Page 7 of 548 FirstFirst ... 345678910111757107507 ... LastLast
Results 151 to 175 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    3,614
    Thanks Thanks Received 
    6,718
    Thanked in
    4,026 Posts

Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by MLS View Post
    Nije problem zakonom zabraniti oružje, problem ga je oduzeti.
    Ko ga je mogao naci ovome Martinovicu ili nekom drigom???

Mozda bi bolje bilo da ga svak ima. Pa ovaj ne bi mozda ubio 10 nego bi ga neki Neno ili ja upucao na vrijeme. Na 2,3. Ne deset +.

Ne shvatite me pogrešno, al sto ja ili vi biste cinjeli bez oružja protiv naoružanog ovakvog ?
    Ja bih volio neko oružje imati.
    pošto mijenjaju zakone za svakakve budalaštine fino promijene i stave da se automatski ide godinu u Spuž za nedozvoljeno držanje oružja. pa bi se zamislili mnogi. i apsolutno me boli ona rabota ako se time krše nekakva prava. a ne ovaj bolesnik osudjen na tri mjeseca zatvora pa ga i oslobodili pride ako dobro skapirah direktora UP.

normalna i ozbiljna država bi iz one tragedije na CT naučila nešto. ova plemenska zajednica nažalost nije (i nikad neće) i zato monstrum djecu ubi noćas.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    8,516
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

Mozda bi bolje bilo da ga svak ima. Pa ovaj ne bi mozda ubio 10 nego bi ga neki Neno ili ja upucao na vrijeme. Na 2,3. Ne deset +.

Ne shvatite me pogrešno, al sto ja ili vi biste cinjeli bez oružja protiv naoružanog ovakvog ?
    Ja lijepo napisah,ako krenu u tako nenormalno glup potez da zabrane svakome oruzje,a eto je neko i izbacio procenat,radi se samo o jednom 1% procentu krivichnih djela izvrshenih legalnim oruzjem,onda shta da radish,chihme da se branish od debila slichnih ovome,ili nashmrkanog krimosa koji moze da te startuje chisto eto jer su vam se sreli pogledi...no eto,ne znam chime ovo uporediti...mozda sa oduzimanjem licence svim struchnjacima u drzavi jer je 1 od njih koji nije imao licencu neshto deeebelo zasrao,tako nekako,ne pada mi napamet neko bolje poredjenje,jer sam evo skoro chitavu noc zabezeknut ovim dogadjajem,zbunjen totalno...chitah negdje da je ovaj monstrum pominjao Borilovica i da se ne nadje niko pametan da na vrijeme vidi o chemu se ru radi,pihhh
    ...

Thanks Thanks Given 
    4,904
    Thanks Thanks Received 
    8,775
    Thanked in
    4,231 Posts

nisu ga oslobodili nego mu je prvostepena presuda. nego da pitamo sudiju zasto ga je prvostepenom presudom, pored ranijih ispada, osudio na samo 3 mjeseca
    nothing comes from violence and nothing ever could

5. The Following 2 Users Say Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,614
    Thanks Thanks Received 
    6,718
    Thanked in
    4,026 Posts

Thanks Thanks Given 
    23,824
    Thanks Thanks Received 
    9,749
    Thanked in
    7,273 Posts

Thanks Thanks Given 
    4,904
    Thanks Thanks Received 
    8,775
    Thanked in
    4,231 Posts

bas nije trebalo ovako.
    nothing comes from violence and nothing ever could

9. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,516
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    pošto mijenjaju zakone za svakakve budalaštine fino promijene i stave da se automatski ide godinu u Spuž za nedozvoljeno držanje oružja. pa bi se zamislili mnogi. i apsolutno me boli ona rabota ako se time krše nekakva prava. a ne ovaj bolesnik osudjen na tri mjeseca zatvora pa ga i oslobodili pride ako dobro skapirah direktora UP.

normalna i ozbiljna država bi iz one tragedije na CT naučila nešto. ova plemenska zajednica nažalost nije (i nikad neće) i zato monstrum djecu ubi noćas.

Davno je bio usvojen zakon da se za nelegalno noshenje lezi minimum dvije godine,shto mislish koliko je kako ih oni popularno zovu BIL ležalo duze od par sati kod njih na informativnom razgovoru...?
    Neki izuzeci,svega par njih su odlezali mozda po par mjeseci.
    ...

11. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    bas nije trebalo ovako.
    pizda jedna. pičketina. snosi posledice bolesniku.

Thanks Thanks Given 
    4,789
    Thanks Thanks Received 
    5,564
    Thanked in
    2,748 Posts

Ne postoji ''big solution'' za ovako nešto. A naročito ne u Zakonu o oružju. Sve su to drugi već probali. Od do zuba naoružanog Teksasa, do najstriktnije regulisane Mađarske, broj ovakvih tragedija nije pao.
    Čak, konkretno za ovu vrstu zločina ( ''killing spree'' ), incidencija u zemljama koje liberalizuju držanje i nošenje oružja, je manja.
    Većina vas vjerovatno ne doseže pamćenjem do ranih devedesetih, ali u ta doba ova zemlja je imala zakon o slobodnom držanju i nošenju oružja, i, u onom ratnom haosu, imala u stanovništvu nekontrolisanog naoružanja vjerovatno stotinak puta više nego danas. I ludila isto tako. Ali su se ovakve stvari dešavale u mnogo manjem obimu ( konkretno u CG, jedan slučaj, Pljevlja koliko se sjećam ).

Premijer i Ministar unutrašnjih kao papagaji replikuju ''američko vječito pitanje'': svaki put kad se nešto slično desi, otvara se pitanje kontrole naoružanja.
    U USA, đe naširoko poluautomatsku pušku kupujete u supermarketu sa ličnom kartom, i u kojoj je pravo na lično naoružanje ugrađeno u Ustav, a kad uvate da drve o ''kontroli oružja'' zapravo najčešće konkretno misle na kontrolu oružja sa automatskom/brzom paljbom i ni na šta drugo.
    Copy-paste otvaranje identičnog pitanja kod nas je mlaćenje prazne slame, i prazno bukanje.

Tragedija koja se desila nije posledica lošeg Zakona, naš zakon o oružju je sasvim ok, i spada u jedan od restriktivnijih.
    Ovo je posledica zle sreće, zle psihe, i lošeg sprovođenja tog istog zakona. I, na kraju, ali i na početku, odsustvu prevencije.
    Ako neko ilegalno ima dvije vazdušne puške, to i nije neki zločin. Ali, ako ima preko 40 komada bojeve revolverske municije, a ne, recimo, 2... Onda bi sistem morao da radi.

Što se tiče pitanja koje vas muči- je li bolje imat ili nemat oružje, stvar je više dimenzija.
    U ovakvim konkretnim situacijama, prosta je logika da je bolje imat slobodniji zakon. Jednostavno, vjerovatnoća da bi i Borilović i Martinović ubili manje ljudi da im se na putu našao neko naoružan, upoznat sa oružjem, i priseban, je veća.
    Tako je recimo i u onom Teksasu. Broj i obim ovakvih stvari, kao i recimo oružanih pljački, tamo je niži od prosjeka. Bukvalno svi živi su naoružani, i pucaju vrlo lagano i slobodno.
    Ali je zato broj vatrenih okršaja i ubistava vatrenim oružjem veći.

Što se tiče rješenja, njega generalno nema. Samo akcije na prevenciji, i akcije na sprovođenju zakona.

Priču o tome kako se ovo reguliše regulacijom zakona o oružju pričaju političari. Čije su priče po difoltu vazda vezane za poene, a ne zdravu pamet. Nemojte im dozvolit da se ovo prevede na tu temu.
    Isključiva tema koja treba da pristekne iz ove tragedije je zašto je sa tolikim arsenalom bojeve municije bio bez nadzora i na slobodi.

A što se tiče monstruma ove vrste, njih ima, i biće ih. Oduzeti im mogućnost da imaju vatreno oružje je generalno nemoguće, kakav god zakon imali. Pa čak i da im se oduzme, uzeće nož, mačetu, shjekiru. Ili kamion, ili kombi.
    A, sa druge strane, ne daj bože da ikad sretnete takvog, mislim da bi vam bilo milije da ste naoružani.

I, za kraj, od Šaranovića i Spajića se očekuje da mlatinjaju na političke vode. Ali, okle ovđe pojedinima priča o politici, sadašnjoj i bivšoj vlasti, i generalizacije o stanovnicima tog grada, i slične nebuloze... Svaka čast, zbilja granica više nema.

Inače, čisto da pomenem: Situacija da se u istoj regiji, gradu, itd., ponovi ovakav slučaj je česta. Slično kao što je Kostu maltene shjutra nadopunio drugi sličan monstrum. Jer je prvi triger drugome. I poznata je nažalost u empiriji.

Situacija da ovoliko fali empatije narodu... Zapitajte se. Odsustvo empatije i jeste, u korijenu, osnovni uzrok ovakvih stvari.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

14. The Following 23 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,300
    Thanks Thanks Received 
    441
    Thanked in
    200 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Sto je smijesno?

Thanks Thanks Given 
    23,824
    Thanks Thanks Received 
    9,749
    Thanked in
    7,273 Posts

Sto je smijesno?
    Smiješno je to što si se toliko DRUG ježio što se neko jebeno brani oružjem kad mu neko upadne u kuću naoružan,ne smiješno no žalosno.

Thanks Thanks Given 
    8,516
    Thanks Thanks Received 
    3,803
    Thanked in
    2,257 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Ne postoji ''big solution'' za ovako nešto. A naročito ne u Zakonu o oružju. Sve su to drugi već probali. Od do zuba naoružanog Teksasa, do najstriktnije regulisane Mađarske, broj ovakvih tragedija nije pao.
    Čak, konkretno za ovu vrstu zločina ( ''killing spree'' ), incidencija u zemljama koje liberalizuju držanje i nošenje oružja, je manja.
    Većina vas vjerovatno ne doseže pamćenjem do ranih devedesetih, ali u ta doba ova zemlja je imala zakon o slobodnom držanju i nošenju oružja, i, u onom ratnom haosu, imala u stanovništvu nekontrolisanog naoružanja vjerovatno stotinak puta više nego danas. I ludila isto tako. Ali su se ovakve stvari dešavale u mnogo manjem obimu ( konkretno u CG, jedan slučaj, Pljevlja koliko se sjećam ).

Premijer i Ministar unutrašnjih kao papagaji replikuju ''američko vječito pitanje'': svaki put kad se nešto slično desi, otvara se pitanje kontrole naoružanja.
    U USA, đe naširoko poluautomatsku pušku kupujete u supermarketu sa ličnom kartom, i u kojoj je pravo na lično naoružanje ugrađeno u Ustav, a kad uvate da drve o ''kontroli oružja'' zapravo najčešće konkretno misle na kontrolu oružja sa automatskom/brzom paljbom i ni na šta drugo.
    Copy-paste otvaranje identičnog pitanja kod nas je mlaćenje prazne slame, i prazno bukanje.

Tragedija koja se desila nije posledica lošeg Zakona, naš zakon o oružju je sasvim ok, i spada u jedan od restriktivnijih.
    Ovo je posledica zle sreće, zle psihe, i lošeg sprovođenja tog istog zakona. I, na kraju, ali i na početku, odsustvu prevencije.
    Ako neko ilegalno ima dvije vazdušne puške, to i nije neki zločin. Ali, ako ima preko 40 komada bojeve revolverske municije, a ne, recimo, 2... Onda bi sistem morao da radi.

Što se tiče pitanja koje vas muči- je li bolje imat ili nemat oružje, stvar je više dimenzija.
    U ovakvim konkretnim situacijama, prosta je logika da je bolje imat slobodniji zakon. Jednostavno, vjerovatnoća da bi i Borilović i Martinović ubili manje ljudi da im se na putu našao neko naoružan, upoznat sa oružjem, i priseban, je veća.
    Tako je recimo i u onom Teksasu. Broj i obim ovakvih stvari, kao i recimo oružanih pljački, tamo je niži od prosjeka. Bukvalno svi živi su naoružani, i pucaju vrlo lagano i slobodno.
    Ali je zato broj vatrenih okršaja i ubistava vatrenim oružjem veći.

Što se tiče rješenja, njega generalno nema. Samo akcije na prevenciji, i akcije na sprovođenju zakona.

Priču o tome kako se ovo reguliše regulacijom zakona o oružju pričaju političari. Čije su priče po difoltu vazda vezane za poene, a ne zdravu pamet. Nemojte im dozvolit da se ovo prevede na tu temu.
    Isključiva tema koja treba da pristekne iz ove tragedije je zašto je sa tolikim arsenalom bojeve municije bio bez nadzora i na slobodi.

A što se tiče monstruma ove vrste, njih ima, i biće ih. Oduzeti im mogućnost da imaju vatreno oružje je generalno nemoguće, kakav god zakon imali. Pa čak i da im se oduzme, uzeće nož, mačetu, shjekiru. Ili kamion, ili kombi.
    A, sa druge strane, ne daj bože da ikad sretnete takvog, mislim da bi vam bilo milije da ste naoružani.

I, za kraj, od Šaranovića i Spajića se očekuje da mlatinjaju na političke vode. Ali, okle ovđe pojedinima priča o politici, sadašnjoj i bivšoj vlasti, i generalizacije o stanovnicima tog grada, i slične nebuloze... Svaka čast, zbilja granica više nema.

Inače, čisto da pomenem: Situacija da se u istoj regiji, gradu, itd., ponovi ovakav slučaj je česta. Slično kao što je Kostu maltene shjutra nadopunio drugi sličan monstrum. Jer je prvi triger drugome. I poznata je nažalost u empiriji.

Situacija da ovoliko fali empatije narodu... Zapitajte se. Odsustvo empatije i jeste, u korijenu, osnovni uzrok ovakvih stvari.
    Odsustvo empatije,ali ako je istina a vjerovatno jeste,odustvu reakcije prema rijechima ovog monstruma koje su bile upozorenje,e sad ko je zaduzen za to...imao je valjda nekoh bliskog,jer kod nas institucije ne rade svoj posao,pa da mu taj nek blizak pomogne na bilo koji nachin.
    ...

Thanks Thanks Given 
    6,933
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    Treba svim građanima CG uzeti oružje.
    Izvini ali ovo je glupost. Mogucnost potpune zabrane oruzja se odavno pominje u mnogim drzavama, i to uvjek kao reakcija na nasilje kriminalaca i bandi koje je pocinjeno nelegalnim oruzjem, sto samo po sebi govori kolika je to glupost.
    Kriminalac ce uvjek nabaviti neregistrovano/nelegalno oruzje, a obican narod nece imati cime da se brani, a policija ne moze uvjek svudje biti, pa i da ih je duplo vise.
    Ono sto treba jeste ozbiljnan i rigorozna provjera svake dozvole, nove i stare.

Sent from my phone

19. The Following 3 Users Say Thank You to nikolaf7 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,933
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Mene zanima jedno.

Kad će da se mijenja zakon da MUP-ovac može da rokne masovnog ubicu,dilerčine i ostale idiote a da ne leži deset godina u tvorza?To mene zanima.
    E kad se taj zakon riješi bit će ođe banja ***** dva metra pod zemlju.A može bit da nije u skladu sa EU,maj bed.
    Taj zakon kako ga ti prestavljas ni u americi ne postoji, bar ne zadnjih 100 godina.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Ove stvari niko nije rijesio necemo ni mi, prosto je svijet pukao sinoc isto bilo po svijetu ludaka.
    Meni je najveci kod nas kada imas bolesnu osobu prije izmedju ostalog i psihicki nestabilni ljudi to kriju da zbog sramote
    Hasta siempre!

22. The Following 4 Users Say Thank You to Brk For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,300
    Thanks Thanks Received 
    441
    Thanked in
    200 Posts

Smiješno je to što si se toliko DRUG ježio što se neko jebeno brani oružjem kad mu neko upadne u kuću naoružan,ne smiješno no žalosno.
    To sto pises su budalestine.

Na svaki nacin, zubima, jer nemam oružja , bih branio svoju porodicu od bilo koga. Dal bih odbranio, ne znam.
    Al u ovakvoj situaciji kao na Cetinju bih volio da imam oružje jer bi bilo lakse i ravnopravnije .

Ne bih to volio nikad da se desi ni meni ni tebi ni nikome al eto desava se.

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    893
    Thanked in
    373 Posts

4 je u operacionoj sali, bore im se za život,
    izgleda da je 12 mrtvih i da su ubijena djeca njegova.
    Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
    tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2025]

pi*ka posrana. ubio tolko ljudi, djecu i kad su ga opkolili on pucao sebi u glavu. smeće bolesno.

uvijek i svuda treba prozivati ovakve bolesnika

Last edited by outline; 01-01-25 at 23:00.

26. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,824
    Thanks Thanks Received 
    9,749
    Thanked in
    7,273 Posts

To sto pises su budalestine.

Na svaki nacin, zubima, jer nemam oružja , bih branio svoju porodicu od bilo koga. Dal bih odbranio, ne znam.
    Al u ovakvoj situaciji kao na Cetinju bih volio da imam oružje jer bi bilo lakse i ravnopravnije .

Ne bih to volio nikad da se desi ni meni ni tebi ni nikome al eto desava se.
    Nisam ja pisala budalaštine no ti za zemlju koja je oružano napadnuta vojno od druge zemlje.
    A ti nisi niđe napadnut vojno od druge države tako da skalaj.Nemaš što ti da izigravaš pravdu oružjem ka lice koje niti je u MUP niti u VCG osim što ođe na forum izigravaš facu izgleda neku dok si tamo đe stvarno na drugoj temi đe neko s oružjem upa u nečije kuće iz druge države se pokaza što si i više te ni Volga oprat nakon toga neće u moj vizir JBG.

Thanks Thanks Given 
    1,300
    Thanks Thanks Received 
    441
    Thanked in
    200 Posts

Nisam ja pisala budalaštine no ti za zemlju koja je oružano napadnuta vojno od druge zemlje.
    A ti nisi niđe napadnut vojno od druge države tako da skalaj.Nemaš što ti da izigravaš pravdu oružjem ka lice koje niti je u MUP niti u VCG osim što ođe na forum izigravaš facu izgleda neku dok si tamo đe stvarno na drugoj temi đe neko s oružjem upa u nečije kuće iz druge države se pokaza što si i više te ni Volga oprat nakon toga neće u moj vizir JBG.
    Počini malo sestro, nije svaka tema za tebe.

Pušti.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,436
    Thanked in
    2,601 Posts

Zadnja informacija je da 12 mrtvih + 4 ranjena.

Šta je ovo...

Poslato sa pisaće mašine S24 x2
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Citav dan je bio sa ovim ljudima pa ih pobio.
    Hasta siempre!

Thanks Thanks Given 
    3,541
    Thanks Thanks Received 
    4,659
    Thanked in
    2,079 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    pizda jedna. pičketina. snosi posledice bolesniku.

Odakle znas da nije?
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    1,710
    Thanks Thanks Received 
    2,336
    Thanked in
    1,088 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Odsustvo empatije,ali ako je istina a vjerovatno jeste,odustvu reakcije prema rijechima ovog monstruma koje su bile upozorenje,e sad ko je zaduzen za to...imao je valjda nekoh bliskog,jer kod nas institucije ne rade svoj posao,pa da mu taj nek blizak pomogne na bilo koji nachin.
    Ludome ni doktor pomoći ne može bez neke, a ne bližnji
    Quote Originally Posted by high View Post
    4 je u operacionoj sali, bore im se za život,
    izgleda da je 12 mrtvih i da su ubijena djeca njegova.
    Djeca su od vlasnika kafane, kako pročitah

Sent from my 23043RP34G using Tapatalk
    Stay salty.

Page 7 of 548 FirstFirst ... 345678910111757107507 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)