Last edited by stefke; 29-11-24 at 19:49.
Može li pomoć?
Dje naći i kako treba da izgleda ovaj Y odvod (za odvod vode iz mašine za sušenje i mašine za pranje) ide u jedan odvod….
![]()
Za masinu za pranje je crijevo na navlacenje, kao i za masinu za sudje. Nema navoja. Pretpostavljam da je takvo i za susenje. E sad, ja to nijesam gledao odje, vjerovatno neko "kalemljenje" treba odraditi. Na sifone, ako ide na njega, je samo jedan onaj pipak.
Nisam nikad vidio da odvodno crijevo od masine ima ovakav odvod, sa navojem. Mozda da pogledas u neku radnju koja prodaje crijeva i sisteme za navodnjavanje, oni bi trebalo da imaju svakakviih racvi, samo promjer crijeva da izmjeris.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Posto pretpostavljam da ti se kanalizacija na vidi (nego je iza masine), moj savjet ti je da odradis sljedece:
Uzems 90 koljeno i stavis u cijev u zidu, u njega stavis racvu i u racvu spojis dva crijeva -
Ovako nesto imas da kupis kod Brajovica (ili vjv i ostalis sto se bave vodovodom i kanalizacijom)
https://kerasan.rs/prodavnica/sifoni...21-mm-uz50r00/
Osim ako ti bas treba da ovu racvu spojis na odvod od sifona??
Ali ako mozes prostorom mozes da uzmes trokraku racvu i onda u 1 spojis postojeci sifon, u druga 2 masine
![]()
Korito tus kabine (plastika) kod mojih je pozucelo dosta, ima li kakvo isprobano sredstvo da se moze mac zutilo sa plastike?
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
To i iscitah kao jedna varijanta, probace se i to no rekoh da nema konkretno nesto poput Smaka, samo za to.
Have a parachute.
Da javim da zubna pasta, sirce i soda bikarbona (i njihove kombinacije) nisu nista ucinjele. Probacu i sa hidrogenom.
Ako ne mere ni hidrogen nista, ima li kakva farba ili lak da u boji da se moze to premazat a da coek se ne okliza?
Have a parachute.
Nista nije pomoglo momci, ni 'idrogen, ostaje jos farba a za to cu vidjet sta moze i sta valja.
Treba da zakacim nesto na zid ali tako da mogu da podesavam visinu toga, znaci treba mi neki sinski mehanizam koji ima mogucnost zaustavljanja po zelji, ima li toga kod nas
Have a parachute.
Probaj jos ovo jer izbjeljuje fleke, malo dismr
https://www.ideaonline.me/#!/product...di-750ml-diplo
nothing comes from violence and nothing ever could
A ovo je na bazi varikine, je ga koristim za budj i ok je, al na plastici ne znam kako se to ponasa.
Probaj i ovaj Arf,na njega ti pishe da je za kupaonicu,skida sve i to brzo.
...
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
da li se keramicke plocice mogu lijepiti na K+D lijepilo ? tj da li postoji neko drugo ljepilo osim standardnog lijepila za keramiku .
Hteo sam da zalepim 6 plocica na zid , 3plocice idu u red i onda tri plocice na njih. Mogu li to zalijepiti sa nekim montaz kitom ili slicno ?
Možeš sa k+d no ćeš se kajat kad ih budeš skidao.
K+D je majka,vjeruj
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Možeš sa K+D ako postavljaš preko postojećih pločica ili na idealno ravnu površinu. Prvo jedan red, pa sjutra drugi. Ako ih lijepiš na polirane pločice, stavi ljepilo po fugama postojećih. Kad je prisloniš, zavaljaj je malo lijevo desno.
Ja sam uradio dva zida na taj način , nije bilo keramičara ni za lek.
U kuhinju između radne ploče i visećih sam postavio na K+D dva komada 60x120 i to stoje bez potpore.
Ako budeš naknadno bušio keramiku zbog montiranja nečega, uzmi specijalne burgije za bušenje keramike (ne one za beton), ili brus koji se kači na brusilicu.
Ili i to postavi na K+D...
mogu i obicne za beton, ali kad je iza plocice supljina mora se busisti bez ukljucenoga cekica dok se ne prodje kroz plocicu - u protivnome pukne
ja i kad znam da su plocice na lijepak busim bez cekica dok prodjem kroz plocicu - zeru duze traje ali neuporedivo je sigurnije i manje muke![]()
A bogomi kad je šuplje iza vazda si u riziku od pucanja.
Imaju u Kips neke jeftine, bugarsko kineske, smiješna je cijena a odlično odrađuju posao. Crveno pakovanje, ne mogu se sad sjetiti marke. Baš sam neki dan 4 rupe u pločice odradio, lagano probiju pločicu, onda onom za beton nastaviš. I nijesu gore od Bosch, koje sam znao po 15e plaćati.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks