Vezano za onu pricu oko retardiranih banaka i pitanja oko dokumentacije, pranje novca i slicno bacite pogled na sliku. A jos nije kraj godine. Sad je valjda jasnije zasto sva ona pitanja i cimanja. I da se nije radilo koliko bi kazne bile vece.
![]()
Vezano za onu pricu oko retardiranih banaka i pitanja oko dokumentacije, pranje novca i slicno bacite pogled na sliku. A jos nije kraj godine. Sad je valjda jasnije zasto sva ona pitanja i cimanja. I da se nije radilo koliko bi kazne bile vece.
![]()
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
vala konacno i da oni rade svoj posao.
nothing comes from violence and nothing ever could
A kolika je dobit banaka?
Jer ova kazna ako uporedino proslogodisnju dobit od 146 miliona eura je sasvim zanemarljiva jadna...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Pa da isplati im se da nastave.
Tako nekako previse mizerne kazne za tako velike igrace koji lagano mogu kiksati i desetine miliona da bi zaradili vise stotina...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ko zna za sta su kazne tacno izrecene. Volio bih vise nego ista znati kako to za sta, tako i kojim bankama.
Imam dvije transkacije koje su mi rezervisane,i ne prolaze.
U pitanju je Hipotekarna banka,obije transakcije sa Amazona. Pošto jedna nije prošla,t.j. nisu skinuli sredstva više od 10 dana, tažio sam od Amazona da poništi narudžbinu. Danas su me ponovo zaduzili za par eura veći iznos. Ponovo sam ko taktirao Amazon podršku,a oni mi rekli,da je do moje banke.
Posao sam do banke,kazu ne mogu da storniraju transakcije niti da vrate sredstva,dok ne prodju,pa tek onda reklamaciju da pišem,pa će kao vratiti. I sad mi stoje pare u rezervisana sredstva...
Službenica mi nije odavala utisak nekoga da dovoljno dobro razumije što treba da odradi...
Ide li ovo ovako,ili moze drugačije. Ne mogu da čekam da neko skine sredstva za pola godine,pa da tražim povrat.
Pitao sam i usput da im Amazon nije na kakvu crnu listu,rekla mi je da nije...
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Kakav god imas problem u hipotekarnu bolje ti je zvati call centar jer u slucaju da oni ne mogu da rijese odma te upute na odeljenje koje to rjesava pa se ne cimas sa radnikom na salteru je l treba ovako ili onako. Ja sam imao slicnu situaciju, hotel u SAD mi je uzeo 240e depozita sa kartice i 15 dana nakon sto sam se vratio u CG jos nisu pustali sredstva sa rezervacije, iscimao sam se sa hipotekarnom i posle par dana se sve sredilo.
Rezervacije se mogu drzati i do 30 dana.
Ako je račun blokiran u nekoj banci zbog duga, u slučaju primanja ličnog dohotka da li će centralna banka povući to? Da li neko zna?
Nece.
Za fizicka lica se nista automataki ne povlaci. Sve se radi rucno na zalost. Samo za pravna lica radi ta automatika.
Ako je priliv na racunu licni dohodak, banka mora da ti isplati sve sa tog racuna jer je obaveza poslodavca da ti odbije od zarade i preusmjeri izvrsitelju.
Ono sto stize na racun je ono sto tebi zakonski pripada.
Blokade se stavljaju zbog drugih priliva - tipa kirije i slivno sto nije licni dohodak i sto se u cjelosti mora prebaciti izvrsitelju.
Last edited by hercules; 21-12-24 at 18:33.
Na primjer, meni je moj knjigovođa rekao da će sve to centralna banka povući, e sad više bih volio da si ti u pravu, ali koliko mogu da vjerujem u tu tvoju informaciju?
To je vec na tebi da izaberes kome ces vjerovatOvako funkcionise u praksi kako ti napisah gore. Zakon o izvrsenju i obezbjedjenju definise te stvari u cjelosti.
Imam(o) 2 neodobrene transakcije koje su automatski prošle sa Addikovog računa, nije nešto krupno ali smo iz predostrožnosti da kad legne plata ne skinu neki veći iznos.
Vjerovatno da je nešto skinuto preko podataka od kartice, uzeli smo izvod i banke, i ono što mi je privuklo pažnju je da sve transakcije (osim te 2) imaju oznake da kad se plaćalo karticom na terminale u CG, da te transakcije imaju oznaku ME, ove neke vani poput Temu-a imaju oznaku IE (vjerovatno kao nešto "international" na tu foru), a ove 2 transakcije nemaju nijedan od tih prefiksa samo neku oznaku G939.
Inače, odlivi su pošli prema nečemu registrovanom kao InsProcheck.com Timisoara, pretpostavljam nekakvi rumunski klošari, je li ima ko sličnu situaciju?
Inače, gugla sam to, ali mi ništa ne prikazuje
Forever young, i want to be forever young
Skimovana kartica. Preko mBank blokiraj ili zovi banku da odmah blokiraju. I u poslovnici trazi storniranje tih transakcija i izradu nove kartice
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Plaćali samo par pošiljki sa Temua, tu oko 70ak eura (61.37 + 13e) a ove 2 transakcije koje su skinute su 3.5 i 10ak eura, tako da mi ne djeluje da je to ta provizija 0.25%, brojke se ne uklapaju.
Mada te 2 porudžbine sa Temua su na izvod iz banke jasno napisane kao Temu Dablin, a ovo što je neodobreno prošlo je nešto prema Temišvaru.
Baš sad poredimo te 2 pošiljke sa Temua, vidim da je isti iznos na Temu aplikaciji pri pošiljci i iznos koji je banka skinula, tako da mi se čini da ne naplaćuju tu proviziju 0.25% za internet porudžbine
Pošli smo mi danas u poslovnicu, blokirali karticu i baš to što si ti spomenuo su predložili, blokiranje i izradu nove i zahjtev za storniranje transkacija, što smo i prihvatili, samo sam gtio da vidim da se nije možda kome nešto slično dešavalo.
Kako skimovana, random ili neko u blizini?
Hvala momci
Forever young, i want to be forever young
Neko u prolazu, generator brojeva, neki sajt… ko zna sta sve. Ali super da ste odmah pravilno reagovali. I koristite Apple/Google Pay gdje god moze
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
vlasnik sam firme (i jedini zaposleni) koja je osnovana prije 15 godina, firma se nalazi na A listi kod banke. E sad posto mi plata nije jedini izvor prihoda istu ne isplacujem bas redovno (redovno se isplacuju porezi i doprinosi) . Kada kazem da platu ne isplacujem redovno, mislim na mjesec za mjesec, ali na kraj godine se sve plate isplate. Imam kredit na platu koji se vec 3 godine izmiruje redovno. E sad sam aplicirao u istu banku za novi kredit. TJ da refinansiram postojeci (3000Eura) i da podignem preko jos 6000 Eura. Tako da bi ukupan kredit bio 9000 Eura. Dan prije apliciranja sam isplatio sve plate, ali me banka odbila jer nemam redovna primanja. Jer je vidjela da su mi kasnile dvije plate.
Moze li mi neko od forumasa koji se razumije u ovo problematiku reci da li je ovo normalno? Sluzbenik banke kod kojeg sam predao zahtjev me pozvao posle 5 dana i rekao da ne mogu da mi odobre kredit i da ponovo pokusam za 5-6 mjeseci .
Na zalost tako je uglavnom kod svih banaka . Ja kad sam pricao sa svojim licnim bankarom rekao mi je odmah na startu da je to najjvaznije, da se plate isplacuju redovno i bez kasnjenja i da su svi porezi doprinosi isto placeni na vrijeme. Da to takodje utice na bonitet firme i da firma ne posluje u minusu/gubitcima.
Banke gledaju na sto mogucih nacina da se osiguraju i ne zele da ulaze u nikakav rizik . Koliko god ti bio ispravan ima drugih koji ne isplacuju plate redovno i takvi su im rizicna zona.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Ali banka moze gledati neku dalju istoriju, posto smo i ja i firmi komitenti iste banke. Valjda ne gleda samo zadnje dvije plate .
Kako bi dali kredit nekome ko nije njihov komitent tj gdje ne mogu da vide njegovu finansijsku istoriju
Banka gleda to ovako nema plate nema za ratu i jednostavno nece da lomi glavu oces ti imati i kad ces imati ili ces zatvoriti firmu i otici stecaj(ne daj boze)...
Satelitski resiveri/oprema
Nebitno sto se isplate na kraju godine, plate si trebao placati mjesecno. Garant za otplatu je ta plata koja ti lijeze jer je ona "sigurna", pare na racunu iz drugih izvora nisu sigurne. Napravio si gresku sto nisi placao sebi mjesecno al mislim da to mozes lako ispeglati, ukoliko mozes strpi se 2-3 mjeseca, placaj sebi platu redovno i podici ces kredit bez problema.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks