Impuslivna ili kompulzivna whatever, svakako živimo u doba zavisnosti od svakave rabote.
https://www.vasezdravlje.com/zdrav-z...i-se-ovisnosti
Ili po seljački, zašto su žvake i čokoladice na pored kase, a čokoladice i malo niže da ih djeca vide. No aj sad, unapređenje prodaje iliti merchandising je nauka, a u davno vrijeme kad sam studirao jedna oblast na ispitu iz markteniga.
Enivej, ljudi su zavisni od svakakvija rabota. Još jedno ispitno pitanje bijaše kreiranje potreba potrošača.
I znaš kako je. Najviše impulsivne kupovine napravi sirotilja. I ponovo bude još siromašnije. Impulsivna&kompulzivna kupovina je obično trgovanje jeftinih stvari. Koje ti se prodaju da moraš da ih imaš.
Ili kad sirotinja kupuje nešto u krv kako bi se identifikovala da pripada sloju kojem realno ne pripada.
Ima tome 10+ godina kad sam u onaj XYZ kupovao jedan brendirani kaiš za rođendan drugu. Ispred mene neka đevojka koja na potvrdu iz KBC gdje je sestra na 12 rata kupuje čizme koje realno koštaju 3 plate u tom trenutku.
Od takvih žive molovi. Kao što kladionice žive od jadnika koji uplaćuju 2-3 eura i jednom u tri godine pogode kvotu x100 i kažu da su "na pozitivnoj nuli".
Što bi rekla prva vlasnica Lancoma, mi ne prodajemo kozmetiku nego nadu da žene mogu ostati mlade i lijepe.
Nego, long story...
Bookmarks