Page 579 of 682 FirstFirst ... 79479529569575576577578579580581582583589629679 ... LastLast
Results 14,451 to 14,475 of 17032

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2024]

Thanks Thanks Given 
    6,122
    Thanks Thanks Received 
    5,771
    Thanked in
    3,332 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...sto-vece-plate

Vazda im malo bilo,provukose i za savjetnike poslanika iako znaju da je narod protiv toga,a puna su im usta priče o nekoj volji naroda… bas mi uopšte nije mrsko iako sam ih glasao više puta i podrzavao sto padaju na svake izbore.

https://www.cdm.me/hronika/ubijena-z...e-u-podgorici/

čitah malo neke komentare na vijesti,gade mi se mnogi jer koriste ovo zlo sto se dešava u političke svrhe,iako se slažem da imamo nesposobnjakoviće u vrhu,ali sa jednim se mogu sloziti,sto bih i sam uvijek rekao,a to je da za ova ubistva treba dati 40godina pa da vidimo bi li ovi mudaši ubijali žene svako malo.

https://www.cdm.me/hronika/krivicna-...jerske-mrznje/

Kolko je ovo puno mržnje,puna usta islamskog fundamentalizma,a sebe ne vidi. Fuj fukaro stara
    Svaki put kad god je bilo zaduzivanje ,krediti, budzet neki ultra,povecanje plata pred zaduzenje uvijek se desi neki vid djelovanje obavestajnih sluzbi kao nekad lazovic kad je kupovao u desetku berane sprej pa crtao 4s na dzamije evo ga sad ovaj magarac koji kao da cita sa promtera pa neumije da izgovori fundamentalista separatista jer je navikao na prsh i guśhh ccc ....
    Sve providno postade sve jedna te ista sema , nadam se da ce ovaj provokator dobiti od 6 mjeseci do 5 godina... i da ce se sjetiti da nije maloljetan da dopusti sebi da nauci tekst napamet pod dirigentskom palicom drugih... mozda je za kravu ovo uradio ako ne zna drzava Crna Gora sto ne vole ruske zakone o stranim agentima ...postoji organizacija Srbi za Srbe koja "pomaze" ugrozene srbe kravama,novcem....
    Ado samo se nadovezah jer previse provokacija se desava kad su pare u pitanju...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

2. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,081
    Thanks Thanks Received 
    3,196
    Thanked in
    2,427 Posts

Tako je džonkice. Para vrti đe burgija neće.
    Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...

Thanks Thanks Given 
    1,081
    Thanks Thanks Received 
    3,196
    Thanked in
    2,427 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Ako ćeš povjerenje građana da držiš na stabilnih 40% onda omogućiš zarađivanje miliona,otvaranje of šor računa...odabranima.

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Eto tako...jer para vrti đe burgija neće.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    Realno kad gubiš povjerenje građanja, pravi način da ga povratiš jeste tako što ćeš uvećati zarade za 30%.... Odabranima.
    Ako cemo pravo i gradjanima su duplirane plate i penzije. Ne moze direktor poreske ili mupa primati isto kao neki nastavnik u seoskoj skoli.
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    372
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    136 Posts

Nema efekta kad su cijene triput i 4 puta veće.

Thanks Thanks Given 
    3,549
    Thanks Thanks Received 
    5,840
    Thanked in
    2,799 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Ako cemo pravo i gradjanima su duplirane plate i penzije. Ne moze direktor poreske ili mupa primati isto kao neki nastavnik u seoskoj skoli.
    Ne može ni Raonić da prima zaradu jer je sud 4x rekao da je nezakonito imenovan, pa mu kapa svaki mjesec po par hiljada. Ali ne sumnjam da će ih vratiti.
    To što ponavljaš od riječi do riječi saopštenja PES-a i nije toliko strašno, navikli smo. Jes malo degutantno slušat nama koji imamo razvijenu logiku i dar za čitanjem i sabiranjem.

Ono što ne uviđate, da smo na ovom istom forumu pisali da će se doći da ovakvih situacija, ali je tada bilo ti bi da se vrati DPS, a ne no će da radi za 400 eura itd itd. Dominoefekat sindikalnih sporazuma i kupovine glasova.
    Duplirane su plate i penzije. Jesu kako nisu. Sa njima i kupovna moć. Troskokom unazad.
    Malobrojni su skapirali davno što će se desiti, ali ti su manjina i ne mogu gurnut društvo naprijed. Jer demokratija. Jednako pravo glasa imaš ti i ovaj retard iz Bijelog Polja koji je protiv islamskih fundametalista. I to je tuga demokratije.
    Ali što bi Dodik (omiljeni političa ru našijeh Srba) rekao - demokratija šta ćeš.

Posebno volim kad uporedite dug države u odnosu na GDP 2020. Prva stvar koju svi namjerno izbjegavate jeste da je GDP doživio pad zbog pandemije.
    Druga još bitnija stvar, što se na 105% duga došlo emisijom obveznica od 700 miliona, tajnom ali organizovanom. U momentu preuzimanuja vlasti taj dug je iznosio XY% - namjerno neću da napišem da vidim umijete li nać podatak ili izračunat.
    I onda to upoređujete sa današnjim stanjem.

I to kod retardiranih glasača kao ovaj iz Bijelog Polja prolazi. Još ako je crkvi dobar, pardon aksios i bogougodan kao Daka Davidović što je, e onda je sve tip top.
    To što za 3 godine izdaci za zarade u javnom sektoru su porasli za 150 miliona i što je to 10km najskupljeg autoputa u CG nema veze. Zaboravljate da fali 1500 policajaca u sistemu, i da je to pozamašna ušteda jer nemamo taj trošak.
    Sve što znate je ono Vučićevsko a što su oni bivši radili. Jer DPS _________________ itd.

Koliko su penzije stvarno porasle je najbolje da pitaš nekog penzionera pušača što puši krdžu. Kad je mogao više duvana da kupi danas sa minimalnih 450 ili prije 3 godine.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

direktor poreske ne radi ništa. nastavnik radi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    2,097
    Thanks Thanks Received 
    3,723
    Thanked in
    1,564 Posts

kako sad odgovaraju povecanja zarada funkcionerima jesmo li za ovo isli na litije?

f6

10. The Following User Says Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,294
    Thanked in
    876 Posts

Nema druge nego da dignu sebi jos barem duplo, zar ne?

---

Pitati cu te za nekih 6-7 mjeseci, do godinu dana kada sve dodje na naplatu dal' ti sve svidjaju sva ova imaginarna forced dizanja plata.
    Last edited by beatnological; 19-11-24 at 13:47.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Ne može ni Raonić da prima zaradu jer je sud 4x rekao da je nezakonito imenovan, pa mu kapa svaki mjesec po par hiljada. Ali ne sumnjam da će ih vratiti.
    To što ponavljaš od riječi do riječi saopštenja PES-a i nije toliko strašno, navikli smo. Jes malo degutantno slušat nama koji imamo razvijenu logiku i dar za čitanjem i sabiranjem.

Ono što ne uviđate, da smo na ovom istom forumu pisali da će se doći da ovakvih situacija, ali je tada bilo ti bi da se vrati DPS, a ne no će da radi za 400 eura itd itd. Dominoefekat sindikalnih sporazuma i kupovine glasova.
    Duplirane su plate i penzije. Jesu kako nisu. Sa njima i kupovna moć. Troskokom unazad.
    Malobrojni su skapirali davno što će se desiti, ali ti su manjina i ne mogu gurnut društvo naprijed. Jer demokratija. Jednako pravo glasa imaš ti i ovaj retard iz Bijelog Polja koji je protiv islamskih fundametalista. I to je tuga demokratije.
    Ali što bi Dodik (omiljeni političa ru našijeh Srba) rekao - demokratija šta ćeš.

Posebno volim kad uporedite dug države u odnosu na GDP 2020. Prva stvar koju svi namjerno izbjegavate jeste da je GDP doživio pad zbog pandemije.
    Druga još bitnija stvar, što se na 105% duga došlo emisijom obveznica od 700 miliona, tajnom ali organizovanom. U momentu preuzimanuja vlasti taj dug je iznosio XY% - namjerno neću da napišem da vidim umijete li nać podatak ili izračunat.
    I onda to upoređujete sa današnjim stanjem.

I to kod retardiranih glasača kao ovaj iz Bijelog Polja prolazi. Još ako je crkvi dobar, pardon aksios i bogougodan kao Daka Davidović što je, e onda je sve tip top.
    To što za 3 godine izdaci za zarade u javnom sektoru su porasli za 150 miliona i što je to 10km najskupljeg autoputa u CG nema veze. Zaboravljate da fali 1500 policajaca u sistemu, i da je to pozamašna ušteda jer nemamo taj trošak.
    Sve što znate je ono Vučićevsko a što su oni bivši radili. Jer DPS _________________ itd.

Koliko su penzije stvarno porasle je najbolje da pitaš nekog penzionera pušača što puši krdžu. Kad je mogao više duvana da kupi danas sa minimalnih 450 ili prije 3 godine.
    Dje nadje krdzu, za to cemo morati da pitamo koleginicu @bluemoon . Enivej duvan je luksuz kao i alkohol i tu pratimo evropsku regulativu.
    A kad je penzioner lakse placao racun za struju, ili gorivo ili osnovne zivotne namjernice, ljekove? Kad je penzioner lakse kupovao ves masinu kad mu se pokvari, od 120 nije ni mogao da je kupi. Branis vrijeme u kojem je 70000 penzionera primalo 120e ma daj. Inace plate se jesu duplirale, cak i u privatnom sektoru, svi se sjecamo da su npr. kasirke imale 300e a sad oko 700, svakako ne ispod 600.

Emisija obveznica je bila neophodna radi vracanja dps dugova a ostavili su praznu kasu, treba li tebe da pitam dje su 3 milijarde kad su penzije i plate bile iste a nije bilo investicija?

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    direktor poreske ne radi ništa. nastavnik radi.

Moramo gledati i odgovornost

Thanks Thanks Given 
    1,081
    Thanks Thanks Received 
    3,196
    Thanked in
    2,427 Posts

Odgovornost? Zar to postoji u CG?

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,294
    Thanked in
    876 Posts

Quote Originally Posted by aLaPaCha View Post
    Odgovornost? Zar to postoji u CG?
    Ja chitam i pokusavam da shvatim dal' se sali ili ne...

Odgovornost za takve pozicije u CG... LOL

16. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,610
    Thanked in
    3,808 Posts

Izgleda da čoeka zanima samo stanje na papiru, realna praksa i ne baš.

Dps je krao koliko je mogao, i ono što je uradio da valja platili smo višestruko više od onoga što vrijedi. Sa druge strane, valjda taj autoput, regionalni vodovod, podvodni kabl i slično spadaju u neke investicije. Koliko god da je to para u pitanju.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    1,081
    Thanks Thanks Received 
    3,196
    Thanked in
    2,427 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Ja chitam i pokusavam da shvatim dal' se sali ili ne...

Odgovornost za takve pozicije u CG... LOL
    Vjerujem da se šali.

19. The Following User Says Thank You to aLaPaCha For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    1,383
    Thanked in
    375 Posts

Velicanstvene litije su donijele ovaj boljitak, naravno raste struja, rastu cijene osnovnih namirnica, ali rastu i plate, mnogo je vise zaposlenih nego na birou kao do 2020.

Nadam se da ce do kraja ove izvanredne Vlade biti donijeta odluka da svaki zaposleni u javnom sektoru moze da zaposli svog licnog asistenta i na taj nacin bukvalno svaki punoljetni gradjanin ove zemlje bi bio zaposlen, moguce cak da bi mnogi iz penzije se vracali jer mudrost je kod savjetnistva najvaznija. Naravno na ovaj nacin mogli bismo da oslobodimo i zarobljeni Fond PIO. Nadam se da neko razmislja desetak koraka unaprijed.
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

21. The Following 2 Users Say Thank You to Jakuza For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    1,383
    Thanked in
    375 Posts

Quote Originally Posted by isnogood View Post
    https://www.cdm.me/hronika/krivicna-...jerske-mrznje/

Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
    Iskreno iznenadio sam se kad je iz prve izgovorio fundamentalizam, rekoh svaka cast ovo je veliki napredak posebno kad vidimo Vuciceve sljedbenike u Srbiji kad imaju nesto da izjave za dnevnik. Ali vec kod drugog fundamentlzman fundamezlna veliki pad, mozak vjerovatno zeli da se sjeti rijeci, jezik ne prati jbg. Tu je to nedje, jako blizu, stativa. Steta, svakako napredak ali i dalje to ne zadovoljava standarde kojim treba teziti.
    Last edited by Jakuza; 19-11-24 at 14:41.
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

23. The Following 3 Users Say Thank You to Jakuza For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,549
    Thanks Thanks Received 
    5,840
    Thanked in
    2,799 Posts

Dje nadje krdzu, za to cemo morati da pitamo koleginicu @bluemoon . Enivej duvan je luksuz kao i alkohol i tu pratimo evropsku regulativu.
    A kad je penzioner lakse placao racun za struju, ili gorivo ili osnovne zivotne namjernice, ljekove? Kad je penzioner lakse kupovao ves masinu kad mu se pokvari, od 120 nije ni mogao da je kupi. Branis vrijeme u kojem je 70000 penzionera primalo 120e ma daj. Inace plate se jesu duplirale, cak i u privatnom sektoru, svi se sjecamo da su npr. kasirke imale 300e a sad oko 700, svakako ne ispod 600.

Emisija obveznica je bila neophodna radi vracanja dps dugova a ostavili su praznu kasu, treba li tebe da pitam dje su 3 milijarde kad su penzije i plate bile iste a nije bilo investicija?
    Baš zato što nije podložna akcizama i porezima, na nju to ne utiče, zato je i pomenuh.
    Nazdravlje tebi, ovako je i Milo pričao da je gorivo luksuz. Mislim to jes istina, sve što ima akcizu je luksuzna roba po definiciji.

Ja ne branim ništa. Ne znam gdje si to pročitao. Plate u privatnom sektoru nisu duplirane, znaš to i sam ne moram sebe kao primjer navoditi. Niti je realno da se svima dupliraju, jer oni koji imaju bi imali još više.
    Svi se sjećamo da je u marketima bilo duplo više zaposlenih nego što je danas. E sad jedino ako si slijep to nećeš primijetiti.
    Kao što nisi primijetio da je ES1 dovela do toga da ono što su zaposleni dobijali u kešu sad dobijaju na račun. Inflacija je tu nebitna stavka naravo, ali kad bi se zajebavali.

Jedna od privh lekcija na fakultetu iz oblasti ekonomije nakon ponude i tražnje je bila inflacija. A definiše se kao opšti porast nivoa cijena. Najčešće se desi kad se povećanje koločine novca u opticaju ne isprati povećanjem produktivnosti.
    To se desilo u CG a pojačalo se dodatno dolaskom Rusa i Ukrajinaca.

Emisija je bila neophodna, ali ne u iznosu od 700 miliona, a pola toga je bilo dovoljno za otplatu starih dugova. Ovu drugu polovinu su Milatović i Spajić naumili za razvojne projekte kojih je do današnjeg dana bilo 0.

Ne moraš mene da pitaš, ja sam se DPS zaduživanjima više puta bavio, i govorio koliko je loše. Od tri milijarde je napravljen auto put, Sozina, Regionalni vodovod, elektrificirana pruga do Nikšića, podmorski kabal, put Risan Žabljak i još poneki rekonstruisan, par škola, domova zdravlja, par helikoptera za vojsku, uložili u EPCG elektro infrastrukturu, Rudnik uglja Pljevlja i još ponešto. Od 3 jedno pola je utrošeno na ono što je trebalo, pola je pošlo đe ne treba minimum - na javnu potrošnju i prenaduvane troškove infrastrukturnih projekata i namjšetenih tendera.

Treba li ja tebe da pitam što su ovi novi od infrastrukturnih projekata napravili ili da preskočim i da konstatujem da su milijardu spisakli na potrošnju i da se strpimo i brzo će biti Velje Brdo?
    Ne moram te pitat ništa, pogledaj samo realizacije kapitalnih budžeta zadnje 3 godine.
    Last edited by hercules; 19-11-24 at 14:49.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

25. The Following 3 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Baš zato što nije podložna akcizama i porezima, na nju to ne utiče, zato je i pomenuh.
    Nazdravlje tebi, ovako je i Milo pričao da je gorivo luksuz. Mislim to jes istina, sve što ima akcizu je luksuzna roba po definiciji.

Ja ne branim ništa. Ne znam gdje si to pročitao. Plate u privatnom sektoru nisu duplirane, znaš to i sam ne moram sebe kao primjer navoditi. Niti je realno da se svima dupliraju, jer oni koji imaju bi imali još više.
    Svi se sjećamo da je u marketima bilo duplo više zaposlenih nego što je danas. E sad jedino ako si slijep to nećeš primijetiti.
    Kao što nisi primijetio da je ES1 dovela do toga da ono što su zaposleni dobijali u kešu sad dobijaju na račun. Inflacija je tu nebitna stavka naravo, ali kad bi se zajebavali.

Jedna od privh lekcija na fakultetu iz oblasti ekonomije nakon ponude i tražnje je bila inflacija. A definiše se kao opšti porast nivoa cijena. Najčešće se desi kad se povećanje koločine novca u opticaju ne isprati povećanjem produktivnosti.
    To se desilo u CG a pojačalo se dodatno dolaskom Rusa i Ukrajinaca.

Emisija je bila neophodna, ali ne u iznosu od 700 miliona, a pola toga je bilo dovoljno za otplatu starih dugova. Ovu drugu polovinu su Milatović i Spajić naumili za razvojne projekte kojih je do današnjeg dana bilo 0.

Ne moraš mene da pitaš, ja sam se DPS zaduživanjima više puta bavio, i govorio koliko je loše. Od tri milijarde je napravljen auto put, Sozina, Regionalni vodovod, elektrificirana pruga do Nikšića, podmorski kabal, put Risan Žabljak i još poneki rekonstruisan, par škola, domova zdravlja, par helikoptera za vojsku, uložili u EPCG elektro infrastrukturu, Rudnik uglja Pljevlja i još ponešto. Od 3 jedno pola je utrošeno na ono što je trebalo, pola je pošlo đe ne treba minimum - na javnu potrošnju i prenaduvane troškove infrastrukturnih projekata i namjšetenih tendera.

Treba li ja tebe da pitam što su ovi novi od infrastrukturnih projekata napravili ili da preskočim i da konstatujem da su milijardu spisakli na potrošnju i da se strpimo i brzo će biti Velje Brdo?
    Ne moram te pitat ništa, pogledaj samo realizacije kapitalnih budžeta zadnje 3 godine.
    Razumijem ja vas sto se imali jace plate u privatnom sektoru, pa ste imali lupam 5 puta vecu kupovnu moc u odnosu na one sa minimalcem, vama se jeste povecala zarada ali ne koliko je drasticno skocila minimalna, pa je vama sad kupovna moc recimo samo 2 puta veca u odnosu na njih. Na to dodajmo inflaciju, i vi dolazite otprilike na isto.
    Najvise su profitirali oni sto su najmanje imali, penzioneri i oni sa minimalcem, sto je i pravedno.
    Daleko manje se dobijalo na ruke nego sto je sad minimalac, konkretno u marketima u idei 193+37 ili u franca marketima 193 i do 250 mozes da uzmes namjernice, kasnije je to islo do 300.

Sto se investicija tice, autoput je poceo sa otplatom tek 2021, a za podmorski kabal cges je dao 100 miliona a ostalo Italija itd.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Thanks Thanks Given 
    488
    Thanks Thanks Received 
    1,322
    Thanked in
    838 Posts

Da zastiti veli gradjane

Thanks Thanks Given 
    6,597
    Thanks Thanks Received 
    6,278
    Thanked in
    2,618 Posts

Quote Originally Posted by Jakuza View Post
    Velicanstvene litije su donijele ovaj boljitak, naravno raste struja, rastu cijene osnovnih namirnica, ali rastu i plate, mnogo je vise zaposlenih nego na birou kao do 2020.
    Zivo me interesuje kako si povezao da su litije uticale na cijene
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Ne daje on nikome ništa, to je iz budžeta što ćemo opet mi da platimo...

Površno sve pratiš.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by nicky View Post
    Da zastiti veli gradjane
    Pa jeste tragikomicno, nikad nije bilo vise para u narod, putuje se, restorani puni, trgovine pune, svi u familiji po auto, a ovamo placu zbog jednog eura, kakvo smo mi dno od drustva

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Ode nam jedno vozilo
    PG CG 008

Bravo legende...

Love, peace and respect.

Page 579 of 682 FirstFirst ... 79479529569575576577578579580581582583589629679 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)