Page 58 of 548 FirstFirst ... 84854555657585960616268108158 ... LastLast
Results 1,426 to 1,450 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    8,536
    Thanks Thanks Received 
    3,809
    Thanked in
    2,262 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ja mislim da im se sad neće javit 800 ljudi na konkurs pa sve da je minimum osnovna škola, da neko za 700e džedži po ulici i da se aka s narodom a to može za 15 dana uzet neđe ka pomoćni radnik na dnevnice
    Nemoj da si siguran da nece,jer se ovdje mogu javit svakakvi,sa raznim idejama.e sad shto napisah i gore da sam siguran da ne bi proshli psiho test,to je druga pricha.
    ...

<3 JEDNA JE DOMOVINA, JEDNA JE CRNA GORA <3
    Thanks Thanks Given 
    2,037
    Thanks Thanks Received 
    879
    Thanked in
    460 Posts

ja mislim da im se sad neće javit 800 ljudi na konkurs pa sve da je minimum osnovna škola, da neko za 700e džedži po ulici i da se aka s narodom a to može za 15 dana uzet neđe ka pomoćni radnik na dnevnice
    A vjeruj mi da nisi u pravu.
    Radit i rkat se s narodom te skoro svuda ceka, a drzavni posao je ipak drzavni posao. Plus sutra ako ti kredit treba si u dobrom polozaju, a ako si zensko pa zatrudnis bices ispostovan po zakonu.
    Jes da je malo daleko, ali kad dodje penzija sacekace te ili neka otpremnima ili mozda stan kao sto ce sad one koji imaju srece/vezu itd..

Plus imas taj kult policajca dje mnogo naroda voli da im se supka kad ih vide pa imas malo vise prohodnosti nego kao "obican" lik.
    Ja gledam sa strane ponekad, cisto iz znatizelje, ponasanje kada dodje policajac sa uniformom u prodavnicu, da plati racune u postu itd itd..

A i na kraju svakako mozes da napredujes u sluzbi, nece svako ostat na ovu pocetnu poziciju do vijeka.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
    So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

Thanks Thanks Given 
    18,884
    Thanks Thanks Received 
    8,805
    Thanked in
    4,269 Posts

Mislim da griješiš.Sad treba uskočit u policiju,džedžit po ulici za 700€,sačekat dok se vrati DPS, a onda sa džedžanja preć na dilovanje.

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

4. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,884
    Thanks Thanks Received 
    8,805
    Thanked in
    4,269 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    P.S. nijesam dps glasala nekoliko ciklusa, odmarala sam, bilo me sram da ih javno podrzim zbog onoga sto su radili...e sad nije, opet se vraćem na izbore punoga srca glasam DPS i to zahvalite ovim osloboditeljima i braniocima koji su mi nametnuli krivicu, stid, a grdji su od mene jer se ne stide ničega...samo sto to sad znam...ipak se okreće
    Jesi li kontradiktorna kad kažeš da te bilo sram onoga što je DPS radio pa ih nisi glasala više,jer im je to sramno činjenje,kako sama kažeš,omogućeno da rade upravo zahvaljujući tvom neumornom,do jedne ure, glasanju.Da se niste umorili,kako kažeš,ne bi nikad izgubili vlast.
    Sad kad si odmorila,da ne kažem zaboravila na sram koji si osjećala,srećno ti bilo sledeće glasanje.

Last edited by joni; 15-01-25 at 04:54.

6. The Following 3 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    25,815
    Thanks Thanks Received 
    8,309
    Thanked in
    4,075 Posts

@zvoncica nećeš zamjeriti ali sam stao sa čitanjem kod "NESPRSKOG" I "VAS CRNOGORACA".

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

8. The Following 2 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,357
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Mujovic: Prioritet Glavnog grada je završetak kolektora u Botunu.Knežević: Kolektor u Botunu se neće graditi.Podgorica je dovoljno velika da kolektor bude izgrađen na njenoj teritoriji.Mujović nakon par dana: Nemam pravo da zažmurim na ono što kažu Botunjani.

Podgoricom upravlja Pipun, a ne Mujović.
    Tko leti, vrijedi...

10. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,357
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Najvažnije je da ljaljaši i koljeničari neće stranački zaposlit ovih 800 policajaca.
    Ka što nisu u CEDIS, Solar, Poštu...
    Pa kad bude gusto i izgube izbore imaju 800 naoružanih batinaša koje plaća država.
    Tate od sadašnjih ljaljaša u SNP, imale su čuveni Sedmi bataljon Vojne policije koji je plaća Milošević.
    Ljaljaši sinovi su napredniji, sad će da Sedmi bataljon spakuju u policiju i da ga plaćaju crnogorski građani.
    Last edited by Gagarin; 15-01-25 at 07:11.
    Tko leti, vrijedi...

12. The Following 2 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,232
    Thanks Thanks Received 
    2,966
    Thanked in
    1,243 Posts

A ono bolje je policajac iz demokrata aka ljaljaš no nikakav policajac. A pošteno bi bilo da izbor odrade na savjestan i transparentan način. Na žalost transparentnost i savjest su nepoznanice medju našim političarima bilo crnogorske bilo srpske provenijencije.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,836
    Thanked in
    2,798 Posts

Mujović ima Ljiljanićku za zamjenicu. Ali Berane obrće igricu. Onolika opština će imati dva potpredsjednika. Ah da, zamjenik i potpredjsenik nije isto. Tako je tako je.

Trpaj do iznemolgosti u budžet.

Lutovac na čelu opštine Berane, DF-u šef parlamenta?

Vladajuće partije s državnog nivoa navodno su blizu dogovora da naprave vlast u Beranama, saznaju nezvanično “Vijesti”.

Više izvora lista iz tih stranaka tvrdi da bi novi predsjednik te opštine trebalo da bude predstavnik Pokreta Evropa sad (PES) Đole Lutovac, koji je na decembarskim izborima predvodio koaliciju tog političkog subjekta i Socijalističke narodne partije (SNP), a da bi šef lokalnog parlamenta trebalo da dođe iz redova saveza “Za budućnost Berana”, čija su okosnica konstituenti nekadašnjeg Demokratskog fronta (DF).

Izvori “Vijesti” tvrde i da će Opština Berane imati dva potpredsjednika - jednog iz Demokrata, drugog iz SNP-a.

Sagovornik iz vrha koalicije PES-SNP kazao je da bi dio nove vladajuće većine u opštini na sjeveru države trebalo da bude i Bošnjačka stranka (BS) Ervina Ibrahimovića, “ako ostane dio državne vlasti”. Međutim, izvor iz Demokrata tvrdi da ulazak BS-a u lokalnu vlast još nije dogovoren, te da će navodno zavisiti od odnosa Ibrahimovićeve stranke prema Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

BS je s tom, najjačom opozicionom strankom, u koaliciji u Bijelom Polju, Baru, Ulcinju i Plavu. Jedan od uslova dijela vladajućih partija za ljetošnji ulazak BS-a u izvršnu vlast bio je da taj subjekt raskine saradnju s DPS-om na lokalnom nivou do usvajanja budžeta za ovu godinu. Poručili su da će, u suprotnom, “... ova parlamentarna većina prekinuti saradnju sa strankama koje tvore vlast s vodećom parlamentarnom opozicijom”.

Budžet za 2025. godinu je u skupštinskoj proceduri, i o njemu bi trebalo da se odlučuje na vanrednoj sjednici državnog parlamenta, zakazanoj za 21. januar.

Beranski parlament ima 34 fotelje, pa je za formiranje vlasti potrebna podrška najmanje 18 odbornika. U slučaju da dio dogovora bude i BS, većinu će činiti 26 odbornika. Ukoliko ta stranka “izvisi” i ostane u opoziciji, vlast će podržavati 24 lokalna parlamentarca.

Državna izborna komisija (DIK) proglasila je prije tri sedmice konačne rezultate izbora u Beranama. Koalicija PES-SNP osvojila je 4.529 glasova, odnosno 12 mandata u lokalnoj skupštini, savez “Za budućnost Berana” 2.963 glasa, tj. osam mandata, lista DPS-a “Za Berane! I srcem i znanjem! dr Miro Nedić” 1.916 glasova - pet mandata, dok je mandat manje, s 1.702 glasa, imala lista “Demokrate - ‘Korijene čuvamo, Berane gradimo’ Božo Premović”.

“Grad jednakih šansi - Bošnjačka stranka - Ervin Ibahimović” glasalo je 826 građana, pa je ta lista dobila dva mandata, isto koliko i Građanski pokret “Zato što volim Berane”, koji je “zaradio” 872 glasa.

Jednog odbornika u beranskom parlamentu imaće lista Slobodne Crne Gore “Vladislav Dajković - Berane može bolje”, koja je dobila 428 glasova.

Ispod cenzusa ostale su liste Evropskog saveza, Grupe građana “Živimo za mladost - Milanko Šćekić”, te Stranke pravde i pomirenja.

Izbori su održani 8. decembra, i prema prijevremenim rezultatima (iz te noći), koalicija PES-SNP imala je 13 mandata. Međutim, nakon što su izbori ponovljeni na biralištu u Gornjem Zaostru, jedan mandat tog saveza “prešao” je u ruke Dajkovićeve partije.

PES i SNP će 12 osvojenih mandat podijeliti “na ravne časti” - po šest objema stranakama.

Kad je riječ o koaliciji “Za budućnost Berana”, četiri mandata pripašće Novoj srpskoj demokratiji, tri Demokratskoj narodnoj partiji, a jedan Ujedinjenoj Crnoj Gori.

U Beranama su nakon prethodnih lokalnih izbora, održanih 2022, većinu od 19 odbornika napravili koalicija “Za budućnost Berana”, Demokrate, lista “Berane sad”, Prava Crna Gora i Ujedinjena Crna Gora, tako što su poslali u opoziciju do tada vladajući SNP.

Do političke krize koja je rezultirala vanrednim izborima došlo je ljetos, kad nije uspjela dogovorena rotacija na mjestu predsjednika opštine između NSD-a i Demokrata. Za to nije bilo većine u vladajućoj koaliciji, odnosnu u listi koju predvode partije bivšeg DF-a.

Beranski parlament ima 34 fotelje, pa je za formiranje vlasti potrebna podrška najmanje 18 odbornika. U slučaju da dio dogovora bude i BS, većinu će činiti 26 odbornika. Ukoliko ta stranka "izvisi" i ostane u opoziciji, vlast će podržavati 24 lokalna parlamentarca
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    681
    Thanks Thanks Received 
    1,189
    Thanked in
    472 Posts

Jutros sam ispratio gostovanje advokata na jutarnjem povodom novog zakona o oruzju.

Dakle uzmimo da se radi o covjeku X koji je u prethodnom periodu ulozio u kupovinu oruzja min 1-3000 Eura i dobio regularne dozvole za posjedovanje.Nakon revizije koja slijedi ako se desi da mu se uskrati dozvola za posjedovanje on to oruzje GUBI tj ODUZIMA SE,umjesto da mu se na neki nacin kompenzuje ulozeno,ili makar dozvoli da svoje oruzje moze prodati.

Kolicina i kvalitet gluposti koje milojko moze da smisli usled pritiska bez ikakvog razmisljanja i konsultacija,je zaista jedinstvena na svijetu.
    Last edited by Sidewinder; 15-01-25 at 08:44.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

16. The Following 2 Users Say Thank You to Sidewinder For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,097
    Thanks Thanks Received 
    3,723
    Thanked in
    1,564 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Najvažnije je da ljaljaši i koljeničari neće stranački zaposlit ovih 800 policajaca.
    Ka što nisu u CEDIS, Solar, Poštu...
    Pa kad bude gusto i izgube izbore imaju 800 naoružanih batinaša koje plaća država.
    Tate od sadašnjih ljaljaša u SNP, imale su čuveni Sedmi bataljon Vojne policije koji je plaća Milošević.
    Ljaljaši sinovi su napredniji, sad će da Sedmi bataljon spakuju u policiju i da ga plaćaju crnogorski građani.
    bgm nije isto sjedjet u cedis bez kompjutera i primat 1500 ili za 650 stojat na ulicu i regulisat saobracaj po kisi. mislim da ce bit slab odziv na ovo, a kancelarijski kadar u mup je vec popunjen, njima trebaju pozornici.
    f6

18. The Following User Says Thank You to acs For This Useful Post:

NSX

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    957
    Thanked in
    550 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Mujović ima Ljiljanićku za zamjenicu. Ali Berane obrće igricu. Onolika opština će imati dva potpredsjednika. Ah da, zamjenik i potpredjsenik nije isto. Tako je tako je.

Trpaj do iznemolgosti u budžet.

Lutovac na čelu opštine Berane, DF-u šef parlamenta?
    Pazi ovi lakrdiju , PES i SNP idu u koalciji u Beranama i uzimaju najviše glasova.
    Nakon izbora onaj idiot od Nedovićke izjavljuje kako ih čeka težak posao jer opština ima "xy" zaposlenih i ogromni "xy" dug.
    Pa hello kraljice vaš koalicioni partner iz Berana SNP od 2014-e je vlast u tom gradu.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    bgm nije isto sjedjet u cedis bez kompjutera i primat 1500 ili za 650 stojat na ulicu i regulisat saobracaj po kisi. mislim da ce bit slab odziv na ovo, a kancelarijski kadar u mup je vec popunjen, njima trebaju pozornici.
    Nije ovo za saobracajce to ti je IV stepen

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,232
    Thanks Thanks Received 
    2,966
    Thanked in
    1,243 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Jutros sam ispratio gostovanje advokata na jutarnjem povodom novog zakona o oruzju.

Dakle uzmimo da se radi o covjeku X koji je u prethodnom periodu ulozio u kupovinu oruzja min 1-3000 Eura i dobio regularne dozvole za posjedovanje.Nakon revizije koja slijedi ako se desi da mu se uskrati dozvola za posjedovanje on to oruzje GUBI tj ODUZIMA SE,umjesto da mu se na neki nacin kompenzuje ulozeno,ili makar dozvoli da svoje oruzje moze prodati.

Kolicina i kvalitet gluposti koje milojko moze da smisli usled pritiska bez ikakvog razmisljanja i konsultacija,je zaista jedinstvena na svijetu.
    Lažojko sa ovakvim maloumnim i populističkim potezima čini DPS sve prihvatljivijom varijantom. A onda PES, demokrate i DF nek pričaju kako smo “izmanipulisani” od DPSa i Bemaksa.
    γνῶθι σαὐτόν

22. The Following 2 Users Say Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,374
    Thanks Thanks Received 
    397
    Thanked in
    241 Posts

Quote Originally Posted by Isak View Post
    Pazi ovi lakrdiju , PES i SNP idu u koalciji u Beranama i uzimaju najviše glasova.
    Nakon izbora onaj idiot od Nedovićke izjavljuje kako ih čeka težak posao jer opština ima "xy" zaposlenih i ogromni "xy" dug.
    Pa hello kraljice vaš koalicioni partner iz Berana SNP od 2014-e je vlast u tom gradu.
    Ovo me podsjeća na ono kad se budvanski oslobodioci bore protiv DPS-a koji nije vlast tamo više od 10 godina.

24. The Following User Says Thank You to Samo Niksic For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,797
    Thanks Thanks Received 
    5,584
    Thanked in
    2,757 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    ...ne, ne zelim da se VRATI DPS pogotovo ne zelim da DPS ikad više ijedan trenutak vlada sam, nego želim da prihvatisl a veliš da si demokrata (ne partijski nego po uvjerenju), da u ovoj zemlji od 600 hiljada ljudi zivi preko 100 hiljada onih koji glasaju DPS i tih 100 hiljada zasluzuje da su u većini, jer jesu u većini...koliki procenat? Pa ne mora bas preveliki, jer su doktori ove igrice - za 30 godina su naucili, ne valja ih pustit

A to što ti je "najjace" je na tvoju zalost sustina demokratije...znaš, za razliku od tebe, ja ZNAM da u ovoj državi zivi većinski NESRPSKO stanovništvo, pa se evo povinujem da manjina srpskoga naroda vlada većinom nesrpskoga naroda, poštujem odluku partija (ne i izbora, jer dps je najjaca pojedinacna partija), prihvatam mirno neprirodne koalicije koje ovoj državi nanose ogromnu štetu pa ćemo glasati i kom opanci, kom obojci...znaaaaam, daaa, a šteta koju je DPS nanEo???

E za razliku od tebe, koji bi sa crnim djavolom koaliciju napravio da zadržiš na vlasti svoje politicke pulene, ja ne bih, kad su krivi neka svi pozavrsvaju u zatvore slobodno, na celu sa predsjednikom bivsim nam, a ti bi branio i neodbranjivo, e ja necu, ja cu demokratski da prihvatim odluke čak i da vam Andrija postane šef drzave sa sve Vučićem (pu, pu, pu u san mi se ne snilo) i da odlučite da nam se drzavica zove crna srbija, nije problem...mada znam da neće da može ipak smo većina...ne "mi dps" no mi ostali narodi i tako je, nema demokratije bez DPS-a...ako ih ima, a ima, demokratski je...tu su...ili mozda postoje načini eliminisati nas koji smetamo...neće da može, mislim, kako da ti kazem, tu smo, ima nas dosta, neki od nas se i stidimo cinjenja nasih "pulena" za razliku od vas rodoljuba kojima svoje g***o miriše ... nije to demokratija ovo je partitokratija u svom izvornom obliku...mozda lose glasamo, mozda su ovi tvoji bolji, posteniji, Ne znam, demokratski je priznati ako ima nesto dobro i kritikovati ako ne valja i u svojoj partiji, e to je demokratija!

A ovo pljuvanje nasih starih sugradjana, poštenih ljudi koji su prezivjeli od Kraljevine SHS, ili od komunizma i socijalizma do danasnje suverene Crne Gore, samo zato sto su glasali i glasaju DPS mi je degutantno...rekla sam već više puta da je moj otac od kako je umro komunizam glasac DPS i hvala nebesima što je ziv i zdrav, i nije nikada prisvojio krusku ili jabuku ili sljivu ako nije njegova, no bi bio u stanju i danas da zbog jednoga eura glavu na panj stavi....takvih je mnogo i ne mogu da slusam da ga neko zove lopovom jer glasa za dps...ja ne vrijedjam nikoga jer mu se dopada Mandic ili prikaza od Pipuna! Narativ koji se koristi na racun glasaca dps-a je neprihvatljiv...pri tome, znam da ima svakakvoga svijeta medju svim glasacima, nijesmo reprezentativni, nazalost, kao nacija, medju svima "nama i vama" ima postenoga svijeta...

..............E pa dopusti da se ja borim onako kako ja mislim a ne kako ti mislis i nemojte nam kačiti na grbaču grijehe dps-a, neka svako za sebe odgovara za ono što je ucinio...............
    P.S. nijesam dps glasala nekoliko ciklusa, odmarala sam, bilo me sram da ih javno podrzim zbog onoga sto su radili...e sad nije, opet se vraćem na izbore punoga srca glasam DPS i to zahvalite ovim osloboditeljima i braniocima koji su mi nametnuli krivicu, stid, a grdji su od mene jer se ne stide ničega...samo sto to sad znam...ipak se okreće
    Quote Originally Posted by joni View Post
    Jesi li kontradiktorna kad kažeš da te bilo sram onoga što je DPS radio pa ih nisi glasala više,jer im je to sramno činjenje,kako sama kažeš,omogućeno da rade upravo zahvaljujući tvom neumornom,do jedne ure, glasanju.Da se niste umorili,kako kažeš,ne bi nikad izgubili vlast.
    Sad kad si odmorila,da ne kažem zaboravila na sram koji si osjećala,srećno ti bilo sledeće glasanje.

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    @zvoncica nećeš zamjeriti ali sam stao sa čitanjem kod "NESPRSKOG" I "VAS CRNOGORACA".

Da se naslonim na ovo iz lične perspektive. Ja sam jednom u životu glasao DPS, i jednom Mila Đukanovića na preshjedničkim. U vrijeme kad je to bilo, mnooogo drugačije od ovog, velika većina prisutnih ovđe nije imala pravo glasa, a dobar komad je bio u pelenama, dio i tek u planovima roditelja.
    Podizan sam u znatno drugačije vrijeme, na jednoj naopakoj, brutalnoj, i surovoj starocrnogorskoj i vojničkoj rečenici koju svakako treba ostaviti u prošlosti, ali tada je još bila sasvim živa: ''Sine, bolje da mi završiš u zatvor što si ubio nekog nego što si ukrao, jer čoek ponekad može imati razlog da ubije, a da ukrade ne može nikada...''
    U tih tridesetak godina, ponajviše zbog prirode posla kojim sam se bavio, od pojedinih aktera i organa bivše vlasti, prošao sam šikaniranja, pritisaka i udaraca, kakvih većina ljudi ovđe neće za života viđet. I je li dao bog da ne vidi.
    Ali ipak, kad god ovđe napišem nešto loše o današnjoj vlasti, a pišem jer znam đe je i kad je loša, ovđe me momentalno raskreče na vješala kao starog, podlog, neprikrivenog podržavaoca DPS-a, i svakog oblika krađe, mafijanja i kriminala. Pri čemu, mogu ruku na panj da stavim, a mislim i vi, jedan dobar dio tih koji to rade je, sve te godine, uredno kao švajcarski sat, izlazio na sve te izbore, zaokruživao DPS, podnosio dokaze o tome, i poslije se uredno javljao po naplatu.

Iz tog razloga i te kako mogu da razumijem zvončicu, kao i emotivnost sa kojom govori o tome. Jer DPS nisu sa vlasti makli takvi, što danas bukaju protiv njih na sve strane a tad su ih glasali, no upravo takvi kao ona, koji su prestali da ih glasaju iz osjećaja ljudske ispravnosti i reda, kad god da se to desilo. I ima potpuno pravo da to kaže.

I mislim da bi bilo fino kada joj odgovarate, a odgovori su vam više ( lično )prozivanje nego što ste nešto smisleno rekli, da se osvrnete na ono što je tačno rekla, a ne ( preslobodno )tumačite kako vam se uklapa da je poslije možete isprozivat. Nije korektno.

Zato, joni, kao prvo, kad god je odlučila da više ne glasa DPS, to je bilo njeno apsolutno pravo, a ti nikakvo pravo da je prozivaš zbog toga nemaš. Niti bilo ko drugi. Ovo je osnovno načelo ljudske slobode.
    Kao drugo, poenta onoga što je rekla nije bila kada je ona prestala da glasa DPS, nego đe je danas ona ogromna gomila naroda koja ih je decenijama podržavala ISKLJUČIVO iz koristi i benefita i bez ikakvih principa, ideologije, ispravnosti... Eto ih u PES-u, DCG-u, pokojnom DF-u, pa i na forumu, najglasniji. Prozivaju nju, i desetine hiljada drugih kao ona, najčešće na vrlo prizemne, bljutave i često pokvarene načine. I to svi znamo. Za ''čuvare kokaina'' i ''branioce OKG-a'' smo svi čuli, zaista. Mnogo je prilika.
    Zato bi bila osnovna korektnost da joj se odgovara na ono što je rekla, a ne ono što si iz konteklsta izvukao da se na njega nasloniš.
    I da, ako je riješila da opet glasa DPS jer vjeruje da je to najbolje, zamisli, to je onda potpuno ispravno i tačno kako treba. I to je temeljni princip demokratije, a ne nešto zbog čega se ljudi prozivaju slično kao da su gubavi.

Extravaganca, ona konkretno nije pričala o ''nama Crnogorcima'' i ''nesrbima'', nego o bazičnom principu demokratskog vladanja i reda među ljudima, đe neko pobijedi, a drugi izgubi i prihvata to kao normalno i ispravno.
    I naslonila se na to što ova današnja vlast izbore koje ne pobijedi osporava i ne prihvata pa čak i nasilno ruši, a bukvalno sve na postulatu ''nije narod glasao da se vrati DPS''.
    Pa vam navodi i najjednostavniji ali i brutalno ispravan primjer za to: Nije narod glasao ni da Andrija Mandić i NSD vladaju, pa smo svi koji smo protiv toga ipak to prihvatili, bez rušenja, negiranja izbora, upadanja po skupština, i ostalih bukanja.
    A NSD i Andrija Mandić, sasvim legitimno i ispravno, su deklarisano Srpske nacionalne provinijencije. I to su sami, opet legitimno i ispravno, deklarisali. Pa baš zato niko i nema prava ovim ostalim građanima CG, koji to nisu, da zabrani da ih tako naziva, niti smatra. Kao ni da mu spočitava i proglašava za zlo i naopako kad ih kao takve označi.
    Odnosno, žena vam je ukazala na to da su ''ovi koji njisu Srbi'', a koji su u ovoj Državi većina, prihvatili da ''oni koji jesu Srbi'' vladaju, i ne prave od toga muke, a da ''ovi koji su protiv DPS-a'' smatraju da ''oni koji jesu za DPS'' ne mogu vladat sve i da jesu većina, pa da će se zemlja izvrnut.
    Odnosno, ukazala je na jednu od NAJGORIH POJAVA koja je naišla sa promjenom vlasti: POTPUNO I APSOLUTNO NEGIRANJE PRAVA DRUGAČIJE MISLEĆIH.
    Pa je bilo korektno da joj na to i odgovoriš, a ne onako prizemno ispališ jednu od floskula koja, inače, umanjuje šansu zdravog života i mojoj i tvojoj i svoj našoj đeci.

Da se, za kraj ovog romana, izjasnim iako nepozvan:

Poslije 101 godine, na iduće izbore izlazim, koji god da budu, i glasaću ES. Jer neđe mislim da će, kad jednom manjine otpile Andriju Mandića, a desiće se, ako ne sad onda kad shvatimo da nas Albanija pretiče samo tako, i da ćemo od svog ovog evropskog naleta ostat samo poslednja rupa na svirali koja nikog neće interesovat kad se to desi, upravo prirodno koaliranje ES-a i manjina biti potencijalno najperspektivnija šansa moje đece da povuče ovo društvo na bolje.

Na proteste shjutra, bukvalno prvi put u životu, izlazim bukvalno iz istog razloga: jer mi Država nije pokazala da mi umije sačuvat đecu, i svaki dan, iz trena u tren, dokazuje da, ovakva kakva je sad, ne umije i ne može.
    Upravo zbog toga, identično bih uradio i da sam glasač NSD-a.

A tebi se, zvončice, izvinjavam što upadam ovako, nije što mislim da se ne umiješ sama za sebe postarat ili da ne možeš. Nego prosto, kako mi za mene ne smeta kad ovo isto rade, nekako mi je za druge bljutavo, i baš je mlakavo ne reagovat i puštit tako.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

26. The Following 7 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,884
    Thanks Thanks Received 
    8,805
    Thanked in
    4,269 Posts

Svjestan sam da sam se zakačio lično na dio njenog posta a vjerujem da je,kako i sam kažeš zbog emotivnosti napisala dio na koji sam se zakačio.Nit sam je prozivao,niti joj uskratio pravo da glasa koga hoće.Naprotiv,poželio sam joj sreću na sled.glasanju koga god, pa i DPS da zaokruži.
    Opet,ponoviću,ili nek isključi emocije i vodi računa što piše,jer uskače samoj sebi u stomak.Ako sam prećerao,pa izgleda kao lična prozivka,izvinjavam se,ali ne shvatam da nekog prestaneš glasati zbog srama što su činjeli,a onda najavljuješ da ćeš opet.Sram kod mene ne prolazi.Ako se sramim zbog nečega,taj sram me ne smije proći.Mogu da zaboravim,pa da opet radim isto,ali ako me neko podsjeti na to nemam se što ljutit.Mada,ona se i nije.Možda ti...u njeno ime.
    Da budem korektan,a možda upravo i suprotno od toga(zavisi kako ko gleda),ali eto da kažem i da je iz moje najbliže porodice jedna ženska osoba glasala Mila a razlog su joj bili:"Visok,lijep i on joj daje penziju."Može i tako.Moja je bila,ne zamjeram joj,ali progovorit sam joj i tada mora.
    Last edited by joni; 15-01-25 at 10:24.

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,836
    Thanked in
    2,798 Posts

Smijenili su ga jer je sud utvrdio da nije zakonito imenovan na tu poziciju je verzija za široke narodne mase.
    Prava verzija, i jedna jedina istina - jer je Srbin pa će da tuži Jakšić Stojanović između ostalog. Vladu onako usputno. Dobri Gosja koji nije mogao ni državni ispit položit jer navikao da ne radi ništa godinama.

Danilović najavio da će tužiti Vladu i Jakšić Stojanović zbog smjene

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović najavio je tužiti i Vladu i ministarku prosvjete, nauke i inovacija Anđelu Jakšić - Stojanović zbog smjene sa mjesta direktor Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja,
    Danilović je sa te funkcije smijenjen sinoć na elektronskoj sjednici Vlade, a na njegovo mjesto je za vršioca dužnosti direktorice Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja imenovana Tatjana Ćalasan.
    U saopštenju on je naveo da je Jakšić Stojanović "pala konačno sjekira u med jer je smijenila 'političara kojega niko neće žaliti'".

Tvrdi i da se tom smjenom ministarka "hvalila", te da je "završila posao za prijatelje".
    "Za one koji su davno započeli sramno razaranje sistema visokog obrazovanja, za one koji nijesu imali obraza, ali jesu dovoljno pokradenog novca da mogu osnivati i univerzitete i fakultete. Ovom i sličnim čistkama, dopašće se ponovo DPS-u i jastrebovima koji vjeruju da Srbi - obavezno i četnici, od 30. avgusta 2020. godine, treba da budu samo statisti i glasačka mašina u defileu polusvijeta. Bravo za gospođu Ministarku; ovim ih je kupila zauvijek, a i oni nju oduvijek".

Danilović je saopštio i da Jakšić Stojanović "dobro zna" šta on misli o njenom ministrovanju i da "nije ni mogla ispasti bolja s obzirom da je na ovo mjesto došla kao rezerva rezerve".

"Nikada mi nije oprošteno što sam oživio i poštovao Zakon o visokom obrazovanju, što pojedine 'Ustanove' nijesu mogle da se pogađaju sa Agencijom oko akreditacije i reakreditacije, niti dogovoraju sa direktorom da progleda kroz prste".

Danilović, tvrdi i da se Jakšić Stojanović tražila da se o njegovoj smjeni glasa na elektronskoj sjednici Vlade "kako bi izbjegla da oni koji su izdvojili mišljenje, odnosno bili protiv, bilo šta pitaju ili traže da im se pojasni".

Lider Ujedinjene je kazao i da je smijenjen jer je drugoplasirani kandidat na testiranju, prije godinu i po, tužio Vladu, a Upravni sud nedavno usvojio pomenutu tužbu.

Tvrdi i da je Vlada "jedva dočekala da izgubi spor" jer je tako samo on "postao kolateralna šteta".
    "Bravo za Vladu, bravo za njen sekretarijat, za šefa kabineta i za premijera. Nema ljutnje, naprotiv. Samo ljudi malog formata ovako zamišljaju osvetu. Bravo i za Vladinu većinu, koju su u mom sučaju činili ministri iz PES-a, BS, albanskih stranaka i gospodin D.Š. Do sinoć nisam imao nikakva prava u ovom sporu, pa ni pravo na žalbu, jer sam samo stranka u postupku, a tuženi (Vlada) imala je sva prava i nije iskoristila ni jedno", kazao je Danilović.
    Navodi i da odluka Vijeća Upravnog suda, "koliko je god naručena", da nije značila da on moram biti smijenjen nego da Vlada mora otkloniti nedostatke na koje je sud ukazao.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

29. The Following 2 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Jer neđe mislim da će, kad jednom manjine otpile Andriju Mandića, a desiće se, ako ne sad onda kad shvatimo da nas Albanija pretiče samo tako, i da ćemo od svog ovog evropskog naleta ostat samo poslednja rupa na svirali koja nikog neće interesovat kad se to desi
    pa nema razlike izmedju košarkaškog trenera i vojvode. u cenat su isti. splačine se lako slože kad imaju zajednički cilj, u njihovom slučaju gaženje države. i zato ga nikad sami neće maći jer je vlast preča od svega. no samo i isključivo ako stigne poziv koji se ne odbija i tamo neko naredi da je ovome nastanku nove republike srpske ende. mada ovo što sad živi plemenska zajednica je nivo ispod i dodikove prćije.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

31. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,220
    Thanks Thanks Received 
    1,661
    Thanked in
    899 Posts

Pa realno i treba da se buni.

Kad može Raonić da drži fotelju nezakonito par godina, onda neka daju svima.

Thanks Thanks Given 
    1,670
    Thanks Thanks Received 
    1,237
    Thanked in
    820 Posts

Daj outline, Ibrahimovic je samo guzica i misli na fotelje jer bi sjutra podrzao i sadasnju opoziciju ako mu to odgovara za fotelje. Ali nije dusmanin drzave jer je isti podrzao njenu nezavisnost, za razliku od Mande. Niti je pozivao na oruzani sukob. Niti zeli prisajedinjenje Srbiji. Kapiram gnijev, ali nikako njih dvoje ne mogu u isti recenicu, niti BS i ZBCG, objasnio sam gore zasto.
    Sad ces ti da ubacis sns, Vucica ali nigde veze vjeruj mi

Sent from my SM-A556E using Tapatalk
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,121
    Thanked in
    2,747 Posts

Nigde?
    E stari mrzitelju države...
    Forever young, i want to be forever young

35. The Following User Says Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    25,815
    Thanks Thanks Received 
    8,309
    Thanked in
    4,075 Posts

@Buva+gacce glasajte DPS kao i do sad i dobro je to.

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by Tripleta View Post
    Daj outline, Ibrahimovic je samo guzica i misli na fotelje jer bi sjutra podrzao i sadasnju opoziciju ako mu to odgovara za fotelje. Ali nije dusmanin drzave jer je isti podrzao njenu nezavisnost, za razliku od Mande. Niti je pozivao na oruzani sukob. Niti zeli prisajedinjenje Srbiji. Kapiram gnijev, ali nikako njih dvoje ne mogu u isti recenicu, niti BS i ZBCG, objasnio sam gore zasto.
    Sad ces ti da ubacis sns, Vucica ali nigde veze vjeruj mi

možemo redom. ne postoji iole normalna država u kojoj bi ervin bio ministar bilo čega do ove. i to je uništavanje države, davanje odgovornih funkcija neznalicama. osim toga, vas njegov kadar je poput njega. neznaveni, fotelja im je nacija i ološ. i tu nema razlike medj partijama vlasti ovoga momenta. čast izuzecima ali većina njih i jesu ka' ervin & manda. ervin je taj koji eo duže od pola godine u Vladi, podržava svaku riječ i djelo vojvode pokreta dražinog. njegovi poslanici u Parlamentu ćute na sve, te prema tome i jesu isti. a ervin da mu daš kamion para bi sjutra glasao da ova država izgubi nezavisnost.

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    1,670
    Thanks Thanks Received 
    1,237
    Thanked in
    820 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    možemo redom. ne postoji iole normalna država u kojoj bi ervin bio ministar bilo čega do ove. i to je uništavanje države, davanje odgovornih funkcija neznalicama. osim toga, vas njegov kadar je poput njega. neznaveni, fotelja im je nacija i ološ. i tu nema razlike medj partijama vlasti ovoga momenta. čast izuzecima ali većina njih i jesu ka' ervin & manda. ervin je taj koji eo duže od pola godine u Vladi, podržava svaku riječ i djelo vojvode pokreta dražinog. njegovi poslanici u Parlamentu ćute na sve, te prema tome i jesu isti. a ervin da mu daš kamion para bi sjutra glasao da ova država izgubi nezavisnost.

Ti si u uvodnim recenicama opisao bukvalno svakog ministra u Vladi jer su svi neznalice, osim Jaksic.
    Pa kazem, podrzava Vladu zbog funkcija i to nije sporno, ali kad bi doslo stani pani sigurno ne bi radio na prisajedinjenju. Mislim, on moze, ali bosnjacki narod nikad nije dijelio iste ideale sa srpskim. Njega svakako ne podnose u Rozaje, niti u dijaspori, zbog ovoga sto sad radi.

Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Page 58 of 548 FirstFirst ... 84854555657585960616268108158 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)