Page 45 of 548 FirstFirst ... 354142434445464748495595145545 ... LastLast
Results 1,101 to 1,125 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    3,553
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

Kako su demokrate aktivirarale botove na sve frontove. Ako ako i treba mili moji. Samo vi upregnite botove. Jos vise cete naroda izazvat da izadje jer ogadiste narodu same sebe.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

2. The Following 2 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,661
    Thanks Thanks Received 
    2,631
    Thanked in
    1,188 Posts

Sreca pa nije ovo puno gabaritno pa su lako odnijeli. Dje mi zivimo...

Nesvakidašnja krađa iz skladišta u Tivtu: "Isparili" transformator, djelovi i 74 tone ulja

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...i-74-tone-ulja

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

dps kriv, namjerno miniraju cedis.

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    3,395
    Thanks Thanks Received 
    400
    Thanked in
    243 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Evo ja da ti odgovorim, iako sam se konkretnom prilikom ovog zločina bavio samo onda kad sam napisao da je reakcija na to bila stvar okolnosti i situacije. I da nije ono što je najbitnije, i da se tu nema što tražit nečija direktna odgovornost.
    I, na kraj, potpuno sam siguran da je svako od angažovanih ljudi toga momenta dao sve od sebe, i da je svako bio spreman da pogine umjesto one đece.
    I tim se ljudima ništa zamjerit ne može.

No, da probamo iz ove perspektive:

Kad se, poslednjih 4 godine, ispred Manastira u Cetinje, okupi šačica ljudi, i to ponajviše žena, i kad tako ponekad onim jezičinama što im je bog dao opletu one popove, pa ponekad oće i da uđu untra, pa i da ih snime...
    Naš sistem bezbjednosti, ovaj današnji i ona dva što su mu prethodila od 2020., najozbiljnije i najprofesionalnije izanalizira bezbjedonosnu situaciju, dobije bezbjedonosne procjene, i na taj nivo prijetnje raguje tako što ispred Manastira dan-noć, maltene godinama, drži baš poveliki broj ljudstva i opreme. Često je broj ljudi tu dostizao i tri cifre, opremu da ne pominjemo.

Kad na to isto Cetinje, dvije godine unazad, dođe do 10 ubistava u jednom činu, pa u narednoj godini hukti, pa ove prethodne nastaje totalna eksplozija nasilnog kriminaliteta, nasilja u školama, porodicama, kriminalnih ubistava...
    Taj isti bezbjedonosni sistem reaguje tako što se prebrojava: Je li u trenutku Borilovića na Cetinje bilo 12 policajaca, a kod Martinovića 9, ili obrnuto.
    Odnosno, na nivo prijetnje, tj. bezbjedonosnih rizika u pogledu nasilnog kriminaliteta, iskazanog na Cetinju u periodu 2022/23/24, reagovao je sa desetak puta manje ljudstva i nesravnjivo manje opreme nego na prvu situaciju.

Kad ti govore o reagovanju, mislim da će bit da prije na to misle.
    Evo novi intervju Šćepanovića.
    https://www.dan.co.me/vijesti/hronik...etinju-5278377

Dio o građanima (ponovo).
    Šef crnogorske policije ponovio je da motiv zločina nije utvrđen, kao i da slučaj nema kriminalnu pozadinu i da je bio u potpunosti nepredvidljiv.
    Takođe, niko od građana policiji nije ukazao da nivo preventivnosti treba podići, kazao je Šćepanović za "Dan".

Thanks Thanks Given 
    7,362
    Thanks Thanks Received 
    4,779
    Thanked in
    2,446 Posts

Quote Originally Posted by retype_htc View Post

Nesvakidašnja krađa iz skladišta u Tivtu: "Isparili" transformator, djelovi i 74 tone ulja

Ovo su ukrali DPS uhljebi. Ovi Ćađovi ljaljaši koji su se uhljebili su pošteni. Oni ne kradu, samu iju popeke.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    1,070
    Thanks Thanks Received 
    1,442
    Thanked in
    723 Posts

Sve su to samo pusti izgovori, socna ali sustinski prdnjava prica o tome kako se nista ne moze preduzeti jer ti neko smeta. Odluke donose oni sto imaju podignutih 41 rucicu u parlamentu i tu se sva prica zavrsava. A oni ne donose odluke ne zbog toga jer im neko smeta vec zbog toga sto se kao drustvo poslovicno bavimo samo posljedicama.
    Bez komentara na posljednji zlocin na Cetinju jer su pretpostavke temelj svih gresaka, i bez toga je grad trebao da ima snaznije prisustvo policije zbog nedavnih dogadjaja. Ali naravno, i to je, kao i sve, prdnjava prica nakon sastanka biroa za nacionalno nesto sto zvuci opasno:

" Čak 40 ih je pušteno u prethodnih godinu dana zbog nedostatka pravosnažnih presuda. Samo na Cetinju imamo 120 lica koji su pripadnici jednog ili drugog klana. Zamislite koliko je teško Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost da se nose sa takvom situacijom", istakao je Spajić.

https://www.slobodnaevropa.org/amp/d.../33191923.html

Thanks Thanks Given 
    1,225
    Thanks Thanks Received 
    1,661
    Thanked in
    899 Posts

Quote Originally Posted by retype_htc View Post

Kod nas nuklearna da pane, nadležni ne bi primijetili.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    Kod nas nuklearna da pane, nadležni ne bi primijetili.
    Prijava 18. okt. a tuzilastvo obavijestilo policiju 31. dec.
    Ako je bilo kakvih dokaza na nekom video nadzoru, vise ih nema.
    Umoran sam od svega sto znam

10. The Following User Says Thank You to Crni Zuti For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,544
    Thanks Thanks Received 
    4,674
    Thanked in
    2,082 Posts

I onda ce policajci da ih predaj una sud i da dobiju, dobice odstetu i vratiti se na posao..to je ustaljena praksa. Niko jos nije u ovakvim stvarima izgubio spor sa drzavom. Policajci su maheri za to

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...inski-postupci
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    7,362
    Thanks Thanks Received 
    4,779
    Thanked in
    2,446 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    I onda ce policajci da ih predaj una sud i da dobiju, dobice odstetu i vratiti se na posao..to je ustaljena praksa. Niko jos nije u ovakvim stvarima izgubio spor sa drzavom. Policajci su maheri za to

Odštetu, plate za vrijeme suspenzije, pa se skupe dva tri godišnja tokom sudanije...
    Zanima me jel ovaj direktor policije dovoljno glup da potpiše ta rešenja.Na njega se kola slome i posle njega vija država za naknadu štete.
    Ka sad Bratićku, pa joj navodno ne mogu adresu nać.
    Promiješaju se karte, direktora šutnu i taman mu natovare sudaniju na vrat. Da sam na njegovo mjesto, pošto je neka komisija MUP-a suspendovala, taman neka ona splačina od ministra potpiše.
    No što će kukavac ako je obeća da će sve slušat splačinu?
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,362
    Thanks Thanks Received 
    4,779
    Thanked in
    2,446 Posts

Sjetimo se Vučića heroja borbe protiv korupcije koji je uhapsio Miškovića.
    I sad Srbija plaća neke sitne 32 miliona Miškoviću.

https://www.vijesti.me/svijet/balkan...ijesti_android

Ovako ćemo mi plaćat podvige naših velikih boraca protiv korupcije nekom Krstoviću, Statisu itd…
    A heroji kojima su zbog borbe retardirani birači davali glasove biće neđe daleko ili će objašnjavati kako je svijet protiv nas.

Ali za državne odštete vratimo se meni omiljenom mimu za kraj.

Tko leti, vrijedi...

14. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

Quote Originally Posted by Samo Niksic View Post
    Evo novi intervju Šćepanovića.
    https://www.dan.co.me/vijesti/hronik...etinju-5278377

Dio o građanima (ponovo).
    Vidio sam, i živo me interesovalo oće li se ovđe ko toga dotać, imaju li ljudi uopšte volje da razumiju ove stvari, ili samo da guslaju po svome.

Svega mi, ja ovome čoeku posao pomalo znam, i neđe sam mišljenja da uopšte nije nekvalitetan policajac, već čak i suprotno sasvim. I iskreno naginjem da vjerujem da je totalno u nebrano grožđe, da mu je pripalo da jede što je neko drugi skuvao, i da je totalno neartikulisan, prije nego što drugo.
    Broj gafova koje ispali u svako javno pojavljivanje je postao simptomatičan, i grđi mu neprijatelj od njega ne treba.
    Logika ovoga što govori je otprilike da građani, nakon što policiji dostave bezbjedonosnu analizu i procjene koje im je tražila, iduće treba da se prikupe u samoorganizovane milicije, i da polising svojih ulica odrade sami.

Quote Originally Posted by Shaneman View Post
    Sve su to samo pusti izgovori, socna ali sustinski prdnjava prica o tome kako se nista ne moze preduzeti jer ti neko smeta. Odluke donose oni sto imaju podignutih 41 rucicu u parlamentu i tu se sva prica zavrsava. A oni ne donose odluke ne zbog toga jer im neko smeta vec zbog toga sto se kao drustvo poslovicno bavimo samo posljedicama.
    Bez komentara na posljednji zlocin na Cetinju jer su pretpostavke temelj svih gresaka, i bez toga je grad trebao da ima snaznije prisustvo policije zbog nedavnih dogadjaja. Ali naravno, i to je, kao i sve, prdnjava prica nakon sastanka biroa za nacionalno nesto sto zvuci opasno:

" Čak 40 ih je pušteno u prethodnih godinu dana zbog nedostatka pravosnažnih presuda. Samo na Cetinju imamo 120 lica koji su pripadnici jednog ili drugog klana. Zamislite koliko je teško Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost da se nose sa takvom situacijom", istakao je Spajić.

https://www.slobodnaevropa.org/amp/d.../33191923.html

I ja sam dugo bio u zabludi da je to posao ministarstva unutrašnjih poslova i organa bezbjednosti, ali ko što vidiš, nije, to su dužni da urade građani.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

16. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,133
    Thanks Thanks Received 
    5,779
    Thanked in
    3,337 Posts

Pa e prijavis neko BIL lice inspektoru da bi njegov nacelnik tebe prijavio BIL da si davao informacije...
    I sad se cude sto nema prijava ))))))
    Oj mucenice rakijo moj Izete...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

18. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,133
    Thanks Thanks Received 
    5,779
    Thanked in
    3,337 Posts

Bezbjednosne smetnje za rad u policiji utvrđene su kod 44 službenika, a za njih 38 još je u toku provjera.

MUP i Uprava policije suočeni sa realnošću lišavanja slobode dva bivša direktora policije, dva bivša pomoćnika direktora i desetina policijskih službenika koji se terete za razna krivična djela

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

https://www.cdm.me/hronika/studenti-...ra-na-cetinju/

Maltene iz minuta u minut, ide ovo dalje kako ne treba.

Taj plenarno-polu-anonimni sistem organizovanja mi nikad nije bio jasan do kraja, đe god sam ga sreo. Pa, za razliku od angažovanih i opredijeljenih, konstantno imam problem da razlučim ko je ko, ko je što. I ''Kamo shjutra?'', i ''UM'', i ''Studenti'', termini i nazivi koji nemaju pravog značenja dok se ne prikažu i pokažu lica. I na kraj prebroje, kad se jednom prikažu, u smislu prikaza realne snage. Tek onda mi ima nekog smisla.

Zato bi preporučio

*CDM-u, i svim ostalim medijima, da prestanu da u koriste riječ ''Studenti'' kao naziv, neodređena je, zbunjujuća, i po pravilu vodi u pogrešnom pravcu. Sve su to organizovane i vrlo konkretne grupe, i kao takve treba da budu prepoznate.

*''UM''-u, da ipak izađu na te proteste, prikažu se i prebroje, da bi mogli bit prepoznatljivi. Ovako, dok pišu saopštenja i to im je sve, mogao bi ih neko tačno označit kao ono što ovđe nazivate ''botovi'', bez lica, sa angažovanim, i to vrlo političkim ciljem, da gradonačelnika Cetinja označe kao odgovorno lice za ovaj zločin, ''Kamo shjutra?'' kao politički instrumentalizovane kolege od strane kriminalaca, i da vrše pritisak na oficijalno-formalne studentske organizacije da se ne diraju ove teme.

*''Kamo shjutra?'' da ponove poziv pojedincima i partijama iz vlasti koje su ih označile kao ''instrumente kriminalaca'' da dostave dokaze o tome i povedu odgovarajuće postupke. Kada se to ne desi, da se obrate nadležnoj instanci za pravnu zaštitu, i kad izgube procese do konačnog stepena, da trknu do Strazbura. Do tog vremena, direktna šteta koju im organi vlasti, partije i pojedinci, nanose ovakvim degenerisanim postupcima, već će se i materijalizovati u dovoljnom obimu da će viđet finih para od odštete. I potencijalno, ako budu zainteresovani, vrlo vjerovatno dobit prikladni azil u nekoj finoj zemlji EU po izboru, po osnovu političkog progona.

*Svakome ko misli da se ovđe ima oko čega i ZBOG ČEGA bunit, da mu prvi i osnovni cilj može i mora bit istraga, razjašnjenje, objektivna istina. I ispravke, korekcije, poboljšanja sistema koje idu poslije toga.

*Svima vama da što detaljnije pročitate onaj link što je Gagarin ostavio, o arbitraži Mišković vs R. Srbija, da ipak zanemarite primjenu na temi suspendovanih policajaca/otpuštenih direktora kao možda manje bitnu, a vidite podsjeća li vas sve to na nešto što trenutno vrlo intenzivno proživljavamo.
    Last edited by Buva+gacce; 09-01-25 at 19:57.

21. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,920
    Thanks Thanks Received 
    8,824
    Thanked in
    4,278 Posts

Mislim da smo jedina država u kojoj se kriminalci plaše da će ih u zatvoru dočekati i maltretirati policajci koji leže tamo i polako preuzimaju primat(ne mislim na čuvare)
    U normalne države policajcu je mrka kapa kad mora u zatvor...ili je to tako samo na američke filmove

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Last edited by joni; 09-01-25 at 20:03.

23. The Following 2 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,544
    Thanks Thanks Received 
    4,674
    Thanked in
    2,082 Posts

Vec su oni instrumentalizovani. Mnogi od njih ocekuju radna mjesta po dubini.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

25. The Following User Says Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

Nausput, neka i ovo ovđe

https://www.cdm.me/politika/ko-nije-...-nije-napisao/

Pratim ovaj portal vrlo redovno, iako ih od kako je otišla ona žena- urednik i osnivač pomalo optužuju da su postali za nijansu više angažovani nego što je poželjno, i da zanose blago udesno, ali totalno su na izvoru informacija i krajnje precizni, tačni, i vrhunski dobro obaviješteni.

Zato me i iznenadilo kad je neko ovđe ostavio link na onaj tekst iz Vijesti, jer znam koliko su vrhunski pažljivi na pominjanje imena, naročito u negativnom kontekstu. kao što je inače i diplomatska etikecija i praksa civilizovanog svijeta, koliko god to nama nepoznato bilo.
    Pa me nije mrzhjelo da prolistam arhiv kad sam vidio, i tek me onda iznenadilo kad sam vidio jedan jedini tekst u dugo vremena unazad, koji se uopšte nije bavio bivšom vlašću niti je pominjao bilo što od onoga što je Beta javila, a Vijesti prenijele.

Pa me čisto zanimalo, provjerite li i sami ponekad takve informacije, ono, čisto znatiželje radi?

Bogu hvala za ljeba, igara, i društvenih mreža i portala. Bez toga ne bi čoek više mogo ni glavu pronać.

27. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

vježbaju Buva za to kako će pisati kad ih kupi sns mada s obzirom kako studenti gore gaze taj raspali sjevernokorejski režim, vjerujem da je za sad to stopirano.

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

29. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Niko da pozdravi ovo, nego se prica kao za sky ne mogu im nista, a jesu li stetni to izgleda nije bitno

31. The Following User Says Thank You to Crni Zuti For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,544
    Thanks Thanks Received 
    4,674
    Thanked in
    2,082 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Niko da pozdravi ovo, nego se prica kao za sky ne mogu im nista, a jesu li stetni to izgleda nije bitno
    Svako jenevin dok se ne dokaze suprotno. I sva ova hapsenja glavasa...polako..da vidimo kakav ce biti sudski epilog. A sto se tice tuzbi policajaca i drugih sluzbenika drzavnih organa...svai su dobili sporove, do jednoga. Tada je i premijer radijator prozivao kao i ovi sad, sluzbenike da rade u saradnji sa advokatima da ostete drzavu. I objavljivao imena..zastidje.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    250
    Thanked in
    194 Posts

Kako sudovi skoro nikog nece osudit uslijed nedostatka cvrstih dokaza i nesposobnosti tuzilastva da iste pronadje, da im se svima jos unaprijed izvinimo.

A da se izvinimo i za ovo sto je bilo.
    Izvini Rajo, izvini Pipune.
    Velika vam nepravda nanesena.

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    250
    Thanked in
    194 Posts

Protest studenata, koji je najavljen za sjutra na Cetinju, neće biti održan. Radi se o protestu na kojem je, prema najavama, trebala da se traži odgovornost gradonačelnika Cetinja Nikole Đuraškovića zbog tragedija koje su se dogodile u tom gradu.
    Dok sam mladji bio bio sam gotovo uvijek u pravu.

Sa zivotnim iskustvom je stiglo i to da sam uvijek u pravu.

35. The Following User Says Thank You to Bruda For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Svako jenevin dok se ne dokaze suprotno. I sva ova hapsenja glavasa...polako..da vidimo kakav ce biti sudski epilog. A sto se tice tuzbi policajaca i drugih sluzbenika drzavnih organa...svai su dobili sporove, do jednoga. Tada je i premijer radijator prozivao kao i ovi sad, sluzbenike da rade u saradnji sa advokatima da ostete drzavu. I objavljivao imena..zastidje.
    Jes ako ih ne osude onda cemo reci za njih dobri su to momci, iako i ptice na grani znaju da je sve ono istina.

Radijator je prozivao i bio je u pravu, tuze za 20e pa dijele troskove postupka sa advokatima.
    Jesu ranije dobijali sporove pa i posle suspenzije, tu je i partija bila da pripomogne, a sad ko zna...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    72 Posts

Ima zdravih u pjacu. Mislim na ove iz UM-a.
    Last edited by green box; 09-01-25 at 21:32.

Page 45 of 548 FirstFirst ... 354142434445464748495595145545 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)