Nista mi nije jasno, zgrada je vezana na septicku?
Kamion se zaglavio u cijev
Treba drugi kamion da bi povukao ovaj prvi koji se zaglavio u cijev od zgrade koja je nakacena na septicku ?
Daj ne zezajte. Treba da se izvuce jedan kamion cisterna sadrzaja septicke i da se prociste cijevi itd.
Sent from my SM-F956B using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Gdje ima da se kupi ovaj usporivac za vrata od plakara.
![]()
Ima li ko preporuku za majstora za inox ograde?
Neki vodoinstalater,da ne listam sad nemam kad...koji recimo ima polovnih slavina/chesmi...za sprat za izdavanje,da ne kupujem novo...?
...
Onda nova...nesto nijesam cuo da ima neki koji ugradjuje polovne...podji u Okov ili kips..ima nekih jeftinijih varijanti
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Nemoj samo Rosan je je to obicno njesra i brzo ce da ti kvikne. Jes da je izdavanje ali bolje da uzmes nesto malo bolje da te sluzi nego da svako pola godine mjenjas.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Vidis taj rosan je prevara. Podji do gornje gorice onamo odma na ulaz i traži talijanski minotti. Kvalitetna je marka
Kod nekih stanara bi riknulo sve da je od najjacheg moguceg čelika,no ajde vidjecemo.
...
Nije ti skupa ova marka, a kvalitetna je. Evo česma moja 5 godina lagano
+ za minotti, od ovih jeftinijih varijanti najbolja
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Imam pitanje...
Kod majke mijenjam svu bravariju,ima je dosta.Svaki otvor je volt.
Mislio sam prvobitno da idem sa roletnama,jer bi mi nove skure ponijele grdilo para.
Zna li iko postoji li majstor koji bi moga da sredi postojece mehanizme(iako su prastari i skoro nemoguce ih je naci,ili da napravi neku drugu foru za zatvaranje da je cvrsto.
A obrusit,ofarbat i podmazat ih nije neki problem.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Malo je gubavo, ali kupi tribere u Okovo ili neko drugo stovariste i zamijeni sam. Trebalo bi da su od 8 cm, to j eneki standard otprilike. Isti sam problem imao, pa sam izmijenjao sam, malo pazi da ti ne pane ona gornja sipka, namucices se da je vatis opet.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Treba mi pedantan vodoinstalater, tj da poveže fino ispod duple sudopere kako treba…
Trebaju vjerovatno neke cijevi da se “skrate” .Ako ne bude ovaj pobacao, kupiti nove…
Nadam se da ovo ili slicno ima u Okovu da ze kupi?
Jer ovaj divljan je to povezao nidje veze rekao bih, i to kako mu je bilo lakše (sa onim rebrastim)
Hvala.
Ne mozes uvijek da upakujes te cvrste cijevi, ali obicni se samo za zavrsetak koristi rebrasto, jer pozicije sudopere i odvoda budu dosta udaljene. Ovo je svakako nepravilno, jer crijevo od lijevog korita ne bi smjelo da bude nize ovoliko, onda zadrzava prljavu vodu i brzo pocne da smrdi ili se cepi. Ta racva je dosta kratka, mozda mu je to problem bio, mozda je ona trebala ispod lijevog korita al onda nije mogao sve upakovati.
Uzecu ovo u Okov, ili ako nadjem nedje
Pa dako nadjem i majstora da je upakuje, ili ću morati sam izgubiti cio dan![]()
to ti je mozda sat posla, ako i toliko... malo pipavo, ali moze
od alata ti trebaju 2 ruke i bonsek (kao najjeftinija opcija, ako nemas)
probaj za pocetak da odrasfis ispod kolektora/sifona i da zamijenis strane, da racva dodlje lijevo i mislim da si time rijesio problem
ja imam drugo pitanje - je li izmedju 2 korita ovaj slijepi kraj ostao otvoren ili se kaci nedje (tanko crijevo)?? ako je otovreno, mora se zatvoriti zbog mirisa
To je preliv, ako mislimo na isto?
Trwbalo bi da je nakačen ok![]()
Last edited by stefke; 24-01-25 at 09:16.
znam ja sta bi trebalo biti, ali mi sa fotografije ne djeluje da se spaja sa koritom... vjv se samo ne vidi dobro
Vidi se, no ti taj ekran ne valja. Crna plastika iznad i vidi se dokle je crjjevo nabijeno na istu.
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks