Vidis.. ja imam skoro pa suprotno misljenje/iskustvo vezano za TEMU/Aliexpress.
Ne kazem da je za sve artikle tako ali mnogi su IDENTICNI na obije platforme a na TEMU je za komad jeftinije i nerijetko stize brze. Nije to jedan artikal vec dostina njih koji su ama bas isti a na Ali-ju je po 20-30% skuplje a sa postarinom to bude jos vise.. kad se na to izracuna PDV onda ta razlika bude lagano i preko 50%.
Sto se tice povrata... opet potpuno suprotno misljenje. Na Ali-ju kao prvo obicno cekas po 2-3 mjeseca da bi uopste mogao da trazis povrat a tek onda krece procedura koja obicno traje najmanje par dana, nekad i znatno vise. Na TEMU novac vracas izmedju 30 i 45 dana od narudzbe sto je brze u svakom slucaju. Ne moras da biras kredite, izaberes da se vrati na karticu sa koje je placeno i obicno bude povrat u roku od dan/dva sto je opet dosta brzo i brze nego na AliExpress.
Podrska je isto znatno bolja na TEMU nego na AliExpress. Na AliExpress komuniciras sa prodavcem koji ne zna da bekne dok na TEMU pricas/pises sa ljudima koji pricaju iznenadjujuce dobro ENG i mnogo su korisniji. Na Ali-ju nekad uzalud pousavas da dodjes do prave osobe nego se pracakas sa robotom koji ti daje informacije do kojih si i sam mogao da dodjes. Na TEMU se prava osoba ceka relativno kratko.
Za sad vecina posiljki sa TEMU stize preko M-one i sl. koji jesu malo sporiji ali paketi idu... posiljke za Ali-ja uglavnom i dalje idu preko Poste CG koja je u totalnom rasulu i posiljke stoje u izmjenicnoj po 15-20 dana.
Od kad je TEMU "dosao", ja sa Ali-ja skoro nista narucio nisam a to sto sam narucio sam cekao duplo duze, uz 3 put vise peripetija a narudzbe paketa koji nisu ni stigli (niti ce) cekaju da uopste mogu da trazim povrat novca. Evo recimo samo jedan primjer posiljke koja je narucena jos 30. novembra a negdje se u potpunosti izgubila ali moram da cekam jos 20 dana da bi uopste mogao da trazim povrat. Znaci 3 mjeseca treba da cekam da bi onda "ubo" (a da ne zaboravim) da trazim povrat inace ce automatski da se oznaci kao (pri)sitglo i od povrata nista.
Sto se mene tice... TEMU daleko ispred Ali-ja, po skoro svemu. Samo treba gledat' sto se narucuje i uskladit' ocekivanja.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Bookmarks