1 potpis umjesto klasika kao sto je bilo ranije (od 2018.) gdje na trecoj skupstini jednostavno vecina odlucuje.
Sviđa mi se ona nova zgrada na početku Dalmatinske. Prelijepa.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
jutros javiše iz agencije za stanovanje da bi uskoro mogli započeti fasaderske radove na zgradi. odabrali smo stiropor debljine 8 cm i čekamo da tehničko lice pripremi finalnu ponudu. pošto živim na poslednjem spratu, ispod neizolovane ploče tavanskog prostora koji se ne koristi .. planiram da ih pitam da li bi njihova ekipa mogla da uradi termoizolaciju te ploče i koliko bi to koštalo. pretpostavljam da bih taj trošak morao da snosim sam, s obzirom na to da je stan preko puta mene i dalje neuseljen.
je li neko imao sličnu situaciju?
imate li neki savjet uopšteno u vezi sa ovim poduhvatom preko agencije - šta sve treba provjeriti, napomenuti ..?
Mi smo sanirali fasadu i krajnji racun je bio 20% veci od ponude.
Nismo imali primjedbi, dobro su sve uradili samo ih treba ispratiti i imas covjeka koji vodi sa kojim upravnik moze dogovoriti sve. Ukoliko zelis nesto sam vidi da sazoves komsije i da ti priznaju trosak i vrate kroz odrzavanje ili da ti na racun toga dozvole koriscenje tog prostora. Krov je zajednicki ali dosta komsija negoduje kada se poslednji spratovi zale i kada treba sanirati…
Sent from my iPhone using Tapatalk
kada je rađena hidroizolacija krova, niko nije pravio problem i trošak je pokriven iz zajedničkih sredstava .. ali ipak mislim da se termoizolacija tavanske ploče tretira drugačije. bez dobre hidroizolacije krova, svaki stan u vertikali može da ima problem a bez termoizolacije tavanske ploče jedini problem je što će u stanu ispod biti hladnije/toplije. ili meni nešto promiče pa ne uviđam širi interes?
Last edited by Tyler^Durden; 25-02-25 at 06:54.
Mislim da,s obzirom da je to zajedničko vlasništvo,treba 50%+1 odluka na SEV i radi se oz zajedničkog fonda.
Kad mogu,kamere,slike,žardinjere,saksije...može i tavan
Nama za fasadu zgrade od skoro 37k€
Kakve su ovo NENORMALNE CIJENE
![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks