Page 54 of 548 FirstFirst ... 44450515253545556575864104154 ... LastLast
Results 1,326 to 1,350 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    3,544
    Thanks Thanks Received 
    4,665
    Thanked in
    2,081 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Puni ili ne oni ne koce cg na evropskom putu, ne uskracuju penzionere za povecanja, ne blokiraju investicije itd.
    Svakako nisu puni kao ovi sto su 20-30 god bili na polozajima a uz to su i krali kao sto smo vidjeli, rasprodali svu zemlju i usput napravili 3 milijarde duga. Za ove nove se to ne moze reci.
    Uvijek se sjetim jednog poslanika koji nije vjerovao da u cg ima ljudi koji zive bijednim zivotom, a uz to i rade. Jednostavno nisu imali dodira sa stvarnoscu vecina njih jer su bili toliko dugo na vlasti.
    ...pa samo se Mickey zaduzio dvoje milijarde...
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

2. The Following 2 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,591
    Thanked in
    2,761 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    https://www.portalanalitika.me/clana...cu-martinovicu
    https://rtnk.me/crna-hronika/martino...00-policajaca/
    https://borba.me/video-uprava-polici...-sebi-u-glavu/
    https://www.republika.rs/svet/region...raga-automobil
    https://www.dan.co.me/vijesti/hronik...cajaca-5277764
    https://www.blic.rs/vesti/hronika/ov...snimak/yd16fzf
    https://rtcg.me/hronika/649560/uprav...aliciozne.html
    https://libertaspress.me/single-news/3210
    https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...ruzan-i-opasan
    https://standard.co.me/drustvo/uzalu...e-bio-u-obrucu

''uprava policije aco martinovic istraga saopstenje'', pretraga koju sam ukucao, prvih 10 rezultata. Prosječna starost informacija je veća od 5 dana, i skoro sve se odnosi na to kako je pronađen, kako je završio, koliko je policajaca bilo, kad su stigli, i ko je đe trčao.

Dopuniću vam ovo i navodom iz kratkog saopštenja Višeg suda, koji prenosim, ali u crtu:
    ''... 29.11.2022.g. izvršen je pretres, kojom prilikom je kod ovog lica nađeno 2 vazdušne puške, 43 komada razne municije, improvizovana eksplozivna naprava velike razorne moći, i set za čišćenje oružja...''

Evo 7 dana. Pitanja, razmislite, znate li odgovore. I razmislite treba li da ih imate.

Đe je istraga? Ko je vodi, ide li u redovnom postupku? Je li traženo priširenje, pomoć, logistička, finansijska, kadrovska, svake moguće vrste, bilo koje, bilo kakva? Znate li?

Đe je Vlada? Je li oformila neku komisiju možda, radno-operativnu grupu da sprovodi, koordiniše, kontroliše istragu, možda? Je li trebalo, je li ovaj događaj dovoljne težine za to? Znate li?

Đe je Skupština? Đe je Odbor za bezbijednost? Jesu li tražili da im se dostavljaju rezultati istrage, detaljno, strogo, na dnevnoj bazi, da prate, da znaju, da učestvuju, da pomognu što im je u moći? Znate li?

Đe je forenzika, vještači li se ovđe što, ili samo toksikološki nalaz krvi? Đe je istorija slučaja, đe je revizija, gleda li se ovđe kako je ovo nastalo? Ili nema potrebe? Znate li?

Đe je demant da ga je sestra prijavila par dana prije toga?

Đe je Ministarstvo unutrašnjih poslova, đe je Kolegijum bezbijednosti, postoji li, ono, većina država ga ima, možda kao ovaj Biro za operativnu koordinaciju organa obavještajno bezbjedonosnog sektora ( ovako nešto možda https://www.gov.me/clanak/saopstenje...i-aleksa-becic )? Znate već, ono radno tijelo što maltene na dnevnoj bazi prati situacije, razmatra, analizira, reaguje, radi, osnovni, proširen, imaju ga skoro svi poslovni sistemi, a ne država? Je li što činio taj organ ove prošle godine, primjetio bukvalno ( opštu... )eksploziju nasilja ( u školama, porodicama.... ) na Cetinju? Je li kakve mjere predvidio, reagovao, uradio nešto, ciljano angažovao veći broj osoblja i kapaciteta, pojačane posjete registrovanim evidentiranim i problematičnim licima, kontrole, pretresi, provjere, posjete, razgovori, prikupljanje informacija, itd.itd...? Znate li?

I, za kraj, opet.

Pošto nam je nadležni organ saopštio da ''lice nije bilo operativno interesantno'', zašto nije? Znate li, je li ko to gledao, i je li vam ko reko?

Je li, možda, 30.11.2022. neko u neke knjige zapisao ''... izvršen pretres, našli što smo imali, više nam nije interesantno.'' Ili je možda zapisao ''... izvršen pretres, nađena veća količina municije, improvizovana eksplozivna naprava velike razorne moći, set za čišćenje oružja, što osnovano upućuje da je lice naoružano, potreban dalji nadzor i operativna obrada...'' Znate li?
    Znate li da su i jedan i drugi scenario direktni materijalni propusti? A sad vidite i koliko tragične prirode.
    Znate li, da osim ova dva, postoji još samo jedan mogući scenario? A to je, da je ovo policija prethodno odradila kako treba i stavila ga u nadzor i obradu, a da je neko intervenisao, založio se za njega, i skinuo ga sa tog statusa. Ali je to nešto o čemu nećemo čak ni razmišljat, toliko bi užasno bilo, osim ako se ovđe stvarno nekad ne odradi neka kompletna istraga pa rezultati navedu na to.

Uglavnom. Nije lice bilo operativno interesantno.
    Velika količina municije, ekpslozivna naprava velike razorne moći, set za čišćenje oružja ( koje nije nađeno, jer, kako nam ono reče nadležni organ, imao je ''nešto pokvarenog oružja )?
    Ko, kako, kada, po kom osnovu?

Da, da, retardirani papagaj sa vječitim ponavljanjem istog pitanja, uz to preopširan i dosadan.

Nego, što bi kome smetala ova pitanja, znate li? Nešto kontam da pitanja generalno nikad ne bi trebala nikome smetat, to valjda mogu samo odgovori.

I znate li da vam je svima, skupa sa mnom, šansa da nas ovakav užas u direktno i lično u životu zakači, oko 2000 puta veća nego recimo u EU?

Zašto ne znate?

Skoro 14 dana.

Osim početnih informacija, u međuvremenu dobili još izjavu direktora UP da građani nisu obavijestili policiju da je potrebno da podigne nivo preventivnosti.

Skupština Prijestonice tražila konkretnu istragu, i dostavljanje komplet dokumentacije.

Samo jedan konkretan fokus koji sam vidio još
    https://www.cdm.me/politika/skupstin...-odgovornosti/

Postaje jasno da Država, odnosno vlast, smatra da je posao oko konkretnog zločina oposlila.
    Posvećuju se progonu nekog oružja kroz CG, legalnog i ilegalnog, ovim tempom trebaće oko stotinak godina da se preda ono što ljudi oće da predaju. Naravno, oni koji neće i ne žele, ostaju upitni. Možda i uspiju sve pohvatat i potrpat u aps. Možda ne.
    U ostatku, posvećuju se kriminalcima i DPS-u koji organizuju proteste protiv njih.
    Bogu hvala, Demokratama je neko šapnuo da prestanu da pišu ona otrovna saopštenja na sve strane i optužuju sve žive za sve živo ako ih slučajno za što prozovu, za suicid postoje i lakši načini.

Odgovora na jedina suvisla pitanja ovđe, čak i kad dođu sa formalnih adresa, od javnih organa, organizacija, nvo, kao što je Skupština Cetinja, Stevo Muk, itd.... NEMA.

Ono što postaje jasno je kakav je odgovor zvaničnih organa ove Države na zločin koji se desio. Nema ga, osim što će se neka prljavština pomest pod tepih, a sve ostalo zatrpat nekim novim temama.

Premijer izgleda još boluje.

Ponoviću. Direktne odgovornosti današnjeg vrha sistema bezbjednosti, u zločinu koji se desio, može i da ima i da nema.

Ali je odgovornost za reakciju na njega, isključivo i apsolutno njihova.

Bez toga ne može biti ni smislene akcije da stvari idu nabolje. Promislite o tome. I probajte bar ponekad, načas, da poisključujete te polit-orijentire kojima se tako prečesto navodimo, i da uočite da se u BUNTU koji se pokrenuo i pokreće, sastavilo svih profila, svih strana, svih orijentacija, i svih sfera.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

4. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,933
    Thanked in
    1,052 Posts

Puni ili ne oni ne koce cg na evropskom putu, ne uskracuju penzionere za povecanja, ne blokiraju investicije itd.
    Svakako nisu puni kao ovi sto su 20-30 god bili na polozajima a uz to su i krali kao sto smo vidjeli, rasprodali svu zemlju i usput napravili 3 milijarde duga. Za ove nove se to ne moze reci.
    Uvijek se sjetim jednog poslanika koji nije vjerovao da u cg ima ljudi koji zive bijednim zivotom, a uz to i rade. Jednostavno nisu imali dodira sa stvarnoscu vecina njih jer su bili toliko dugo na vlasti.
    Ma ovi 30 godina su lopovi, izdajnici, prokletnici, fukare sve istina. Nego sto su ovi?

Inace, pitaj u centralu kakav se zakon priprema za penzije tj privatne fondove. Tek ce da se strada sa penzijama koji ce poc u penziju za 10 godina.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    ...pa samo se Mickey zaduzio dvoje milijarde...
    A jes smijesno nema sta

Enivej, ova emisija naglas nocas, slika i prilika Crne Gore
    Ova Gardasevic tipican predstavnik i glasac dps-a, gleda u kameru i govori neistinu...
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    3,544
    Thanks Thanks Received 
    4,665
    Thanked in
    2,081 Posts

A jes smijesno nema sta

Enivej, ova emisija naglas nocas, slika i prilika Crne Gore
    Ova Gardasevic tipican predstavnik i glasac dps-a, gleda u kameru i govori neistinu...
    Ljaljo, ti li si?
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

8. The Following 7 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Svaka čast Gardaševićkoj za aktivizam u dijelu zdravstva, ali boli koliko je glupa.

10. The Following 3 Users Say Thank You to Djed_Djuro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,122
    Thanks Thanks Received 
    5,771
    Thanked in
    3,332 Posts

Proziva Lekovic Gardasevicku zbog protesta , protestujes zbog Cetinja a dje si bila kad se nesreca na Bioce desila sto nisi tad protestovala?
    A ona je tad imala 16 godina!
    Qqq lekovicu ispade budala a ona ... sto mu ga ne rece!

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

12. The Following 3 Users Say Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,359
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Proziva Lekovic Gardasevicku zbog protesta , protestujes zbog Cetinja a dje si bila kad se nesreca na Bioce desila sto nisi tad protestovala?

Što mu ga ne reče? Vrlo često imbecilna priča sagovornika ili voditelja ostave čovjeka zatečenog. Ne nadaju se ljudi takvoj količini maloumnosti.
    Kad vidim koga je zažuljala moguće da je bila dobra. Gleda nisam.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,221
    Thanked in
    1,559 Posts

sjutra će oružje vrnut samo još ovo da ispucaju sad...
    She is only here to annoy herself!

15. The Following 7 Users Say Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,544
    Thanks Thanks Received 
    4,665
    Thanked in
    2,081 Posts

Bice i za uskrs da se puca...to su ti nova pravila.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    12,504
    Thanks Thanks Received 
    2,357
    Thanked in
    1,204 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Svaka čast Gardaševićkoj za aktivizam u dijelu zdravstva, ali boli koliko je glupa.
    Evo odgledah Naglas...odavno gore emisije ne vidjeh! Vala Djede, baš ti je neumjesna ova izjava "boli koliko je glupa"! Razlog? Dala je svoje vidjenje, koje se tebi ne mora dopasti, ni politički niti gradjanski, moralno, ljudski, etički...ali brate, glupa žena zato što emotivno doživljava razapinjanje na društvenim mrežama od bolesnika! Ovaj Leković mizogino govedo, koje je iz više navrata poprilično ružnim osmijehom i podsmijehom vrijeđalo ovu ženu, doduše uvijeno u oblande u momentima kada je bila vrlo emotivna i to vrlo uvrijedljivo! Ne bi ona upala u vatru da je on bio dzentlmen i saslusao je kao sto je ona njega saslusala dok je govorio! Ali je smisljeno prekidao i perfidno, demokratski, kako mu po partiji dolazi, ljigavo, namjerno provocirao...bljak je moj jedini komentar!

Strašno kako smo počeli da mrzimo ljude oko sebe...ja nikad nijesam imala potrebu niti zelju da idem na neke proteste, jednom sam otisla, takodje je bila varijanta nepolitički i vanstranacki itd, medjutim ispostvilo se da to ipak nije bilo to, i nakon desetak min sam ih napustila, ali ovaj put ću sa zadovoljstvom izaći i stati mirno za duše Cetinjana tragično nastradalih, ali i za pokretanje odgovornosti onih koji su odgovorni! A komandno su odgovorni i neka odu malo u setnju!
    Dosta je više pitanja "što prije nijeste trazili, kako vam nije smetalo kad dps nije odgovarao, kako vam nije smetalo kad je dps krao" I slicne gluposti! Pa zato ste na ovom mjestu na kojem ste danas jer smo mi gradjani koji ili nijesu glasali ili smo ranije podrzavali dps pa 2020. podrzali nove da probamo da sacuvamo sto se sacuvati moze i da poporavimo sto se popraviti moze! Batalite vise DPS on je u opoziciji vec 4 godine! I neka je i treba da bude, neka vide malo kako je i neka ovi odavde sjutra odu ako gradjani budu glasali tako!
    Sa pozicije gradjanke koja nije u poslednjih 4 godine imala nikakve probleme koje su mi institucije morale rješavati, mogu reći da postoje izvjesna poboljsanja, mislim na sveukupni zivot jednog normalnog radnog covjeka, ali isto tako mislim da je to moralo bolje, a jos vise mislim da nije smjelo ovako neujedinjeno i ovako neprincipijelno! Pogotovo mislim da nije smjelo ovako nacionalno podijeljeno, huškački mrziteljski i rogobatno prema svakome ko ne misli isto kao ti?!
    Što se mene tiče, demokrate mi nijesu ulivale povjerenje onda kad je opzicija pobijedila, sumnjala sam i potvrdilo mi je da mi je intuicija dobra...ma dajte, ko ozbiljan moze Aleksu smatrati za čovjeka koji ima kapacitete izašto osim da se sprdaju sa njim! Tačka! Što se mene tiče i neka i dalje vladaju oni koji se udruze a neka padaju ka zrele kruske na svaku gresku!

Navijam da DPS shodno broju glasaca participaira u vlasti...bice opet, htjeli vi to ili ne...i što je najgore, situacija koju vlast pravi ojačava posrnuli dps...zivi bili pa vidjeli
    Ono čemu se ja nadam jeste da niko nikad vise u ovoj drzavi nema samostalnu vlast, ali ako hocemo demokratiju, ne mozemo dps marginalizovati nikako!
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

18. The Following 2 Users Say Thank You to zvoncica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    25,835
    Thanks Thanks Received 
    8,311
    Thanked in
    4,077 Posts

Za nepovjerovat je da ti želiš da se vrati DPS. Ali najjače je ovo poslednje, da nema demokratije bez DPS-a.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

20. The Following 6 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

A tek je nevjerovatno da podržavate DF i DemoNkrate.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk
    Love, peace and respect.

22. The Following User Says Thank You to mneonly For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    25,835
    Thanks Thanks Received 
    8,311
    Thanked in
    4,077 Posts

Ma podržavaću samo kako bih uživao u vašem kmečanju za DPS-om jer vama ne smeta DF ili bilo ko drugi zbog nekog boljitka, zbog države, smetaju vam samo iz razloga jer to nije DPS ili neka velja crnogorska partija.

24. The Following 3 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,549
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

Velja crnogorska partija ne postoji. Ko god i pokuša da se tako predstavi, nađe mu se milion mana što od Crnogoraca, što od SNS poslušnika, a demoNkrate ga nazovu DPS plaćenikom.
    Crnogorci se polako marginalizuju u svemu, eto ih samo na popis imaše najviše ostalo je sve vidljivo u praksi.
    Ali to tako i treba. Zaista je lijepo vidjet da je ovaj Leković predstavnik vladajuće većine.

Nekako se osjetiš fino, ali kad bi se zajebavali. Bez manira, uličarsko ponašanje, svojstveno najvećim klošarima. Mislio sam da cinizam i klošarsko ponašanje Vanje Ćalović neće niko nadmašiti, ali ovaj je to uspio.
    Ali neka je on došao da pokaže odštampane fotografije sa kim se slikala gospođa. Ona možda ima i dobre namjere, ali nije dorasla diskusiji u blatu politikanstva.
    Čak je uspio i Džedveta Pepića da blati. Toliko o dobrim i poštenim demoNkratama.

Za razliku od pojedinih, ne kažem tebe, ja neću uživat kad budu ispod cenzusa. Meni će biti žao te ljude. Naročito njihovu djecu. Ovo je takva sredina da će im biti teško da nastave da funkcionišu. A neće se dovijeka moć izlazit iz tinu ninu kola i slikavat se kako zakopčavaš puce na sako 2 broja manji. Tipičan primjer je Vlado Martinović. Do prije pola godine ministar, danas ni traga ni glasa od njega. A sa iskustvom = 0 nema čemu da se nada.

Osvježeni za 4 godine +1 milijarda duga. Ovom dinamikom nadmašiće DPS. A ne kradu ovi novi. Ma kakvi. Nema priče o tome. Polje lavande, put HN Trebinje, EPCG Željezara, 200 miliona više za troškove zarada javnog sektora za 3 godine.
    Sve su to veoma uspješni poduhvati osvježivača. Moja omiljena ToMontenegro za 0 eura.
    Probudi se Saša bijaše li onaj mim.

Biće lijepo čitati vas kad ovi diletnatni odu na smetlište istorije. Nadmašićeš aktulenog preletačkog šampiona sa foruma.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

26. The Following 6 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    25,835
    Thanks Thanks Received 
    8,311
    Thanked in
    4,077 Posts

Opet plaky. Crnogorci marginalizovani. Ne može račun u banku da se otvori? To bijaše glavna fora jel?
    Najbolje da žalim Vlada Martinovića Mneonly-a

28. The Following 3 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    301 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Navijam da DPS shodno broju glasaca participaira u vlasti...bice opet, htjeli vi to ili ne...i što je najgore, situacija koju vlast pravi ojačava posrnuli dps...zivi bili pa vidjeli
    Ono čemu se ja nadam jeste da niko nikad vise u ovoj drzavi nema samostalnu vlast, ali ako hocemo demokratiju, ne mozemo dps marginalizovati nikako!
    DPS je simbol kriminala, korupcije, tenzija....tesko da ce se ikad vise vracati na vlast.

Najbolje bi im bilo da ugase partiju i naprave novu.

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    301 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    V
    Osvježeni za 4 godine +1 milijarda duga. Ovom dinamikom nadmašiće DPS. A ne kradu ovi novi. Ma kakvi. Nema priče o tome. Polje lavande, put HN Trebinje, EPCG ÂŽeljezara, 200 miliona više za troškove zarada javnog sektora za 3 godine.
    Sve su to veoma uspješni poduhvati osvježivača. Moja omiljena ToMontenegro za 0 eura.
    Probudi se Saša bijaše li onaj mim.

Biće lijepo čitati vas kad ovi diletnatni odu na smetlište istorije. Nadmašićeš aktulenog preletačkog šampiona sa foruma.
    Nekako mi se cini da te javni podaci demantuju....

Evo ti podaci:

Javni dug 2020te god: 4.408.000.000 eur;

https://pbk.skupstina.me/wp-content/....-godine-1.pdf

Javni dug 2024te god (kraj septembra) - 4.460.000.000 eur;

https://investitor.me/2024/11/27/koliko-smo-duzni/

Ne vidim ovdje 1 mlrd eura razlike....vec 50-tak miliona.... pri cemu svi ekonomisti znaju da se javni dug gleda na osnovu BDPa...a tu je situacijajos gora po tvoje cinjenice...

Dok je jahao DPS javni dug bio preko 105% BDPa... dok je sada na nivou Mastrihtskih kriterijuma i 60% BDPa....

31. The Following 3 Users Say Thank You to osvajaci pg For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Opet plaky. Crnogorci marginalizovani. Ne može račun u banku da se otvori? To bijaše glavna fora jel?

ne znam da li su marginalizovani ali jesu svašta nešto unazad kolko oćeš. s posebnim akcentom od 2020. godine na ovamo. te brane mafiju, te kokain, te ruše državu, te mrze Srbe, Crkvu etc. i apsolutno sve partije koje su bile jako u vlasti od tada jašu na tome talasu. pa Abazović dok je bio premijer je jednom dnevno graja svašta Crnogorcima. sada u ovoj aktuelnoj vlasti za to je zadužen manda i njegova četnijada (dakle lepoglavi i ekipa), kao i poslanici evrope sad, a vidim jako se i bs uključuje u tu čupri. ne treba žalit nikoga samo reći kako jes. a jes da se ćuti na to kad se Crnogorcima prijeti ubijanjem od strane maśe. a ćutanje je odobravanje. a manje više su svi tad ćutali, kako po državi tako i na forumu. boje se maśe, jbg.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

33. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,549
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post

Ja plaky? Vala baš. Taj sam. Marginalizovani su, polako to dolazi do ozražaja. Naravno Srbi to neće nikada priznati jer i dan danas se kuka o njihovoj ugroženosti, teže im je bilo nego u NDH i slično. Ali i to je OK, navikli smo

Beton je rekao da Srbi nisu mogli račun da otvore, nisam ja ništa izmislio.
    Ne ne, fora je bila neće niko Crnu Goru ponijet za Čačak i navikavajte se.
    Doduše, još niko se nije usudio da mi prepiše svoj stan/kuču uz moje obećanje da ih neću ponijet na Ljubotinj ali dobro. Navikli smo na kukavičluk i forobacače. Onda budu operisani.

E vidiš, tu se razlikujemo. Ja žalim takve, jer nisu imali dovoljno kapaciteta da promisle o posljedicama ovoga što rade. Lopove ne žalim, jer su takvi itekako znali što rade.

Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post
    Nekako mi se cini da te javni podaci demantuju....

Evo ti podaci:

Javni dug 2020te god: 4.408.000.000 eur;

https://pbk.skupstina.me/wp-content/....-godine-1.pdf

Javni dug 2024te god (kraj septembra) - 4.460.000.000 eur;

https://investitor.me/2024/11/27/koliko-smo-duzni/

Ne vidim ovdje 1 mlrd eura razlike....vec 50-tak miliona.... pri cemu svi ekonomisti znaju da se javni dug gleda na osnovu BDPa...a tu je situacijajos gora po tvoje cinjenice...

Dok je jahao DPS javni dug bio preko 105% BDPa... dok je sada na nivou Mastrihtskih kriterijuma i 60% BDPa....
    Ma lagano. Crni Zuti tvrdi, a nema razloga da mu ne vjerujemo je li tako, da je DPS ostavio 3 milijarde duga. Ako je na današnji dan dug 4 milijarde to je onda 1 milijarda više. To je to olako sabiranje baba i žaba pa samo napravih poređenje.

E sad i ti ono kao da nećeš malo preskačeš neke činjenice.

105% BDP duga u godini korone gdje je pad GDPa bio koliko? Mislim kad već potenciraš, valjalo bi sve činjenice uzeti u obzir a one i ti olako isturaš ono što ti se sviđa.
    Čini mi se da se Vlada odma po stupanju na dužnost zadužila nekih 700 miliona i digla to na 105%. Bez tih 700 miliona bi bilo koliko? Ako ćemo realno da diskutujemo bez obojenosti kroz prizmu politike
    Poštedi me priče da je Vlada Duška Markovića ostavila sprženu zemlju i sličnih floskula jer je to lijepa rečenica bila za široke narodne mase.

DPS je inače učinio uslugu i to ne malu Vladama nakon 2020 i inicirao i skoro sproveo u djelo QR kod na račune. Odložena je primjena zbog korone bile pa je počelo kasnije tokom 2021 ako se dobro sjećam.
    Zbog toga je punjenje budžeta, samim tim i GPD bio veći. Sreća je što od njih u Skupštinu to niko ne potencira, inače bi bio lagan zicer za svu tu priču.

A DPS se dobrim dijelom zaduživao za potrošnju, skoro nekih 50%, a 50% je otišlo u neke infrastrukturne projekte. I naravno da su šklapali đe su stigli , pisao sam već o nekim promašajima, evo jedan plastični primjer ovdje, to svi znamo, osim sudova koji po nekad presude nekom Maroviću, Kuljači, Pinjatiću i još par nebitnih imena, i isto tako oslobode jednog Bata Carevića za uzurpiranje neke državne zemlje.

Thanks Thanks Given 
    2,232
    Thanks Thanks Received 
    2,966
    Thanked in
    1,243 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Što mu ga ne reče? Vrlo često imbecilna priča sagovornika ili voditelja ostave čovjeka zatečenog. Ne nadaju se ljudi takvoj količini maloumnosti.
    Kad vidim koga je zažuljala moguće da je bila dobra. Gleda nisam.
    gledah i ja sinoć za baksuza. Pepić mi je jedini normalno tu izgledao. Ovi ostali... samo nek su zdravo. Leković i Danilović obični šišnjari i manipulatori, misle da su jako pametni. Ona psihološkinja... ne bi smio pored nje zaspat da se razumijemo. Gardašević...odveć agresivna i za muškarca. Mada moram priznati svi su interesantni karakteri.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    301 Posts

@hercules

Ma lagano. Crni Zuti tvrdi, a nema razloga da mu ne vjerujemo je li tako, da je DPS ostavio 3 milijarde duga. Ako je na današnji dan dug 4 milijarde to je onda 1 milijarda više. To je to olako sabiranje baba i žaba pa samo napravih poređenje.
    I ovo je ozbiljan odgovor a hoces ozbiljnu diskusiju? Dakle jasno sam ti stavio linkove gdje se vidi da su se zaduzili za prethodne 4 godine nepunih 100 mil eura vise... a pri tom treba li da pominjem koliko su penzije i plate skocile?

Kukali ste ovuda i plakali kako ce drzava propasti... kako cemo ulecet u duznicko ropstvo i ostale gluposti.... pa te podaci jasno demantuju.

105% BDP duga u godini korone gdje je pad GDPa bio koliko? Mislim kad već potenciraš, valjalo bi sve činjenice uzeti u obzir a one i ti olako isturaš ono što ti se sviđa.
    Čini mi se da se Vlada odma po stupanju na dužnost zadužila nekih 700 miliona i digla to na 105%. Bez tih 700 miliona bi bilo koliko? Ako ćemo realno da diskutujemo bez obojenosti kroz prizmu politike
    Ne preskacem nikakve cinjenice....nazalost ekonomija nam je bila dovedena na nivo usluznog sektora ( i sad je)....i kad se desila korona...desilo se da nam je ekonomija i najgore stradala u Evropi...imali smo najgore rezultate... a npr.Srbija je bila na skoro pa 0% i nije toliko osjetila pad kao npr. mi ili Hrvatska. Od tog zaduzenja koje pominjes najveci dio je otisao na otplatu skupljih dugova...
    Sve u svemu prica o 1 mlrd eura zaduzivanja je laz....cisto da se makar prestane sa pisanjem takvih gluposti po forumu. Od drugih me nebi cudilo al od tebe svakako da.

Poštedi me priče da je Vlada Duška Markovića ostavila sprženu zemlju i sličnih floskula jer je to lijepa rečenica bila za široke narodne mase.
    Nidje Duska Markovica nisam pomenuo...a kakvu je zemlju ostavio...vidimo svi po dugovima...i platama i penzijama koje su bile po 200e...al da, taj dio se zaboravlja.

DPS je inače učinio uslugu i to ne malu Vladama nakon 2020 i inicirao i skoro sproveo u djelo QR kod na račune. Odložena je primjena zbog korone bile pa je počelo kasnije tokom 2021 ako se dobro sjećam.
    Zbog toga je punjenje budžeta, samim tim i GPD bio veći. Sreća je što od njih u Skupštinu to niko ne potencira, inače bi bio lagan zicer za svu tu priču.
    Ovo je prica na nivou taksista...da su bili bolji od Deja Savicevica...al ih koljeno zajebalo.

Thanks Thanks Given 
    3,549
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

@hercules

I ovo je ozbiljan odgovor a hoces ozbiljnu diskusiju? Dakle jasno sam ti stavio linkove gdje se vidi da su se zaduzili za prethodne 4 godine nepunih 100 mil eura vise... a pri tom treba li da pominjem koliko su penzije i plate skocile?
    Ja nisam napisao da tvoje tvrdnje nijesu tačne. Naprotiv, znam odlično te podatke. Pojasnio sam kako sam došao do milijarde za 4 godine, jer ove poruke koje nam serviraju iz partija svaki dan vrijeđaju inteligenciju, i onda kad imam priliku da dokažem da su za 4 godine nas zadužili dodatno milijardu, odnosno da će za 16 stići DPS greota je ne iskoristiti.

Kukali ste ovuda i plakali kako ce drzava propasti... kako cemo ulecet u duznicko ropstvo i ostale gluposti.... pa te podaci jasno demantuju.
    Kad se cijena energenata stabilizuje, i ne budemo dobro zarađivali od prodaje struje, biće mnogo dinamično u javnim finansijama. A volio bih da girješim više nego ti.

Ne preskacem nikakve cinjenice....nazalost ekonomija nam je bila dovedena na nivo usluznog sektora ( i sad je)....i kad se desila korona...desilo se da nam je ekonomija i najgore stradala u Evropi...imali smo najgore rezultate... a npr.Srbija je bila na skoro pa 0% i nije toliko osjetila pad kao npr. mi ili Hrvatska. Od tog zaduzenja koje pominjes najveci dio je otisao na otplatu skupljih dugova...
    Sve u svemu prica o 1 mlrd eura zaduzivanja je laz....cisto da se makar prestane sa pisanjem takvih gluposti po forumu. Od drugih me nebi cudilo al od tebe svakako da.
    Nije baš da ne preskačeš, napisao si 105% GPD ja samo podjsetih na 2 bitne stakve u tih 105%. Znam da nije popularno rušiti sneška ali evo ipak malo ozbiljne priče.
    Dug CG do dolaska osvježeivača je bio 3.7 milijardi odnosno 88% GDPa iz 2020.
    Emisija obveznica je digla dug za 17%. Ako je većina otišla na otplatu starih dugova, a otišlo je 400 miliona a 300 je opredijeljeno za razvojne projekte poput Evropa sad 1, onda je neto novi dug 300 miliona.
    U toj računici dođeš da je dug bio 4,1 milijarde 98%. Sa sve padom GDPa od 15.3%.

A onda smo 2021 imali rast GDP-a 13% i dug je smanjen jer je (gle čuda) GDP porastao.

Nidje Duska Markovica nisam pomenuo...a kakvu je zemlju ostavio...vidimo svi po dugovima...i platama i penzijama koje su bile po 200e...al da, taj dio se zaboravlja.
    Nisi, ja sam ga pomenuo sa razlogom. A kupovna moć tih zarada i penzija i ovih današnjih je tu neđe. Doduše ne znam kupi li ko kravu, novi polovni auto ili je ipak pošao na Kubu. Možda stan jer su mu krediti dostupniji.

Ovo je prica na nivou taksista...da su bili bolji od Deja Savicevica...al ih koljeno zajebalo.
    Rekoh već, znam da nije popularno rušiti sneška ali to jeste činjenica. QR kod je povećao naplatu poreza značajno i smanjio sivu zonu. Uz uvođenje marke a kasnije eura, PDV sistema oporezivanja, jedan od rijetkih dobrih poteza DPS-a u finansijama.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post

Pitao je i za Medovinu, nego su tada zivoti bili manje vrijedni jer je Rasko bio na Becicevo mjesto, a dps podrzavao tu manjinsku vladu. I kako rece Lekovic 4 dana nakon tragedije organizovali su skupstinu da bi odvojili Zetu od PG kako bi dobili izbore, eto koliko im je bilo stalo.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Ja plaky? Vala baš. Taj sam. Marginalizovani su, polako to dolazi do ozražaja. Naravno Srbi to neće nikada priznati jer i dan danas se kuka o njihovoj ugroženosti, teže im je bilo nego u NDH i slično. Ali i to je OK, navikli smo

Beton je rekao da Srbi nisu mogli račun da otvore, nisam ja ništa izmislio.
    Ne ne, fora je bila neće niko Crnu Goru ponijet za Čačak i navikavajte se.
    Doduše, još niko se nije usudio da mi prepiše svoj stan/kuču uz moje obećanje da ih neću ponijet na Ljubotinj ali dobro. Navikli smo na kukavičluk i forobacače. Onda budu operisani.

E vidiš, tu se razlikujemo. Ja žalim takve, jer nisu imali dovoljno kapaciteta da promisle o posljedicama ovoga što rade. Lopove ne žalim, jer su takvi itekako znali što rade.

A DPS se dobrim dijelom zaduživao za potrošnju, skoro nekih 50%, a 50% je otišlo u neke infrastrukturne projekte. I naravno da su šklapali đe su stigli , pisao sam već o nekim promašajima, evo jedan plastični primjer ovdje, to svi znamo, osim sudova koji po nekad presude nekom Maroviću, Kuljači, Pinjatiću i još par nebitnih imena, i isto tako oslobode jednog Bata Carevića za uzurpiranje neke državne zemlje.
    Rekao sam 3 milijarde jer sam ih castio onih 650 mil. prije nego sto je drzava postala privatna. Bez obveznica 3.7 a sa 4.4
    ENIVEJ bila je vec prica o budzetu i zaduzivanju tako da ne bih dalje, a meni je dovoljno sto se sada ne zaduzujemo za tekucu potrosnju kao dps a plate i penzije su x3

Page 54 of 548 FirstFirst ... 44450515253545556575864104154 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)