Opisujem Crnu Goru ako si specijalista u finansijama, IT, tehničkim naukama, medicini, i u drugim profesijama koje su tražene. Da ne pričam o kombinacijama tipa IT specijalista za finansijski sektor koji je savladao kroz bazične stvari i razumije se u računovodstvo. Ili obratno, neki revizor koji umije ponešto isprogramirati ili umije složit upit za SQL.
Vjeruj takvi kod nas mogu vrhunski da žive od svoga rada, a sva ta znanja nisu nikakva astrofizika. I da lagano mijenjaju poslove, mada je Crna Gora plitko tržište za sve pa i za tržište rada.
Tako da nije ovo samo na zapad, no i kod nas.
A da ne pominjem da je za čišćenje stana satnica 10 eura i da se tokom satnice baš i ne polomi no se za detaljinije čišćenje trosobnog stana uzme 70-80 eura u Podgorici. Toliko, za isto vrijeme uzme yebena noktarka dok sjedi za sto i sređuje nokte na ekstremno rastućem tržištu za taj posao. Muški frizeri zakazuju termine na 15 minuta, šišanje 10 eura, pa vidi koliko im je sat. Kuvara ili stolara da valja zaboravi ispod 2-2500. I neka ih, svi neka zarade.
I nevjerovatno mi je da na drugoj strani imaš dvadesetogodišnjake ili malo starije sa životnim ciljem da se uvale u državu i odma odu u penziju. I to ne od juče, ali je sad baš eskaliralo.
Mada, zahvaljujući i ovako masovnom uhljebljavanju parazita, podigle su se cijene usluga i indirektno se podigle plate onima koji su ranije bili slabo plaćeni.
Primjer, taksisti primaju više jer taksi firmama nedostaju vozači. A nedostaju jer se gomila taksista uvalila u Solar.
Posledično, kao korisnik plaćaš skuplju uslugu.
Odoh predaleko. Uglavnom, ako neko ima volje da uči i da radi, može da fino živi. A ako nauči i jezik i uzme neku međunarodnu licencu svijet je njegov. Danas je to nikad jednostavnije.
Edit: ako si završio neku stativu od fakulteta, onda gledaj da se uvališ u državu. Ili se dovaćaj nekih kurseva da naučiš nešto utrživo.
Last edited by Gagarin; 26-12-24 at 19:33.
Tko leti, vrijedi...
Dobri moji, srecna vam nova lokalna vlast
Mujović gradonačelnik, Borovinić Bojović predsjednica Skupštine Glavnog grada
Umoran sam od svega sto znam
Него, што се прича по чаршији?Што би Стрини те откачи Марадону од увече до сјутра ујутро?
Није ваљда 25%, па је и преко Јевросиме прескочио?
Црна Гора
Црногорце је одржало црногорско срце.
Last edited by Bluemoon; 26-12-24 at 19:55.
Ne brini se. Pregurali smo inflaciju 90tih preguracemo i ovu inflaciju od mladih i skolovanih bez tiskanja ikome u partije. Nijennam bila opcija nikad da se slepamo uz partije. A od gladi niko nije umro. Neka uzivaju dok mogu a djeca ce ih pomoc ako bude trebalo.
Nego vidji ti za sebe sto i kako, pusti se mene i mojih roditelja.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
TreP trep.
Kako ovaj crno žuti sere ka foka.A što je ovo.
A i ti Gagarin baš si nešto noćas naivan.![]()
Last edited by Bluemoon; 26-12-24 at 20:14.
Ne no ste mi svi skupa jedan obični sociološki eksperiment.
Ali,ti vidiš pokazuješ mnogo gadne osobine homo sapiensa.JGB.Ti baš pokazuješ gadne osobine najbolje bi ti bilo da se nekako skloniš sa isttim.Toliko.
Last edited by Bluemoon; 26-12-24 at 20:28.
Dobijamo li kakvu nagradu za ucestvovanje u eksperimentu?
Drzavni posao, mala plata psujes drzavu ali ne napustas radno mjesto...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Nastavnik uhapšen nakon što je prevozio oko 20 kg marihuane
DostojanKako "Vijesti" saznaju riječ je o Radošu Raičeviću bivšem odborniku DPS-a u Beranama koji je tu partiju napustio krajem juna 2020. godine zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Kasnije je pristupio Narodnom pokretu koji je osnovao Miodrag Daka Davidović.
Izvor "Vijesti" iz policije je rekao da je Raičević profesor hemije u beranskoj Gimnaziji.
I sto amo imali izbore zna li se. Ja bih sad da ljudi izadju na ulice, makar mi koji ne radimo u cedis i da trazimo nove izbore. Sad je realno sve jasno. Imamo blok DF i blok DPS
Nema sta, sve cisto
Da se fino izmjerimo
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks