Quote Originally Posted by extravaganca View Post
Opet plaky. Crnogorci marginalizovani. Ne može račun u banku da se otvori? To bijaše glavna fora jel?
Najbolje da žalim Vlada Martinovića Mneonly-a

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ja plaky? Vala baš. Taj sam. Marginalizovani su, polako to dolazi do ozražaja. Naravno Srbi to neće nikada priznati jer i dan danas se kuka o njihovoj ugroženosti, teže im je bilo nego u NDH i slično. Ali i to je OK, navikli smo

Beton je rekao da Srbi nisu mogli račun da otvore, nisam ja ništa izmislio.
Ne ne, fora je bila neće niko Crnu Goru ponijet za Čačak i navikavajte se.
Doduše, još niko se nije usudio da mi prepiše svoj stan/kuču uz moje obećanje da ih neću ponijet na Ljubotinj ali dobro. Navikli smo na kukavičluk i forobacače. Onda budu operisani.

E vidiš, tu se razlikujemo. Ja žalim takve, jer nisu imali dovoljno kapaciteta da promisle o posljedicama ovoga što rade. Lopove ne žalim, jer su takvi itekako znali što rade.

Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post
Nekako mi se cini da te javni podaci demantuju....

Evo ti podaci:

Javni dug 2020te god: 4.408.000.000 eur;

https://pbk.skupstina.me/wp-content/....-godine-1.pdf

Javni dug 2024te god (kraj septembra) - 4.460.000.000 eur;

https://investitor.me/2024/11/27/koliko-smo-duzni/

Ne vidim ovdje 1 mlrd eura razlike....vec 50-tak miliona.... pri cemu svi ekonomisti znaju da se javni dug gleda na osnovu BDPa...a tu je situacijajos gora po tvoje cinjenice...

Dok je jahao DPS javni dug bio preko 105% BDPa... dok je sada na nivou Mastrihtskih kriterijuma i 60% BDPa....
Ma lagano. Crni Zuti tvrdi, a nema razloga da mu ne vjerujemo je li tako, da je DPS ostavio 3 milijarde duga. Ako je na današnji dan dug 4 milijarde to je onda 1 milijarda više. To je to olako sabiranje baba i žaba pa samo napravih poređenje.

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
Svakako nisu puni kao ovi sto su 20-30 god bili na polozajima a uz to su i krali kao sto smo vidjeli, rasprodali svu zemlju i usput napravili 3 milijarde duga. Za ove nove se to ne moze reci.
E sad i ti ono kao da nećeš malo preskačeš neke činjenice.

105% BDP duga u godini korone gdje je pad GDPa bio koliko? Mislim kad već potenciraš, valjalo bi sve činjenice uzeti u obzir a one i ti olako isturaš ono što ti se sviđa.
Čini mi se da se Vlada odma po stupanju na dužnost zadužila nekih 700 miliona i digla to na 105%. Bez tih 700 miliona bi bilo koliko? Ako ćemo realno da diskutujemo bez obojenosti kroz prizmu politike
Poštedi me priče da je Vlada Duška Markovića ostavila sprženu zemlju i sličnih floskula jer je to lijepa rečenica bila za široke narodne mase.

DPS je inače učinio uslugu i to ne malu Vladama nakon 2020 i inicirao i skoro sproveo u djelo QR kod na račune. Odložena je primjena zbog korone bile pa je počelo kasnije tokom 2021 ako se dobro sjećam.
Zbog toga je punjenje budžeta, samim tim i GPD bio veći. Sreća je što od njih u Skupštinu to niko ne potencira, inače bi bio lagan zicer za svu tu priču.

A DPS se dobrim dijelom zaduživao za potrošnju, skoro nekih 50%, a 50% je otišlo u neke infrastrukturne projekte. I naravno da su šklapali đe su stigli , pisao sam već o nekim promašajima, evo jedan plastični primjer ovdje, to svi znamo, osim sudova koji po nekad presude nekom Maroviću, Kuljači, Pinjatiću i još par nebitnih imena, i isto tako oslobode jednog Bata Carevića za uzurpiranje neke državne zemlje.