Evo vam riza iz kukera 😀
nothing comes from violence and nothing ever could
Spremanje bizona, uzivao sam gledajuci ovo:
The more things change, the more they stay the same.
U mom poimanju svijeta, ovo je najnajnajposlednjija tema koja bi trebalo da ćuti
Rendom&odfrlje onako, mala tajna:
Gambore biraš po očima (samo neka su što bliže glavi, čim nisu ništa freški odvajaju se), i po čvrstoći (biraš tvrde, mekane ne kupuj).
A, kako god ih radiš, ideš na jaku vatru, kratko, obije strane. Da ostanu sočni, mirisni, i sa ukusom mora. Prećeraš li po minuta, biće ko opanci u odnosu na ono što zaslužuju da budu.
Free tip: Pjenušac, nekakvi Slovenci sa Zlatom Radgonskom peninom ne prestaju da me iznenađavaju, sir buđavi plavi, sušene kajsije sparušene i tamne, što znači da nisu sipali sumpora na njih no su kako treba, i kuhinja ide na ''OPEN''
I da, ako me ko umije naučit kako da postavim real size video ovđe, i ako ga interesuje Bokeška crvena buzara, mogu ja to i mnogo bolje
EDIT:
Dodaš i ovo, i ful je ručak
Last edited by Buva+gacce; 18-01-25 at 10:50.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Ja sam mislio da ti lise politike zivota nemas
Bas si me lijepo iznenadio otkad si otkrio ostatak foruma
Realno davno nedje sam mislio da si neki AI DPS bot
Moje izvinjonjo
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Forum je, ne mislim da je dovoljno ozbiljno mjesto da se bilo koji ozbiljan čoek legitimiše
A opet, dovoljno je ozbiljno da budeš ozbiljan
Hvala, skoro se i ne sjećam kad mi je poslednji put neko nešto lijepo reko. Realno. Pa onda i ovo irealno i te kako ima realnu težinu.
Ali, čisto da se zna, nisam gej, i Blu, Alapaču, Milenu, i dalje volim više od tebeI ovo je samo bio ljudski osvrt na ljudsku stvar koju si reko.
Nego, zaradio si spec. tip:
U crvenu buzaru, na BOKEŠKI, prvo na dobro zagrijanu tavu maslinovo ulje, sekund samo, pa češnjak mrvu krupnije sjeckan, onaj domaći, sitni, mirisni, isto sekund samo, dok promiriše, pa koja MUŠLJA, da ga pojača na MOREEEE Jadransko...
Pa ćemo ić dalje zajedno, što god političari činjeli![]()
Last edited by Buva+gacce; 18-01-25 at 11:13.
Ne sjećaš se kad ti je neko nešto posljednji put lijepo rekao?Pa jesam rekla da si teški artiljerac za muziku a sad vidim vičan si i kulinarstvu.Što se tiče mušlji ja volim najjednostavnije,bijeli luk tako kako ti pripremaš nalijem bijelo vino i da se krčkaju u woku dok se sve ne otvore.
Nažalost teško je naći svježe u Podgorici.Ali,zato obavezno kad prolazim pored Ljute (ako je ovo mala tajna) ima onaj lik što drži mušlje pa uzmem direktno na "licu mjesta".
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
I, da ipak budem isključiv, šovinista, i ostalo...
Oni DALMATINCI, iz dna duše najljepši narod na svit koji najbolje obožavam od svih, u tu buzaru školjke ne stavljaju, i zato pojma nemaju![]()
Za sve što je iz mora, poenta je u jačini vatre i u vremenu. Mušlje na bijelu buzaru su savršenstvo kosmosa, ako ih znaš odabrat, ako znaš odabrat češnjak i vino, i ako znaš pogodit šporet i vrijeme.
No, prije toga, poenta je da čoek to iskreno voli, da ga interesuje, i da se posvećuje.
A ja po tome dijelim ljude, prije no po politici. Pa sam tako i vas odijelio, koliko god naopak bio![]()
A koja muzika prija uz sve to,ima ono pravilo da su sva čula u fulu zato je običaj da se prilikom zdravice ljudi kucnu čašom,zvuk,miris i ukus.Samo da nisu dalmatinske klape.
Šalu na stranu povremeno ispratim na tjubu neke kulinarske trikove od Dalmatinaca i nije stvar u receptima,recept kao recept nego taj opis i osjećaj mirisa i ukusa svega što pripremaju (daleko od usiljene Džejm Oliverove folirancije,nego iskreno) i to me kod njih oduševljava.Crnogorci ja se izvinjavam ali baš su ka panjevi što god spremaju.Zato cijenim izuzetke.
Digresija pusti politiku odavno je izgubila čar još od Platona.
Last edited by Bluemoon; 18-01-25 at 11:45.
@Buva+gacce ili neko ko je pravio nalećeh na ovaj način ali nešto mi nedostaje.Možda bosiljak eventualno.Ili ako ima bolji recept za pastu mas.ulje + bijeli luk.
Uf kakvu sam salatu od hobotnice i rižoto sa gamborima jela u nedelju. Uz to pagar i dalmatinsko varivo. Sve sočno, ukusno, bez greške. Stvarno treba znat' ribu spremit'. Hobotnica kao puter,.meka, sočna. U suprotnom zna da bude kao guma.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Moš ga radit ovako kako te srce vuče, u ovo možeš sve uklopit. Ovaj lik je pošo sa malo više maslinovog ulja, da ostane na safe side- aromatičnije je i punijeg ukusa sa više češnjaka, ali se mnogo teže stabilizuje masa pa teško stoji.
Ja sam zaostao, pa ne činim ovako, no svakom konkretnom jelu priuštim njegovu kombinaciju, a i inače, maslinovo ulje i češnjak ne sastavljam na gomilu bez mrve bibera, ruzmarina ( ponekad peršuna, zavisi od konkretne svrhe ), i naravno, koje kapi limuna.
Ako voliš takve stvari, za dodat malo šmeka jelima, Dalmatinci imaju svoj pesto, vrh je: ubačiš u blender češnjak, peršun, koje zrno bibera, i slaninu onu mirišljavu bjelkastu i izblendaš. Bukvalno u sve kuvano ga možeš stavit, fantazija je.
A kako lijepo na tripice ide ( ahahahhahaha, znam, znam... ) ne bi čoek vjerovao, napravi ih ko da su iz mora![]()
Hobotnicu izbjegavam jer je ugrožena vrsta.
Buva hvala za savjete i meni je ovo nekako malo isprazno bilo,dao si mi nove ideje.Mala digresija jel istina ovo za tučak vs blender.
Last edited by Bluemoon; 21-01-25 at 17:52.
Tačno mi nije imalo logike još pravi glupu paralelu sa majonezom đe se mješa žumancem potpuno druge konzistencije i ulje.
Okey ajde okvirno kapiram što bi mogla s tim da je meni taj namaz dušu dao za bruskete bio bi mi grijeh staviti ga u kuvano jelo.A može i za ribu umjesto čuvene marinade đe bijeli luk citno sjeckan.
LM ima neka kompanija u hercegovini što pravi sve od bijelog luka nego reko malo domaće radinosti nije na odmet.Sok od limuna pored drugoga što si naveo mi je prvi pao na pamet.
Last edited by Bluemoon; 21-01-25 at 18:12.
Mhm, gladnim brzinom svjetlosti
Primorci naši vijekovima guraju malo maslinovog ulja na pjat, sitno sjeckan češnjak, malo soli, i neki lijepo tvrdkast hleb za namakat, kao osnovni doručak.
Moj predlog za bruskete, ako ti ide i neki paradajz tu, idi bosiljka svježeg. Ako ide pršut/pančeta, slobodno limuna, iznenadi se čoek kako se slože ukusi. Ako ide što iz mora, tunjevina/oslić/pašteta neka, obavezno limun i biber, i možeš trag ruzmarina.
Nevezano, a slično, ako baš oćeš neku perverziju tešku a preukusnu tog tipa, opečeš neku buter pogačicu sa obije strane na malo maslinovog ulja i prstohvat krupne soli paške, okreneš samo na istu vatru list, dva malo mekše- mlađe pršute, dodaš puter i ispržiš jaje, složiš u onu pogačicu pršut, iceberg onaj njam njam hrskavi, po vrhu jaje, i za kraj i tajnu najveću, izmiješaš majonez, malo bibera, kap ovog tvog namaza, i gomiluuuuuu limunovog soka, i time preliješ ono jaje, pa zatvoriš sendvič.
Slađi nisam jeo.
Odoh se sad stiđet![]()
Ovo je perverznije od tripletine teme.
Majkemi (šalu na stranu) treba da saberem svu ovu simfoniju i mirisa i ukusa što si napisao baš izgleda perverzno.
Za večeras si slobodan ali viđi ubuduće ima da si aktivan stvarno znadeš dosta na temu.
Last edited by Bluemoon; 21-01-25 at 18:59.
Nije što je perverzno, no što je preukusno a jako. Poslije jednog ovakvog, može čoek bičeve, lance, kaiševe, konopce, štikle i ostala čuda, ćerat bar tri dana bez punjenja![]()
Ima onaj kremasti aćeto balzamiko ja to ne bi mjenjala ni za šta to je tek perverzija u sve.
https://shop.acetomilano.it/products...ena-igp-250-ml
Svidio mi se video iz više razloga ali ovo angry itaaaaliYan.Sjetih se neke scene đe moj kolega naručio pizzu i tražio kečap u Italiji dobro se vratio živ.
Moja majka nam cijelo djetinjstvo spremala ono kad joj je majka Vojvođanka.Sad ima nešto kao u Frikom u kese ali to nije isto.
https://youtube.com/shorts/WsT_uf-Kc...2WV6M2WMZrw7Nu
@Buva+gacce vidim da si master za ribu tako da me zanima šta misliš o ovome receptu jer ja povremeno ovako spremim oradu daleko mi više sačuva sve što ima nego obično u rerni?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks