Page 35 of 548 FirstFirst ... 253132333435363738394585135535 ... LastLast
Results 851 to 875 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

ne može se ništa 100% spriječiti ali se mora uraditi ono što je u opisu posla da bi se spriječilo, pa ako uspije dobro jes
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,762
    Thanked in
    3,326 Posts

Pretresom kuće Milete Ojdanića policija je pronašla dva pištolja, pušku i 30 metaka različite vrste i kalibra.

Kuća tog, jednog od vođa policijskog narko kartela, pretresena je juče u velikoj policijskoj akciji.

Kakvi penali i lazovi dali su rok 60 dana da se vrati oruzje i municija i slagali opet, a sceli su da vrate...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Kao sto stoje transaprenti Ratku Mladicu, SPC, zastave Srbije i 4s u Kotor, svako malo ofarbane trobojke i natpisi kad se vojska na Kosovo vrati.
    To vam je isto smetalo, sjecamo se. Razlika izmedju mene i tebe je sto meni nista od toga nije normalno, a tebi samo ovo na Cetinje.

Kao sto mozes da procitas nisam rekao da se nisu desavali. Dakle, ne tvrdim da se nisu desavali. I pobrojao sam one kojih se sjecam.

Ne bih ni ja tebe vise zadrzavao, nastavi da zivis sa umisljenim verzijama sto je ko mogao da napise.

Vidis, to su te sitne pakosne recenice koje koristis kad ti neko objasni sta si napisao.
    Odmah ti je repertoar sve ono sto tako s visine prebacujes drugima.....ratko, veselje zbog Cetnja i slicni opisi....
    A istina je poprilicno jednostavna...
    Ego ti drma kavez, jer si ubijedjen da si bolji od toga sto mase ratkovom slikom....
    Otprilike bi moja recenica trebala da zvuci " nije ni tebi transparent na CT kojim se hvali placeni ubica koji je spaljivao ljude po Lovcenu...."
    Vidis kako to lako ide.

Da budem potpuno bezobrazan, imali ste simpatije cijele CG dok je trazena smjena Saranovica. Cim ste dodali na poziv "najpametnijeg koji igra 5D sah" da se tu jos dodaju Becic i Krapovic, sve je poslo u suprotnom smjeru.... Jer ste se nadali padu vlade kad Spajic zatrazi ostavke i posljedicno pad vlade i prijevremene izbore.
    Zato sad i rezite na svakoga.
    A sta licno miasim o koriscenju tragedije drugih porodica u politicke svrhe, je eto zabranjeno pravilima ovog foruma

4. The Following 2 Users Say Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,781
    Thanks Thanks Received 
    5,562
    Thanked in
    2,746 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Ovakve stvari se nazalost ne mogu sprijechit u sredjenim drzavama,a ne kod nas,to znash odlichno.

Druga je stvar shto mi nemamo institucije da valja,koje bi pruzale podrshku i pomoc da se smanji broj slichnih katastrofa...pa da se na vrijeme razgovara sa nekim ko ima ovako bolesne ideje,a ne nakon svega eto se formiraju kao linije za podrshki,itd.

A treca stvar,ostavku bi podnio i Adzic i ovaj Šaran,da gram obraza imaju,ali ne moze,jer fotelje.

I chetvrta stvar,magarad ce da na svaki moguci nachin izdushe na one koji legalno imaju oruzje,eto zlu ne trebalo,iako se broj krivichnih djala izvrshen legalnim oruzjem vodi kao statistichka greshka.
    Korektno pričaš, i kad se slažemo i kad se ne slažemo, i ozbiljno, pa ću ti tako i odgovoriti.

Naravno. Generalno, zločina je bilo, zločina ima, i biće ih. Pa i konkretno ovakvih. I to se ne može spriječit.

Ono što se može je uraditi sve što je moguće da se to umanji na minimum, koliko nam naše moći dozvoljavaju.
    Ono što ću ti sa apsolutnom sigurnošću reć je, da se to ovđe ne radi.

Kao prvo, ne može generalno. Mora se konkretizovat.

Da, mnogo veće i razvijenije i, u svakom smislu, naprednije zemlje, doživljavaju ovakve zločine.
    Ali, baš tu moramo bit malo jasniji, precizniji, sa više konkretnog fokusa: u kojem obimu?
    Pa se prebacimo na konkretan slučaj. I uporedimo cifre. A one su sledeće:
    Kada u pola sata, na Cetinju, sa njegovom ukupnom populacijom, ili u Crnoj Gori sa njenom, neko ubije 12 osoba, proporcionalno bi bilo isto da je, recimo Kosta, u Beogradu ubio približno 2.000 ljudi, ili da je u Srbiji u takvom nekom zločinu ( iliu zločinima, svim u zbiru ) ubijeno oko 8.000 ljudi.
    U Njujorku, i USA kao zemlji koja ima ponajveću incidenciju ovakvih konkretnih zločina, ta cifra bi bila oko 8.000 u gradu, a nešto ispod 400.000 ljudi na nivou zemlje.
    Kad tako pogledaš, ovo kod nas mnogo jezivije zvuči. I opravdano. Zato, koliko god uporedivo, sasvim je legitimno da se pita:
    Može li to kod nas bolje, ili je ovo to najbolje što se može? Stvarno?

Kao drugo, ovo jesu stvari koje traže znavenost, i to mnogo. Kao i iskustvo, i to vrlo specifično, da bi se o njima sudilo.

I, zbog toga, ne očekuješ razumijevanje i smislenost na forumu. Istina, može čoeka iznervirat kad nekome ne možeš objasnit da pretres nekog lica zbog oružja, po bilo kom osnovu došao, zapravo znači da je lice operativno interesantno, i da je to ustvari sušto značenje tog izraza, ali ovo je forum. I ne očekuješ da će ovđe neko realno to umjet da sagleda, ocijeni, i sudi.
    Ali, recimo, od ministra unutrašnjih poslova, i direktora uprave policije, i te kako očekuješ. To im je posao. To im je odgovornost. To im je obaveza.
    Pa da i to prevedemo na konkretiku. Primjer.
    Snimio si onaj herkijev i ( čini mi se ) extravagancin razgovor o zločinima, ono o liku koji je pobio komšije u hn? Nisu se razumjeli njih dvojica, herki je napravio distinkciju između tog zločina, i ovoga sad na Cetinje, ali je nije objasnio, a extra misli da su po tipu ti zločini isti?
    I tu ide poenta, vrlo bitna. Nisu isti.
    Ovo iz HN je tipičan slučaj SITUACIONOG ZLOČINA. Što nas vodi dalje, u poveznicu sa ovime sada.
    Komšije se svađaju, na kraju neko prsne, i pobije ove druge sve. Situacija. Ispad, zli usud, zla sreća, splet zlih okolnosti.
    Karakteristika situacionih zločina je da se bukvalno ne mogu spriječit. Najbukvalnije. Kad se stvari tako namjeste da se oni dese, desiće se. I to je to.
    I to svako, ko je ikad imao nekog dodira sa kriminalistikom, u principu zna.
    Sad na konačnu poentu: OVO NA CETINJU NIJE BIO SITUACIONI ZLOČIN.
    Jasno je iz broja žrtava, iz rasporeda i slijeda okolnosti, iz karakteristika žrtava, itd. A sad već i iz prvih detalja, tipa toksikološke analize krvi ubice.
    Ne. Ovo je bio zločin koji je ovaj već imao u glavi. I imao je i sredstva za izvršenje, i način, i očiglednu namjeru. Vidi se i po tome kako su odabrane žrtve.
    Odnosno, ovo je bio zločin za koji, u načelu, postoji šansa da se spriječi. A u ovom konkretnom slučaju, ta šansa je bila i veća, zbog postojanja prethodnih informacija i djela kod ubice.
    I što sad s tim?
    Pa, jednostavno je. Zašto je bukvalno prva rečenica koju nam je nadležni organ dao, bila da se radi o situacionom zločinu?
    I zašto sada, kad je već odavno jasno da nije, to nije razjašnjeno i pojašnjeno?
    Ako ministar možda i nema dodira sa defektologijom, ovi oko njega, direktor up prvi, bi morali da imaju. I MORALI TO DA ZNAJU.
    I siguran sam da znaju.
    Što samo znači da je njihova prva reakcija bila, i nažalost ostala, ne da se ovđe sve razjasni, pojasni, i rasvijetli. Nego da se pere od odgovornosti.

A to je, vidiš, problem. I nije njihov, no svih nas.

Kao treće, najkonkretnije.
    Nikad nećemo saznat bi li se ovđe što promijenilo, da su stvari rađene drugačije.
    I od ovih priča ''bi, ne bi, a možda'', niko dobra neće viđet.
    Jedni će pričat da ne bi, da je to nemoguće, i da se ne može, i da bi sve bilo isto.
    Drugi će pričat, a čekaj, pa je li ustao iz kafane i otišo do kuće da uzme oružje, pa zar bi to oružje bilo tamo da su ga bar još koji put pretresli od 2022....
    I to kraja nema.
    No je poenta nešto drugo.

Mnogo se više može preduzet da se umanji vjerovatnoća i incidencija ovakvih stvari. Mislim da je to svima jasno.

Mi nešto nismo radili ovđe kako treba, previše je ovoga, i prelako do njega dolazi. Mislim da je i to svima jasno.

Mi nešto ni sad ne radimo kako treba. Jer ne učimo iz ovoga zla, no se peremo od odgovornosti, ciljamo političke poene, i što sve ne.

Nažalost, mislim da nam to nije jasno.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

6. The Following 3 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,762
    Thanked in
    3,326 Posts

A koliko ovaj covjek palamudi a da mu ne dosadi sam sa sobom....

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    25,773
    Thanks Thanks Received 
    8,304
    Thanked in
    4,071 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    evo izgleda ministar se ipak nešto pita sa policijom, pošto rekoše neki ovdje da je to politička funkcija

https://www.euronews.rs/evropa/regio...h-smetnji/vest

naravno da moraju, jer takve stvari spadaju u posao policije, takve stvari se inače i rade, vjerovao ili ne, ako te zanima kako pitaš nekog policijskog inspektora

ova vaša botovska relativizacija odgovornosti je nevjerovatna, ja se ne sjećam da su botovi dpsa ikad ovo radili
    Ja se ne sjećam da si ikad pomenuo bitove DPS-a, a evo ih po cijeli dan ođe

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

ne sjećaš se jer se vidi da si mlad na forumu, isto tako sad dps nije na vlasti pa njihovo botovanje trenutno proizvodi mnogo manje štete

Thanks Thanks Given 
    1,300
    Thanks Thanks Received 
    441
    Thanked in
    200 Posts

Moj NSX, ako su bile "bitke" za Nikšić i Budvu, ovdje se ne vode bitke nego je ofanziva neprestana od DPS botova podržanih od moderatora, posebno herkulesa.

Brišu se gotovo bezazlene prepiske a ovamo ostaju herki-ugodne prozivke, optužbe, cak i ponižavanja.

Ako je ovo pak privatni forum herkijev, praštajte i brisite sve napisano a i mene.

Thanks Thanks Given 
    25,773
    Thanks Thanks Received 
    8,304
    Thanked in
    4,071 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ne sjećaš se jer se vidi da si mlad na forumu, isto tako sad dps nije na vlasti pa njihovo botovanje trenutno proizvodi mnogo manje štete
    Ka zora veli u podne

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,540
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Quote Originally Posted by MLS View Post
    Moj NSX, ako su bile "bitke" za Nikšić i Budvu, ovdje se ne vode bitke nego je ofanziva neprestana od DPS botova podržanih od moderatora, posebno herkulesa.

Brišu se gotovo bezazlene prepiske a ovamo ostaju herki-ugodne prozivke, optužbe, cak i ponižavanja.

Ako je ovo pak privatni forum herkijev, praštajte i brisite sve napisano a i mene.
    Nije ovo razmišljanje lišeno osnove. Nadam se da je razlog bojazan da se diskudije ne otrgnu kontroli, a ne želja da od foruma napravi kružok istomišljenka.

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,120
    Thanked in
    2,746 Posts

Imate kad, mir ljudi...
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    2,097
    Thanks Thanks Received 
    3,717
    Thanked in
    1,563 Posts

Mir je nasa nacija

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

15. The Following 4 Users Say Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Naravno da treba, da bi se, na kraju krajeva, uhvatio naj ko nabavlja i prodaje oruzje na crno.
    Da, treba bar dva policajca da stoje ispred svake kafane u kojoj svako od tih vaših BIL banči. 24 sata.
    A treba i da se promjeni ponašanje policije prema "građanima i građankama".

I Norveška i Sjeverna Koreja i Horrjšio Kejn.

17. The Following 2 Users Say Thank You to Massaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,366
    Thanks Thanks Received 
    396
    Thanked in
    240 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Mir je nasa nacija
    Vatromet, baklje, petarde i vatra su naša nacija na ovaj mirni dan.
    Mir ony, ony se rodi.

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

Quote Originally Posted by MLS View Post

premotaj forum unazad 5 god pa i jače i naći ćeš dosta njegovih postova u kojima je kritikovao dps, takođe znam da ne radi u državnoj instituciji (ne znam da li je ikad i radio) pa mu botovanje i ne treba, usput jedan je od novijih moderatora i mislim da tada nije ni bio moderator (bar ne politike)

dalje, kritika ove vlasti je upravo da bi se dozvali pameti, jer ako nastave ovako vratiće se dps i to pet puta gori nego što je bio, po istom principu kako su se radikali vratili u Srbiji pošto "žuti" nisu htjeli da se dozovu pameti i sa sobom usput pokupili sav otpad tih "žutih" tipa Vesića Malog i ostalih, rezultate vidimo a mogu mislit kako bi se sve to završilo kod nas, zlatne bi one devedesete bile

20. The Following 4 Users Say Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Da, treba bar dva policajca da stoje ispred svake kafane u kojoj svako od tih vaših BIL banči. 24 sata.

da, recimo da se BIL prate i na taj način, i to baš da se tim BIL ne bi nešto desilo(a i onima koji se zadese oko njih) jer su na listi za odstrel više kriminalnih grupa, to je bila praksa policije i prije i danas

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    8,513
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

@Buva+gacce

Da ne dužimo,sve je ovdje jasno.

U svakom malo vecem naselju a ne gradu treba otvorit kancelariju koja ce se baviti samo ovim problemom,prevencijom naravno,a to je mnogo radnih mjesta,novih,za koje mi vjerovatno i nemamo osposobljen kadar,mada kad chuh sad na tv da je otvorena linija na kojoj je svakog momenta 40 profesionalaca,ne znam.

Ovim hajvanima koji trenutno vladaju je situacioni dogadjaj bio ovaj masakr,shto veli Guzichko,i tu ga podrzavam,oni su komplet situacioni dogadjaj.

Jednu pametnu i smislenu stvar nece donijet i kao da nishta iz ovoga nisu nauchili,no ce da pooshtravaju o samim tim otezavaju onamo dje ne treba,legalno veli oruzje je sad problem,a bjezi dalabu.

...

Thanks Thanks Given 
    8,513
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

Quote Originally Posted by Samo Niksic View Post
    Vatromet, baklje, petarde i vatra su naša nacija na ovaj mirni dan.
    Mir ony, ony se rodi.

ETto petarde ne mogu rijeshit ,a ne shto drugo,smijurija,zapravo bilo bi smijeshno da nije zalosno,toliko se djece povrijedi svake godine,ali...ma goveda.
    ...

Thanks Thanks Given 
    7,348
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2025]

Quote Originally Posted by acs View Post
    Mir je nasa nacija

Zicagu je naša nacija!

Last edited by Gagarin; 06-01-25 at 19:09.
    Tko leti, vrijedi...

26. The Following 4 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,366
    Thanks Thanks Received 
    396
    Thanked in
    240 Posts

- Nastavite vi s vašim ogavnim političkim lešinarenjem, ali borbu protiv kriminala nećete zaustaviti. Svako ko se pred vašim pritiscima povuče, smatramo ga kukavicom. Mi to nikada nećemo biti - zaključuje se u saopštenju Demokrata.
    Skup Demokrata se obraća organizatorima protesta.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    ETto petarde ne mogu rijeshit ,a ne shto drugo,smijurija,zapravo bilo bi smijeshno da nije zalosno,toliko se djece povrijedi svake godine,ali...ma goveda.
    Petarde su ozbiljan problem stvarno. Nadam se da je Marta Darmanović ranije legla pse da se ne traumiraju.
    Zatekao sam se slučajno za jedan Božić u Berlinu. To nisu petarde to su rafali od vatrometa i topovskih. Nemojmo da se pravimo Švajcarci.

Послато са 23127PN0CG помоћу Тапатока

29. The Following User Says Thank You to PrijekiLijek For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,348
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Quote Originally Posted by Samo Niksic View Post
    Skup Demokrata se obraća organizatorima protesta.
    Prkno je naša nacija. Časti nam!

Tko leti, vrijedi...

31. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,541
    Thanks Thanks Received 
    4,659
    Thanked in
    2,079 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post

Lakse ti je ucerat metar u goozicu no cenat u glavu...Pokazao si da znas isto koliko i Ljaljo i ministar...
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

33. The Following 5 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,348
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2025]

Sjetih se kad je bio aktuelan slučaj pedofila Janka Stavljenića potpredsjednika opstinskog odbora Demokrata u Beranama i VD direktora Uprave lokalnih javnih prihoda isto u Beranama, Aleksa Bečić je govorio da im to podmece DPS.
    Janko Stavljenic je osudjen na 2 mjeseca kućnog pritvora zbog neovlašćenog fotografisanja djevojčice od 12 godina.
    Podmetnuli mu Bemax i Milo.
    Nego ako spopane ovaj bolesnik neko dijete oće li biti nisu ljaljaši i policija krivi no DPS?

<font color="black">- Nastavite vi s vašim ogavnim političkim lešinarenjem, ali borbu protiv kriminala nećete zaustaviti. Svako ko se pred vašim pritiscima povuče, smatramo ga kukavicom. Mi to nikada nećemo biti - zaključuje se u saopštenju Demokrata.</font>
    Jel lešinarenje bio i ovaj potpredsjednik pedofil?

Last edited by Gagarin; 06-01-25 at 19:39.
    Tko leti, vrijedi...

Page 35 of 548 FirstFirst ... 253132333435363738394585135535 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)