Nema pravila. Svi voze ka da je potonja ura
Nije baš da oni, osiguranje, to oće, nego evropski izvještaj samo pokazuje namjeru da. će oba učesnika u nezgodi da sačine i u osiguranju krivca potpišu izvještaj o šteti čim budu u prilici i da su razmijenili podatke. A vi nijeste potpisali izvještaj kojim on prihvata odgovornost. Čim ste shvatili da nećete ni biti u prilici trebalo je da zovete policiju da radi uviđaj.
Što se tiče izvlačenja para, ni osiguranja baš nijesu blesava, i imaju svoje procedure. I za lakše slučajeve treba ti puno strpljenja, vremena i šlifa da naplatiš štetu.
Na evr. Izvjestaj je on potpisao da je kriv i da priznaje krivicu. Svaki put do sad sam uredno preko izvjestaja naplatio stetu, ali sve se desavalo u CG. Ali ovo je u stranu drzavu i ocigledno je evr. Izvjestaj visak, moja greska je sto sam uopste pristao na evropski. Ali svakako cu poci na Sud ako me budu jos cimali.
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Izvini sto te pitam, kolika je steta?
Prema tome, šta da ti kažem?
Evropski izvještaj bukvalno ništa ne znači i na njemu to i piše, čini mi se, da morate obojica poći u osiguranje krivca, sačiniti i potpisati odvojene izvještaje o nezgodi, osiguranje će napraviti svoje fotografije i odluku o likvidaciji štete. S tim što ti kod nas policija neće ni doći za manje štete, nego će te uputiti da popunite evropski.
Dolaze samo za kasko i za teže nezgode...
1.1.2025. da radi osiguranje u Mladenovcu, vazi... Srpska policija me uputila na evropski izvjestaj jer je i meni i njemu Generali osiguranje i da sa tim izvjestajem odem u moje osiguranje u pg i da ce oni kontaktirati maticu u Srbiji i Svici. A moje osiguranje je napravilo Zapisnik o ostecenju vozila i poslalo Generali u Srbiji ali su ih totalno ignorisali. Danas sam im poslao potvrdu od SUP-a Mladenovac da se nezgoda desila i to sam im poslao, tako da sam im sad definitivno poslao sve sto su mi trazili od dokumentacije. Da me ne sleduje obostecenje, to bi mi i rekli, ovako sam im poslao sve sto su trazili. Vidjecemo sto ce javiti.
Takumi, oko 300€
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Kad je već tolka šteta,da i ja pitam nešto pametno:je li bio gastoz ili pravi švaba?Ne shvatih,je li policija došla pa vas uputila na evropski ili ste sve sami,jer ja ono čudo od evropskog ne bi umio sam ispuniti u potpunosti.Ako je dolazila policija,treba si zahtijevati pa i po cijenu plaćanja usluge,da se uradi alkotestiranje,jer je 01.01...Srbija...vjerov.bi ti išlo u korist...
No znajući te,ti bi tražio da mu urade test na hlamidiju i sidu,pa ipak bolje što nisi
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Last edited by joni; 23-01-25 at 22:05.
Izlazila je policija ali su me pitali ocu li evropski ili preko njih da zavrsim, ja rekoh "evropski", misleci da cu, kao i do sad, da zavrsim sve bez problema. Moze macku o rep da okaci to sto ne priznaje krivicu kad imam slike dje me covjek udario od pozadi, vide se tablice, sve, plus na evropski svojerucno potpisao da je kriv. Policajac mi je jutros u privatnoj prepisci rekao da u Potvrdi o saob. nezgodi prvi navedeni vozac (sto je on) na tom listu papira znaci da je kriv i to osiguravajuce kuce znaju. Ako me budu i dalje zatezali, otici cu u Generali u pg (mrka kapa, znam jer stite jedni druge) i ako ni to ne pomogne onda cu da vidim sa advokatom.
A gastoz je. I bas sam rekao drugu "ovaj mi djeluje kao prevarant, tacno mu se po faci vidi" i bio sam u pravu.
Srećno u daljem postupku.
Mene je udario lik na pola km od svog osiguranja, nema dileme ko je kriv, ja bila na ulici a on izlazio unazad sa parking mjesta, dash kamera, fotografije... nije htio evropski dok nijesmo pozvali policiju, potpisao evropski i otišli odmah u njegovo osiguranje, sastaviili izjave i on odbija da potpiše jer veli biće mu skuplja polisa. Žena iz osiguranja je bila u čudu. Na kraju je potpisao. Vjeruj mi da mislim da je potpisao samo zato što je sa mnom u autu bio muškarac, smiren i verziran u sve.
Lako je popuniti evropski, sve piše na njemu.
samo ste trebali da ga pustite da ode... i potom u isto to osiguranje napises izjavu da te je njihov osiguranik udario i sve ostalo...
da vidis kolika bi mu onda polisa bila i sta bi sve platio![]()
jos na licu mjesta kontaktirate i policiju i sve im to objasnike![]()
Pa to bi otprilike bila budućnost, ali to traje, pa je bolje što je potpisao i što smo se razišli bez kutare. Jer je zamisao sa evropskim plemenita, razmijenite podatke, idete u osiguranje krivca, pa se raziđete s krivcem, ali onda ide osiguranje koje često isplaćuje štete po principu app, ako nisi verziran u postupak i prava nećeš baš dobro proći.
Da li ovo zaista moze ovako u praksi ?
Ja EU izvjestaj ne koristim, doduse nisam imao potrebe za njim srecom, jer sam imao lose iskustvo prije 12ak godina. Samo murija za mene, platice im se sve sto treba, nije frka.
Zakacio me lik koji je voizi bus u HN, nismo tada znali kako se ispunjava, a ni murija nije htjela da pomogne, tako da ga nismo dobro popunili. Ja posao u osiguranje i popusio ga jer ovaj nije dosao i kad sam ga zvao rekao da nece doci. Sreca u nesreci nije mi steta bila velika, inace bi ga ovi impulsivniji clanovi familije zadavili
Ali od tad me EU izvjestaj ne zanima.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Blok 9.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Najbolje je sto gledajuci izgleda da niko stete nema a corsa ispalila zavjese
Zapravo i ne može. Osiguranje krivca ne zanima evropski i ako on ne potpiše izvještaj osiguranja nema ništa od jednostavne naplate štete, nego tužba, sud, svjedoci, dokazi pa ako upali. Zato je potrebno govoriti tiho i voditi psa sa sobom da krivac dođe i prizna štetu.
Pisao sam vec,cicar me stukao,1200e stete,sve priznao potpisao evropski,lovcen isplatio 470e odbili sve zalbe izgovor umanjeno pola vrijednosti trt mrt,agencija za nadzor osiguranja ne odgovara evo dvije tri nedjelje na mejl,na telefone se ne javljaju.tako da ni evropski vam ne pomaze nista.
Ja sam na Evropski naplatio 1000€ štete na vozilo koje ne vrijedi 800€.
Posle ga prodali na otpad i bolje prošao no da sam ga ispravnog prodao ..
Nekom je zivot majka nekom majka koja se ponasa gore od macehe
Kao sto sam napisao ranije, izvjestaj je sprdnja i valja do par stotina eura, sve preko toga rijamu.
Prema tome, šta da ti kažem?
Pravilnik je jasan, amortizacija u odnosu na starost vozila... Uglavnom, ako je vozilo starije od deset godina naplata osiguranja normalnim putem se komplikuje, pa je mozda bolje hvatati krivca za gušu (nježno, dabome) nego za evropski. Posebno ako ne planirate da se gurate sa osiguranjima i nemate iskustva s pisanjem žalbi.
Ja sam jednom uspjela da naplatim štetu na autu od gradskog kauboja, izazvanu nemarom na gradilištu, polako sam pritiskala njegovog posrednika dokazima i mogućnošću tužbe koja bi dovela do toga da ne može da uđe u zemlju u dogledno vrijeme, ali i uz kombinaciju sa kasko osiguranjem koje zlata vrijedi, a za koje njemu naravno nijesam govorila. Tako da sam ja platila kasko malus, a on meni štetu...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks