Thread: Izrazite svoje misli i osjećanja.......

Thanks Thanks Given 
    8,679
    Thanks Thanks Received 
    3,843
    Thanked in
    2,291 Posts

Quote Originally Posted by NotRobot View Post
    Priča u snu garant.
    A dobro je to,vi žene morate na nas izdushit nekako...

Bolje na nas mushke no žena na ženu,uh to je pregadno!
    ...

2. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,023
    Thanks Thanks Received 
    9,890
    Thanked in
    7,398 Posts

Nikad neću moći da zaboravim jednoga te je izvršio samoubistvo i to će vječito da me prati ka prokletstvo.
    Ako imate nekoga bliskog te je izvršio samoubistvo ja sam iz te pozicije sigurna da ga nikad osuditi nećete,iz pozicije đe ste mu bili bliski.I nemojte.

Thanks Thanks Given 
    24,023
    Thanks Thanks Received 
    9,890
    Thanked in
    7,398 Posts

Trenutno raspoloženje:

Kakva je ovo carica nema je na svijet.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    497
    Thanks Thanks Received 
    2,027
    Thanked in
    1,150 Posts

Sta god u zivotu radili samo ne idite za NG u istanbul autom, tj. nemojte ici uopste u Istanbul nezavisno od datuma i transporta. Kakav gadluk od drzave i grada ne znam sta mi bi da odemo tamo

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

A sto?

Thanks Thanks Given 
    8,679
    Thanks Thanks Received 
    3,843
    Thanked in
    2,291 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Sta god u zivotu radili samo ne idite za NG u istanbul autom, tj. nemojte ici uopste u Istanbul nezavisno od datuma i transporta. Kakav gadluk od drzave i grada ne znam sta mi bi da odemo tamo
    Je li srece ti?

Chitav svijet je manit,a ti si eto normalan,lijepo.
    ...

8. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,023
    Thanks Thanks Received 
    9,890
    Thanked in
    7,398 Posts

Istanbul je žila kucavica istorije.To je grad kojemu mostovi povezuju Evropu i Aziju.
    To je grad đe Aja Sofija je najveći sukob hrišćanstva i islama.
    Ako ćete pravo ima ono turistički Izmir i Bodrum i Antalija da se posjeti.
    Izmir je inače grad blizanac Tesalonikiju odnosno Solunu.

Ja sam doduše u ranoj mladosti išla vozom u Tursku pravo da vi rečem to je tek pakao. Ali,meni ne smeta.Ima voz iz Beograda do Istanbula.
    U povratku sam u kupe imala neku Makedonku koja mi je mozak otvarala da će Grci da je jebu zbog pasoša koji nosi naziv Makedonija,i ozbiljno onaj kontrolor joj je ozbiljno mozak otvara.A onda je smotala jebeni joint i rekla viđi da mi držiš stražu dok izdušim.I još me pita a ti okle si ja reko iz Crne Gore veli a dobro super je to.Držiš li stražu a ja gledam ako onaj kondukter naleti ima tačno da na***** i ja uz nju.
    Last edited by Bluemoon; 04-01-25 at 22:43.

10. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    497
    Thanks Thanks Received 
    2,027
    Thanked in
    1,150 Posts

Prastajte, ne obrazlozih svoj post a krenuh 2 puta ogroman odgovor da pisem. Ukratko cu:

Mozda sam ja samo imao prevelika ocekivanja od toga grada jer ipak nije to neko selo nego Istanbul i samo to ime ima odredjenu tezinu. Medjutim, jedina pozitivna strana tog grada jesu te istorijske gradjevine i dzamije.

Obisli smo sve vece dzamije, ulazili u Aja Sofiju i Plavu dzamiju kao i Topkapi palatu. Svaka dzamija je posebna prica za sebe al svaka je neopisivo prelijepa kako vani tako i unutra al zaista je to jedina lijepa stvar koja se moze reci o gradu.

Grad je prljav i smrdi dje god bili, oni kao ljudi nemaju apsolutno nikakve kulture kako u saobracaju tako i na ulici, aljkavi su i taj sami centar grada kako na evropskoj strani (tipa Taksim) tako i na azijskoj strani. Saobracaj samo nek su zdravo, busem se putuje po sat vremena kolko vam treba i pjeske do nekih lokacija, pjesacke zone nisu pjesacke zone uopste nego uvjek auta prolaze tim ulicama i to ne sporo nego lete bukvalno. Previse je Indijaca (koje licno ne volim kao narod), ostalih Azijata itd.

Naravno, razumijem ja da je to turisticki grad i logicno da ce biti turista al uopste ne dolazite nedje dje cete imati prijatno iskustvo OSIM istorijskih stvari koje posjetite. Pored toga nisu vise ni jeftini nego pravo da vi recem jedan od najskupljih gradova u Evropi, vise sam potrosio u Istanbul a nisam retardiran kao turista da se ne umijem snaci da prodjem jeftinije, al tamo jeftinije jednostavno nema.

Jedini djelovi grada koji lice na iole smisljene kvartove koji na nesto lice su djelovi na periferiji koji su skoro podignuti. U povratku smo svratili u Jedrene koji je puno normalniji po tom pitanju, mada opet nije dobar generalno.

I najveci problem na kraju, braca ne znaju da beknu ni jedan jedini jezik osim Turskog, nepojmljivo mi je da neko od tipa 20-25 god ne zna na engleskom da kaze yes/no ili da razumije 10ak osnovnih rijeci i to ne mislim samo na slucajne prolaznike na ulici, njima carinici ne znaju da beknu engleski nego koriste google translate pa vam pokazuju preko pulta sta oce da kazu, ne zezajte

Thanks Thanks Given 
    24,023
    Thanks Thanks Received 
    9,890
    Thanked in
    7,398 Posts

To je zato što si ti turista a turista niđe nema na svijet pozitivno iskustvo jer je obični serator.Majke mi sere mi se od turista koji bi da im se češu muda đe god se pojave.
    Ono budi siguran da se u svakoj zemlji na planeti sere od jebenih turista.

Thanks Thanks Given 
    497
    Thanks Thanks Received 
    2,027
    Thanked in
    1,150 Posts

Pa ja imam svudje odlicno iskustvo, ne ocekujem ja da se trci oko mene jer sam ja dosao tu da potrosim pare, cak sta vise svudje dje podjem gledam da ispostujem te ljude maksimalno jer ocekujem da se i kod mene gost ponasa sa postovanjem

Problem tog grada je sto ne samo da je tu previse turista nego da je tu previse i ljudi sa strane koji zive, kao sto rekoh Indijci pogotovo.

Mislim da su oni godinama pofino zaradjivali od tog turizma i da im je previse zinula goozica, nesto ovo kao nasim ugostiteljima pa su sad postali previse bezobrazni i ocekuju da im taj bezobrazluk platis, kakoe budalo

Najveca mi je greska tokom putovanja sto podjoh sa dvije zene sto oce da trguju robu itd. pa me navukose da podjemo do Grand Bazaara a tamo vas sa vrata doceka smrad neokupanih ljudi i cigara, jer je tu u svakom trenutku milion ljudi + prodavci a svi dime li ga dime + neokupani a ona roba i ono razbacano na sve strane, ulazio sam u cistije i mirisljavije stale od toga.

Thanks Thanks Given 
    8,679
    Thanks Thanks Received 
    3,843
    Thanked in
    2,291 Posts

Imash makar hamama svakih 100m pa se plaknesh,i josh nargilicu nakon toga da se relaxirash.eh...
    ...

15. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,023
    Thanks Thanks Received 
    9,890
    Thanked in
    7,398 Posts

Pa E ti si turista u biti a budi siguran da si ka ja odio u Rusiju kako pa prošparta ka ja ne ka turista no mi je želja bila tu zemlju da upoznam te godine bi li ti ko što išta reka na engleskom.I nisam ja tamo se ponašala ka evo ja vi ođe pare trošim ima crveni tepih da mi prostrete no želim da ve upoznam.U Italiji recimo ti niko engleski neće isto tako prozborit.
    Kad u druge zemlje budeš iša ka putnik a ne turista onda ćeš ih osjetiti.I još ću ti nešto reći Koreanci su mi recimo posebno za rispekt.Nikad Koeranci nisu srali đe god odu no su se trudili barem slikovno da imaju neke vodiče đe pokazuju đe se pojave.Apsolutno nisu očekivali da neko znade engleski i vazda su bili nasmijani.Nisu imali nikakve jebene komplekse đe god se pojave.

I ja to odlično znam,jer sam zamisli bila u međunarodne volonterske kampove pa sam neđe dobro procijenila sve sorte homo sapiensa sa raznijeh meridijana.

Thanks Thanks Given 
    24,023
    Thanks Thanks Received 
    9,890
    Thanked in
    7,398 Posts

....baj d vej - sorry grand bazar je vazda bio ka tuška pjaca.

Thanks Thanks Given 
    497
    Thanks Thanks Received 
    2,027
    Thanked in
    1,150 Posts

Italiju sam posjetio citavu uzduh i poprijeko i apsolutno svudje ce ljudi pricati engleski sa tobom ukoliko na italijanski nesto ne umijes da ih pitas, italijanski nesto malo i znam pa se engleskim dopunjam. Kroz citavu Evropu dje sam bio ljudi ce pricati sa tobom na engleskom ukoliko ih ljubazno nesto pitas jer ne umijes na njihovom maternjem jeziku.

Ne slazem se sa tobom uopste, ja u zemlje ne idem ni kao turista ni kao putnik no idem da vidim sta me interesuje i primarno da uzivam u drustvu koje povedem sa sobom. Tursku kulturu znam u mali prst i to sto sam vidio u Istanbulu je vise ciganska (bez uvrede za rome) kultura nego Turska, tako da nemas ti sta tamo osjetiti ne znam kako je bilo nekad al pricam o mom iskustvu od prije 3 dana.

I ne vidim dje zakljucujes da se ja ponasam tako kako predstavljas, ja od tih ljudi ne trazim apsolutno nikakvu paznju ili da se vrti iko oko mene, al jednostavno nije normalno da neko oce da mu turisti dolaze i trose pare a da nisu u stanju da turistima olaksaju to trosenje para i ugode to vrijeme dok su tu. Druze carinik na granici ne zna da kaze yes/no ne zezaj

19. The Following User Says Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,023
    Thanks Thanks Received 
    9,890
    Thanked in
    7,398 Posts

Mjesec dana sam prošle godine u novembru bila u Toskani (poslovno) apsolutno niko riječi engleskog mi nije prozborio i ja ka idiot ponavljam no parlare oni i dalje jebeno zbore na italijanski tako da ja ne znam o čemu ti zboriš.

A što se tiče Turske tvoj problem meni stvarno ni u slučaju i Italije i Turske to ne smeta na kraju krajeva što bi jebeno morali da barataju engleskim nisu velika britanija.Toliko o tome.
    Last edited by Bluemoon; 05-01-25 at 02:03.

Thanks Thanks Given 
    497
    Thanks Thanks Received 
    2,027
    Thanked in
    1,150 Posts

Mislim da su postali samo veoma bahati i halapljivi za te pare sto je meni ogavno kad vidim ne samo tu nego bilo dje (a najvise kad vidim kod nas). Osim sto su poskupljali same ulaske u dzamije/istorijske zgrade (najjeftinija je aja sofija koja kosta 30e) imaju i predatorne fore za "donacije".

Na izlasku iz plave dzamije (vrata koja vode do dvorista) imate covjeka u jednoj trafikici koji je bukvalno na vrata od izlaza i nemoguce je izaci a ne proci odmah pored njega koji se dere svima na uvo "donacije za dzamiju" na perfektnom engleskom. Usao sam u 30 dzamija sto u CG, BiH i ostatku svijeta al to nidje nisam vidio, to je vrhunac njihove pohlepe.

Thanks Thanks Given 
    497
    Thanks Thanks Received 
    2,027
    Thanked in
    1,150 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Mjesec dana sam prošle godine u novembru bila u Toskani apsolutno niko riječi engleskog mi nije prozborio i ja ka idiot ponavljam no parlare oni i dalje jebeno zbore na italijanski tako da ja ne znam o čemu ti zboriš.
    Razlicita iskustva imamo, naravno ne znam da l pricaju slucajni prolaznici al u svakom restoranu/kaficu gdje sam ja nekog nesto pitao u najgoru ruku su znali bar yes/no da kazu i da shvate sta ih pitam, naravno mladje osobe u 99% slucajeva mada se sjecam i jednog cice kojeg sam upoznao u vozu iz milana za firencu koji ga je pricao bolje no ja

Thanks Thanks Given 
    24,023
    Thanks Thanks Received 
    9,890
    Thanked in
    7,398 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Mislim da su postali samo veoma bahati i halapljivi za te pare sto je meni ogavno kad vidim ne samo tu nego bilo dje (a najvise kad vidim kod nas). Osim sto su poskupljali same ulaske u dzamije/istorijske zgrade (najjeftinija je aja sofija koja kosta 30e) imaju i predatorne fore za "donacije".

Na izlasku iz plave dzamije (vrata koja vode do dvorista) imate covjeka u jednoj trafikici koji je bukvalno na vrata od izlaza i nemoguce je izaci a ne proci odmah pored njega koji se dere svima na uvo "donacije za dzamiju" na perfektnom engleskom. Usao sam u 30 dzamija sto u CG, BiH i ostatku svijeta al to nidje nisam vidio, to je vrhunac njihove pohlepe.
    Viđi otkad je Aja Sofija postala džamija pod vlašću Erdogana koji je vjerski fanatik ja tu ušla ne bi jer je prije njega za vrijeme Ataturka bila muzej.

Poenta je da Istanbul je jedini grad na planeti koji povezuje Evropu i Aziju preko mostova.E u tom smislu me apsolutno ne zanima ko je tamo na vlasti.
    I apsolutno me ne zanima kako će me ko tamo ugostiti dok gledam zalazak sunca sa Galata kule na te mostove i kakvi su oko mene konobari i to.Ja sam jednostavno u tom trenutku svjesna u kakvoj se tački na ovoj kugli zemaljskoj nalazim i meni je to dosta.No JBG nismo svi isti.

Thanks Thanks Given 
    497
    Thanks Thanks Received 
    2,027
    Thanked in
    1,150 Posts

Popnes se na Galatu da bi prodisao i onda se dolje opet spustis u glibez

Thanks Thanks Given 
    24,023
    Thanks Thanks Received 
    9,890
    Thanked in
    7,398 Posts

A dobro je da mi nekome o glibežu zborimo ka da smo Švajcarska.

Thanks Thanks Given 
    26,031
    Thanks Thanks Received 
    8,365
    Thanked in
    4,107 Posts

Koliko sere Bluemoon ovo je nevjerovatno

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

27. The Following 7 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,154
    Thanks Thanks Received 
    6,612
    Thanked in
    2,589 Posts

Nisi mogao vise da izdrzis
    Ahahahahha

29. The Following 2 Users Say Thank You to kaemSe For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26,031
    Thanks Thanks Received 
    8,365
    Thanked in
    4,107 Posts

Hahahahaha

E ne vjeruješ li

31. The Following 2 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,023
    Thanks Thanks Received 
    9,890
    Thanked in
    7,398 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Hahahahaha

E ne vjeruješ li

Sorry znam

Nervoza pred Beograd.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

33. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,625
    Thanked in
    2,374 Posts

Sent from my iPhone using Tapatalk

35. The Following 5 Users Say Thank You to Pasha For This Useful Post:

Page 2249 of 2713 FirstFirst ... 12491749214921992239224522462247224822492250225122522253225922992349 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 14 users browsing this thread. (0 members and 14 guests)