Page 118 of 131 FirstFirst ... 1868108114115116117118119120121122128 ... LastLast
Results 2,926 to 2,950 of 3267

Thread: Uređenje enterijera - pitanja i savjeti

Thanks Thanks Given 
    6,192
    Thanks Thanks Received 
    13,749
    Thanked in
    5,214 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Sta je ovo na plafon, ove kao daske?
    Trska omalterisana, izolacija se nekad tako radila na gotovo svim starijim zgradama.

2. The Following 2 Users Say Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    154
    Thanks Thanks Received 
    62
    Thanked in
    46 Posts

Tako je prvi sprat, nema ispod niko.. ali svakako niko ne lozi vec odavno u tom ulazu, naravno da ce se i to zavorit kako treba za svaki slucaj.. za buku se niko ne buni, oguglali su vise.. 4 stan u ulazu od 15 stanova koji se renovira u poslednjih 6-7 mjeseci. po meni jos jedna prednost starih zgrada u odnosu na vecinu novih dje ima po 40+ stanova u ulaz..
    jeste trska je gore a onda one kao rebraste grede na svakih 30-40cm.. tu je vazdusnog prostora do ploce gore nekih 20 cm, sto je odlicna zvucna izolacija, kaze mi komsija iz ulaza pored da su sprat iznad mala djeca koju nikad ne cuje..

Thanks Thanks Given 
    19,104
    Thanks Thanks Received 
    8,906
    Thanked in
    4,336 Posts

Quote Originally Posted by ice-Ventura View Post
    Tako je prvi sprat, nema ispod niko.. ali svakako niko ne lozi vec odavno u tom ulazu, naravno da ce se i to zavorit kako treba za svaki slucaj.. za buku se niko ne buni, oguglali su vise.. 4 stan u ulazu od 15 stanova koji se renovira u poslednjih 6-7 mjeseci. po meni jos jedna prednost starih zgrada u odnosu na vecinu novih dje ima po 40+ stanova u ulaz..
    jeste trska je gore a onda one kao rebraste grede na svakih 30-40cm.. tu je vazdusnog prostora do ploce gore nekih 20 cm, sto je odlicna zvucna izolacija, kaze mi komsija iz ulaza pored da su sprat iznad mala djeca koju nikad ne cuje..
    Ovo za heft grede na plafonu(ako se tako izgovaraju) si u pravu.imaš 30cm prostora od trske do ploče.kod mene je tako,samo trsku nismo dirali.I ona je odličan izolator,mada danas bolje završava kamena vuna plus gipsani plafon.
    Što se tiče dimnjaka (svršenom poslu mane nema).Ja se nisam usudio da ga mičem,jer ko zna kad se neko pravno potkovan ko loži može doseliti iznad,da me o jadu zabavi.

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    244
    Thanks Thanks Received 
    844
    Thanked in
    538 Posts

Koliko znam, dimnjak se ne može parcijalno zatvarati jer su mu visina i pozicioniranje otvora za čišćenje ključni elementi. Možda se ne koristi sada, ali sjutra neko može da naloži i da napravi problem svima vama.

Lično - staru zgradu nikad osim ako ti je pala s nebesa. Bačene pare. Uložiš., možeš napraviti vilu od ta četiri zida, ali i dalje zgrada stara 70 i više godina, zajedničke instalacije, prostorije, konstrukcija, materijali... No.

Thanks Thanks Given 
    19,104
    Thanks Thanks Received 
    8,906
    Thanked in
    4,336 Posts

Quote Originally Posted by NotRobot View Post
    Koliko znam, dimnjak se ne može parcijalno zatvarati jer su mu visina i pozicioniranje otvora za čišćenje ključni elementi. Možda se ne koristi sada, ali sjutra neko može da naloži i da napravi problem svima vama.

Lično - staru zgradu nikad osim ako ti je pala s nebesa. Bačene pare. Uložiš., možeš napraviti vilu od ta četiri zida, ali i dalje zgrada stara 70 i više godina, zajedničke instalacije, prostorije, konstrukcija, materijali... No.
    Definiši "staru zgradu".
    Po meni je novogradnja samo neuseljavan stan,eventualno 3-4g.stara zgrada,sve ostalo mi potpada pod manje/više starogradnju,pri čemu starogradnja od 50g. može biti kvalitetnija i bolja od starogradnje od 15g...
    Inače,nikad neću zaboraviti zgradu đe sam se rodio u Vuka Karadžića.Samo taj osjećaj prostora me su plafoni bili na 2.8-3.0m.ufff,milina

Last edited by joni; 08-02-25 at 21:17.

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Ja sam sebi skratio dimnjak, bio je od poda. Skratio ga da 1.5m. Nalagao posle toga 10godina nikakvih problema nema. A ovo za kuglu, pa prije bi izbio zid dimnjaka nego to sto je napravljeno da ga zacepi. Ankerisao ga bas sa dosta zeljeza i izlio kao plocu i na taj navin ga zatvorio tu dje sam ga otkinuo.

Sve moze.

Thanks Thanks Given 
    938
    Thanks Thanks Received 
    1,313
    Thanked in
    624 Posts

Default Uređenje enterijera - pitanja i savjeti

Mislim da grijesis mada ukusi i razmisljanja su drugacija …

Stare zgrade su se daleko komfornije radile i rasporedi su bili neuporedivo bolji , sto danas nije slucaj sa novogradnjjom (prije 55m2 jednosoban a sad 38m2 dvosoban , nemas hodnik, ostavu, terasa 2m2, sobe samo za krevet…) . Zgrade radjenje zadnjih 10godina kao predgradne zidove imaju gips ili najtanju opeku pa je i izolacija nula , cujes komsiju sta gleda na tv da ne pricam ako ti komso ima malu djecu kakva ti je zurka kao da su kod tebe … o materijalima i instalacijama tek nebih trosio rijeci jer kad uporedis strujne kablove , zeljezo , beton idt sto se prije koristilo sa ovim sad sto se koristi to je smijesno …

Jedina velika mana starih zgrada je izgled ulaza i lift, jer je star pa star, mada dosta zgrada je renoviralo ulaze. Spolja polako sve zgrade rade demit pa kad se demit odradi i nije neka razlika nova/stara …

I za kraj zelenilo i parking … to u nove zgrade nemas bez na par lokacija . Evo Ice-V renovira a vidi mu se sa svake strane drvece i park , pa kad sredi i sjedne na terasu ljepse mu je da gleda park nego zgradutinu drugu ispred sebe …

Ako ces sve ovo sto sam nabrojao a to je komforan stan novogradnje , zelenilo ; parking … ima da se kupi ali kosta 3000-4000e m2 i stan od 70-80m2 dvosoban te kosta koliko bi napravio jednu dobru kucu , a kuca je kuca

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by Stivi; 08-02-25 at 21:50.
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

9. The Following 2 Users Say Thank You to Stivi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,104
    Thanks Thanks Received 
    8,906
    Thanked in
    4,336 Posts

Nadati se da neće niko ložiti i dobro je to.
    Inače,što neko reče,"prvi je sprat,nema niko ispod".To jedino ako su otvori za čišćenje cijele verikale bili u tom stanu.Da ja znam,pod "nema niko ispod" podrazumijeva se neki poslovni prostor i podrum da su ispod,gdje se nalaze otvori za čišćenje(vađenje gareži,pepela...)

Last edited by joni; 08-02-25 at 21:55.

Thanks Thanks Given 
    154
    Thanks Thanks Received 
    62
    Thanked in
    46 Posts

Ispitao sam to dobro tako da nema problema oko dimnjaka, gradjen je od ploce do ploce nije izjedna. Iznad mene su 4 stana, 3 renovirana i zatvoreni dimnjaci, ovaj 1 ce takodje morat da se renovira, sigurno ce ga i oni zatvorit. Koja je sansa da u taj stan dodje neko ko ce da lozi, dje su sad prejake cijene stanova u najgorem stanju.. sansa za to skoro i da ne postoji, a ako bi se to desilo nekim slucajem, vala cu ga otvorit opet ako treba 😄

Sto se tice stare/nove zgrade.. svako bira sto mu odgovara. Ja sam skoro uvijek za staru zgradu, bar ove sto se znaju da su kvalitetno gradjene. Osim par novijih zgrada koje su u krv.. Skoro citav zivot zivim u staru zgradu dje nikad nisam cuo druge komsije a ni oni mene, a bilo je i muzike i zurki i svega... A znamo kakva je izolacija u nove zgrade. U ulaz ima po 3-4x manje stanova nego u nove zgrade, ovih turaka i slicnih profila 0 u citavom kvartu.
    A da ne pominjem da osim ovih sto rekosmo da su u krv, niko ne stavlja takav kvalitet parketa, plocica, bravarije i instalacija koje ja planiram.. Da ne pominjem slobodu biranja rasporeda prostorija, zidova itd.. Kvart dje ima parkova, vrtica, skola, parkinga, sportski centar, ANB i ambasada (sto se sigurnosti tice)… Odakle skoro svuda mogu pjeske da stignem.
    Ali razumijem i da neko ne voli stare ulaze, liftove i slicno, zato kao sto rekoh svako bira sto mu odgovara.. Ali ajde da vidimo za 15 godina ove zgrade u Central, City kvart i slicno, kako ce to da izgleda..

12. The Following User Says Thank You to ice-Ventura For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Brate, nije ti Delta blizu, ne sjecam se da u tu zgradu ima Kladionica i kafic.

Najvece gluposti ali sta da se radi, ukusi zu razliciti.

Ono sto se meni ne svidja npr kod starih kvartova a koji su sada okolo okupirani sto nema parkinga, ne mozes ni da kupis. Ako se sjecam ti si preko puta sportskog? Ona prva od bulevara kao ima one garaze ali ne znam koliko se koriste.

Ne znam koliko je za stanare ona javna garaza, to je jedini spas. Neki kvartovi nemaju ni to tako da je to top.

P.s.

Izgleda da za onu garazu nema mjesecno placanje, makar ne stoji na sajtu. Za ostale ima za oni nema.
    Last edited by GaD; 09-02-25 at 07:13.

14. The Following User Says Thank You to GaD For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    154
    Thanks Thanks Received 
    62
    Thanked in
    46 Posts

Ja placam onu iza Mase 40e mjesecno, moguce da vise nema slobodnih za nove.. ali inace ima mjesta, nije da nema.. drugo auto se parkira van garaze.. bude ujutru malo guzve u citav kvart dok je vrtic/skola, ali od popodne ima mjesta..

16. The Following User Says Thank You to ice-Ventura For This Useful Post:

GaD

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,194
    Thanked in
    474 Posts

Zna li ko dje ima najbolji izbor navlaka za dnevne garniture?

Sent from my SM-S921B using Tapatalk
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Ja placam onu iza Mase 40e mjesecno, moguce da vise nema slobodnih za nove.. ali inace ima mjesta, nije da nema.. drugo auto se parkira van garaze.. bude ujutru malo guzve u citav kvart dok je vrtic/skola, ali od popodne ima mjesta..
    40€ je dzabe.

Thanks Thanks Given 
    1,733
    Thanks Thanks Received 
    1,664
    Thanked in
    1,106 Posts

ovo "bude ujutru malo guzve u citav kvart dok je vrtic/skola" ti vazi za cijelu PG s izuzetkom shity kvarta ahhaha istina, kod njih je guva jer su ljudi na pauzu

Quote Originally Posted by GaD View Post
    40€ je dzabe.
    s obzirom da cujem da u neke novogradnje placaju po 15e za odrzavanje garaze, 40e je dzabe
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

20. The Following User Says Thank You to LuTheDuck For This Useful Post:

GaD

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Mislila sam isto sto i ti, ne bi mi padalo na pamet stara zgrada. Onda smo u jednoj uzeli renoviran kompletno stan (covjek ga je za sebe radio), to se ne moze porediti sa novogradnjom. Svo vrijeme rsedjivanaj nikad niti jedan zvuk ispod, iznad, pored nisma cula. Nista bas. Raspored prostoriaj neuporediv, pr tome smo u hodniku dobili i malu ostavu.
    Novogradnja, cujes kad se neko tuisira, prica, grebe po parketu...kija kaslje. Sto se raporeda tice, novogradnju smo sami projektovali, bukvalno svaki zid i zato je doslo u obzir. Napravili stan po mjeri.

Thanks Thanks Given 
    938
    Thanks Thanks Received 
    1,313
    Thanked in
    624 Posts

ima li ko iskustva sa podestima za ves masinu. Ovo mi djeluje kao prakticno resenje za manja kupatila al ne nadjoh kod nas bez u okov neki mali plitki koji i nema neku svrhu ...
    Pitam samo iz razloga sto mi malo nesigurno djeluje da se podigne masina s obzirom da centrifugira i dal ce ovo da se seta po kupatilu zajedno sa masinom
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Evo sad cu ti reci iz iskustva
    Mi i muzev drug smo kupili isti masinu, on po nasem nagovoru i najvise jer se centrifuga ne cuje uopste, ali bas nista. Medjutim, njemu nesto nije mogla da stane na pod, morao je da je podigne na postolje da bi mu stala. Uglavnom, centrigufa mu s eitekako cuje.
    Na plocice je najsigurnije, vjeruj mi Pa to sto bi ispod stavio, stavio iznad i dobro je.

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Volio bih da ne cujem masinu koja se u opste ne cuje kad je cetrifuga

Ko to izmisli svaka mu cast, obrce se na 1400 a ne cuje se, samo vidis da se okrece! Nobel, daj sifru te Bosh masine.

Thanks Thanks Given 
    152
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    1,040 Posts

Kod mene je Lg u kupatilo,koje je vezano vratima za dnevnu. Naravno da cujes kad upali centrifugu ali to je ono bas jedva, ne smeta uopste, ako je tv upaljen ne cuje se. Al sam ostao dobrih sat vremena, ako ne i vise da je ustelujem prije 3 godine. Kako sam je tad namjestio tu i sad stoji, milimetar mrdnula nije.

Thanks Thanks Given 
    482
    Thanks Thanks Received 
    1,918
    Thanked in
    810 Posts

Najbitnije je da se svaki šaraf odvrne tacno koliko treba, da se ne bi prilikom centrifuge setala po kupatilu.
    Ima cak i neke nozice da se kupe koje valjda ublazavaju sve to pa je samim tim i lakse ocistit ispod nje

Thanks Thanks Given 
    938
    Thanks Thanks Received 
    1,313
    Thanked in
    624 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Evo sad cu ti reci iz iskustva
    Mi i muzev drug smo kupili isti masinu, on po nasem nagovoru i najvise jer se centrifuga ne cuje uopste, ali bas nista. Medjutim, njemu nesto nije mogla da stane na pod, morao je da je podigne na postolje da bi mu stala. Uglavnom, centrigufa mu s eitekako cuje.
    Na plocice je najsigurnije, vjeruj mi Pa to sto bi ispod stavio, stavio iznad i dobro je.
    Prvo sto mi pada na um je da zbog tezine masine se tebi ne cuje jer vj dobro pritisne podest a i pod je vj idealno ravan . Nama je u kucu beko masina i kad smo je kupili ja sam je unio sam u kucu iz kola , dok na stan kupismo Bosch . Ja i brat smo se odrali da je iznesemo i posle gledam u specifikaciju da je teska 79kg jer mi je bilo nevjerovatno da smo se dvojica namucili .

Sto se tice podesta palo mi je na um cisto da se dobije prostora da se ne koristi korpa za ves jer je kupatilo premalo pa mi se ne preskace preko korpe po kupatilu , a na ves masinu smo mislili da popnemo masinu za susenje kad se kupi pa zato nebih opciju na nju nista.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Isto mislim da mora neki zvuk ispustat, evo podjoh na njihov sajt

Ova je 1400€ u Srb

Thanks Thanks Given 
    1,799
    Thanks Thanks Received 
    2,332
    Thanked in
    1,287 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Volio bih da ne cujem masinu koja se u opste ne cuje kad je cetrifuga

Ko to izmisli svaka mu cast, obrce se na 1400 a ne cuje se, samo vidis da se okrece! Nobel, daj sifru te Bosh masine.
    WGG244F9BY

Prije neki dan čujem zuji nešto (pomislio sam ventilator) a ono mašina radi

A sigurno ima i boljih/tiših jer pronadjoh da je

Klasa emisije buke u vazduhu: A , Emisije buke u vazduhu: 70 dB(A) re 1 pW

Čuje se, ali to je baš smiješno…

Nekih 850-900€

Thanks Thanks Given 
    152
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    1,040 Posts

Ma mora se čuti, to je sigurno, al ne da lupa ka tenkovi preko Kurska.

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Znam ja da se mora cut no eto malo radi ostalih da ne pomisle da postoji masina koje nema nikakav zvuk kad radi.

Meni 15 godina drnda jedna Bosh (1000rpm) cuje se ali zatvorim vrata i opane 80% npr do moje spavace sobe imam 3 vrata

Generalno sve masine su tishe, evo Beko za susenje, imao staru i sada novu, pa jedno 70% tisha. Nove tehnologije, napreduje sve.

Page 118 of 131 FirstFirst ... 1868108114115116117118119120121122128 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)