Page 581 of 682 FirstFirst ... 81481531571577578579580581582583584585591631681 ... LastLast
Results 14,501 to 14,525 of 17032

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2024]

Thanks Thanks Given 
    3,544
    Thanks Thanks Received 
    4,664
    Thanked in
    2,081 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Proda rodjak prase 900 eura... ovo ce samo funkcioneri moci da priuste...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
    Ne jedu oni to, to bi bio kanibalizam
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

2. The Following 11 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,835
    Thanked in
    2,797 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    "Težak" je argument da je nešto izgrađeno parama koje su došle nakon početka gradnje.
    Možda ti i dalje ne kapiraš za šta sam se zakačio u tvom postu.
    Možda je najlakše da ti sugerišem:
    samo iz spiska izbaci put Risan-Žabljak da je napravljen iz zaduženja dps-a nastalog 2000-2020 jer taj put je započet za vrijeme sankcija SRJ.
    Ako ne pristaješ na sugestiju, a pošto sam ja tolerantan možemo da završimo dalju diskusiju tako što ću ja zaboraviti što si napisao za put Risan-Žabljak.Kad je Brajović moga zaboravit petlju autoputa mogu i ja dio tvoje rečenice

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Ja ne sporim da je zapocet za vrijeme SFRJ. A izgradjen je iz zaduzenja. Zavrsen kako te volja.
    Hvala na sugestiji, nema potrebe zaista. Ko umije da cita vise je nego ocigledno i prilicno pojasnjeno.
    Last edited by hercules; 19-11-24 at 18:56.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

4. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Mili moji

Sent from my SM-G991B using Tapatalk
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    18,881
    Thanks Thanks Received 
    8,803
    Thanked in
    4,268 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Ja ne sporim da je zapocet za vrijeme SFRJ. A izgradjen je iz zaduzenja. Zavrsen kako te volja.
    Hvala na sugestiji, nema potrebe zaista. Ko umije da cita vise je nego ocigledno i prilicno pojasnjeno.
    Nije započet put(nova trasa koja je sad aktuelna) za vrijeme SFRJ,nego SRJ.

Last edited by joni; 19-11-24 at 20:39.

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,835
    Thanked in
    2,797 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Ovima sa minimalcem ne moze nikako biti gore nego sto je bilo, bez obzira na inflaciju, jer im je zarada skocila za 2-3 puta.

Za autoput, zato sto kredit ne otplacuje onaj ko ga je ugovorio, tj. vlast koja se zaduzila

Oko zaduzenja 3 milijarde, javni dug cg 2006 je bio oko 700 miliona a 2020 oko 3.7 milijardi bez emitovanih obveznica

Pa jes ovi sa minimalcem lakse podnose syo je litar ulja sa 1 euro stigao na 3 eura. Jer njemu je sa 250 plata 450. Kao i onome sa 800 na 1600 sto se diplirala. Jednako podnose taj rast cijena. Ali kad bi se zajebavali.

Ne pricamo o tome ko otplacuje kredit, vec sto je od kredita napravljeno. Bitna razlika i to spinovanje ostavi za partijicu. Od 350 miliona se napraviko nista. I od svih novih zaduzenja. Za sad.

Thanks Thanks Given 
    1,659
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,185 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2024]

Okle ova u ministarstvo ekonomskog razvoja, do prije par godina vodila modne emisije sa sestrom na tv pink
    Edit : Mislim na ovu Jasnu Bozovic Vujovic

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by retype_htc; 19-11-24 at 20:41.

Thanks Thanks Given 
    1,013
    Thanks Thanks Received 
    4,081
    Thanked in
    2,304 Posts

Nije započet put(nova trasa koja je sad aktuelna) za vrijeme SFRJ,nego SRJ.

Немам прецизан податак која је година у питању када су настављени радови, али гро радова је извршен послије референдума.Пут је отворен тек 2011.
    Слободно приписати тековинама независне Црне Горе.
    Исто важи и за пут Цетиње-Чево.Првих 2% започето крајем деведесетих, али је стварни посао почео прије неколико година, и ево је готово завршен.

Једимо што можемо рећи да је стварно направљено у тој несрећној СРЈ/СЦГ је тунел Созина 2003-2005.

Црна Гора
    Last edited by BAR; 19-11-24 at 21:28.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    486
    Thanks Thanks Received 
    1,319
    Thanked in
    838 Posts

Da nece nastavljati Cevo - Niksic?

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Pa jes ovi sa minimalcem lakse podnose syo je litar ulja sa 1 euro stigao na 3 eura. Jer njemu je sa 250 plata 450. Kao i onome sa 800 na 1600 sto se diplirala. Jednako podnose taj rast cijena. Ali kad bi se zajebavali.

Ne pricamo o tome ko otplacuje kredit, vec sto je od kredita napravljeno. Bitna razlika i to spinovanje ostavi za partijicu. Od 350 miliona se napraviko nista. I od svih novih zaduzenja. Za sad.
    Sad vec fantaziras nesto. Nije ulje 3e nego 1.2 i nije plata 450 nego 600. Kad si mogao kupiti vise ulja, sa 220e ili sa 600...
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    1,013
    Thanks Thanks Received 
    4,081
    Thanked in
    2,304 Posts

Quote Originally Posted by nicky View Post
    Da nece nastavljati Cevo - Niksic?
    Хоће, али не знам у којој је фази припрема.
    Врло битан правац.

И још да се неко сјети да направи конекцију са драгаљнским пољем и ево праве транзитне алтернативе трајекту.Љети.

Црна Гора

13. The Following User Says Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,881
    Thanks Thanks Received 
    8,803
    Thanked in
    4,268 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Немам прецизан податак која је година у питању када су настављени радови, али гро радова је извршен послије референдума.Пут је отворен тек 2011.
    Слободно приписати тековинама независне Црне Горе.
    Исто важи и за пут Цетиње-Чево.Првих 2% започето крајем деведесетих, али је стварни посао почео прије неколико година, и ево је готово завршен.

Једимо што можемо рећи да је стварно направљено у тој несрећној СРЈ/СЦГ је тунел Созина 2003-2005.

Црна Гора
    Malo prejake riječi.Kad bi mogli da pitamo Crnu Goru da li prihvata puteve od 2006 kao svoje tekovine,ne znam što bi rekla.Možda bi rekla:"prihvatam to kao svoje tekovine ali da mi ne pripisujete korupciju i lopovluk koji uz to ide."
    Ja sam više za to da se jasno naglasi poimence ko je zaslužan za te puteve i da se nagradi nekom prigodnom tablom na kraju i početku svakog puta,mosta,tunela,resorta... kao i da se poimence navede svako ko je napunio džepove,zaboravio petlju,ugradio se...i nagradi se prigodnim pogledom na predivnu bjelopavlićku ravnicu ili pogledom na Obrov u dužem periodu.
    Eto,ako je neko nekad bio na Grahovsko jezero,na branu koja je napravljena tada(1962) i danas stoji mala ploča koja ukazuje na to čija je ideja i inicijativa bila ta brana i ko su bili neimari koji su je napravili.Takođe ko je poznavao Čila Kovačevića i ko poznaje njegove naslednike može znati i koliko su oni imali lične materijalne koristi od toga.Eto,tako se to nekad radilo i pripisivalo kome treba i kako treba.

Last edited by joni; 19-11-24 at 21:46.

Thanks Thanks Given 
    1,013
    Thanks Thanks Received 
    4,081
    Thanked in
    2,304 Posts

Malo prejake riječi.Kad bi mogli da pitamo Crnu Goru da li prihvata puteve od 2006 kao svoje tekovine,ne znam što bi rekla.Možda bi rekla:"prihvatam to kao svoje tekovine ali da mi ne pripisujete korupciju i lopovluk koji uz to ide."
    Ja sam više za to da se jasno naglasi poimence ko je zaslužan za te puteve i da se nagradi nekom prigodnom tablom na kraju i početku svakog puta,mosta,tunela,resorta... kao i da se poimence navede svako ko je napunio džepove,zaboravio petlju,ugradio se...i nagradi se prigodnim pogledom na predivnu bjelopavlićku ravnicu ili pogledom na Obrov u dužem periodu.
    Eto,ako je neko nekad bio na Grahovsko jezero,na branu koja je napravljena tada(1962) i danas stoji mala ploča koja ukazuje na to čija je ideja i inicijativa bila ta brana i ko su bili neimari koji su je napravili.Takođe ko je poznavao Čila Kovačevića i ko poznaje njegove naslednike može znati i koliko su oni imali lične materijalne koristi od toga.Eto,tako se to nekad radilo i pripisivalo kome treba i kako treba.

Говорио си о томе да је тај пут заслуга Мило/Момир владе.
    А таман је заслуга као за овај Цетиње-Чево.

Чињеница је да је вријеме СРЈ најгори период у историји развоја Црне Горе, од 1945.
    Црна рупа.

Црна Гора

Thanks Thanks Given 
    18,881
    Thanks Thanks Received 
    8,803
    Thanked in
    4,268 Posts

Говорио си о томе да је тај пут заслуга Мило/Момир владе.
    А таман је заслуга као за овај Цетиње-Чево.

Чињеница је да је вријеме СРЈ најгори период у историји развоја Црне Горе, од 1945.
    Црна рупа.

Црна Гора
    Niđe nisam napisao da je(ili nije) taj put zasluga Mila i Momira nego da su oni zajedno otvorili radove uz jagnjetinu na Grahovu(a to je bio grijeh onih koje su smijenili,jel) da bih Herculesu ukazao na vrijeme kad je put započet,odnosno da ukažem na njegov netačan podatak da je,između ostalog, i taj put izgrađen od kredita/zaduženja koje je DPS napravio u periodu od 2000-2020g.
    Znači ja sam samo ukazao na hrono podatak ali on a čini mi se i ti odma to skrećete i povezujete na nekakve srećne i nesrećne države.Nemaju države i partije veze s tim.

Last edited by joni; 19-11-24 at 22:04.

Thanks Thanks Given 
    486
    Thanks Thanks Received 
    1,319
    Thanked in
    838 Posts

Хоће, али не знам у којој је фази припрема.
    Врло битан правац.

И још да се неко сјети да направи конекцију са драгаљнским пољем и ево праве транзитне алтернативе трајекту.Љети.

Црна Гора
    Kakva ideja!

18. The Following User Says Thank You to nicky For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,881
    Thanks Thanks Received 
    8,803
    Thanked in
    4,268 Posts

Kakva ideja!
    Tom idejom je autobus Tare saobraćao na redovnoj liniji do 90-tih godina,a onda dođoše džemperaši i umjesto da tu trasu,šire,ispravljaju,unaprijede oni odlučiše da se okrenu prodaji državnog(ili kako neko voli reći porodičnog) srebra ikupuju Rols rojseve,stanove na Menhetn,majke im kupiše vinograde,odoše na kafu u BG koju evo godinama da ispiju...

Last edited by joni; 19-11-24 at 22:31.

20. The Following 2 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,852
    Thanks Thanks Received 
    9,773
    Thanked in
    7,294 Posts

Nisu došli no je to bila narodna volja da se ruši tamo tuđa država e pa JBG sve dođe na naplatu.Dobro je Crna Gora prošla kako je mogla i kako je prije svega zaslužila.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    18,881
    Thanks Thanks Received 
    8,803
    Thanked in
    4,268 Posts

Aha,oćeš reći da je narodna volja bila da se slikaju u maslinastim uniformama sa rezervistima?
    Inače tim pravcem Grahovo-Trešnjevo-Čekanje-CT,ne da ne voze više autobusi no osim par avanturista nema ni šaka mještana koji koriste taj put

Last edited by joni; 19-11-24 at 22:34.

Thanks Thanks Given 
    1,013
    Thanks Thanks Received 
    4,081
    Thanked in
    2,304 Posts

Niđe nisam napisao da je taj put zasluga Mila i Momira nego da su oni zajedno otvorili radove uz jagnjetinu na Grahovu(a to je bio grijeh onih koje su smijenili,jel) da bih Herculesu ukazao na vrijeme kad je put započet,odnosno da ukažem na njegov netačan podatak da je,između ostalog, i taj put izgrađen od kredita/zaduženja koje je DPS napravio u periodu od 2000-2020g.
    Znači ja samo ukazao na hrono podatak ali on a čini mi se i ti odma to skrećete i povezujete na nekakve srećne i nesrećne države.Nemaju države i partije veze s tim.

То што је неко отворио радове не значи да их је он и финансирао до краја.

Ево конкретно.Мило/Момир су од 150 км пута, Рисан-Жабљак у потпуности урадили 14 км, код Јасеновог поља ка Шавнику, и пробили 14км трасе од Рисна ка Драгаљу, без тампонорања, подлога у тунелима идт. Ништа више.

Све остало укључујући и већи дио рекострукција на дијелу Никшић - Вилуси (дио је урађен након 2020.), је урађено из задуживања у периоду 2000. - 2020.Прави радови су започели тек 2005. године.
    Ко само направи тунел Ивицу дужине 2.2 км забога? Мило и Момир, 1993!? Неће бити.

Тако да је Херкулес у праву.

Црна Гора
    Last edited by BAR; 19-11-24 at 22:44.

24. The Following User Says Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,013
    Thanks Thanks Received 
    4,081
    Thanked in
    2,304 Posts

Kakva ideja!
    Цртали су стари, сад цртају нови, сви ките просторне планове, али ово, врло логично ријешње нико још уцртао није.

Зашто, не знам.

Црна Гора

Thanks Thanks Given 
    18,881
    Thanks Thanks Received 
    8,803
    Thanked in
    4,268 Posts

То што је неко орворио радове не значи да их је он и финансирао до краја.

Ево конкретно.Мило/Момир су од 150 км пута, Рисан-Жабљак у потпуности урадили 14 км, код Јасеновог поља ка Шавнику, и пробили 14км трасе од Рисна ка Драгаљу, без тампонорања, подлога у тунелима идт. Ништа више.

Све остало укључујући и већи дио рекострукција на дијелу Никшић - Вилуси (дио је урађен након 2020.), је урађено из задуживања у периоду 2000. - 2020.
    Ко само направи тунел Ивицу дужине 2.2 км забога? Мило и Момир, 1993!?

Тако да је Херкулес у праву.

Црна Гора
    E ovo je post koji hronološki,taksativno i po dionicama je ispravan u potpunosti,osim u dijelu,a to je i suština što se Milu/Momiru pripisuje da su izgradili ili nisu nešto.Nisu ni oni ni Crna Gora no za njihovog zemana, poreski obveznici.U nekoj mjeri oni od čijeg je poreza direktno pravljen put i u većoj mjeri oni od čijih poreza je napravljeno sve ono što su Milo/Momir/.../red je dugačak/ PRODALI.
    Pa zaboravismo li da se autoput,tačnije jedna njegova dionica trebala napraviti parama od prodaje Telekoma.Na kraju ga prodasmo za 2 petlje i jednu koju smo zaboravili

Thanks Thanks Given 
    18,881
    Thanks Thanks Received 
    8,803
    Thanked in
    4,268 Posts

Цртали су стари, сад цртају нови, сви ките просторне планове, али ово, врло логично ријешње нико још уцртао није.

Зашто, не знам.

Црна Гора
    Koliko odstupa ta trasa koju spominješ a koju još niko ucrtao nije od postojećeg puta:Čekanje-Trešnjevo-Grahovo koja je sad oko 40-tak ako ne i manje kilometara?
    Sjećaš se starog puta Vilusi-Grahovo-Risan?Bila je isto oko 45-50km.Nikad za nikad,ali je funkcionisala.Onda su veći dio trase iskoristili.E pa ovaj dio puta koji postoji kroz Cuce je magistrala za taj stari put Vilusi-Risan.Vjerov.bi se još lakše ispravio-skratio.Bar te mašinerije ne fali.Jedino je u današnje vrijeme problem što svaki uvrijeđeni bizMismen/vlasnik zemljišta može da zaustavi opravku dalekovoda na svojem imanju a kamoli da ne zaustavi gradnju puta.Neka što je može zaustavit,no mu može pas na pamet da izađe i blokira recimo neki prometniji put jer je nezadovoljan

Last edited by joni; 19-11-24 at 22:57.

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

Niko ne spomenu da se funkcionerima povecavaju koeficijenti tako da je bas dobro povecanje ,,,umrite sluzbenici stoko...

podgoričkom naselju Masline, u autobusu na liniji L1 danas je bačen suzavac, saopšteno je iz gradskog preduzeća Putevi.

“Zbog toga će u srijedu (sjutra) na liniji L1 saobraćati jedno vozilo manje”, naveli su iz Puteva.

Protiv S.R. (23) podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je svoju maloljetnu ćerku od pet godina tjerala da prosjači, saopštila je Uprava policije (UP). Ona je osumnjičena da je počinila krivično djelo trgovina ljudima

Jedno vozilo je udarilo u zaštitnu ogradu ispred Skupštine”, rečeno je CdM-u iz OKC

Uprava bjelopoljskog zatvora spriječila bjekstvo pet pritvorenika (pokusali da iskopaju zid od celije? Piju varenike dosta pa su im nokti ojacali ili je ovo moderno od gipsa zid?)

Zurovac demantuje medije: Objavljeni neistiniti navodi o slučaju u kojem sam ranjen
    Novljanin Nemanja Zurovac demantovao je objave medija u kojima je navedeno da je došlo do samoranjavanja kada je 13. novembra upucan iz pištolja. Upucali covjeka ali dzabe samoranio se po medija...istraga u toku...

Nikšić: Uhapšen maloljetnik, u kafiću nosio pištolj sa devet metaka ...nece roditelji odgovarati!

Uhapšene dvije osobe zbog krađe automobila ispred zgrade OB Rožaje
    Rožajska policija uhapsila je dvije osobe zbog krađe automobila. Znaci ispred stanice policije ukrali auto...

Crnogorska policija sprovela Eurpolovu akciju: Uhapšene četiri osobe zbog dječije pornografije jedan Rus i tri crnogorca

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Rece Spajic moze euro i za one sto su glasali dps
    Kako si pun entuzijazma u navijanju za PES.
    Biće da te Odović bustovao i dao ti dodatnu energiju.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,835
    Thanked in
    2,797 Posts

Sad vec fantaziras nesto. Nije ulje 3e nego 1.2 i nije plata 450 nego 600. Kad si mogao kupiti vise ulja, sa 220e ili sa 600...
    Fantaziraš jedino ti. Minimalna je 600 za ove sa srednjom evo mjesec dana, tako da ne spinuj.
    Ulje je izlazilo do 3 eura. Zadnji put sam prije par dana plaćao po 1,49. Najljepše želje od 79 centi za 80 grama su stigle do 1.49. Tričavih 88.6% za ovaj konkretni proizvod.
    Sreća pa su ove druge namirnice jeftine ostale baš. Već više puta ispričana priča kolika nam je inflacija. Još kad bi imali percepciju da koristimo euro i da uvozimo inflaciju, a da nam je stvarna inflacija +10% u odnosu na evropsku monetarnu uniju onda bi se možda i moglo diskutovat sa vama. Ovako ostajete na partijska saopštenja koja gutaju retardirani glasači i niko drugi.

Povećanje količine novca u opticaju, bez povećanja produktivnosti dovodi do inlfacije. Jer je ponuda ista a tražnja je zbog viška novca porasla, i dok se tržište reguliše prodavci koriste i dižu cijene jer se kriva ponude i tražnje sjeku mnogo visočije na grafiku nego inače. Nije to nikakva kvatna fizika.
    A posljedično poskuplje sve. Jer i ona bakica sa pjace koju pominjah ima rezon da za 1kg sira kupi 5l ulja. Nekad je to bilo 5 eura a onda je došlo vrijeme da je to 10 eura.
    Isto tako frizer koji je šišao po vojnički običnu frizuru za 2.5 eura bi po tim cijenama trebao da se oteli od posla da priušti skuplje namirnice. Ali kako nema više vremena od 24h u danu i samo dvije ruke, odlučio je da podigne cijenu šišanja na 4 eura. Sigurno jer je otporan na inflaciju lakše nego ovi sa većim zaradama.
    Hav jes no.
    Last edited by hercules; 20-11-24 at 08:28.

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,932
    Thanked in
    1,051 Posts

Ne znam o kakvom poskupljenju pises

https://www.ekapija.com/me/news/4533...-poskupjela-47

Page 581 of 682 FirstFirst ... 81481531571577578579580581582583584585591631681 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)