Novi uredjaj kupljen prije 3 mjeseca.
Sent from my 23090RA98G using Tapatalk
to smrdi na prastari skener sa drajverima za xp a tebi je sistem mnogo svježiji.ako je tako,sem da deinataliraš softver i na divlje ubaciš inf i dll fajlove u 'disable driver signing trte vrte' mod nemaš drugu opciju.mislim imaš,da držiš VM sa xp-om ali ti treba dobar VM softver sposoban da komunicira na kernel nivou i da ga naučiš da koristiš,što mislim da takođe nije vrijedno prvog skenera sa potpisanim drajverima za tepsiju ribe sa oglasa.
Novi uredjaj kupljen prije 3 mjeseca.
Sent from my 23090RA98G using Tapatalk
dakle popisan drajver za 10?neće da radi na kojem sistemu,kojem build-u? (win+r pa winver i enter,izbaciće prozor sa tačnom verzijom build-a)
Ubiquiti U7pro ima ventilator u sebi ,mali ko od laptopa, znaci sad kupcu prodajes ga,ugradjujes i naplacujes odrzavanje ...
Uzas nista bez pasivnog hladjenja....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Grafika rtx 2060, odjednom ne daje nikakvu sliku.. ne vrte ventilatori..probao na drugu plocuz ista prica.. nema spasa, za bacit? nikad se vadila nije niti dirala do sad..cak nije ni forsirana![]()
Sto predlazete za monitore?
Treba mi jedan od 32" koji bi mi zamjenio na slici lijevo. Tu trenutno stoji neki zakrivljeni Samsung, ali mu je solidan kvalitet slike. Pored njega su 2 24" DELLA UltraSharp serije. Mislio sam da stavim jos jedan DELL od 32"i to bi mi bio kompjuter za svakodnevne potrebe. Na drugom bi mi trebao neki od 32-48", i nesto dobro za obradu slika. Ne igram igrice. Uslovi su da je UHD, Oled, 120hz, minimalnim ivicama, a da se moze nabaviti kod nas, ili u Srbiju. Mozda modell LG 48GQ900-B? Da li ima smisla kupiti TV umjesto monitora?
![]()
Ako za ovu drugu opciju, koju planiraš za obradu slika, ozbiljno razmatraš OLED TV u manjoj dijagonali - 42 ili 48 inča, malo pročitaj i razmisli da li će ti odgovarati, jer se tu koriste tzv. WOLED paneli. Ja bih razmislio o QD-OLED.
Last edited by coldplay; 31-10-24 at 19:58.
Koliko biste cijenili Xiaomi 14 Ultra 12/256 koristen ali bukvalno kao nov, 0% ostecenja, nikad duze od 5 minuta nije bio bez maske i folije, nikad ispadao? Full pakovanje bez garancije, pet maski.
Sve do jedne ure je fakat, a od jedne ure je nefakat.
Nemam ličnog iskustva sa QD-OLED panelima. Ovu "problematiku" sam "zagrebao" kada sam nedavno trgovao OLED televizor. Prostorom sam bio ograničen na dijagonalu 48″ tako da nijesam mogao da biram i televizor koji sam kupio ima WOLED panel.
Informišući se prije trgovine stekao sam utisak da bi za obradu slika bolja opcija bio monitor sa QD-OLED panelom, mada to može da bude i lična preferencija. Najbolje bi bilo uživo uporediti obje vrste panela.
Možda bi neki koristan savjet mogao da da neko od forumaša koji rade sa IT opremom.
@BiTrAtE @montenegrina ?
Last edited by coldplay; 01-11-24 at 16:23.
Zna li neko kako ukloniti ATA password protected HDD?
U pitanju je Toshiba disk. Probao pre MHDD 4.6 I master pasvord za Toshiba diskove od 32 spaces (blanko) ali ne funkcionise.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Osim Multikoma, Tehnomaxa, Pc Gamera i Datalinka, ima li idje dje se moze nac krsteni SSD disk od 240/500 a da nije Kingston?
Kingston SSD bas zaobilazim u sirokom luku, ne znam kakvi su ovi Crucial i Patriot, jesu li i oni za izbjegavanje?
Najradije bih ako bih nasao ADATA, al ga ne nadjoh ni u jednoj od pomenutih prodavnica...
Kingston uzimaj samo model KC600.
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............ Tapatalk
Last edited by Apolo; 12-11-24 at 22:30.
Aj da probam prvo ovdje...
U pitanju je stari komp, iz 2016. godine koji se prakticno nije koristio pa je tek sad usao u upotrebu.
Komp se koristi za posao, uglavnom dokumenti i sl., minimalna zahtjevnost.
Nema muzike, nema video reprodukcije, svakako nema nikakvih 'intensive tasks' poput nekih foto/video obrada, igrica i sl.
E sad, on je i sa tim minimalnim koriscenjem jako spor a moja pretpostavka (ispravite me ako grijesim) da je problem (bottleneck) RAM kojeg ima samo 4GB.
Moze li neko da potvrdi da je RAM ovdje najveci problem i da li bi bilo dovoljno da se na postojecih 4GB doda jos 4GB ili da se recimo ukloni ovaj (stari) RAM i doda recimo 2x 8GB? Ili je 16GB na ovakav komp i za ove potrebe 'overkill'?
I ako mozete da mi preporucite onda koji bi RAM bio kompatibilan sa postojecim i sa plocom, evo ostalih informacija kompa:
I za kraj ako neki prodavac sve ovo cita moze i da ponudi sto ima na PP. Svakako sam vise zainteresovan za polovan RAM nego nov jer gledam da sto prije rijesim problem a iz svog dzepa placam nesto sto ne bi trebao pa da to zavrsim sto brze i povoljnije.
Danke.
--------------------------
Do Not Disturb.
Još 4 rama bi bilo dobro ali ti je usko grlo ovdje hdd. stavi ssd i vidjećeš baš veliku razliku
S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku
SSD i još 4 gb ram bi lagano završilo posao.
Ja imam konfiguraciju iz cca 2010., sa 8gb DDR2 i Phenom II X4 910e, pa je sasvim ok za stariji gaming, Win10, surfovanje, reprodukciju Full HD sadržaja, itd.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Da, HDD danas isključivo samo kao storage diskovi. I današnji high end računar bi se ponašao slično kao taj tvoj ako bi se koristio HDD za sistemski disk.
Dakle, SSD disk od 256GB + još 4GB rama, otprilike oko 30e i ima da se preporodi računar.
Kapiram i zahvaljujem.
Ali taj sistemski (i jedini) disk mora da ostane tu zbog rabote jer je na njemu licencirani softver koji ne moze da se prenosi itd. Da ne komplikujem.
Da li bi bilo kakve znacajne razlike da se samo nagura jos 4GB rama ili ce razlika bit' minimalna, pored HDD-a?
Do Not Disturb.
Odradi klon sistema na ssd i neces imati problema.licence se vezuju za maticnu,ne za diskove,a vrv je samo prost token tako da bi najvjerovatnije mogao cak i komplet racunar da zamijenis.bilo kakav 4gb ddr4 stik ce ti zavrsiti posao,eventualno provjeri da se poklapaju naponom mada je na ddr4 isti.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks