Page 64 of 548 FirstFirst ... 145460616263646566676874114164 ... LastLast
Results 1,576 to 1,600 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    3,543
    Thanks Thanks Received 
    4,664
    Thanked in
    2,081 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Ili nisi pušio vutru ili si pušio neko smeće.
    Od vutre ne da nema agresije no najludje likove uštopuke po tom pitanju.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Naravno da nisam, niti imam zelju. A vjerovatno je sa razlogom stavljena u zabranjene psihoaktivne supstance, bar u najvecem dijelu svijeta. Ne kazem da izaziva agresiju, vec smatram da ne razmisljas trezveno u odredjenim situacijama. Sto moze tebe ili nekog drugog da kosta zivota.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

2. The Following 2 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,543
    Thanks Thanks Received 
    4,664
    Thanked in
    2,081 Posts

Quote Originally Posted by Xtraktor View Post
    Zakon je jasan,u načelu.
    Samo službena lica u toku obavljanja dužnosti mogu da nose oružja.
    Po meni,možda griješim sudije su problem.
    Postoji li zemlja da ima olakšavajuće okolnosti za povratnike(posebno višestruke)?
    Ja bih se slozio. Ne sjecam se d aje neko osudjen na maksimalnu kaznu zatvora zato sto mu je pronadjeno nelegalno oruzje. A da mu je to prvo krivicno djelo. Ako sam u pravu, u zakonu pise za odredjena krivicna djela, da se MOZE uzeti kao olaksavajuca okolnost, ranija neosudjivanost,...sto ne znaci i da MORA..ali je izgleda kod nas sudska praksa da se uvjek uzme u obzir
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

4. The Following User Says Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    454
    Thanks Thanks Received 
    604
    Thanked in
    233 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Ja bih se slozio. Ne sjecam se d aje neko osudjen na maksimalnu kaznu zatvora zato sto mu je pronadjeno nelegalno oruzje. A da mu je to prvo krivicno djelo. Ako sam u pravu, u zakonu pise za odredjena krivicna djela, da se MOZE uzeti kao olaksavajuca okolnost, ranija neosudjivanost,...sto ne znaci i da MORA..ali je izgleda kod nas sudska praksa da se uvjek uzme u obzir
    Pa što je najgore,u normalnim zemljama povratnik ima otežavajuće okolnosti i nema prostora za olakšavajuće dok kod nas višestruki povratnici imaju olakšavajuće.
    A opet bih zamolio ako neko može da iskopa iz arhive članak ko je prva osoba koja je prekršila zakon o oružju (kad je uvedena zabrana nošenja) i ko je bio sudija koja je oslobodila.Sama ta situacija dovoljno govori i o državi i o uređenju i stvaranju slike u javnosti o hijerarhiji

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post

ps. kakvo pisanje ispod objave gandove na fb. upregli botove sa dna kace protiv protesta. ako, ako.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Drugari njegovi najbolji
    Podgorica Podgoricanima!

7. The Following User Says Thank You to .Bole For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    333
    Thanks Thanks Received 
    1,594
    Thanked in
    1,219 Posts

Default Malo o ekonomskim temama...

NIKŠIĆ DOČEKAO JUNAKE: Oslobođeni trojica Nikšićana, posle dva meseca nepravde i pritvora na Kosovu i Metohiji

https://religija.republika.rs/duhovn...jica-niksicana

9. The Following User Says Thank You to Mylene For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,526
    Thanks Thanks Received 
    3,806
    Thanked in
    2,259 Posts

Vrlo rijetko je dovoljeno nosenje oruzja na nacin na koji bi to htio. U EU mislim da nije nidje, cak i u USA nije svuda dozvoljeno..nije to bas tako crno bijelo...
    A zamisli jos goru varijantu..posvadjas se sa nekim, pa ti otme pistolj i izbusi te...ja znam za takav slucaj u CG.
    Sa kriminalom se treba boriti sistemski, kroz preventivne mjere (a boga mi nekad i represivne) i kroz edukaciju, od malih nogu. A ne dozvoliti da skoro svako moze da nosi oruzje za pas...znajuci kakav smo narod, svaki dan bi mrvih bilo po ulici.
    Za noshenje se slazem,ali za drzanje...eto neka provjere ima li svako ko ima oruzni list npr. sef ili zakljuchan u nekom ormaricu...ali slushaj sad ovo...

Prije nekih pola sata,gledam seriju,pas vani laje i aj rekoh da iskochim da vidim shto laje,i iz kuce do mene,dvojica pocheshe da bjeze sa komshijine terase...a momak je u Njemachku,poshao da se muchi da zaradi neshto,i zamolio me da mu povremeno nadgledam dira li ko shto...i tako,lopovchad sa sobom vazda imaju neshto,ako ne vatreno onda sigurno neko hladno oruzje,a chovjek treba da se brani sa chime...?

Na kraju krajeva shto ne urade kao u Australiji recimo,za oruzje koje je legalno neka vrshe otkup,pa neka narod koji ga vrati makar sebi obezbijedi kvalitetan video nadzor i alarm za te pare...

Nekad je bilo Policije,sjecash se kad,i znalo se ko shta radi i ko je shta uradio ili ukrao svake sekunde,sad aj shto ih nema,no se ne zna niiiiiishta.
    ...

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

Ako on ima noz i krene na tebe da te ubode a ti ga pucas ti si kriv... takav je zakon
    Vazda se sjetim sudije Kekovic kad je neki"robijas" sa improvizovanim bodezom napao drugog robijasa put predjela vrata , ovaj stavio ruku na vrat da se brani a sudija to okarakterisala kao lakse tjelesne povrede jer mu dlan i ruku probio...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

12. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,232
    Thanks Thanks Received 
    2,966
    Thanked in
    1,243 Posts

Imaju oni mnogo stvari prije zakona o oružju da promjene, a koje bi dovele do boljeg preveniranja slučajeva kao sa Cetinja. Al ovo je upadljivije i vidljivije, a stiče se privid djelovanja u pravom smjeru. Pa šta tu ima kome da smeta.
    γνῶθι σαὐτόν

14. The Following User Says Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

Pa e smanjis legalni broj oruzja, ne diras svercere oruzja al zato povecas broj policajaca da patroliraju gradom mazanje ociju sa uniformama ....

16. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,847
    Thanks Thanks Received 
    9,769
    Thanked in
    7,291 Posts

Naravno da nisam, niti imam zelju. A vjerovatno je sa razlogom stavljena u zabranjene psihoaktivne supstance, bar u najvecem dijelu svijeta. Ne kazem da izaziva agresiju, vec smatram da ne razmisljas trezveno u odredjenim situacijama. Sto moze tebe ili nekog drugog da kosta zivota.
    Nije sad da velim okey da neko ko puši vutru i nosi oružje, ali evo legalno je da neko popije litar rakije a takvi likovi su daleko agresivniji.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    23,847
    Thanks Thanks Received 
    9,769
    Thanked in
    7,291 Posts

Vrlo rijetko je dovoljeno nosenje oruzja na nacin na koji bi to htio. U EU mislim da nije nidje, cak i u USA nije svuda dozvoljeno..nije to bas tako crno bijelo...
    A zamisli jos goru varijantu..posvadjas se sa nekim, pa ti otme pistolj i izbusi te...ja znam za takav slucaj u CG.
    Sa kriminalom se treba boriti sistemski, kroz preventivne mjere (a boga mi nekad i represivne) i kroz edukaciju, od malih nogu. A ne dozvoliti da skoro svako moze da nosi oruzje za pas...znajuci kakav smo narod, svaki dan bi mrvih bilo po ulici.
    Živa istina.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Znaci li to da sve gradjane koji hoce da se odbrane od masovnih ubica (koji po najnovijim dogadjajima izgleda vrebaju na svakom cosku), ovo automatski stavlja u polozaj nelegalnog nosenja oruzja?

Sto ce ti oruzje ako ne mozes da ga nosis, i da se odbranis u ovakvim situacijama?

Je li cilj 'glavasa' ovog provizorijuma zvanog CG, da zastiti gradjane? 'Drzavu' bas briga izgleda. Nemaju vremena kad od zastite Mila i 'kompanije'.

Cemu onda sva ova folirancija.

Usput je li tacno da se Krapina skija nedje po Italiji, sa sve obezbedjenjem o trosku gradjana? Ako je tacno, patriotski nema sta, raspali cirkus.
    Ja bih svakog ko podnese zahtjev za nošenje oružja, da bi se branio od masovnih ubica, poslao na neko vrijeme u nadležnu zdravstvenu ustanovu.

Paranoidne misli i utisak da na svakom ćošku vreba neko ko želi da ti naudi su upravo jedna od pojavnih karakteristika masovnih ubica.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Naravno da mi smeta, naravno, da je normalna država i vlast sasvim je prigodno sastat se sa zvaničnicima zemlje, ali pošto su to psihopate koje uništavaju zemlju i bukvalno ubijaju njegove sunarodnike, ne da je treba da to da iskulira, nego da ih ono njegovo sve ponabija na qratz i "pozdravi" im majke.
    Dobro, ne baš tako, ali da im kaže iš vaške.
    Aha, kako da ne. Al' kako bi onda njegovi gradili gdje god im padne na pamet u Srbiji sa i bez dozvola?

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Nekad je bilo Policije,sjecash se kad,i znalo se ko shta radi i ko je shta uradio ili ukrao svake sekunde,sad aj shto ih nema,no se ne zna niiiiiishta.
    Ne znam na koje doba pricas ali ako je tamo negdje pocetak 2000-ih pa do 2006/2007... Samo bih dodao da je ta ista policija mlatila maloljetnike (osnovce), mnogi su visili u cuzi jer su nekog iz interventne "krivo pogledali" i jos mnostvo toga.

Ako je to nacin da se zna ko je sta radio, ukrao i tome slicno onda nam ne treba, ne hvala.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Za noshenje se slazem,ali za drzanje...eto neka provjere ima li svako ko ima oruzni list npr. sef ili zakljuchan u nekom ormaricu...ali slushaj sad ovo...

Prije nekih pola sata,gledam seriju,pas vani laje i aj rekoh da iskochim da vidim shto laje,i iz kuce do mene,dvojica pocheshe da bjeze sa komshijine terase...a momak je u Njemachku,poshao da se muchi da zaradi neshto,i zamolio me da mu povremeno nadgledam dira li ko shto...i tako,lopovchad sa sobom vazda imaju neshto,ako ne vatreno onda sigurno neko hladno oruzje,a chovjek treba da se brani sa chime...?

Na kraju krajeva shto ne urade kao u Australiji recimo,za oruzje koje je legalno neka vrshe otkup,pa neka narod koji ga vrati makar sebi obezbijedi kvalitetan video nadzor i alarm za te pare...
    Pa komšija te je zamolio da pogledaš dira li mu ko što, a ne da životom braniš njegovu imovinu.
    U takvim slučajevima, ako nekog primjetiš, samo pozoveš policiju...
    A komšija ako je pametan već je postavio neki video nadzor, koji danas možeš za 20-30 eura kupiti na Temu, sasvim funkcionalan, služi svrsi i može pomoći policiji.

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,835
    Thanked in
    2,797 Posts

Quote Originally Posted by Mylene View Post
    NIKŠIĆ DOČEKAO JUNAKE: Oslobođeni trojica Nikšićana, posle dva meseca nepravde i pritvora na Kosovu i Metohiji

https://religija.republika.rs/duhovn...jica-niksicana
    Znači u ponedjeljak na posao. Lijepo.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

24. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Ja bih svakog ko podnese zahtjev za nošenje oružja, da bi se branio od masovnih ubica, poslao na neko vrijeme u nadležnu zdravstvenu ustanovu.

Paranoidne misli i utisak da na svakom ćošku vreba neko ko želi da ti naudi su upravo jedna od pojavnih karakteristika masovnih ubica.
    Nema tu nikakvih paranoidnih misli. Ovo je sasvim razumno, logicko, i pitanje bazirano na cinjenicama (vec drugi slucaj masovnog ubistva za vrlo kratko vrijeme). Drzava ne radi svoj posao, nadlezne institucije ne rade svoj posao, i nema ko da zastiti gradjane. Onda je normalno pitanje kako da se gradjani zastite u ovakvim situacijama.

Sto u Svajcarskoj nemaju te 'paranoidne' misli, a imaju zakonsko pravo za nosenje oruzja. Legalno nosenje oruzja je i jedna vrsta prevencije, jer kad raznorazne psihopate/krimosi i sl. znaju da je i druga strana naoruzana onda ce se dobro zamisliti/zapitati da li da nastave sa svojim naumom.

Mozda bi i ministar 'predaje' CG imao nesto da kaze o ovim veoma vaznim pitanjima. A da, nema kad, od skijanja na Dolomitima o trosku gradjana CG Kakav muppet show.

26. The Following 2 Users Say Thank You to techlinkit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,847
    Thanks Thanks Received 
    9,769
    Thanked in
    7,291 Posts

Pretjeruje se a kako bi svi utoku da nose i to po zakonu boguvala.Zamisli nosiš utoku svuđe sa sobom,takve želje i jesu za ispitivanje.

28. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Pretjeruje se a kako bi svi utoku da nose i to po zakonu boguvala.Zamisli nosiš utoku svuđe sa sobom,takve želje i jesu za ispitivanje.

Ne kazem ja da svi nose utoku, nego da se definise legalno pravo na nosenje oruzja, uz sve odgovarajuce psiholoske, i svake druge provjere, kao i uz odgovarajucu obuku. Da se ne desavaju vise situacije da naleti neki naoruzani manijak medju goloruki narod, a da ljudi ne mogu da se odbrane. Evo hipoteticki da je barem jedan gradjanin u tom momentu bio legalno naoruzan, obucen za koriscenje istog, i imao zakonsku obavezu da upotrijebi isto u slucaju opste opasnosti, mozda do ove situacije na Cetinju ne bi doslo.

30. The Following User Says Thank You to techlinkit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

Ja moram pohvaliti vatrogasce sinoc dje su Sadine izbi pozar , zovnu zena vatrogasce pa za 5 minuta su se pojavili i ugasili to ...

32. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,847
    Thanks Thanks Received 
    9,769
    Thanked in
    7,291 Posts

Ne kazem ja da svi nose utoku, nego da se definise legalno pravo na nosenje oruzja, uz sve odgovarajuce psiholoske, i svake druge provjere, kao i uz odgovarajucu obuku. Da se ne desavaju vise situacije da naleti neki naoruzani manijak medju goloruki narod, a da ljudi ne mogu da se odbrane. Evo hipoteticki da je barem jedan gradjanin u tom momentu bio legalno naoruzan, obucen za koriscenje istog, i imao zakonsku obavezu da upotrijebi isto u slucaju opste opasnosti, mozda do ove situacije na Cetinju ne bi doslo.
    Ne znam o čemu govoriš oće te psihološke provjere da rade i ovi što su masu njih dali vozačke dozvole pa se gine više nego na frontu?I sad zamisli situaciju takve sve naoružane.

Uostalom,jel bi ti išao u kafanu sa društvom sa utokom,kakav bi ti osjećaj bio da ideš da se opustiš i nosiš utoku?Imate ljudi sulude ideje.

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Da se nadovezem na ovo. U USA imaju tzv. gradjanske patrole, tamo gdje nema dovoljnog prisustva organa javnog reda i mira. Grupe gradjana koje su prosle sve provjere, i obuku za koriscenje oruzja, i koje imaju zvanicnu saradnju sa organima javnog reda i mira. Patroliraju odredjenim kvartovima, kako bi se odrzavao javni red i mir. I to je jedan potencijalan koncept resavanja ovakvih problema.

35. The Following User Says Thank You to techlinkit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Nema tu nikakvih paranoidnih misli. Ovo je sasvim razumno, logicko, i pitanje bazirano na cinjenicama (vec drugi slucaj masovnog ubistva za vrlo kratko vrijeme). Drzava ne radi svoj posao, nadlezne institucije ne rade svoj posao, i nema ko da zastiti gradjane. Onda je normalno pitanje kako da se gradjani zastite u ovakvim situacijama.

Sto u Svajcarskoj nemaju te 'paranoidne' misli, a imaju zakonsko pravo za nosenje oruzja. Legalno nosenje oruzja je i jedna vrsta prevencije, jer kad raznorazne psihopate/krimosi i sl. znaju da je i druga strana naoruzana onda ce se dobro zamisliti/zapitati da li da nastave sa svojim naumom.

Mozda bi i ministar 'predaje' CG imao nesto da kaze o ovim veoma vaznim pitanjima. A da, nema kad, od skijanja na Dolomitima o trosku gradjana CG Kakav muppet show.
    Ma pusti ti Švajcarsku...Na milion načina možeš postaviti pitanje "A kako to u Švajcarskoj ovo...a kako u Švajcarskoj ono...?
    Tamo pojedinci duže od države i minobacače po kućama, pa opet nisu bili u ratu vijekovima.

Ne postoji na svijetu nijedno univerzalno rješenje opštegradjanske zaštite od pomahnitalih budala.

A to svakako nije ni da svima dozvoliš nošenje oružja, pa da svi šetaju ko na Divljem Zapadu sa revolverima.
    Last edited by Massaro; 17-01-25 at 09:35.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Da se nadovezem na ovo. U USA imaju tzv. gradjanske patrole, tamo gdje nema dovoljnog prisustva organa javnog reda i mira. Grupe gradjana koje su prosle sve provjere, i obuku za koriscenje oruzja, i koje imaju zvanicnu saradnju sa organima javnog reda i mira. Patroliraju odredjenim kvartovima, kako bi se odrzavao javni red i mir. I to je jedan potencijalan koncept resavanja ovakvih problema.
    Pa što onda u USA imaju toliko masovnih ubistava? Bukvalno obaraju sopstvene rekorde svake godine.

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Ne znam o čemu govoriš oće te psihološke provjere da rade i ovi što su masu njih dali vozačke dozvole pa se gine više nego na frontu?I sad zamisli situaciju takve sve naoružane.

Uostalom,jel bi ti išao u kafanu sa društvom sa utokom,kakav bi ti osjećaj bio da ideš da se opustiš i nosiš utoku?Imate ljudi sulude ideje.

Pa valjda mogu da se angazuju novi strucnjaci za te psiholoske provjere, kad vec postojeci ne rade svoj posao. Uskratiti Krapovicu i ostalim ficfiricima sluzbena auta, gorivo, telefone, dnevnice i ostalo, i eto i vise nego dovoljno para da se ovakvi problemi rijese.

Ali ne, u CG samo zna da se prica, i samo da se traze izgovori. Kad treba nesto konkretno da se radi, nidje nikoga od nadleznih, tutanj.

Page 64 of 548 FirstFirst ... 145460616263646566676874114164 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)