Page 210 of 652 FirstFirst ... 110160200206207208209210211212213214220260310 ... LastLast
Results 5,226 to 5,250 of 16299

Thread: Formula 1!

Thanks Thanks Given 
    3,612
    Thanks Thanks Received 
    6,055
    Thanked in
    2,927 Posts

Kad neko nekoga opere u Formulu 1 to obicno znaci da ga je spektakulrano pretekao. Preticanje na startu u prvoj krivini za mene nije nista spektakulrano nitice ikad bit. Bilo bi spektakulrano da neko sa zadnjeg mjesta stigne na prvo mjesto za nekih 5-6 krugova.
    Spektakulrano je kad neko nekoga pretekne na jako tesko mjesto.
    Massa je sam sebi uskocio u bubrege prilikom izlijecanja.
    Tako da je tvoje poimanje pranja u formuli 1 kranje cudno da ne recem jos kakvo :roll:
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Onaj masa nije normalan! Umjesto da zatvori alonsa on mu se sklanja :roll: Trebao je Schumi da mu objasni par stvari prije nego sto je otisao
    Kimi se kasno $etio da prida gas, a hamiltonu svaka cast, proslu trku zavrsi 3. ovu 2. sledecu...? Bra'o mu ga!
    Dont miks grendmas end frogs.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pih, mater mu, ovo je sve sto je ferari bio na glibavu stranu staze kad je krecao, zato su se meklareni onako probili, to je bar jasno! Nije pomogla ni kisa koja je padala odma posle kvalifikacija i cijelu noc, pa se totalno poremetio setup zbog isprane staze. :mad: Pocetnicka sreca, sledecu trku ce pobijedit 2009e!

Thanks Thanks Given 
    9,754
    Thanks Thanks Received 
    6,066
    Thanked in
    2,314 Posts

Quote Originally Posted by Bad Boy View Post
    e to je vec tvoj problem, ne? a ako hoces, mogu i preformulisati. massa je lagano popušio debitantu jel' ti se to vise svidja?

Kratko i jasno... Na pochetku je pogrijeshio u prvoj krivini,ali ne samo shto ga je pretekao alonsko nego je dozvolio i hamiltonu... Hamilton doktorski odvozio,ochito im je i bila taktika da on zadrzava ferari,vidjeli smo kako je vozio u srednjem dijelu trke kad nije bilo ferarija iza njega,konstantno je smanjivao razliku za alonsom... Masa treba brzo ovu trku da zaboravi,par pochetnichkig greshki,posebno na startu,mada i kasnije dok je pokushavao da pretekne hamiltona,prvi put prokliza i skoro izleti,drugi put smo vidjeli shta se desilo... Raikonen je mogao slobodno da ostane kuci,osim onih zadnjih par krugova cijelu trku je vozio kao da je potpuno zadovoljan 3. mjestom... Shta reci za alonsa,uziva,nema nikakvog pritiska,josh ako imaju sporiji bolid od ferarija onda shta reci...

Odavno ne gledah dosadniju trku,legao sam da spavam u 5 i probudio se u 8 da gledam trku i na kraju me fino pochastishe,vishe ovakve izlete necu praviti...

Jedan je bio shumi i kako vidim nece se u skorije vrijeme radjati novi...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Talking

Isus voskrese!
    McLaren voskrese!
    Joriq voskrese!

:mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Misllim da je bespredmetno komentarisati voznju koju je Masa prikazao danas.Nisam siguran ali mislim da je Kimi imao problema sa bolidom na danasnjoj trci.Daleko od toga da je bio lijen ili neaktivan.Dovoljno je samo uporediti perfomanse Mase i Kimija prilikom pokusaja preticanja Hamiltona.Da je Masa ista znao pretekao bi ga vec u prvom pokusaju jer se vidjelo da ga "ima".Kimi tokom citave trke nije imao takvu situaciju,a rezultat zadnjih 10 krugova nije toliko brza voznja Raikonena koliko spustanje noge sa papucice gasa Hamiltonovog bolida.Mislio sam da je Alonso na treningu juce bio laksi ali se to ispostavilo kao netacno.Samo me cudi i nejasna mi je ovolika razlika izmedju bolida na zadnje dvije trke.Taktika Ferarija prilikom prvog pit stopa katastrofalna.Dobre perfomanse BMW.Trka dosadna kao i prva u Australiji

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

meni se cini da je prva trka potrefila ferrariju a da ce sve vise uocavati praznina koju je napravio ross brawn svojom jednogodisnjom pauzom..F2007 je odlican bolid..Massa i Raikonen su dobri vozaci..ali strategija je bila katastrofa i rekao bih bez plana B (a kamoli C i D)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Bad Boy View Post
    e to je vec tvoj problem, ne? a ako hoces, mogu i preformulisati. massa je lagano popušio debitantu jel' ti se to vise svidja?
    Neka sto je "popushio" debitantu, nego je u prvoj krivini zatvorio Raikonena, a zna se koga je trebalo da zatvori...
    Kreten!

Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    26 Posts

Da li bi neko bio ljubazan da izbachi poredak , sa tabelom ?
    ~
    Any experiment of interest in life will be carried out at your own expense. Mark it well.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

čestitam Hamiltonu!!!
    a i alonsu naravno!!!!!!

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    13 Posts

Moj zadnji post u ovoj kategoriji.
    Svi kad nesto uradi Alonso- toboze iz Ferarija imali problema i slicno. Pa ljudi stanite malo, pogledajte sta je covjek prvo radio Truliju, pa Fizikeli a obojica svake godine kazu boricemo se za titule.
    Vidjeste li sta u radi juce krug 1.34.0 Dje su ostalo
    Vi i vas Sumaher- oprao je i njega i Kimija. Njemu je dovoljan da ima samo dobar bolid a ne najbolji pa ih sve dere.
    Koga je Sumi imao za suvozaca- Barikela pa je Barikelo skoro sve ostale vozace takodje ostavljao. Imali su tada bolji bolid od svih. Vidjelo se cim je Barikelo dosao da se izmjeri sa drugim vozacima- svaki put ga dere Baton.
    Tako je i Sumija- cim su imali kvalitetean bolid odrao Hakinen, Vilnev, Hil, A Alonso 2 puta.
    Cini mi se da cete zbog Alonsa zamrzjeti Formulu- mnogi od vas.
    Dolazi nova era- Alonso-Meclaren jedno 5-6 titula ce imati
    A jedno ce biti sigurno Shumi ga nije dobio- Alonso ce ga stici i prestici po titulama ali i sada se zna
    One Driver is only THE BEST- Fernando Alonso-profesor

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nesta....
    Alonso u ovoj trci a sve se bojim i u iducim ima(o) je mnooogo dobar bolid!
    McLaren se opasno spremio, mada mu nije prvi put da ne odvozi (McLaren) cijelu sezonu na nivou...
    A sto se tice Alonsove voznje... nikad mi se nije svidjao, mrzan mi je taman ka' Shumaher ka' sto mi je bio (lazem malo manje ali opet...)
    Alonso ima za suvozaca debitanta, i neshto nije pokazao (pogotovo na proshlu trku) da je uopshte bolji vozac....
    A za Ferrari... neznam, nemogu sigurno bit dominantni ka' sto su bili u Shumijevo vrijeme, cisto zbog cinjenice da su se pravila promijenila toliko da nedaju ni jednom timu da se "odvoji"... (i dalje mi je zao sto Shumi nije ostao josh koju sezonu da bude u timu sa Kimijem... cisto da se vide neke stvari....)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Kad neko nekoga opere u Formulu 1 to obicno znaci da ga je spektakulrano pretekao. Preticanje na startu u prvoj krivini za mene nije nista spektakulrano nitice ikad bit. Bilo bi spektakulrano da neko sa zadnjeg mjesta stigne na prvo mjesto za nekih 5-6 krugova.
    Spektakulrano je kad neko nekoga pretekne na jako tesko mjesto.
    Massa je sam sebi uskocio u bubrege prilikom izlijecanja.
    Tako da je tvoje poimanje pranja u formuli 1 kranje cudno da ne recem jos kakvo :roll:
    ponavljao si rijec 'spektakularno' u stilu cuvenih debatera sa ovog foruma koji te hvataju za svaku rijec koju izgovoris. i to bi bilo ok da sam ja rijec 'spektakularno' i pomenuo, ali nisam uh, sorry, jesam, na pocetku diskusije, ali u sasvim drugom kontekstu. anyways, ne znam kog djavola nam objasnjavas toliko sta ta rijec znaci u f1 zargonu. da zakljucimo, po meni je pranje kad nekog makar i kroz box preteknes. zadovoljan?
    Liberty and justice

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

sto se tice alonsa, 100 puta sam rekao i opet cu - majtor je da iskoristi datu situaciju. i osvojice opet ove godine, u to nema sumnje po meni. kad kimi i felipe budu briljirali, on ce im biti za petama. i sta je pobjeda danas u f1 ukoliko je konkurent za titulu drugi? to dodju 2 boda vise. ali zato kad kimi i felipe naprave glupave greske (kao sto massa napravi pravu katastrofu za vikend), alonso ce biti vise nego zahvalan i zavrsice kao pobjednik. prva alonsova titula je najbolji dokaz moje price - pa covjek je osvojio titulu u sezoni u kojoj je kimi pokazao da je za klasu veci vozac. on krene kao prvi, i zavrsi kao prvi, dok kimi krene sa zacelja, a zavrsi drugi. glupo je komentarisati sta je veci uspjeh, ali tabela to drugacije posmatra...
    ima tu i jos nesto - ljudi te ne smatraju velikim vozacem dok se ne dokazes u duelu na samoj stazi. villeneuve je u xerezu postao legenda. pretekao je, izbacio i napravio budalu od shumachera, i uz to osvojio titulu. i svi ce reci da je bio veliki vozac uprkos jednoj jedinoj tituli. hakkinen se posrao po shumiju u belgiji prije 7 godina i tek tada je dokazao da je zaista veliki, bez obzira na to sto je ta trka poslijednja velika stvar koju nam je on prikazao. sam bog zna na koju foru je mika izgubio te godine titulu. eh, da, shumi mu je vratio u japanu kroz box. ou jea! pazi sad, juan pablo montoya je u par navrata preticao shumija i imao je reputaciju sjajnog vozaca, iako je jedan od gorih koje je f1 imala sto se ucinka tice, jer je lik bio u mclarenu, u istom bolidu sa kojim je kimi biljezio solidne rezultate, a konstantno je bio katastrofalan. david coulthard? uh, sjeca li se ko srednjeg prsta u francuskoj.. hoce li nam alonso prirediti neko preticanje koje ce se pamtiti i od kojeg zastaje dah? vidjecemo.. ali zasto bi bilo ko od sadasnjih vozaca u f1 bio bolji od njega? zasto dvije titule nijesu dovoljne? ja mislim da ima malo vise od preticanja sto se tice vjestina u voznji. ne zaboravite da se u danasnje vrijeme da pobijediti prakticno bez obilazenja (dobro odradite kvalifikacije, kao i start trke, a mehanicari i stratezi zavrse stvar). da li se iko pita zasto je kimi konstantno gorio mercedesov motor i mclarenov bolid? je li ikome palo na pamet da decko previse forsira? nijesam sad ja neki ekspert, ali samo dajem neka moja zapazanja. kazu da mclarenov bolid nije bio pouzdan. ali kako to majq mu da je sad od jednom rame uz rame sa ferrarijem? jednostavno, mislim da je alonso savrseno proracunat covjek koji tacno zna koliko treba da bi se pobijedilo. i sto je neko ranije rekao, imao je on i ambiciozne timske kolege, pa mu se nisu ni primakli. bio je i shumi tu, pa je dvije godine pusio. kako ja to gledam, ukoliko ga ove goine ne skinu sa trona, bogami nisu bolji od njega. pa ni kimi isti.

i dalje mi je zao sto Shumi nije ostao josh koju sezonu da bude u timu sa Kimijem... cisto da se vide neke stvari
    ja to najvise zalim. ali iz razloga sto bi alonso, u toj situaciji, makar 3 trke prije kraja osvojio titulu. shumi u najmanju ruku nije sposoban da osvoji titulu ukoliko timski kolega takodje ima kvalitet i ozbiljne pretenzije na istu. a jos jedno je pitanje ko bi od dvojice bio bolji na tabeli, a po meni bi to bio raikkonen.
    Last edited by Bad Boy; 10-04-07 at 02:05.
    Liberty and justice

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bad Boy, sve sto si rekao je tacno, nikako mi se ne svidja cinjenica da Alonso osvaja titule na nacin koji ih osvaja, ali izgleda da je to pravi nacin, mrzim "sakupljace bodova" Ocu vozace koje si gore pomenuo!
    Nadam se da ce Kimi osvojit titulu a za par godina da Hamilton (ili zasto da ne Pavlovic )preuzme od njega poshto mi je ovaj Alonso stvarno mnogo mrzan!(ni primac' Shumaheru ali opet....)
    Shumaher (pokojni) sa druge strane je isto vozio proracunato, po tome je bio poznat, ali ga je Alonso u tom "segmentu" pretekao i postao bolji od njega, shto se uostalom i vidjelo predhodnih sezona...Ali je i Shumaher umio da napravi spektakl i da odradi rizicno preticanje (u poznim godinama sve manje i menje ali ipak...)
    Neznam, necu da se pomirim sa cinjenicom da je buducnost F1 u proracunatim vozacima i dosadnim trkama...
    Ocu Montoyu, ocu Vilneva,(i da ne nabrajam sad sve njih...) ocu stare dobre vozace koji rizikuju i prave dobre voznje (a umiju naaamrtvo dobro da voze...) ma ne smeta mi ni ona budala od Sata, i on je lud! .....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

jao kakav mclaren kakav hamilton.o alonsu je suvisno pricati-maestro..massa uzas:mad: ispostavilo se ono o cemu sam pricao poslije prosle trke da je on samo ubogi prosjek.luis ga je odrao pokazao je kako se brani pozicija zatvarao ga je maestralno.kimi kao uvije dobar samo los malo na startu ali nije mogao od felipea da se probije.sve u svemu mclaren je bio extra
    Last edited by Senna; 10-04-07 at 06:49.
    bolesno ljubomorno vreme i ljubomorne žene....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default Kako ste??

Quote Originally Posted by ferarista View Post
    pih, mater mu, ovo je sve sto je ferari bio na glibavu stranu staze kad je krecao, zato su se meklareni onako probili, to je bar jasno! Nije pomogla ni kisa koja je padala odma posle kvalifikacija i cijelu noc, pa se totalno poremetio setup zbog isprane staze. :mad: Pocetnicka sreca, sledecu trku ce pobijedit 2009e!
    Ciao svima!

Voda je na moru još uvijek prohladna (ne iskušavajte sreću, osim ako ne dolazite iz Skandinavije, Rusije i slično tome)

Nadam se da ste svi dobro, i da ste se fino odmorili!

Stari, slažem se tobom da je isprana staza poremetila koncepciju set-upa kod Ferrarija! To je u suštini i Luca Baldiseri u nedjelju veče i potvrdio, jer se tim oslonio na parametre staze od zadnjih proba (27-30 marta), a ne od ovog vikenda! Šteta, za njih... Ipak, Baldiseri je rekao da je to samo jedan od djelića loše trke po njih (slab start, greške Masse, "slabija" konfiguracija Kimijevog motora - da bi izdržao cijelu trku itd.)

Bahrain, po konfiguraciji nešto između Barce i Sepanga, McLaren je tu, ali mislim da je Ferrari ipak u prednosti na Sahkiru.

Šta misli Alonso o tome, pročitaj dolje:

Alonso expects faster Ferrari in Bahrain

Fernando Alonso is expecting Ferrari to fight back strongly at the next race, this coming weekend in Bahrain. Ferrari was the class of the field in pre-season testing at the desert circuit near Sakhir.
    "I think there will not be big changes in the cars between here and there because there are only four days between the races, so the cars will not be developed, so we should again be competitive, but the Ferrari was a little bit quicker than everybody in the test so I still believe it will be very, very hard to beat them again," Alonso warned. "In Malaysia everything went right and we opened a gap in the constructors' championship and we lead in the drivers' so we just need to defend these positions."

Divno, zar ne?
    Last edited by analiza; 10-04-07 at 09:25. Reason: Ha...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ferarista View Post
    hahahaahah:lolblue::lolblue::lolblue:samo se ti nadaj i tješi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by analiza View Post
    Ciao svima!

Voda je na moru još uvijek prohladna (ne iskušavajte sreću, osim ako ne dolazite iz Skandinavije, Rusije i slično tome)

Nadam se da ste svi dobro, i da ste se fino odmorili!

Stari, slažem se tobom da je isprana staza poremetila koncepciju set-upa kod Ferrarija! To je u suštini i Luca Baldiseri u nedjelju veče i potvrdio, jer se tim oslonio na parametre staze od zadnjih proba (27-30 marta), a ne od ovog vikenda! Šteta, za njih... Ipak, Baldiseri je rekao da je to samo jedan od djelića loše trke po njih (slab start, greške Masse, "slabija" konfiguracija Kimijevog motora - da bi izdržao cijelu trku itd.)

Bahrain, po konfiguraciji nešto između Barce i Sepanga, McLaren je tu, ali mislim da je Ferrari ipak u prednosti na Sahkiru.

Šta misli Alonso o tome, pročitaj dolje:

Alonso expects faster Ferrari in Bahrain

Fernando Alonso is expecting Ferrari to fight back strongly at the next race, this coming weekend in Bahrain. Ferrari was the class of the field in pre-season testing at the desert circuit near Sakhir.
    "I think there will not be big changes in the cars between here and there because there are only four days between the races, so the cars will not be developed, so we should again be competitive, but the Ferrari was a little bit quicker than everybody in the test so I still believe it will be very, very hard to beat them again," Alonso warned. "In Malaysia everything went right and we opened a gap in the constructors' championship and we lead in the drivers' so we just need to defend these positions."

Divno, zar ne?
    obrati pažnju na najbolja vremena iz trke i iz kvalifikacija.mclaren je bio dosta brži.tako da ako su lose ferrarijevci startovali imali su vremena da to nadoknade......jednostavno mclaren je bio nadmoćniji:hardrock::hardrock::hardrock:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by f1-nando View Post
    obrati pažnju na najbolja vremena iz trke i iz kvalifikacija.mclaren je bio dosta brži.tako da ako su lose ferrarijevci startovali imali su vremena da to nadoknade......jednostavno mclaren je bio nadmoćniji:hardrock::hardrock::hardrock:
    Živa istina. ponavljam, kapa dolje. Bili su u najbržem krugu za oko 0,4 do 0,5 sekundi brži od Ferrarija. Ne mogu se, ipak, oteti utisku da je Hamilton bio "čep" tokom prvih 15-tak krugova. U posljednjih 10-tak krugova je Kimi i Massa su išli izvanredno na "tvrdim" gumama, očigledno da je McLaren imao idealan balans za srednje gume, dok je "patio" sa tvrđim komponentama. Između 15 i 45 kruga (dakle više od pola trke) McLaren je dominirao, te mogu reći samo: SVAKA ČAST! Ipak, Ferrari treba da se paziti Ferrarija!

Pozdrav za nanda...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

da ali je taj čep vozio maestralno i iako sporiji nije dozvolio da ga obiđu.
    pozdrav i za tebe

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hamilton je dokaz da McLaren-Mercedes nema slabiji bolid od Ferrarija. Da je tako mali bi bio sigurno slabije i plasiran, i kotiran. Ovako imamo već profilisanu sezonu na dva jaka tima, s' tim što možda neko upadne tj. dođe do podijuma. Ipak je ovo F1, tu su obrti, odustajanja, kvarovi, greške, itd. veoma izvjesni...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U Bahreinu Ferrari nece biti ispred svih zato sto to nije staza za duzi prenos tj.za razvijanje ogromnih brzina osim samo jednog pravca,tako da ce mclaren imati velike sanse za pobjedu.Konacno da imamo dostojnog da zamijeni boga f1 Miku Hakkinena!
    Kimi nije vozac za titulu jer je labilna osoba,psihicki slab,slaba koncetracija pa je sklon greskama,cisti dokaz krivina br.3 u australiji kada je zamalo ispao pri kraju trke!

p.s. Ove godine dupla kruna i za Inter i za McLaren!!!

Thanks Thanks Given 
    3,612
    Thanks Thanks Received 
    6,055
    Thanked in
    2,927 Posts

I sto velis Mika Hakinene je bog F1 a Kimi je labilna osoba?
    Ti si genije. Nas idol.

Aj sad napusti objekat obraza ti.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Page 210 of 652 FirstFirst ... 110160200206207208209210211212213214220260310 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Bookmarks

Bookmarks