Ne znam o cemu pricas i sta neko moze da uradi sa tvojim brojem racuna osim da ti uplati pare.
To je skroz ispravno iskreno, moze posluziti za enumeraciju korisnika pa posle laganini phishing kampanja. Zacudilo bi me da ti je dala te interne podatke.
Ne znam o cemu pricas i sta neko moze da uradi sa tvojim brojem racuna osim da ti uplati pare.
Pa kako ne moze brate, imas zenino ime i prezime i imas joj interni broj ziro racuna + nacionalni broj ziro racuna(ako se to tako kaze). Mozes upakovati fin mail/poruku/poziv i odraditi phishing kampanju za neku korist. Broj ziro racuna nije javno dostupan podatak.
Lupetas, svaka firma ima javno objavljen broj racuna, firmi si dao broj racuna da bi ti uplatila platu, kladionice ti imaju broj racuna jer si povlacio pare, kad nesto prodajes dajes ljudima broj racuna da ti uplate.
Kakvu kampanju mozes uraditi, nije to pristupna sifra za podizanje/slanje para, sluzi samo za primanje.
Isto kao da kazes za adresu stanovanja da se moze uraditi nesto:
E ja sam Marko Markovic ul. Vucedolska 2 prebacite vlasnistvo moje kuce na Petra Petrovica. ?? Toga nema ni u filmovima.
Ako uplati na racun bankr onda da ceka da neko tamo rucno to proknjizi?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Kako je NLB zakomplikova slanje verifikacije Klik i Pay aplikacije, tačno mi dodje da ih pozdravim
Forever young, i want to be forever young
Ne lupetam ja prijatelju nego je to praksa u svakoj drzavi kao i u nasoj. Takodje, banke mogu da daju takve podatke jedino vlasniku racuna a to ti nisi. To sto ti samovoljno dajes svoje podatke nekome nije isto kao i da banka da tvoje podatke nekom, ne znam kako to smatras istim.
Sta si zapeo covjece, nije obrnuto da sam trazio ime, prezime i broj telefona nego sam trazio instrukcije kako da uplatim na racun jer mi nije bio dovoljan interni broj, trebao mi je eksterni.
Ja koliko znam svako moze otici u banku i uplatiti pare na osnovu necijeg imena i prezimena. Valjalo bi znati i datum rodjenja ali sam vise puta prisustvovao situaciji kad bankarski sluzbenik pomaze u tome tako sto 'otkrije' tudje datume rodjenja pa osoba koja uplacuje izabere jedan za koji misli da je tacan. Ovo je bila cista nezainteresovanost da mi se pomogne da izvrsim uplatu i nema veze sa tim sto ti pricas.
Ti ako si stvarno toliko zadrt objasni sta se moze uraditi sa 520-34567-89 osim uplatiti pare?
Niko ne pominje da si trazio ime, prezime i broj telefona, ne citas prijatelju a trazis da ti se pojasni
Udaljenim putem ne mozes da trazis podatke treceg lica, opet ne znam sta ti tu nije jasno. Nije isto da tebi ta zena da njen br ziro racna i da ti zovnes call centar banke i trazis br ziro racuna treceg lica. Banka ne smije da daje te informacije na izvolte kao sto ti ocekujes, nebitno od tvoje namjere.
Evo ako mislis da je samo nezainteresovanost, probaj u jos par banki tako pa javi kako si prosao
Meni ne stižu sms poruke od ckb-a i dalje.
Najmjerno nisam aktivirao jer sam se šokirao kad rekoše da SVAKI sms naplaćuju?!
Imali su nekad pravilo, da ne naplacuju tipa 20 sms a posle toga naplacuju. Provjeri.
Kod svih banaka to bude brzo kod svih bi trebalo da je automatski ako je racun dobro upisan. Kad je pogresan zavrsi na greske, malo se istrazuje ime i prezime i slicno pa ako se nadje onda rucno preknjizi ili vrate uplatiocu.
Rucno se rasknjizavaju spiskovi za zarade na zalost.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Kako su ga iskomplikoviali za Nlb Klik app, sama mi promjenila PIN za ulazak u istu, tj. posle 3 (neuspjela) pokušaja mi zablokiralo aplikaciju, moram da tražim novu šifru, ali neće da je pošalju na viber na koji nam je i osn9vni vid komunikacije.
I kakva je to retardirana odluka da na Viber više ne šalju stanje na računu prilikom svake transakcije, čak ne mogu ni da ja to zatražim pa da odobre.
Ovo vjerovatno još nije zaživjelo, jer evo već 2 mjeseca svakodnevno plaćam manje iznose NLB Visa karticom, još mi nijednom nije tražilo pin.
Last edited by hercules; 21-11-24 at 08:52.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Ne, ne, ne plaćam telefonom, nego baš fizički karticom
Čudno, meni stiže sve regularno na Viber, da nisi blokirao biznis inbox zbog reklama?
Da kucnem, meni klik radi savršeno, masu je jednostavnije otiskom prsta potvrditi transakciju, nego što npr na CKB stiže pin koji treba da se ukuca, pa da se potvrdi sa epin-om dodatno.
#fakenews
Stize ti stanje na racunu na viber poslije svake transkacije?
To je maknuto ima vec neko vrijeme (na zalost).
Volio bih vise nego ista da znam kako tebi stize, jel' mozda neki dodatni paket ili nesto slicno? Il' ne shvatih dobro pa ustvari ni nisi NLB vec neka druga banka?
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks