View Poll Results: Moj najčešći izbor je:

Voters
134. You may not vote on this poll
  • AROMA

13 9.70%
  • HDL

41 30.60%
  • iDEA

8 5.97%
  • VOLI

72 53.73%
Page 230 of 257 FirstFirst ... 130180220226227228229230231232233234240 ... LastLast
Results 5,726 to 5,750 of 6409

Thread: Trgovački lanci | poslovna politika i odnos prema kupcima

Thanks Thanks Given 
    7,469
    Thanks Thanks Received 
    4,812
    Thanked in
    2,465 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Gagi, dje si juce bio u Voli kad bojkot jos nije poceo... kakav danak neiskustvu.

Trebao si se suzdrzat' pa u ponedeljak poc' i obavit' najvecu trgovinu ikad.

Cisto da im pomognes posto evo od usta odvajaju da narodu pruze cijene bez ikakve zarade.. tako bar oni prikazuju na njihovim analizama i saopstenjima za maloumne.
    Me kulpa, na koji se sajt prate imbecili "akoe crkvi dobar i mene je" i kakav je raspored bojkota.
    Ja o svome. veća nabavka voli subotom, za manje preko nedelje uglavnom Alfa i pomalo Aroma u komšiluk.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,125
    Thanked in
    7,603 Posts

U život ne bi otišla do Trebinja iz revolta prema nekim tamo ođe da im se u život u***** ka Bugi ali on je praktičan nadam se da si ima priključak za moku.Ah da,jesi.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,469
    Thanks Thanks Received 
    4,812
    Thanked in
    2,465 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Meni je u ovom kratkom obraćanju u stanje nacije najjači momenat đe veli da su ljudi uštedjeli u trgovinama bojkotom tako što su izbjegli da kupuju i ono što im ne treba.

Homo sapiens konzumerus koji šeta tako po trgovini i mame ga boje,slike,reklame,bilbordi uuuuu,uzeću i ovo ono,je idealno iskusio da se malo pomjeri u evoluciji i odbrani od teškaša koji ga mame i hrane njegov animalni instikt.Ima nešto dobro i u onim devedesetim neđe se odraslo u smislu da si morao da odrasteš u skladu sa okolnostima,kad već nisi u stanju da svijest o manipulatorima imaš sam.I ništa se nije naučilo.Sad se opet uči,iz naravno drugih kriznih okolnosti.
    Lagano se riješiš kompulzivne kupovine. Napraviš spisak i onda po njemu. Praktikujem u nekom poslednjem periodu, više da ne zaboravim, a i racionališe se. U poslednje vrijeme baš nemam neku volju za kompulzivnu kupovinu. Pomislim, treba li mi ta majica, patike i sl... Već ti je pun plakar... Koliko ćeš puta to što kupit realno koristiti...
    Jedino kod vina nema toga
    Usput, dešavalo mi se nekad da mi račun bude 10-20% veći ako odem, a nisam prethodno doručkovao. Gladne oči
    Tko leti, vrijedi...

4. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    391
    Thanks Thanks Received 
    1,753
    Thanked in
    1,338 Posts

Ne mo'š ti bez Bugija ;P

Nego, ne znam koja je fora bojkotovati jedan lanac a ostale čekati do idućeg puta.
    Što ne ići na sve ili ništa?
    Last edited by Mylene; 16-02-25 at 17:01.

Thanks Thanks Given 
    6,317
    Thanks Thanks Received 
    5,918
    Thanked in
    3,432 Posts

Meso u mesaru, hemiju u kozmetiks i drogerije,povrce na pjace sir i jaja , hleb u pekaru i eto bojktot lagan....
    Nema.grickalica i otrovnih cokolada i slatkisa taman da se djeca prociste od moguceg dijabetisa tip 2

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,125
    Thanked in
    7,603 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Lagano se riješiš kompulzivne kupovine. Napraviš spisak i onda po njemu. Praktikujem u nekom poslednjem periodu, više da ne zaboravim, a i racionališe se. U poslednje vrijeme baš nemam neku volju za kompulzivnu kupovinu. Pomislim, treba li mi ta majica, patike i sl... Već ti je pun plakar... Koliko ćeš puta to što kupit realno koristiti...
    Jedino kod vina nema toga
    Usput, dešavalo mi se nekad da mi račun bude 10-20% veći ako odem, a nisam prethodno doručkovao. Gladne oči
    On je to zapravo nazvao impulsivnom kupnjom po hrvatski i čovjek je skroz u pravu.Naravno da kod mene bojkot ne bi imao smisla jer nemam problem sa takvim rabotama manipulacije ali jasno se vidi da onih milion novaca nečega ipak pokazuje da potrošači u nekoj statistici su impulsivni jer su žrtve potrošačkog društva.
    Nisam u fazonu malograđanskog da zagledam u tuđe na kasi no ono nekako realno kad sagledam vidim podobar procenat impulsivnih kupaca na ovo o čemu on zbori.

Thanks Thanks Given 
    7,469
    Thanks Thanks Received 
    4,812
    Thanked in
    2,465 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Meso u mesaru, hemiju u kozmetiks i drogerije,povrce na pjace sir i jaja , hleb u pekaru i eto bojktot lagan....
    Nema.grickalica i otrovnih cokolada i slatkisa taman da se djeca prociste od moguceg dijabetisa tip 2

Jesi li siguran da bi prošao jeftinije nego u marketima? Povrće i voće na pijacu, meso iz mesare. Misliš da je domaće?
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,469
    Thanks Thanks Received 
    4,812
    Thanked in
    2,465 Posts

On je to zapravo nazvao impulsivnom kupnjom po hrvatski i čovjek je skroz u pravu.Naravno da kod mene bojkot ne bi imao smisla jer nemam problem sa takvim rabotama manipulacije ali jasno se vidi da onih milion novaca nečega ipak pokazuje da potrošači u nekoj statistici su impulsivni jer su žrtve potrošačkog društva.
    Nisam u fazonu malograđanskog da zagledam u tuđe na kasi no ono nekako realno kad sagledam vidim podobar procenat impulsivnih kupaca na ovo o čemu on zbori.
    Impuslivna ili kompulzivna whatever, svakako živimo u doba zavisnosti od svakave rabote.
    https://www.vasezdravlje.com/zdrav-z...i-se-ovisnosti
    Ili po seljački, zašto su žvake i čokoladice na pored kase, a čokoladice i malo niže da ih djeca vide. No aj sad, unapređenje prodaje iliti merchandising je nauka, a u davno vrijeme kad sam studirao jedna oblast na ispitu iz markteniga.
    Enivej, ljudi su zavisni od svakakvija rabota. Još jedno ispitno pitanje bijaše kreiranje potreba potrošača.
    I znaš kako je. Najviše impulsivne kupovine napravi sirotilja. I ponovo bude još siromašnije. Impulsivna&kompulzivna kupovina je obično trgovanje jeftinih stvari. Koje ti se prodaju da moraš da ih imaš.
    Ili kad sirotinja kupuje nešto u krv kako bi se identifikovala da pripada sloju kojem realno ne pripada.
    Ima tome 10+ godina kad sam u onaj XYZ kupovao jedan brendirani kaiš za rođendan drugu. Ispred mene neka đevojka koja na potvrdu iz KBC gdje je sestra na 12 rata kupuje čizme koje realno koštaju 3 plate u tom trenutku.

Od takvih žive molovi. Kao što kladionice žive od jadnika koji uplaćuju 2-3 eura i jednom u tri godine pogode kvotu x100 i kažu da su "na pozitivnoj nuli".
    Što bi rekla prva vlasnica Lancoma, mi ne prodajemo kozmetiku nego nadu da žene mogu ostati mlade i lijepe.
    Nego, long story...
    Tko leti, vrijedi...

10. The Following 2 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,317
    Thanks Thanks Received 
    5,918
    Thanked in
    3,432 Posts

Jesi li siguran da bi prošao jeftinije nego u marketima? Povrće i voće na pijacu, meso iz mesare. Misliš da je domaće?
    Definitivno ljujkovic i velika plana za meso, gintas sir i jaja najbolji izbor, povrce u gintas je skuplje ali zato na stocnunpjacu od proizvodjaca duplo jeftinije za krompir imam dva covjeka a vjerovatno i svaki covjek ima u telefon za nabavku, i tako bojkot lagan
    Pitanje za druge ako manje ima prometa poreza mozda ce drzava vidjeti manje ce imati para za putovanja jer su stavili 8 miliona eura za puteve...
    Sto se radi sa robom kojoj je istekao rok trajanja ? Koliko tog povrata mogu da imaju gratis?

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,125
    Thanked in
    7,603 Posts

Impuslivna ili kompulzivna whatever, svakako živimo u doba zavisnosti od svakave rabote.
    https://www.vasezdravlje.com/zdrav-z...i-se-ovisnosti
    Ili po seljački, zašto su žvake i čokoladice na pored kase, a čokoladice i malo niže da ih djeca vide. No aj sad, unapređenje prodaje iliti merchandising je nauka, a u davno vrijeme kad sam studirao jedna oblast na ispitu iz markteniga.
    Enivej, ljudi su zavisni od svakakvija rabota. Još jedno ispitno pitanje bijaše kreiranje potreba potrošača.
    I znaš kako je. Najviše impulsivne kupovine napravi sirotilja. I ponovo bude još siromašnije. Impulsivna&kompulzivna kupovina je obično trgovanje jeftinih stvari. Koje ti se prodaju da moraš da ih imaš.
    Ili kad sirotinja kupuje nešto u krv kako bi se identifikovala da pripada sloju kojem realno ne pripada.
    Ima tome 10+ godina kad sam u onaj XYZ kupovao jedan brendirani kaiš za rođendan drugu. Ispred mene neka đevojka koja na potvrdu iz KBC gdje je sestra na 12 rata kupuje čizme koje realno koštaju 3 plate u tom trenutku.

Od takvih žive molovi. Kao što kladionice žive od jadnika koji uplaćuju 2-3 eura i jednom u tri godine pogode kvotu x100 i kažu da su "na pozitivnoj nuli".
    Što bi rekla prva vlasnica Lancoma, mi ne prodajemo kozmetiku nego nadu da žene mogu ostati mlade i lijepe.
    Nego, long story...
    Upravo si ođe pogodio u metu kako je zapravo Milka postala sinonim za čokoladu jer je bruka i sramota otići nekome u goste (stari običaj) sa Galebom iliti recimo Kanditom.I ođe još jedna stvar vezana za mentalitet a to je da se ozbiljno zaboravlja da smo mi za EU zemlja trećeg svijeta,a od iste imamo nakav kompleks pa uvoz ide po principu (nek se neko ne zavarava đe EU može da krši pravila krši ih GOLEMO) poćeraj onoj sirotinji smeće.

Ođe naročito akcenat na meso po big marketima.Tako da ne zanosite se Lidlom.
    Last edited by Bluemoon; 16-02-25 at 18:00.

Thanks Thanks Given 
    7,469
    Thanks Thanks Received 
    4,812
    Thanked in
    2,465 Posts

Definitivno ljujkovic i velika plana za meso, gintas sir i jaja najbolji izbor, povrce u gintas je skuplje ali zato na stocnunpjacu od proizvodjaca duplo jeftinije za krompir imam dva covjeka a vjerovatno i svaki covjek ima u telefon za nabavku, i tako bojkot lagan
    Pitanje za druge ako manje ima prometa poreza mozda ce drzava vidjeti manje ce imati para za putovanja jer su stavili 8 miliona eura za puteve...
    Sto se radi sa robom kojoj je istekao rok trajanja ? Koliko tog povrata mogu da imaju gratis?

Svi kupuju meso od France. Oni jedini otkupljuju od stočara i kolju. Pričam za proizvode goveda, proizvodi krmeta se masovno uvoze iz Danskeeee i Holandije. Nisi očekivao da oni kolju bez klanice? No da ne duljim oko toga.
    Koncept koji ti pominješ zahtijeva i malo vremena. A kad ostaraš ka ja počneš ozbiljno da cijeniš sopstveno vrijeme. Jer je to jedina vrijednost kojoj cijena stalno raste, pošto ga imaš sve manje u životu.
    Isto vaši i za mlaćenje u Trebinje. Sa granicom četri sata puta iz PG, da se negdje sjedne i odmori, skoro ode dan vikenda.
    Ajde negdje kad je merak OK. Ali svaki vikend? No way.
    Ušteda? Na 100-200 eura neka 50-60 eura. Vrijedni li toliko izgubljeni dan vikenda. Jel se mogao pametnije da se iskoristi? A dostini je dnevnica značajno veća od ovoga. Još kad odbiješ gorivo...
    Plus, prolaziš jeftinije jer tamo i dalje nekoga eksploatišu nedeljom. Ovjde propagiraš solidarnost. Važi (ne odnosi se na tebe, no generalno)
    Tko leti, vrijedi...

14. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,125
    Thanked in
    7,603 Posts

Mala digresija vezano za meso mogu reći ka da smo u ratno stanje pojedini što tražimo gorštake od sjevera preko Bijele Gore itd ali ja da rečem ako bi spala na uvoz ovakav kakav je rado bi se istoga odrekla.

I najžalostnije je što je ta grana poljoprivrede ođe ruinirana ali to ide na kartu savremene "civilizacije".

Thanks Thanks Given 
    6,317
    Thanks Thanks Received 
    5,918
    Thanked in
    3,432 Posts

Svi kupuju meso od France. Oni jedini otkupljuju od stočara i kolju. Pričam za proizvode goveda, proizvodi krmeta se masovno uvoze iz Danskeeee i Holandije. Nisi očekivao da oni kolju bez klanice? No da ne duljim oko toga.
    Koncept koji ti pominješ zahtijeva i malo vremena. A kad ostaraš ka ja počneš ozbiljno da cijeniš sopstveno vrijeme. Jer je to jedina vrijednost kojoj cijena stalno raste, pošto ga imaš sve manje u životu.
    Isto vaši i za mlaćenje u Trebinje. Sa granicom četri sata puta iz PG, da se negdje sjedne i odmori, skoro ode dan vikenda.
    Ušteda? Na 100-200 eura neka 50-60 eura. Vrijedni li toliko izgubljeni dan vikenda. Jel se mogao pametnije da se iskoristi? A dostini je dnevnica značajno veća od ovoga. Još kad odbiješ gorivo...
    Plus, prolaziš jeftinije jer tamo i dalje nekoga eksploatišu nedeljom. Ovjde propagiraš solidarnost. Važi (ne odnosi se na tebe, no generalno)
    Gagi aj zivota ti podji kod brace Ljujkovic preko puta kotona je lokacija i mesara, nije iz France meso niti holandija probaj i cevape nema klempa a i ne treba ti ...
    Jes treba vremena za sve obilaske ali nista nije neizvodljivo!
    Znas sto je neizvodljivo ? Bojkot farmaceutske kapitalisticke mafije ...nemas para umires ko pseto...

Thanks Thanks Given 
    7,469
    Thanks Thanks Received 
    4,812
    Thanked in
    2,465 Posts

Gagi aj zivota ti podji kod brace Ljujkovic preko puta kotona je lokacija i mesara, nije iz France meso niti holandija probaj i cevape nema klempa a i ne treba ti ...
    Jes treba vremena za sve obilaske ali nista nije neizvodljivo!
    Znas sto je neizvodljivo ? Bojkot farmaceutske kapitalisticke mafije ...nemas para umires ko pseto...

Dje kolju? Sanitarni uslovi klanja?
    Farmaciju najbolje bojkotuješ zdravim životom.
    Marže su im abnormalne, ali su i troškovi razvoja lijeka maniti.
    A bude ih promašaja. Nije baš jednostavno

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

Quote Originally Posted by Mylene View Post
    Ne mo'š ti bez Bugija ;P

Nego, ne znam koja je fora bojkotovati jedan lanac a ostale čekati do idućeg puta.
    Što ne ići na sve ili ništa?
    A može, ali neće

A kad ostaraš ka ja počneš ozbiljno da cijeniš sopstveno vrijeme. Jer je to jedina vrijednost kojoj cijena stalno raste, pošto ga imaš sve manje u životu.
    Spisak klaonica U CG
    https://wapi.gov.me/download/d63fb9b...4a?version=1.0

Vidim da ih ima više nego jedna...

Takođe ja završim u Trebinje kada idem sam sve dok se drugi ne probude. Mogu ti reći da sam u 10 u subotu nazad na dojč

Kada idem sa drugima, ode se na ručak, produži do Dubrovnika ili Sarajeva ili Mostara tako da je Trebinje samo prolazna stanica.

Veoma dobro cijenom svoje vrijeme, ali takođe i svoj džep
    Tako da umijem izračunati satnicu X broj sati

Poslato sa pisaće mašine S24 x2
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    Last edited by Bugi; 16-02-25 at 19:37.
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

19. The Following 2 Users Say Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,125
    Thanked in
    7,603 Posts

Kako da te zaobiđem kad se konstantno prosipaš ka sa ovim spiskom klaonica,i uriniranjem po bojkotu komšija. I još se s ovim posljednjim da rečem hvalinjaš.

mali OFF ako slučajno vidim tvoju moku sa tvojim bugi tablicama na manitovac đe voliš da svrneš na parking tačno ću da produžim put Krupca.
    Last edited by Bluemoon; 16-02-25 at 19:44.

Thanks Thanks Given 
    7,469
    Thanks Thanks Received 
    4,812
    Thanked in
    2,465 Posts

Sitgla podrška i od Bazdigowna

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    6,317
    Thanks Thanks Received 
    5,918
    Thanked in
    3,432 Posts

U tuzi , savrseni uslovi vise ovi mali imaju inspekcija nego veliki!

Mozes samo da imas zdrav gen nikako zdrav nacin zivota... kad se dobije terapija moras je kupiti ako nemas para umires...

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,125
    Thanked in
    7,603 Posts

Viđi nemoj me pogrešno shvatiti ali eto nekako mi je familija iz neke vukojebine u Crnoj Gori po krša pa nije pitanje đe se kolje no što se kolje.
    Ovo iz uvoza je sve samo ne meso za čoeka ja da ti rečem,a ti vjerova ili ne.Prvo ga dobro našpricaju raznim hormonima,antibioticima,drže u ko zna kakve uslove,a kako kolju to je najmanje bitno.Ono jes bitno,no uzimajući u obzir prethodno postaje nebitno.

Da ne rečem kakvu piletinu ođe uvozimo.

Thanks Thanks Given 
    3,595
    Thanks Thanks Received 
    6,850
    Thanked in
    3,585 Posts

Me kulpa, na koji se sajt prate imbecili "akoe crkvi dobar i mene je" i kakav je raspored bojkota.
    Ja o svome. veća nabavka voli subotom, za manje preko nedelje uglavnom Alfa i pomalo Aroma u komšiluk.
    Mea Gagi, mea.

Ne interesuju me mnogo imbecili iz Alternative a realno jos manje oni koji guraju neki inat bojkotu uprkos nenormlanim cijenama.

Sto se mene licno tice, ja sam izbojkotovao sve domace trzne lance i kao izdajnik domovine sam otisao u Dubrovnik i nakupovao se te mi sam jeftinije prosao sa sve gorivom i ruckom.

Cak je i vrijeme bilo bolje od najavljenog tako da je super.

Duborvnik, Trebinje i Skadar su moje destinacije u narednom periodu sto se tice ikakvih vecih/znacajnijih trgovina.

A vi patriJote placajte maslinovo ulje 30 eura, konzervu tunjevine 3 eura i ostale stvari po duplo visocijim cijenama.. kazu da je dobro za privredu i za budzet.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,125
    Thanked in
    7,603 Posts

Ahahahha kako ga prećera Fidel sa cijenom maslinovog ulja kapiram da si iskarikira a nekako mi ža' što ti Baranin tako što zboriš ali dobro,nebitno.Baj d vej Monini koji se konstanto tura na fotke ka Milka,je čist Lampante.Extra djevičansko je taman koliko je i Milka čokolada po definiciji.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

mali OFF ako slučajno vidim tvoju moku sa tvojim bugi tablicama na manitovac đe voliš da svrneš na parking tačno ću da produžim put Krupca.
    Potpuno se slažem da tako treba da uradiš.
    Počinjemo da se razumijemo

Poslato sa pisaće mašine S24 x2
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

27. The Following 2 Users Say Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,254
    Thanks Thanks Received 
    702
    Thanked in
    554 Posts

Da se podsjetimo kako su nas krali i kako nas kradu, uvoznici, distributeri, trgovci, itd.

Thanks Thanks Given 
    24,350
    Thanks Thanks Received 
    10,125
    Thanked in
    7,603 Posts

Quote Originally Posted by Apolo View Post
    Da se podsjetimo kako su nas krali i kako nas kradu, uvoznici, distributeri, trgovci, itd.
    I ja gore napisah da više varaju sa ovim nego sa cijenom:

Ne znam što ste toliko zapeli za Monini koje nije ni ono što piše na etiketi extra djevičansko ulje.

Last edited by Bluemoon; 16-02-25 at 22:24.

Thanks Thanks Given 
    7,469
    Thanks Thanks Received 
    4,812
    Thanked in
    2,465 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Mea Gagi, mea.

Ne interesuju me mnogo imbecili iz Alternative a realno jos manje oni koji guraju neki inat bojkotu uprkos nenormlanim cijenama.

Sto se mene licno tice, ja sam izbojkotovao sve domace trzne lance i kao izdajnik domovine sam otisao u Dubrovnik i nakupovao se te mi sam jeftinije prosao sa sve gorivom i ruckom.

Cak je i vrijeme bilo bolje od najavljenog tako da je super.

Duborvnik, Trebinje i Skadar su moje destinacije u narednom periodu sto se tice ikakvih vecih/znacajnijih trgovina.

A vi patriJote placajte maslinovo ulje 30 eura, konzervu tunjevine 3 eura i ostale stvari po duplo visocijim cijenama.. kazu da je dobro za privredu i za budzet.
    Mea, jeste Mea . Pojeo slovo kucajući.
    Elem, nemam ništa protiv, svako troši pare kako mu odgovara. I ima svoje preference.
    Meni, kao nekome ko potroši 100-200 eura vikendom u špenzu nije drama ako mječno platim nešto više a pri tome sačuvam sebi neki komfor, da ne mlatim u drugu državu po hranu.
    Obići Skadar, Dubrovnik i Trebinje, sasvim mi je dovoljno jednom u godinu-dvije. I to više da iskuliram i ručam.
    Važnije mi je da to obavim relativno brzo i bez gnjavaže da ne ostaram čekajući da mi teta nareže ponešto.
    I spreman da platim za to više jednom nedeljno. Mada, sad ima kartica koje ti smanje trošak, no da ne reklamiram banke.
    Kad već pominješ maslinovo, probaj Plantaže ili Barsko zlato. Kupiš domaće a i manje je od 30 eura.
    Tko leti, vrijedi...

Page 230 of 257 FirstFirst ... 130180220226227228229230231232233234240 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)