Svaki put kad god je bilo zaduzivanje ,krediti, budzet neki ultra,povecanje plata pred zaduzenje uvijek se desi neki vid djelovanje obavestajnih sluzbi kao nekad lazovic kad je kupovao u desetku berane sprej pa crtao 4s na dzamije evo ga sad ovaj magarac koji kao da cita sa promtera pa neumije da izgovori fundamentalista separatista jer je navikao na prsh i guśhh ccc ....
Sve providno postade sve jedna te ista sema , nadam se da ce ovaj provokator dobiti od 6 mjeseci do 5 godina... i da ce se sjetiti da nije maloljetan da dopusti sebi da nauci tekst napamet pod dirigentskom palicom drugih... mozda je za kravu ovo uradio ako ne zna drzava Crna Gora sto ne vole ruske zakone o stranim agentima ...postoji organizacija Srbi za Srbe koja "pomaze" ugrozene srbe kravama,novcem....
Ado samo se nadovezah jer previse provokacija se desava kad su pare u pitanju...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Tako je džonkice. Para vrti đe burgija neće.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Nema efekta kad su cijene triput i 4 puta veće.
Ne može ni Raonić da prima zaradu jer je sud 4x rekao da je nezakonito imenovan, pa mu kapa svaki mjesec po par hiljada. Ali ne sumnjam da će ih vratiti.
To što ponavljaš od riječi do riječi saopštenja PES-a i nije toliko strašno, navikli smo. Jes malo degutantno slušat nama koji imamo razvijenu logiku i dar za čitanjem i sabiranjem.
Ono što ne uviđate, da smo na ovom istom forumu pisali da će se doći da ovakvih situacija, ali je tada bilo ti bi da se vrati DPS, a ne no će da radi za 400 eura itd itd. Dominoefekat sindikalnih sporazuma i kupovine glasova.
Duplirane su plate i penzije. Jesu kako nisu. Sa njima i kupovna moć. Troskokom unazad.
Malobrojni su skapirali davno što će se desiti, ali ti su manjina i ne mogu gurnut društvo naprijed. Jer demokratija. Jednako pravo glasa imaš ti i ovaj retard iz Bijelog Polja koji je protiv islamskih fundametalista. I to je tuga demokratije.
Ali što bi Dodik (omiljeni političa ru našijeh Srba) rekao - demokratija šta ćeš.
Posebno volim kad uporedite dug države u odnosu na GDP 2020. Prva stvar koju svi namjerno izbjegavate jeste da je GDP doživio pad zbog pandemije.
Druga još bitnija stvar, što se na 105% duga došlo emisijom obveznica od 700 miliona, tajnom ali organizovanom. U momentu preuzimanuja vlasti taj dug je iznosio XY% - namjerno neću da napišem da vidim umijete li nać podatak ili izračunat.
I onda to upoređujete sa današnjim stanjem.
I to kod retardiranih glasača kao ovaj iz Bijelog Polja prolazi. Još ako je crkvi dobar, pardon aksios i bogougodan kao Daka Davidović što je, e onda je sve tip top.
To što za 3 godine izdaci za zarade u javnom sektoru su porasli za 150 miliona i što je to 10km najskupljeg autoputa u CG nema veze. Zaboravljate da fali 1500 policajaca u sistemu, i da je to pozamašna ušteda jer nemamo taj trošak.
Sve što znate je ono Vučićevsko a što su oni bivši radili. Jer DPS _________________ itd.
Koliko su penzije stvarno porasle je najbolje da pitaš nekog penzionera pušača što puši krdžu. Kad je mogao više duvana da kupi danas sa minimalnih 450 ili prije 3 godine.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
kako sad odgovaraju povecanja zarada funkcionerimajesmo li za ovo isli na litije?
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Dje nadje krdzu, za to cemo morati da pitamo koleginicu @bluemoon. Enivej
duvan je luksuz kao i alkohol i tu pratimo evropsku regulativu.
A kad je penzioner lakse placao racun za struju, ili gorivo ili osnovne zivotne namjernice, ljekove? Kad je penzioner lakse kupovao ves masinu kad mu se pokvari, od 120 nije ni mogao da je kupi. Branis vrijeme u kojem je 70000 penzionera primalo 120e ma daj. Inace plate se jesu duplirale, cak i u privatnom sektoru, svi se sjecamo da su npr. kasirke imale 300e a sad oko 700, svakako ne ispod 600.
Emisija obveznica je bila neophodna radi vracanja dps dugova a ostavili su praznu kasu, treba li tebe da pitam dje su 3 milijarde kad su penzije i plate bile iste a nije bilo investicija?
Umoran sam od svega sto znam
Odgovornost? Zar to postoji u CG?
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Izgleda da čoeka zanima samo stanje na papiru, realna praksa i ne baš.
Dps je krao koliko je mogao, i ono što je uradio da valja platili smo višestruko više od onoga što vrijedi. Sa druge strane, valjda taj autoput, regionalni vodovod, podvodni kabl i slično spadaju u neke investicije. Koliko god da je to para u pitanju.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Velicanstvene litije su donijele ovaj boljitak, naravno raste struja, rastu cijene osnovnih namirnica, ali rastu i plate, mnogo je vise zaposlenih nego na birou kao do 2020.
Nadam se da ce do kraja ove izvanredne Vlade biti donijeta odluka da svaki zaposleni u javnom sektoru moze da zaposli svog licnog asistenta i na taj nacin bukvalno svaki punoljetni gradjanin ove zemlje bi bio zaposlen, moguce cak da bi mnogi iz penzije se vracali jer mudrost je kod savjetnistva najvaznija. Naravno na ovaj nacin mogli bismo da oslobodimo i zarobljeni Fond PIO. Nadam se da neko razmislja desetak koraka unaprijed.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Iskreno iznenadio sam se kad je iz prve izgovorio fundamentalizam, rekoh svaka cast ovo je veliki napredak posebno kad vidimo Vuciceve sljedbenike u Srbiji kad imaju nesto da izjave za dnevnik. Ali vec kod drugog fundamentlzman fundamezlna veliki pad, mozak vjerovatno zeli da se sjeti rijeci, jezik ne prati jbg. Tu je to nedje, jako blizu, stativa. Steta, svakako napredak ali i dalje to ne zadovoljava standarde kojim treba teziti.
Last edited by Jakuza; 19-11-24 at 14:41.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Baš zato što nije podložna akcizama i porezima, na nju to ne utiče, zato je i pomenuh.
Nazdravlje tebi, ovako je i Milo pričao da je gorivo luksuz. Mislim to jes istina, sve što ima akcizu je luksuzna roba po definiciji.
Ja ne branim ništa. Ne znam gdje si to pročitao. Plate u privatnom sektoru nisu duplirane, znaš to i sam ne moram sebe kao primjer navoditi. Niti je realno da se svima dupliraju, jer oni koji imaju bi imali još više.
Svi se sjećamo da je u marketima bilo duplo više zaposlenih nego što je danas. E sad jedino ako si slijep to nećeš primijetiti.
Kao što nisi primijetio da je ES1 dovela do toga da ono što su zaposleni dobijali u kešu sad dobijaju na račun. Inflacija je tu nebitna stavka naravo, ali kad bi se zajebavali.
Jedna od privh lekcija na fakultetu iz oblasti ekonomije nakon ponude i tražnje je bila inflacija. A definiše se kao opšti porast nivoa cijena. Najčešće se desi kad se povećanje koločine novca u opticaju ne isprati povećanjem produktivnosti.
To se desilo u CG a pojačalo se dodatno dolaskom Rusa i Ukrajinaca.
Emisija je bila neophodna, ali ne u iznosu od 700 miliona, a pola toga je bilo dovoljno za otplatu starih dugova. Ovu drugu polovinu su Milatović i Spajić naumili za razvojne projekte kojih je do današnjeg dana bilo 0.
Ne moraš mene da pitaš, ja sam se DPS zaduživanjima više puta bavio, i govorio koliko je loše. Od tri milijarde je napravljen auto put, Sozina, Regionalni vodovod, elektrificirana pruga do Nikšića, podmorski kabal, put Risan Žabljak i još poneki rekonstruisan, par škola, domova zdravlja, par helikoptera za vojsku, uložili u EPCG elektro infrastrukturu, Rudnik uglja Pljevlja i još ponešto. Od 3 jedno pola je utrošeno na ono što je trebalo, pola je pošlo đe ne treba minimum - na javnu potrošnju i prenaduvane troškove infrastrukturnih projekata i namjšetenih tendera.
Treba li ja tebe da pitam što su ovi novi od infrastrukturnih projekata napravili ili da preskočim i da konstatujem da su milijardu spisakli na potrošnju i da se strpimo i brzo će biti Velje Brdo?
Ne moram te pitat ništa, pogledaj samo realizacije kapitalnih budžeta zadnje 3 godine.
Last edited by hercules; 19-11-24 at 14:49.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Razumijem ja vas sto se imali jace plate u privatnom sektoru, pa ste imali lupam 5 puta vecu kupovnu moc u odnosu na one sa minimalcem, vama se jeste povecala zarada ali ne koliko je drasticno skocila minimalna, pa je vama sad kupovna moc recimo samo 2 puta veca u odnosu na njih. Na to dodajmo inflaciju, i vi dolazite otprilike na isto.
Najvise su profitirali oni sto su najmanje imali, penzioneri i oni sa minimalcem, sto je i pravedno.
Daleko manje se dobijalo na ruke nego sto je sad minimalac, konkretno u marketima u idei 193+37 ili u franca marketima 193 i do 250 mozes da uzmes namjernice, kasnije je to islo do 300.
Sto se investicija tice, autoput je poceo sa otplatom tek 2021, a za podmorski kabal cges je dao 100 miliona a ostalo Italija itd.
Spajić: Nema povećanja računa za struju u bilo kom obliku od januara 2025. godine
Evo dace vam Spajk svima po euro da ne placete![]()
Da zastiti veli gradjane![]()
Ode nam jedno vozilo
PG CG 008
Bravo legende...
![]()
Love, peace and respect.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks