Jedino logično je da su pogrešno postavili cijene. Mada, jednom sam u Laković kupio mega pak znatno jeftinije od srednjeg pakovanja. Bila neka akcija
Ovo sam mogao i na temi o trgovackim lancima ali posto je prilicno zatrpana ovih dana, ajde ovdje da postavim...
Sta se vidi (nadam se da se vidi) na fotografiji?
IDENATICNE kapsule za pranje vesa, sa razlicitim brojem kapsula i cijenom.
Sa dna prema gore ide sljedece:
--- 28 kapsula = 6.99e, odnosno 25 centi po kapsuli
--- 21 kapsula = 8.49e, odnosno 40 centi po kapsuli
--- 14 kapsula = 8.59e, odnosno 61 cent po kapsuli
Moze li iko normalan da mi objasni kako je najjeftinije pakovanje sa najvise kapsula a najskuplje sa najmanje?
Ko koga ovdje pravi ludim i jel' moguce da sam ja jedini koji primjecuje ove nebuloze?
--------------------------
Do Not Disturb.
Jedino logično je da su pogrešno postavili cijene. Mada, jednom sam u Laković kupio mega pak znatno jeftinije od srednjeg pakovanja. Bila neka akcija
Što kaže kasa,ako si trgovao nešto od ovoga?
Moguća rješenja zagonetke:
1.Moguće da je na kasi sve logično,tj. drugačije su cijene nego na rafu
2.Moguće da je ta cijena za najveće pakovanje realna i na kojoj zarađuju više nego dovoljno,a ova manja pakovanja su namjerno stavili sa nekom ludačkom cijenom da bi prosječni kupac,pomislio :"Kakva prilika da se okoristim.Greška je u cijeni a u moju korist.Uzeću 3kom najvećeg pakovanja,prije no primijete svoju grešku"...iako kući ima dosta kapsula.Nakon 10 dana kad prođu najveća pakovanja,manjim se mijenja cijena.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Last edited by joni; 11-02-25 at 13:16.
Ne vjerujem da su. Neka neko iz drugog grada pogleda koje su cijene pa neka slika/podijeli.
Ovdje na rafu nema one 'kese' od 58 komada ali ona je redovno oko 14e sto se podudara sa jedinom normalnom cijenom ovdje a to je 6.99 za 28 kapsula.
Ova manja pakovanja su vjerovatno porez na budale u drzavi gdje je sve dozvoljeno.
![]()
Do Not Disturb.
Do Not Disturb.
Da li ste vidjeli negdje da se kupi kondezovano mlijeko sa secerom? Online viidm da ima Voli.
Ima cini mi se u onaj ruski MixMarkt
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Do Not Disturb.
Hvala svima i n emogu da vjerujem! Ovo je isto mlijeko koje smo kupovali u Ukrajini i Kazahstanu prije 20 godina haha.
To je to sto mi treba
Ima li đe Parodontax pasti a da su jeftinije nego u Cosmetics?Provalio sam u zadnje vrijeme "Extra fresh" preeeedobra je ali brate 5e za malu pastu (najmanja gramaža mislim) je dosta
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
Ako već nijesi probaj Sensodyne sensitivity and gum, probao sam svašta u zadnjih par godina i ova ki ubjedljivo najbolje leži. I ona je 5+, ali i traje ok.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
#fakenews
Imas masu pasti koje imaju iste/slicne efekte kao Paradontax, samo mnogo normalnije cijene.
Paradontax je nekad bio jedini koji je nudio te stvari pa je bilo logicno da ima previsoke i monopolisticke cijene.
Sad to nije slucaj pa su mi nerealne i cijene cetkica i cijene pasti kad ima izbora.
Pogotovo u recimo HR (jos vise izbora a jos nize cijene).
Do Not Disturb.
Samo Sensodyne rapid relief. 6€ u milpop a dosta dobra gramaza
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Ima u ideu extra fresh 4e
Umoran sam od svega sto znam
Kobasica u City Pjacu fantazija, suva skroz, po štapa skinuh sa bijelim lukom. Prva liga i pančeta, čak i neki ajvar đe dominira bijeli luk bješe simpatičan skroz. Imaju i odličan izbor sireva, vala sve što uzeh tamo zbilja je bilo odlično. Jeste skuplje no u klasične markete ali barem znaš šta uzimaš.
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
Da mi je naći čajnu suvu, tvrdu. Da se najedem, da me zelja mine.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Otkrio sam sveti gral, izvor mladosti i lijek za sve!
Jes da ne znam puno ljudi da vole da piju ruski Kvas, ali ako neko voli, ima u Mix Markt u City kvartu.
Odlican je, blago gaziran, nijesam siguran, ali mislim da ima mrvicu alkohola, ili mi se cini.
Na tocenje je, toci se u litatskim flasama i ima 2 vrste, klasicni i valjda razani.
Cijena litra, smijurija, 1.50e
Probajte sokove i džemove "Naše voće". Prave valjda neki iz Župe nikšićke. Odlično je. Malo skuplje, ali valja.
Tko leti, vrijedi...
Ali kakao Dr. Oetker 80 gr 2,25 ojra u Aromi...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks