Gospoda nije imala kad svrati na Cetinje danas.
Bili vjerovatno u fekalnoj kanalizaciji, svom prirodnom habitusu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Gagarin; 04-01-25 at 20:10.
Tko leti, vrijedi...
MUP objavio nove snimke
https://www.cdm.me/hronika/mup-dosta...a-svih-strana/
Je li uradjena obdukcija tijela?
Prema tome, šta da ti kažem?
Samo pocni sa kraja i eto ti krivaca, redom. Mene kao gradjanina ne interesuje koja partija je na vlasti, interesuje me da su na mjestima dje se kroji kapa svima nama, ljudi koji imaju znanje, iskustvo i oce da rade svoj posao. A ne neznalice, kriminalci i lopovi. Samo mi nemoj, ziv ti ja, pominjat sad dps. Stariji sam bar od pola forumasa i to sto vi mladji znate iz prica, ja sam ta vremena prozivio. Unistili su mi mladost, tako da se mogu preko badnjaka celivat sa ovima oko mnogo stvari.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Na osnovu onog jednog jedinog koji tu ima. Valjalo bi da si znaveniji, kad se već toliko baviš
A opšta priča i dalje u haos. Sad je i Dritan Štetni postao kredibilan izvor, a ispostavilo se da je ubjedljivo najbitnije od svega je li lik bio opkoljen na 100 ili 200 metara.
Iako ne da nije najbitnije, no samo služi da se priča dalje rasplinjava i bježi od suštine.
A u tom segmentu, da li je bilo propusta u radu policije, suština je u onome što je prethodilo zločinu, a ne što je išlo poslije.
I dalje, samo jedno pitanje: Lice nije bilo operativno interesantno.
Potpuno nebitna su ova naglabanja bi li nadzor, eventualni pretresi, zaustavljanja, praćenja, itd., po bilo člijem mišljenju, dali rezultat drugačiji od ovog.
Pitanje je zašto lice nije bilo operativno interesantno.
Eto toliko je jednostavna suština tog dijela priče, kako je policija odradila svoj posao.
I, još jednom, ustanovi li se da je tačno da ga je jedna od žrtava prijavila prethodno, onda priča dobija i mnogo, mnogo turobniju verziju.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
krivica je svačija,od nas svih kao društva što je psiha tabu tema, preko zdravstvenog sistema što je prošao ispod radara, preko pravosudnog koji ga 2 godine procesuira oko popišanog posjedovanja, preko policije koja ima 9 policajaca ukupno na ct pogotovo posle prošle tragedije, preko dps-a koji je zatro cetinje i doveo ga do toga da je grad zombija, osvježivača koji 4 godine su preokupirani punjenjem džepova da išta u ovoj ruiniranoj zemlji poprave ili bar ne pokvare...
i nikom ništa,očigledno i što se ubijamo neće nas natjerati da izađemo na ulice i promijenimo bilo šta,i dalje će nas držati u torovima religijom, osjećanjima, prošlošću i sličnim glupostima dok polako klizimo da budemo kosovo,ako ne i gori.
a ima nas 500nak hiljada i možemo bukvalno u tri neđelje da se uljudimo.
Samo bih pitao Abazovica na osnovu cega je iznio informaciju da se ovaj lik mijesao sa policijom.... nebih mu dao da se izvuce kao sa 21.milionom... pa je ta prica posla u zaborav.
Ovaj snimak mi jasno pokazuje da ubica vise nije znao dje ce i kuda...da se obruc oko njega stezao i da je pokusao da se neprimijeceno izvuce.... ali su ga neki od specijalaca spazili...i kad su se okrenuli prema njemu...vjerovatno je pucao sebi u glavu.... jer mi pad ne djeluje da je od vatre policajaca vec kao da je sebi pucao desnom rukom u glavu...pa je pao na lijevo.
Ima li iko u tim Demokratama da je covjek i predlozi Saranovicu da se ne bruka i podnese ostavku? Zlatio se DF pri ovima, kunem vam se...
Najgore od svega sto ima ljudi koji ih zaokruze na izborima, nemoguce da su svi uhljebi.
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Snimak ga skroz demantuje.
Ne ide prica ni da je bilo ranije, jer su ga navodno tad ipak identifikovali pa samim tim i morali rijesiti.
Zanimljivo da ljudi prihvatili to kao istinu, isti oni sto ga smatraju lazovcinom.
I ne samo da je bilo citiranja, vec i tvrdnji da je to istina.
I umjesto da u slozi i s postovanjem prema zrtvama provedemo ove dane, razni neljudi iskoristavaju tragediju za politicki obracun.
A koga briga.Jel on pripadnik MUP-a ANB-a i to koja je funkcija Dritana Abazovića da bi izdava saopštenja povodom svega?I to Vijesti prenose preko nekog twiter naloga koji ga istog naziva splačinom.Ali to je sve normalno postalo u Crnoj Gori.
I vama nekima je potpuno normalno da lik koji nije pripadnik službi navedenih tu izdaje saopštenja i sve to na stranu no vi je normalno da to čine preko nekog twiter naloga koji nekoga naziva splačinom.E JBG meni takve stvari nikad normalne biti neće.
Last edited by Bluemoon; 04-01-25 at 22:21.
Podnio bih ostavku isto vece. I prepustio gorima od sebe da nista dobro ne urade. Mozda samo da kreiraju nove Lazovice.
Ali ako bih odlozio to na par dana, da se odradi sve po ps, a vidio koja bulumenta je uprla da podnesem ostavku, ekipa kojoj nista nije sveto (manji dio su i iskreni gradjani koji tumace stvar kroz emocije), i jos da me i za izvinjenje vrijedjaju, oooo, pajserom bi me odvajali od fotelje.
Onda bih sve kapacitete ulozio da se zaustavi internet nasilje, raspirivanje mrznje, raspolaganje oruzjem...
Zakukali bi mnogi 'pravednici'.
A uzgred budi receno, ministar i direktor policije ne podnose ostavke osim ako postoji jasna indikacija da su krivi za nesto.
Jer nisu to bas protokolarne funkcije, vec turbulencije mogu dovesti do nestabilnosti i povecanja opste opasnosti.
E to je onda drugo, treba pustit iskusnog Saranovica da nastavi da briljira
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Izgleda da je nekima najvažnije u čitavoj priči da se na vrhu dese ostavke. Čini se, kad bi se to desilo, da bi u nekim strukturama bilo opšte slavlje, neposredno nakon ovakve tragedije. Ne ide to tako. Tražiti u ovom nestvarno tragičnom događaju izvor za politički pritisak u cilju sklanjanja određenih ljudi sa pozicija na kojima se nalaze dovoljno govori o tima koji u ovim tužni danima to traže.
Rasko Konjevic je bukvalno tukao ljude po ulicama.
Mlad i neiskusan.
Ovaj ministar je dozivio da se za njegova mandata dese tragedije koje nije mogao sprijeciti.
A koliko su dobro reagovali, to neka struka procijeni, a ne sendvicari.
Svakako imate sad snimak pa ocima vidite da desetine policajaca samo na jednoj lokaciji.
Treba biti bas maliciozan pa tvrditi da se moglo brze i bolje, i da li bi to uticalo na ishod.
Dalje, MUP je najmanje kriv za neizglasavanje zakona, kao i neprimanje novih policajaca.
Na sporost svega je i opozicija dala doprinos.
Dalje, ostavka bi bila simbolican cin, i kvalitetan cin.
Ako se ne desi, mozda covjek bude uradio korisne stvari.
Ako ne, gradjani ce kazniti na izborima.
Ali nemojte ovo uporedjivati s nadstresnicom.
Nemojte.
O Saranovicu je sve receno. Najveci domet mu je hoklica sa koje je pravio press i klipic o skodama i dan MUPa kad je paradirao kolima po Podgorici.
Kad jednog dana ne bude u Vladi i parlamentu bice kao sto je danas Vlado Martinovic. Niko i nista. Bice interesantno vidjet gdje ce se zaposlit i sto ce raditi.
Da ne pametujem, Sasa Radovic na fb je pojasno.
https://www.facebook.com/share/p/17KMtGjHt5/
Najjači zagrljaj je ministarskog dupeta i njegove fotelje. To je poĉesto neprirodna veza jer dupevlasnik na tu fotelju nije došao kroz filter znanja i sposobnosti, posebnih doprinosa društvu, istaknutog obrazovanja, radne etike i profesionalnog pregalaštva. Ne. Dupevlasnik je tu, za njegovu sramotu i svih nas koji to znamo, najčešće, samo zato jer je partijski vojničić, vječiti istomišljenik stava partije tj glave partije, dijete braka trgovine i partijskog plijena, persona bez ikakvih posebnih kvaliteta, uglavnom i bez pojma o resoru kojim rukovodi, i u čijoj nadležnosti se desio masakr koji je zemlju zavio u crno, tako da sad ga više tu, u fotelji, ne zadržavaju ni etika ni moral ni čast, jer sve troje nalažu da se skloni sam i pokaže trun odgovornosti prema građanima i funkciji koju obavlja.
Uzalud su sad besmislene fraze o brzoj reakciji o nije se moglo više, malim kapacitetima, osudi nasilja i trućanje o razorużavanju.
Jednostavno ne postoji ovakav zločin koji može proći bez odgovornosti.
Ostavka ne mora značiti ni čin preuzimanja krivice, o tome će se još razgovarati, ali jedno je sigurno, ostavka je neupitna i neophodna jer je čin poštovanja prema unesrećenima i povrijeđenima i kompletnom društvu i poruka da je moralno i politički nezdravo i neprihvatljivo da poslije ovakve nesreće jednostavno niko nije odgovoran.
To je sramno i bezobrazno. Ili kako to fino vele na Cetinje - fukarski.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks