Page 328 of 411 FirstFirst ... 228278318324325326327328329330331332338378 ... LastLast
Results 8,176 to 8,200 of 10251

Thread: Banke u Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    1,175
    Thanks Thanks Received 
    1,933
    Thanked in
    1,052 Posts

Default Banke u Crnoj Gori

Dje nestade Fidel? Broji kesh i oduzima 9%

Najjace od svega, duze je pisao postove nego sto je trebalo da se nadje u zakonu ovo sto se pise

2. The Following User Says Thank You to GaD For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,563
    Thanks Thanks Received 
    5,862
    Thanked in
    2,813 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Posao CBCG, i banaka nije da izigravaju slusno odeljenje i da izmisljaju 'vremenski ograniceno porijeklo novca'. Tako nesto nidje ne postoji, izmisli ga CG. Posao banke je da proslijedi transakcije FOJ-u, pa ce FOJ da se bavi dalje transakcijama.

Banka nije pravosudni organ, niti moze banka da odluci je li neka transakcija zakonska ili ne, bez odluke suda.
    Sad već postaješ spamer a uz to i bezobrazan.
    Ispisali smo 10 strana o ovoj temi i nema potrebe da se ponavljamo.
    Već sam ti rekao da nema u zakonu vremenskog ograničenja 12 mjeseci i ti evo 4ti put pitaš. Nema potrebe više jednu istu smaračku priču da pišeš. Zaista.

Banka nije pravosudni organ, i neće radi pojedinca da rizikuje i privhati novac i plati kaznu. A može da odabere sa kim hoće da posluje a sa kim neće. Diskreciono pravo.
    Sve što im nije čisto i regularno 100% nema potrebe sebe da izlažu riziku i plaćaju kaznu koja je hiljadu puta veća od eventualne naknade za priliv koju bi prihodovala.

Ne sviđa ti se zakon - vrlo je jednostavno iniciraj izmjene zakona. Oćeš na ustavnu sud, vrlo lagano postani advokat ili plati nekoga pa neka se izbori.

Naredne postove ovakvog nebuloznog sadržaja ću brisati jer zaista nema potrebe da smaraš sa ovom pričom više.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,308
    Thanked in
    885 Posts

Quote Originally Posted by Bruda View Post
    Onaj clan zakona se da istumaciti i da kad si manje od pola godine u CG placas dazbine...

Ali bice kako zboris.

Kapiram da su zato svi nasi influenseri u BG.
    Pare ce im lijegat odje, a odje se pozivat na to da su u ino.
    Aha, kad bi to bilo tako bas tako pa ne bi morali platiti u Srbiji poreze (koji su veci nego kod nas osim kada se radi o paushalu koji povlaci neke druge troskove).
    Vec duzi niz godina su dosta rigorozniji i azurniji sa provjerama sta, kako, gdje, da ne pricamo o testovima samostalnosti. Prakticno jedino sto im jos uvijek gore prolazi bez nekih zescih provjera jeste Payoneer a i za to je pitanje vremena kada ce morati retroaktivno da plate poreze.

Posao CBCG, i banaka nije da izigravaju slusno odeljenje i da izmisljaju 'vremenski ograniceno porijeklo novca'. Tako nesto nidje ne postoji, izmisli ga CG. Posao banke je da proslijedi transakcije FOJ-u, pa ce FOJ da se bavi dalje transakcijama.
    Na papiru, na zalost banaka, jeste posao AML-a u svakoj banci. Vjerujem da se ne svidja ni njima kao ni tebi, meni ili bilo kome drugom al' zaljenje na banke tu ne rjesava nista.

Thanks Thanks Given 
    1,983
    Thanks Thanks Received 
    803
    Thanked in
    363 Posts

Banka nije pravosudni organ, niti moze banka da odluci je li neka transakcija zakonska ili ne, bez odluke suda.
    Jeste, to je risk management, hercules ti je objasnio da je jeftinije izgubit profit no platit kaznu, korporativno upravljanje.

Sent from my SM-S921B using Tapatalk
    two things are infinite:
    the universe and human stupidity;
    and I'm not sure about the universe

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,834
    Thanked in
    3,574 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Dje nestade Fidel? Broji kesh i oduzima 9%

Najjace od svega, duze je pisao postove nego sto je trebalo da se nadje u zakonu ovo sto se pise
    Post-ove sam pisao sa telefona odakle nisam mogao da guglam zakone.

Ja ne znam nijednog pomorca koji placa porez, ukljucujuci i mene.

Ako dodje retroaktivno da se placa, recu im za sta mogu da me u'vate.

Toliko o tome.

Kad raspad od drzave regulise pomorce kako treba onda cu prihvatit' i pricu o porezu i svemu drugom. Do tada mogu samo da jednu g0vna.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

7. The Following 2 Users Say Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,308
    Thanked in
    885 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post

Toliko o tome.

Kad raspad od drzave regulise pomorce kako treba onda cu prihvatit' i pricu o porezu i svemu drugom. Do tada mogu samo da jednu g0vna.
    Nema ih al' tu i tamo ima po koji koji vodi racuna da nikad ni ne plati i da tako i ostane. Upravo ono sto ti pomenuh od 183+ dana i prenosenju dana iz prethodne godine.

Heh , puste zelje.

Thanks Thanks Given 
    1,241
    Thanks Thanks Received 
    688
    Thanked in
    541 Posts

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,308
    Thanked in
    885 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Jel' se nekome desavalo da mu jednostavno ne prodje online transakcija (NLB) bez ikakve poruke, notifikacije?

Jucer nesto krenuh da kupim preko Amazona i poslije par minuta account on hold i traze "redacted billing statement", navodno blokirala banka transakciju i sad je account on hold...
    Jel' imao neko slicnih iskustava i kako je rijeseno?

Evo vec drugi dan mi uredno izbjegavaju dati odgovor na email i zovu u kasnim vecernjim satima telefonom ne bi li tako kao nesto rijesili a jedino rjesenje je da mi se posalje taj billing redacted statement iz banke. Na pomen ovoga putem telefona samo dobijem "proslijediti cemo kolegama".

Ne pada mi vise nista nego da im odbijam telefonske pozive i guram pricu dalje mailom...

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,656
    Thanked in
    3,825 Posts

Dok je bila samostalna uprava za sprečavanje pranja novca, a vjerujem da je tako i sad, mogli su da traže od cbcg da se sprovede kontrola neke banke čak i na nivou jedne transakcije. I tada i danas se svakako ide na sud kad se utvrdi neka nepravilnost u toku kontrole. Neke neusklađenosti su formalnog tipa i obično se radi o prekršajnim postupcima, a stvarno nemam nikakve informacije o tome da li se u toku tih kontrola nekad naišlo na situaciju na osnovu koje je pokrenut krivični postupak protiv nekoga. Znam i da su novim zakonom predviđene baš ogromne kazne za kršenje zakona u toj oblasti, mada nisam čitao kolike i u koijim slučajevima. Niti me nešto to zanima.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    497
    Thanks Thanks Received 
    2,027
    Thanked in
    1,150 Posts

Jel' imao neko slicnih iskustava i kako je rijeseno?

Evo vec drugi dan mi uredno izbjegavaju dati odgovor na email i zovu u kasnim vecernjim satima telefonom ne bi li tako kao nesto rijesili a jedino rjesenje je da mi se posalje taj billing redacted statement iz banke. Na pomen ovoga putem telefona samo dobijem "proslijediti cemo kolegama".

Ne pada mi vise nista nego da im odbijam telefonske pozive i guram pricu dalje mailom...
    Samo predjes u drugu banku ako mozes, iskreno

Thanks Thanks Given 
    1,681
    Thanks Thanks Received 
    583
    Thanked in
    436 Posts

Pa neka Amazon otkaze tu kupovinu. Ako nisu vec poslali. Ili plati drugom karticom. Oni racunaju da si ti trazio da storniraju transakciju. Vidi na chatu sa Amazon podrskom

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,308
    Thanked in
    885 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Samo predjes u drugu banku ako mozes, iskreno
    I dalje je Amazon acc na holdu u tom slucaju.

Quote Originally Posted by Sale View Post
    Pa neka Amazon otkaze tu kupovinu. Ako nisu vec poslali. Ili plati drugom karticom. Oni racunaju da si ti trazio da storniraju transakciju. Vidi na chatu sa Amazon podrskom

Nije do te kupovine vise, account je na hold stavljen te se nije uopste moguce ulogovati (dalje od tog pocetnog koraka) se bez da se posalje billing redaction statement. That's the problem.

Lako bi se i odobrila ta transakcija sada da je do toga al' nije.

Thanks Thanks Given 
    1,681
    Thanks Thanks Received 
    583
    Thanked in
    436 Posts

Onda sacekaj par dana da stigne izvod za novembar, pa im to prilozi.

Thanks Thanks Given 
    1,175
    Thanks Thanks Received 
    1,933
    Thanked in
    1,052 Posts

Post-ove sam pisao sa telefona odakle nisam mogao da guglam zakone.

Toliko o tome.

Ne sjekiraj se samo Svi mi pisemo na telefon. Nemoj placat porez jer bolje tebi nego Zdenka da potrosi na gorivo.

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    253
    Thanked in
    197 Posts

Aha, kad bi to bilo tako bas tako pa ne bi morali platiti u Srbiji poreze (koji su veci nego kod nas osim kada se radi o paushalu koji povlaci neke druge troskove).
    Vec duzi niz godina su dosta rigorozniji i azurniji sa provjerama sta, kako, gdje, da ne pricamo o testovima samostalnosti. Prakticno jedino sto im jos uvijek gore prolazi bez nekih zescih provjera jeste Payoneer a i za to je pitanje vremena kada ce morati retroaktivno da plate poreze.

Na papiru, na zalost banaka, jeste posao AML-a u svakoj banci. Vjerujem da se ne svidja ni njima kao ni tebi, meni ili bilo kome drugom al' zaljenje na banke tu ne rjesava nista.
    Naravno. Ali kako im pare lijezu u CG kao fl mala je sansa da ce ih iscimati.

Da imam neki kanal na socijalnim mrezama koji mi donosi 5K blejao bi po svijetu do 6 mjeseci po drzavi.
    Ako se ne varam 15% bih odje morao platit.
    Kapiram da za 750 mjesecno se moze Tajland i sl. pregrmjet za osnovne troskove.

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    253
    Thanked in
    197 Posts

A to za AML... Dok sam se bavio bankarstvom tadasnji Zakon je davao prostora za snalazenje.
    Bar sam ja tako istunacio po koju alineu. AML odjeljenje nikad to ne bi vidjelo.
    Znaci u bankama AML prvo nema komercijalni duh, pa onda iz toga proizilaze rigidne procedure, iako se ponesto moze, slovom zakona, zaobici.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,308
    Thanked in
    885 Posts

Quote Originally Posted by Bruda View Post
    Naravno. Ali kako im pare lijezu u CG kao fl mala je sansa da ce ih iscimati.

Da imam neki kanal na socijalnim mrezama koji mi donosi 5K blejao bi po svijetu do 6 mjeseci po drzavi.
    Ako se ne varam 15% bih odje morao platit.
    Kapiram da za 750 mjesecno se moze Tajland i sl. pregrmjet za osnovne troskove.
    Postoji razlog zasto su svi u Dubaiju (prakticno 0% porez na dobit).

Quote Originally Posted by Sale View Post
    Onda sacekaj par dana da stigne izvod za novembar, pa im to prilozi.

Good point, nije mi ni palo na pamet da ce mozda biti u tom izvjestaju. Ty!

20. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,308
    Thanked in
    885 Posts

Good point, nije mi ni palo na pamet da ce mozda biti u tom izvjestaju. Ty!
    Na zalost izgleda da nece biti nista u izvjestaju. Javise mi jutros da se to ne izlista uopste ali su mi poslali neki drugi debilni fajl koji ne ispunjava niti minimum, minimuma od ovoga sto Amazon trazi.

Evo neka stoji i ovdje da neko ko je pri NLB banci ne dodje u istu situaciju. Navodno je Amazon na blacklisti NLB-a vec neko vrijeme radi sumnjivih transakcija, te se mora traziti (emailom/pozivom) da se to makne sa svakog racuna pojedinacno. Taj info barem dobih jutros putem maila od NLB podrske... Blagi uzas...

Thanks Thanks Given 
    237
    Thanks Thanks Received 
    127
    Thanked in
    73 Posts

Nije baš vezano za temu, ali kad ste se već dotakli gorepomenutih stvari. . .
    Da li zna neko za primjer da je država vratila novac poreskom obvezniku koji je boravio 5 mjeseci u državi u jednoj fiskalnoj godini i uredno plaćao poreze i doprinose? Jer, koliko sam upoznat, ta osoba nije poreski obveznik za tu godinu u takvom slučaju, pa bi trebali da mu vrate novac? Fiskalna godina u CG je od 1.jan do 31.dec?
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Thanks Thanks Given 
    4,958
    Thanks Thanks Received 
    8,924
    Thanked in
    4,309 Posts

jedino da se dogovori da mu to ostane kao kredit, cisto sumnjam da ce vratiti.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,308
    Thanked in
    885 Posts

Quote Originally Posted by SpellStealer View Post
    Da li zna neko za primjer da je država vratila novac poreskom obvezniku koji je boravio 5 mjeseci u državi u jednoj fiskalnoj godini i uredno plaćao poreze i doprinose? Jer, koliko sam upoznat, ta osoba nije poreski obveznik za tu godinu u takvom slučaju, pa bi trebali da mu vrate novac? Fiskalna godina u CG je od 1.jan do 31.dec?
    Cijela prica ovdje je bila o godisnjem porezu na dobit(dohodak).

Vracanje bilo kakvih uplata za ostale poreze a pogotovo za doprinose mislim da je nemoguca misija. Ok, ima kod nas i porez na dohodak za svakog zaposlenog i teoretski pada na zaposlenog ali naravno kao i svugdje u regionu to placa poslodavac.
    Last edited by beatnological; 02-12-24 at 08:30.

Thanks Thanks Given 
    3,563
    Thanks Thanks Received 
    5,862
    Thanked in
    2,813 Posts

Quote Originally Posted by SpellStealer View Post
    Sve i da mu vrati, morao bi ga platiti u matičnoj državi.
    Fiskalna je od 1.1 do 31.12.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    1,681
    Thanks Thanks Received 
    583
    Thanked in
    436 Posts

Ako CG ima sporazim o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, to sto je ovdje platio, moze da koristi kao poreski kredit u drugoj zemlji i da doplati razliku (ako je ima).

Thanks Thanks Given 
    154
    Thanks Thanks Received 
    62
    Thanked in
    46 Posts

Pošto sam ranije pitao o kamatama za stambene kredite, evo što sam ja saznao:

CKB - 5.7 fiksna kamata do 30 godina
    Erste - 4.7 fiksna kamata 10 godina, nakon toga 3.49 + 6M Euribor
    NLB - 4.5 fiksna kamata do 25 godina

*Ove ponude vaze do kraja godine

Thanks Thanks Given 
    1,681
    Thanks Thanks Received 
    583
    Thanked in
    436 Posts

Na 30 god das jos jedan…

Page 328 of 411 FirstFirst ... 228278318324325326327328329330331332338378 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)