Al sa ponudom od jedne firme neka ide u drugu, inace nece nista dobit.
300€ traze za sivu fazu, ruke i materijal sve njihovo. Pretpostavljam da se moze proci jeftinije da se obilaze stovarista i da se pogode ruke majstora pojedinacno. Kakva su vasa iskustva i predozi?
Naravno da moze, iscimaj se. Ako nista drugo, sam biras materijale a ne da ti najjeftiniji uvaljaju. Cim je okrugao broj, to je odokativnom metodom.
Ja sam imao ponude od 180€ do 300€ materijal i ruke. Za grube radove. Da se pod ploču stavi...
A samo za ruke od 60€ do 120€ po m˛
Koliko se krecu cijene kod preduzimaca za kljuc u ruke?
Ne znam koliko kod preduzimaca,al ako sam majstore okupis, sam materijal itd, 650-700.
Ako je ko namjeravao da pravi kucu u Danilovgradu,raspitah se u opstinu,postoje zone koje iako tehnicki nisu gradjevinsko zemljiste,pripadaju pojasu postojeceg naselja i u njima je moguce graditi kucu na placu od minimum 400 kvadrata.
Postoje zone bliske postojecem naselju,u cilju prosirenja, na njima je moguce graditit na 800 m2 .
A ako je bas poljoprivredno poljoprivredno,minimum u DG je 3000m2.
Btw zna li neko nesto o varijante prizemne kuce,koja je bez ploce..
Rece mi jedan drug za tu varijantu,u fazonu ako neces sprat da dizes,da je ta opcija dosta jeftinija.(Grede-krov, iznutra moze da se nasminka gipsanim plocama)
Ja sam radio sebi tako, nije nesto jeftinije. Mada, dascao sam plafon a ne gips. Zima 21/22. Mala je ovo povrsina bila, relativno,oko 50 kvadrata. Uglavnom, grede i daska, obrada iste(blanjanje i falcovanje) su me kostali koliko bi i cimenat, zeljezo itd za plocu. Posto sam to smirglao masinom rucnom, trebalo mi je dosta vremena,pa opsivi, pa izolacija preko toga, lakiranje itd. Jel lijepo, jes. Bih li opet, ne. Gips je druga prica. Brze se radi i jeftinije. Na sve ovo, u jednu gredu, iako zasticeno toboze tj koristio sam Belinkin premaz za zastitu od stetocina, gljivica itd, uselio se sipac, do sad sam izbacio 5-6 komada i ima makar jos jedan. Pa.cu morat i to da sminkam i sredjujem. Sumnjam da ima jos u neku.
Gore sam stavio izolaciju , postavio kao neke lege, pa preko toga popatosio i mogu kao prostor za odlaganje stvari nepotrebnih da koristim.
Cjenovno, mislim da neces puno dobiti. Lako ti je, izracunaj kubikazu na 6-7cm debljine, pa vidji koliko treba cega. Dodaj zeljezo, dasku za salovanje, podupirace da iznajmis na 20tak dana(mislim da nema sto manje) i onda vidji radnike na par dana, dnevnica makar 100e po jednom...
Last edited by Dutch; 07-12-24 at 22:06.
Hvala na opsirnom odgovoru.
Nikad krov više na kuću ne bi stavio. Samo ravna ploča (sa padom od 1 do 2cm na jednu stranu zavisno od površine)
Odradiš hidroizolaciju gore i staviš pergolu ako nisi opasan kućama okolo. Da uživaš u pogledu.
Ja kad sam radio prizemlje kuće stavih ravnu ploču, 5cm stiropor prije betonaže ploče i obavezno (ako planiraš plafone da radiš iz unutra) stavi papirnu traku na spojeve stiropora, jer ko god bude stavljao mrežicu i lijepak o jadu će se zabavit dok izruba beton. Ovako šiba odma i nema gubljenja vremena.
Za prizemlje sam se zeznuo pa na terasu ne stavih stiropor ispod, pa ću morat naknadno dodat (jer lakše se obradi stiropor nego izravna sastav dasaka od betona) sprat planiram stiropor 8 za ispod ploče da stavim, savjetovaše me 10 al i 8 je dovoljno.
Ako unutra nećeš da obrađuješ plafone, možeš postavit grede i popatosiš ih daskom ili brodskim podom.
![]()
Pozdrav, imate li neku preporuku za firmu ili dobru ekipu majstora za izgradnju kuce?
Sve neki lazovi i neozbiljni ljudi na koje nailazim.
ozbiljni su svi pošli u inostranstvo
She is only here to annoy herself!
Gtadjevinske firme sa primorja kotor tivat herceg novi za sivu fazu radova,neko preporuku?
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Ako imas plati dva nadzora i strica besposlenog ako oces da ti se to ljudski zavrsi, jedan nadzor kontrolise drugi a svi se boje strica koji pije pivo i mrko ih gleda...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ako mene pitaš kolega ti je iskreno napisao nek ti je Bog u pomoć.
Dobro gledaj ko će da ti radi i obavezno nadzor.
Bez nadzora mogu da odstupaju od projekta, tipa da se stavlja manje željezo, da te kradu na uzengije, debljine itd itd. Može i da te krade na marku betona, ako mute ručno da stavljaju manje cementa itd
Ne pogađaj posao na dnevnice, samo po m˛ definiši obavezno zidanje kolko je, koliko su cerklaži (vertikalni i horizontalni), jer neko ti računa zidanje sa stubovima, a stubove posebno naplaćuje. Imaš i ljudi koji ne odbijaju šupljine, no i to računaju u zidanje.
Evo jedna garaža prije 2 dana rašalovana:
Naravno sve po projektu rađeno.
Evo ponude i za željezo:
Armaturna mreža Q335 8×8 - 59,69€ sa PDV-om
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks