Page 595 of 682 FirstFirst ... 95495545585591592593594595596597598599605645 ... LastLast
Results 14,851 to 14,875 of 17032

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2024]

Thanks Thanks Given 
    1,659
    Thanks Thanks Received 
    2,626
    Thanked in
    1,186 Posts

Quote Originally Posted by Shaneman View Post

E sad, retoricko pitanje na koje nema odgovora: zbog cega policija do danas nije uspjela da ga locira i uhapsi? Misterija ostaje neotkrivena, na neka pitanja jednostavno nema odgovora.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Zato sto su morali da predstave nova vozila, tad su im taman stigla. Logicno.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Iz rezimea saopstenja Viseg suda, danasnji DL Vijesti:
    Viši sud u Podgorici saopštio je da su 12. juna donijeli naredbu o raspisivanju potjernice za Vukom Lalatovićem, nakon što im je iz policije rečeno da je prekršio izrečene mjere nadzora. Pojasnili su i da su mu sedam dana kasnije odredili pritvor, ali da policija do danas nije uspjela da ga locira i uhapsi.

E sad, retoricko pitanje na koje nema odgovora: zbog cega policija do danas nije uspjela da ga locira i uhapsi? Misterija ostaje neotkrivena, na neka pitanja jednostavno nema odgovora.

Rekao sam lica u mnozini, a mislio sam konkretno na stradale.

Saopstenje: "Uprava policije je, u više navrata, putem odgovarajuće službene korespondencije i blagovremenih obavještenja, dosljedno izvještavala nadležne sudske organe o kršenju izrečenih mjera nadzora od određenih lica. Ukazujem i da Uprava policije nije obaviještena povratno u odnosu na navedeno, tačnije o slijedu koraka koji su Zakonom o krivičnom postupku definisani, a to je da sud, u slučaju kršenja mjere nadzora, može da donese alternativnu mjeru, koja je restriktivininja u odnosu na prvu, tačnije sud zbog kršenja mjere nadzora može izreći dodatnu mjeru nadzora ili odrediti pritvor. Izricanje restriktivnijih mjera od nadležnih sudova je izostalo u konkretnim slučajevima"

Sigurno je bilo gresaka na obje strane, ali opet nepostupanje suda je manje prihvatljivo.
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    1,353
    Thanks Thanks Received 
    1,077
    Thanked in
    615 Posts

Javio se prečasni Goran Danilović, kaže da je presuda Upravnog suda politički obojena.

Progone ga zato što je...

4. The Following User Says Thank You to coldplay For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,353
    Thanks Thanks Received 
    1,077
    Thanked in
    615 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    Ja sam inače prije nekoliko dana čuo da su balijagiću neki madzgalji uzeli imanje i ubili nekog njegovog,kad li je to već bilo ne znam.
    Je li to bio povod za ubistva,ko će ga znat
    Nije primjereno iznositi priče rekla-kazala, jer je jasno da bi to na neki način pravdalo postupke ubice.

6. The Following User Says Thank You to coldplay For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Rekao sam lica u mnozini, a mislio sam konkretno na stradale.

Saopstenje: "Uprava policije je, u više navrata, putem odgovarajuće službene korespondencije i blagovremenih obavještenja, dosljedno izvještavala nadležne sudske organe o kršenju izrečenih mjera nadzora od određenih lica. Ukazujem i da Uprava policije nije obaviještena povratno u odnosu na navedeno, tačnije o slijedu koraka koji su Zakonom o krivičnom postupku definisani, a to je da sud, u slučaju kršenja mjere nadzora, može da donese alternativnu mjeru, koja je restriktivininja u odnosu na prvu, tačnije sud zbog kršenja mjere nadzora može izreći dodatnu mjeru nadzora ili odrediti pritvor. Izricanje restriktivnijih mjera od nadležnih sudova je izostalo u konkretnim slučajevima"

Sigurno je bilo gresaka na obje strane, ali opet nepostupanje suda je manje prihvatljivo.
    Evo sud kaze da je donio a policija da nije primila. Isto je vjerovatnije da je sud u pravu ali eto, ako nije, onda policija mozda nije ni trebala dalje da traga za njim ako im se nije javio u dva navrata.
    Mozda si u pravu, mozda ako je to nihovo saopstenje tacno, mozda oni isto nisu smatrali da treba tragati za njim.
    A svakako i da su tragali kao sto eto proizilazi da nisu, opet bi efekat vjerovatno bio isti a i posljedica.
    Ima vjerovatno gluposti na obije strane i na svim stranama ali iz konkretnog slucaja bi trebalo izvesti pravilan zakljucak i pogurati barem nabavku tih resursa sto se lako mogu pazariti ako nista drugo. A vjerovatno ce biti opet nista.

Thanks Thanks Given 
    2,309
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Što piše ovo, je li vojvoda ukinuo sankcije bratskoj Rusiji?

9. The Following 3 Users Say Thank You to remark For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

Quote Originally Posted by retype_htc View Post
    Zato sto su morali da predstave nova vozila, tad su im taman stigla. Logicno.

Nema logike, ne treba uopste pokusavati pronaci odgovor na to pitanje. To je jedno od onih pitanja bez odgovora, kao ono kako zaspati bez zavirivanja u frizider?
    Ali da ne znas mozda, imaju li ta nova kola GPS, da se barem ona mogu locirati ako se otrgnu kontroli?

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,594
    Thanked in
    3,805 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Što piše ovo, je li vojvoda ukinuo sankcije bratskoj Rusiji?

Koljenica be like dozvolite da i mi živimo i da se zapošljavamo i da uvodimo sankcije Rusiji.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

12. The Following 3 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Evo sud kaze da je donio a policija da nije primila. Isto je vjerovatnije da je sud u pravu ali eto, ako nije, onda policija mozda nije ni trebala dalje da traga za njim ako im se nije javio u dva navrata.
    Mozda si u pravu, mozda ako je to nihovo saopstenje tacno, mozda oni isto nisu smatrali da treba tragati za njim.
    A svakako i da su tragali kao sto eto proizilazi da nisu, opet bi efekat vjerovatno bio isti a i posljedica.
    Ima vjerovatno gluposti na obije strane i na svim stranama ali iz konkretnog slucaja bi trebalo izvesti pravilan zakljucak i pogurati barem nabavku tih resursa sto se lako mogu pazariti ako nista drugo. A vjerovatno ce biti opet nista.

Ja sam za to da im se obezbijedi sve sto traze, ali bojim se da nema kome
    Ne znam samo kako ce kadar nadoknaditi
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    1,550
    Thanks Thanks Received 
    2,160
    Thanked in
    1,031 Posts

Quote Originally Posted by coldplay View Post
    Nije primjereno iznositi priče rekla-kazala, jer je jasno da bi to na neki način pravdalo postupke ubice.
    Za ubistvo nema opravdanja,osim u samoodbrani,tako makar ja razmišljam.
    Sto se ovog slučaja tiče i sam sam osudjivao retarde koji su po društvenim mrežama koristili balijagica za svoje glupave fore,sto naravno nije primjereno obzirom da je ubio dvoje ljudi.
    Ne vjerujem da bi bilo kome od njih bilo do šale da je neko njihov ubijen.

Ovo sto sam napisao sam čuo od osobe koja bi mogla biti dobro upućena jer živi u bijelom polju. Moguće da nema ništa od toga,Al eto.
    Znamo šta je zvanicna verzija,ali mislim da mnoge zanima da li ima tu nešto u pozadini.
    Mada svi će reci da je u pitanju poremećen covjek koji već iza sebe ima popriličan dosije,tako da…

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,594
    Thanked in
    3,805 Posts

To zadnje je tačno u svakom slučaju.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

16. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Ja sam za to da im se obezbijedi sve sto traze, ali bojim se da nema kome
    Ne znam samo kako ce kadar nadoknaditi
    A nema kome, siguran budi, sest ljudi u dva vijeca, svaki predmet kombi dokumentacije. I to niko ne vidi kao problem.
    Evo kako to komsije, barem u smislu resursa, posmatraju:
    https://www.danas.rs/vesti/drustvo/dodatak-za-strah/

Thanks Thanks Given 
    1,353
    Thanks Thanks Received 
    1,077
    Thanked in
    615 Posts

Zirojević: Evo sadržaja službene zabilješke, Ministarstvo odbrane otvoreno lagalo javnost

Dana 30.10.2024. godine u vremenskom intervalu od 12.00 do 13.30 sati, prilikom izvršavanja osmatranja zadatog rejona Sokolac – opština Bijelo Polje, došlo je do pada letilice “Belin 5”. Način na koji se desilo pomenuti događaj je taj da je letilica pod serijskim brojem 40082 bila u normalnom režimu leta povratka na početnu tačku. U tom trenutku, helikopter Vojske Crne Gore Bell 412 izvršio je prelet iznad tačke spuštanja bespilotne letilice i zatim, helikopter se prizemljio na oko 50 metara iza naše pozicije za upravljanje.

Prilikom preleta helikoptera, vlk A.D. (ime poznato autoru saopštenja) je bio na radio vezi na frekvenciji 133 000 sa pilotom Bell 412 i davao mu upozorenja o prisustvu blp u vazdušnom prostoru. Pilot Bell 412 je razumio upozorenja da je narušio zonu leta blp i da nije moguće tu da sleti. Međutim, pomoćnik direktora policije za specijalne namjene R.M. (ime poznato autoru saopštenja) je naredio pilotu preko mobilnog telefona da sleti, da bi se on ukrcao. Zatim, helikopter Bell 412 se spustio na oko 50 metara iza naše pozicije za upravljanje sa blp.

Prilikom slijetanja blp u početnu tačku, došlo je do gubitka konekcije između upravljačke stanice sa blp i letilica je krenula u slobodno propadanje ka zemlji sa visine od oko 20 metara i tada smo pokušali preuzimanje ručno upravljanje letilicom (blp nije reagovala na komande).

Prilikom pada blp, motori su i dalje radili jer letilica nije (zbog nekog razloga) očitala podatke o njenoj trenutnoj visini. Tada je došlo do oštećenja sve četiri nožice za slijetanje i naprsnuća gornjeg dijela desnog krila. Kamera blp, pogonski motor, četiri VTOL motora i ostali djelovi letilice nijesu pretrpjeli nikakva oštećenja.

Kad smo ustanovili da glavni sklopovi letilice su u ispravnom stanju, izvršili smo još jedan let sa ciljem izviđanja zadatog rejona. Tokom tog leta nije bilo problema sa motorima i aerodinamikom letilice i prilikom slijetanja blp koristili smo metodu ručnog hvatanja iste
    Nebitan lik Marković, koji je vojno iskustvo sticao kao sezonac, pa menadžer u budvanskom kafiću Casper, a nakon toga u hotelu Queen of Montenegro, samo je jedan od eksponenata nepotističke politike Demokrata koje predstavlja, poručio je poslanik Socijaldemokrata i predstavnik Evropskog saveza, Nikola Zirojević.

“I dok on, bez ijedne relevantne preporuke, po partijskoj liniji pokriva funkciju u Ministarstvu odbrane, suprugu je pozicionirao na čelu Nacionalne turističke organizacije, a sestru, kako čujem, nakon “oslobođenja” ubacio u HG Budvanska rivijera. Ne bijaše, izgleda, većih kapaciteta u Demokratama od njegove familije za ovako odgovorne funkcije”, kazao je Zirojević.
    Last edited by coldplay; 24-11-24 at 19:35.

Thanks Thanks Given 
    3,544
    Thanks Thanks Received 
    4,664
    Thanked in
    2,081 Posts

Pilota helikoptera odmah suspendovati. Zna se ko mu je pretpostavljeni cija je komanda izvrsna. Svakako ne bilo koga iz policije, ni bilo kojeg ministra ili premijera.. i ako je procijenio da je slijetanje nebezbjedno, nema toga ko mu moze narediti da sleti. To se zove profesionalizam i integritet pilota. Zamislite taj stepen samozivosti i bahatosti da nazoves telefonom vojnog pilota da ti spusti helikopter da se ukrcas??? A svi znamo ko je ovaj...
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    1,013
    Thanks Thanks Received 
    4,081
    Thanked in
    2,304 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Pilota helikoptera odmah suspendovati. Zna se ko mu je pretpostavljeni cija je komanda izvrsna. Svakako ne bilo koga iz policije, ni bilo kojeg ministra ili premijera.. i ako je procijenio da je slijetanje nebezbjedno, nema toga ko mu moze narediti da sleti. To se zove profesionalizam i integritet pilota. Zamislite taj stepen samozivosti i bahatosti da nazoves telefonom vojnog pilota da ti spusti helikopter da se ukrcas??? A svi znamo ko je ovaj...
    Све зависи ко је одређен да комадује операцијом.
    У овом случају чини се да су операцијом командовали из МУП-а, а да су војне јединице придодате.

Ако је одређен да директном операцијом командује помоћник директора за сектор специјалне полиције, његова се слуша.

Само он је и адреса за све успјехе и неуспјехе операције.

Говорим о операцији након извршеног убиства.

О оној одговорности прије су неки други одговорни, мало локалније.

Црна Гора
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    3,544
    Thanks Thanks Received 
    4,664
    Thanked in
    2,081 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Све зависи ко је одређен да комадује операцијом.
    У овом случају чини се да су операцијом командовали из МУП-а, а да су војне јединице придодате.

Ако је одређен да директном операцијом командује помоћник директора за сектор специјалне полиције, његова се слуша.

Само он је и адреса за све успјехе и неуспјехе операције.

Говорим о операцији након извршеног убиства.

О оној одговорности прије су неки други одговорни, мало локалније.

Црна Гора
    Zna se kako se rukovodi. Svakako ne mobilnim telefonom, to prvo, drugo, policajac nije pilot i nije strucan da izda takvo naredjenje i ne moze naraditi pilotu da sleti ako ovaj tvrdi da nije bezbjedno, jer odgovara za povjerena mu materijalna sredstva. Ukoliko ima potrebu za nekim stvarima, obratice se staresini koji je odredjen ispred vojske da komanduje vojnicima koji su ukljuceni u akciju. Po pravilu svaka komunikacija putem radio veze bi trebalo da se snima, i zato se te stvari ne rade telefonom. Bas zbog ovakvih stvari. U vazduhoplovstvu su pravila rigorozna i nema vrdanja. To jedino kod nas mozete cuti. To vam pokazuje koliki smo amateri.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Ja kažem da su dps kadrovi najstručniji nego nećemo sa dpsom, nema veze što su ovi naši televezi.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    1,472
    Thanks Thanks Received 
    1,586
    Thanked in
    1,292 Posts

ovo je loše u pm:

Thanks Thanks Given 
    7,357
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by coldplay View Post
    Javio se prečasni Goran Danilović, kaže da je presuda Upravnog suda politički obojena.

Progone ga zato što je...
    Splačina?

Tko leti, vrijedi...

25. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

Quote Originally Posted by Solid View Post
    ovo je loše u pm:

Ma jok to su sve posteni stranci koji predstavljaju nacije, dosli su kod ekonomskog sokola da casno i posteno zaradjuju euro u drzavu dje raspon plata od 1500 eura do ko zna koliko... ne smijes reci sto mislis o njima jer ces dobit infrakciju od administratora jer su oni posteno casni ljudi sa voljom u integraciju u drustvo ....

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Splačina?

Gresis kolega cini mi se da je po njegovom jeziku Pomija... budi precizan drugi put

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,204
    Thanked in
    2,889 Posts

Bespilotna letelica C-Astral Aerospace Bramor C4EYE – Belin košta oko 160.000 €, helikopter Bell 412 košta poprilično (nisam razumio da li je u pitanju vojni ili policijski) i nije to baš toliko osetljiva oprema (tim prije što je ova bespilotna letelica rađena po vojnim specifikacijama). Ipak, to je nebitno jer u vazduhoplovstvu ne postoje ,,ofrlje" metode, postoje vrlo stroge procedure (sa razlogom) koje su ovdje zaobiđene. Pilot je prvu grešku napravio što se u toku radnog zadatka uopšte javio na mobilni telefon, a onda su usledile ostale...

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,990
    Thanked in
    1,123 Posts

Znaci telefoni su kobni ne samo za drumski saobracaj vec i za vazduhoplovni.

30. The Following 3 Users Say Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,290
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Ma jok to su sve posteni stranci koji predstavljaju nacije, dosli su kod ekonomskog sokola da casno i posteno zaradjuju euro u drzavu dje raspon plata od 1500 eura do ko zna koliko... ne smijes reci sto mislis o njima jer ces dobit infrakciju od administratora jer su oni posteno casni ljudi sa voljom u integraciju u drustvo ....

Sve redom posteni stranci koji mahom imaju boravke na 5 godina iako niti jedan uslov za iste ne ispunjavaju, dok veliki broj "stranaca iz regiona" koji su ovdje 25+ godina da, danas vade vize na svakih godinu dana.

32. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,670
    Thanks Thanks Received 
    1,237
    Thanked in
    820 Posts

Ako mi je jasno ovo pljuvanje stranaca, a vecih splacina nema od nas. Svaka cetvrta osoba se bavi nekom vrstom kriminala (po mom misljenju), femicid, bezobrazluk, nevaspitanje na svakom koraku. Gledate li vi sta se radi u drzavi, skoro da nema stranih prezimena u tim krivicnim djelima

Sent from my SM-A556E using Tapatalk
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

34. The Following User Says Thank You to Tripleta For This Useful Post:

Page 595 of 682 FirstFirst ... 95495545585591592593594595596597598599605645 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)