069 732 137, Gornja Gorica, preko puta 3M stamparije.
Ne znam bas za podforum gdje da pitam ali evo ovdje gdje je svastara...Koji TEPIH SERVIS prepoucujete, a da je brz i dobar. Vidim da sve cijene su manje vise iste ali brate operem kod jednog decka onako ima garazni servis sa onom kako rucnom vrtecom cetkom ili kako se vec zove...vrati mi tepih ali nije to to. Operem iduci put u robot cekam 3 nedelje da mi vrate tepih, slicna stvar i na starom aerodromu onaj kod onih vukovarki. Pa jel ima ista da valja, nisu ta 2 eura gore dolje problem?
Radi taj posao evo nekih 30 godina
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Da ne znate nekog ko će mi promijenit dva ovakva prozora u PVC ? Najpovoljnija moguća varijanta jer da se ja pitam ulagao tu ne bih ništa, no ženu da skinem sa dnevnog reda, oće veli to u red da dovodi i izda...
![]()
Koliko uzimaju majstori za kopanje kanala?
Zapravo, treba mi temelj i cokla za betonsku ogradu nekih 50m.. znaci, da iskopaju, armiraju i izliju betonom coklu i stubove... pa bi ih popunjao blokovima na jesen.
Vec imam dovoljno krsa na imanju za temelje
Kopanje rucno ti se ne isplati. Masina i brze i jeftinije to zavrsi. Plus, sve bude u liniju.
Pretpostavljam, ali me eto zanima ta neka okvirna cijena, koliko izlazi kopanje za nekih 50m.
Plus koliko uzimaju majstori da ozidaju temelje?
I ako moze preporuka, posto je malo specifican teren (nista komplikovano, samo da se ujaci dobro) valjalo bi neki iskusni majstor da to spuca
Vala ja ne vjerujem da ce ti u danasnje vrijeme iko kopat ispod 50e dnevnice, a mali bager te dodje toliko po satu. I realno bi bilo da 50m spici za uru dvije. Zavrsis sve ekspresno, a da ti rucno kopaju nikad u dom.
Sto se temelja tice skupice ti se troska na tu duzinu sigurno. Ne mogu da se sjetim koliko sam ja to platio prije par godina kad sam neke zidove radio.
Ovo zadnje sto sam pravio krajem prosle godine na imanje je bilo 50e/m˛ zid od kamena debljine 40cm sa fugama. U ovu cijenu su naravno bili i temelji. Ne znam znaci li ti ovo sto, ali cisto neka orjentacija ako ces od kamena da pravis![]()
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Zavisno od terena, dal ima kamena ili ne.
Bager mali za 2 do 3h će da ti iskopa sve.
Za bager računaj 150€ maximum bolje nego 3 radnika da platiš, jer radnike moraš da dovedeš i da vratiš + moraš hranu da im daš pa te skuplje izađu.
Zavisno od dubine i širine temelja (aj računaj okvirno da bude po podu kamen i na to 25×25cm što je za ogradu korektno i dovoljno. Računaj da ti za to treba oko 4mł betona.
Beton ti je opet brže iz miksera nego da razvlače cio dan majstori. Računaj pijesak, cement, dnevnice, više se isplati gotov beton. 100€ kubik da ti doveze na plac i iskipa.
400€ maximum.
I računaj željezo 12-ka ili 10-ka ako ćeš da uštediš.
Za temelj 250 uzengija 8-ica na 20cm) može i 6-ica ako ces da uštediš
Za stubove (odma da ih armira iz temelja) da vire minimum 40cm iznad zemlje 4 šipke . Sad kolko stubova ide to ne znam.
Okvirno sve oko 1500€ će te izać za materijal i ruke.
Radnike za 50e dnevnice tesko da ce da nadje.
Gotov beton ide na pun mikser, 4-5 kubika tesko, ako su mikseri 9+ uglavnom.
Edit:Vecina pumpu dodatno naplacuje.
Last edited by Dutch; 18-02-25 at 15:09.
Da je tesko, tesko je.
Ja se vamo u HN bas mucim kad mi trebaju radnici za neke stvari. Srecom masu toga znam sam da radim, da nije toga ne znam sta bi.
Trebalo mi je dobrih nekoliko godina da oforim da kazem bazu ljudi koji su odgovorni kad rade i na koje uvijek mogu da racunam da su spremni za rad.
Nisam neko ko gleda da ustedi, bitan mi je kvalitet, ali bas je dug proces bio dok nadjoh prave ljude.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Gotov beton mozes i 3mł da naručiş da ti dovezu.
Samo Bemax radi na 30mł minimum
Mozda jos neko radi na cio mikser, al moze da se naruči i 3 4 bez problema kod drugih.
Đurković, Cijevna, Fidija, Vib itd.
Pumpa dodatno 10€ po mł pa do 100€ nebitno dal je 5mł ili 50 zavisno od firme
Dobih ponudu od covjeka koji vazi za iskusnog majstora, poznaje mi familiju tako da znam da me nece zaebat sto se radova tice jer na neka mjesta treba temelji dobro da se ujace.
On mi trazi 15-20eura po metru duznom za kopanje kanala dubina 30cm (kad vidi teren javice je li 15 ili 20 ili nesto izmedju) znaci, da iskopa, napuni temelje - izlomi i naspe krse, armira, osaluje (visina 25-30cm a sirina 20cm) i napuni betonom.
Naravno, moje je da platim beton i armaturu. On bi mi svakako napravio proracun, ali me zanima okvirno kolko ce tu proci betona, znaci temelji, cokla i stubovi...
A koliko zeljeza, pominje mi sipke sto se stavljaju u stub??
Znam i sam pomnozit tri broja i izracunat zapreminu, ali idu krsi u temelje, armatura, pretpostavljam da samim tim dodje i manje betona.
Posto ne znam bi li mikser dosao na selo jer je manja kolicina, strah me da ce morat sve rucno, znaci mijesalica, pijesak, cimenat... kakve su sad cijene i moze li se to spucat za dan?
Last edited by 357; 18-02-25 at 19:48.
Moram baciti odje jedan DISLIKE.
renovirah stan, i ubjedljivo NAJGORI posao je odraido od svih majstora koji su kročili (iako je ovako ok lik)
Stan bez namještaja i skinute sve utičnice.
MJESEC DANA čekao da dodje da “popravi” i na kraju sam našao drugom majstora koji je popravio….
krečenje je ok, može proći ali zato gletovanje iako smo dogovorili nije odradjeno…
još mu namjestih još jedan posao na brzinu, da je uradio posao kako treba, imao bi preporuku… ovako za zaobići
Nego je moja greška što tu noć platih, a ne pogledah detaljno…
Evo par slika samo![]()
Last edited by stefke; 18-02-25 at 21:53.
Kome da ponesem ovo da odradi neku eko kožu ili tome slično?
Koliko će koštati to zadovoljstvo![]()
Krilo plakara oslabilo - sarke se drže sarafima koji su u rupama koje su proširene i nemam opciju da izmijenim rupe.
Kako mogu ovo pitanje najlakše rijesiti - kako da riješim pitanje rupa? Postoje li neke sarke koje imaju drugačiju poziciju rupa kako bih na taj način napravio ovo.
Skineš šarafe ucukaš ove drvene tiplice, višak izrežeš i u njih novi šaraf.
![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks