View Poll Results: Moj najčešći izbor je:

Voters
134. You may not vote on this poll
  • AROMA

13 9.70%
  • HDL

41 30.60%
  • iDEA

8 5.97%
  • VOLI

72 53.73%
Results 1 to 25 of 6409

Thread: Trgovački lanci | poslovna politika i odnos prema kupcima

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    24,457
    Thanks Thanks Received 
    10,249
    Thanked in
    7,708 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Impuslivna ili kompulzivna whatever, svakako živimo u doba zavisnosti od svakave rabote.
    https://www.vasezdravlje.com/zdrav-z...i-se-ovisnosti
    Ili po seljački, zašto su žvake i čokoladice na pored kase, a čokoladice i malo niže da ih djeca vide. No aj sad, unapređenje prodaje iliti merchandising je nauka, a u davno vrijeme kad sam studirao jedna oblast na ispitu iz markteniga.
    Enivej, ljudi su zavisni od svakakvija rabota. Još jedno ispitno pitanje bijaše kreiranje potreba potrošača.
    I znaš kako je. Najviše impulsivne kupovine napravi sirotilja. I ponovo bude još siromašnije. Impulsivna&kompulzivna kupovina je obično trgovanje jeftinih stvari. Koje ti se prodaju da moraš da ih imaš.
    Ili kad sirotinja kupuje nešto u krv kako bi se identifikovala da pripada sloju kojem realno ne pripada.
    Ima tome 10+ godina kad sam u onaj XYZ kupovao jedan brendirani kaiš za rođendan drugu. Ispred mene neka đevojka koja na potvrdu iz KBC gdje je sestra na 12 rata kupuje čizme koje realno koštaju 3 plate u tom trenutku.

Od takvih žive molovi. Kao što kladionice žive od jadnika koji uplaćuju 2-3 eura i jednom u tri godine pogode kvotu x100 i kažu da su "na pozitivnoj nuli".
    Što bi rekla prva vlasnica Lancoma, mi ne prodajemo kozmetiku nego nadu da žene mogu ostati mlade i lijepe.
    Nego, long story...
    Upravo si ođe pogodio u metu kako je zapravo Milka postala sinonim za čokoladu jer je bruka i sramota otići nekome u goste (stari običaj) sa Galebom iliti recimo Kanditom.I ođe još jedna stvar vezana za mentalitet a to je da se ozbiljno zaboravlja da smo mi za EU zemlja trećeg svijeta,a od iste imamo nakav kompleks pa uvoz ide po principu (nek se neko ne zavarava đe EU može da krši pravila krši ih GOLEMO) poćeraj onoj sirotinji smeće.

Ođe naročito akcenat na meso po big marketima.Tako da ne zanosite se Lidlom.
    Last edited by Bluemoon; 16-02-25 at 18:00.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)