Ne znam kako bi smo ti pomogli, jer sve zavisi od tvojih potreba. Vidi ovako, Stari je prica za sebe, prakticno grad u gradu, koga ne veze nista za drugi dio grada mrdat ne mora, zivim na Starom i znam sta pricam. Ostali djelovi grada su ti svi isti, Tuski put mi je nekako zabacen, ono u gradu si, ali svuda ti auto treba( da budemo iskreni, bilo gdje u PG, ali i za najmanju sitnicu), i molim te izbjegavaj dio iza Titexa, znam da se cini nemoguce, ali trazi nesto mimo njega i ulice Voislavljevica
Послато са 2201116TG помоћу Тапатока
Iha sto radi brat, dobro si se zaljubio kad vec razmisljas i u koji fudbalski klub dijete da upises.
Meni je onamo isto malo divlji zapad, posebno radi saobracaja, al ako si tu odrastao, a i ako si cesto u auto, onda si navikao i boli te uvo, samo rokaj (fudbala).
Na kraju krajeva, svaki kvart je neka muka, pa bolje vidjet i neki "kvalitet" ako je ikako moguce.
Svakako, srecno u potrazi, ne bih te umio savjetovat, odlucices najbolje za sebe.
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
Meni ona lokacija se ne sviđa zbog 6 traka bulevara i saobraćaja koji će tuda da prolazi. Blizu su tebi škola i vrtić to stoji. Ali evo da predložim.
Što fali lokaciji Zetagradnje 4 jula preko puta Tehnomaxa? Onamo će sad da počnu još 2 manje zgrade ako sam dobro vidio projekat.
Mana je što nije prevelik razmak između zgrada ali kakvi su neki razmaci onaj je velik i što Zetagradnja pravi velike ulaze po 80+ stanova.
Onamo dje je elektro distribucija planirana je škola i vrtić, i park. Dakle nema više novih zgrada u zaleđu sve do limuna i pomorandže.
Blizu ti je obilaznica i kružni kod Volija i Lakovića pa odatle volja ti na autoput volja ti aerodrom, Bar, NK i CT.
Škola Vuk Karadžić i vrtić pored na nekih 500 metara. Na drugom kraju bloka škola Musa Burzan 1.5km, i vrtić iza Euro Pacta 700 metara.
Pjaca 15 minuta hoda. Dom zdravlja na Pobrežje 15 minuta hoda.
Centar 25 minuta hoda.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
nijesi bome 2012 mogao dobiti 3% nako si bio direktor banke![]()
to je moglo tamo 2015-16... 2010-2012 su kamate na stambene bile i preko 10% (za "lose" firme), posle su pale zestoko...
imaju nerasporedjene dobiti da grade 10 godina, a da ne prodaju ni garazno mjesto ovi "veliki" (zetagradnja, bemax, kips...)
vaaaazi... para je para... gradili su oni i one "socijalne" preko puta Multikoma na zabjelo kad su gradili "ekskluzivne" po ostatku opstine... razlika ti je u cijeni samo razlika u komunalijama opstinskim i zeru u materijalima (fina ruka) - ali profit im je identican, ako ne i veci
tamo mozes kupiti samo ako si kum sa Dzomicem minimum i imas milion viska :P
skolu i vrtic zaboravite ako se skorije ne dograde - PAKAO je od broja djece, fizicki nemaju ucionica da ih stave da sjede u klupe, da ne pricamo da u odjeljenja dje ima djece sa pratiocem stave po 28-9 djaka (a trebalo bi 23) - brzih dana ce ti ili morati dograditi nesto ili ce bitii nova geografska preraspodjela da djecu ceraju da idu u 21 maj ili Savo Pejanovic
ali sto rece neko - Stari je grad u gradu - imas sve sto ti moze zatrebati za zivot da ne moras proci ispod pruge danima sem ako ces u setnju/na posao
opet, sve zavisi ko sta trazi od zivota - nemaju svi iste navike/zelje
Meni je najljepši dio Preko Morače i to od bulevara do Kruševca - svi mogući sadržaji za bilo koga. Tu nema novogradnje, ali bih uzeo straogradnju i renovirao. Njegoševa, Karađorđeva-Vuka Karadžića je isto lijep dio grada, centar, a bez velike buke i zagađenja od saobraćaja, jedino što je parking problem.
Što se tiče novogradnje, možda ima i poneka kvalitetna zgrada, ali lokacije su nikakve u poređenju sa ovim koje sam naveo.
Preko Morace jeste fin dio grada, na parking zaboravi, jer kome god treba nesto okolo da oposli parkira se ispred tvog ulaza i zgrade. Ali kad iskoci namjesten stan, 2300e po kvadratu, a stan namjestan kad je useljeno u njega, pa vise ti para treba izbacit one regale i komode no komplet da ga renoviras, pritom raspored stanova starih u onom dijelu grada mi se nikad svidjao nije, jedino ako ga je neko renovaciom prepravio.
Raspored ti se u starim stanovima ne sviđa a u novim je dobar? E ovo prvi put čujem iskreno
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
ja sam uzeo stan u izgradnji prije 3 godine u ilije plamenca - za izdavanje, ne za život - jer u tom trenutku nijedan drugi stan na drugim lokacijama nije bio raspoloživ a da je cijena bila odgovarajuća. nekako sam nevoljno izabrao to jer mi se lokacija učinila van svih tokova, ali sam išao logikom da će se nekome ugodit, ne mora meni da se ugodi.
evo 3 godine kasnije - ta lokacija poprima baš neke fine obrise, 2 škole blizu, DELTA JE BLIZU, JELTE (dostini je to bitno), ljubović, hdl relativno blizu, pored je odmah idea, garaža u suterenu (ne oko zgrade), brz izlaz iz grada itd... ispostavi se čak i poželjna lokacija, izdao sam stan prvi dan što sam oglas postavio... sve u svemu, ako neko gleda stan, neka ne isključuje i tu lokaciju, po meni sasvim solidna
Vjerovao ili ne, tamo u tim zgradama ne. Raspored u novim necu ni da komentarisem, da mogu dvosoban stan bi nagurali u 30 kvadrata. Samo kazem da konkretno u tim zgradama mi se ne svidja. Imamo stan u zgradu preko puta zgrade Pobjede, stan preko 60 kvadrata, a dnevni boravak gdje se sjedi mali, skucen, kuhinje 1-1,5m kroz koju se prolazi do trpezarije, ali zato sobe ogromne.
Stan u kome trenutno zivim je isto starogradnji, jednosoban stan 55 kvadrata, ali ovaj raspored ne bih dao nizasta, da mi je naci isti ovakav raspored, samo novogradnja, trceci bih ga kupio.
Koja je bolja lokacija na Zabjelo,onamo kod multicoma ili Ljubovic?
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Kupovna moc gradjana je drasticno opala. Gradjevinski tajkuncici, zagovornici trzisne ekonomije, neo-liberalni cuvari prava gradjana, gledaju kako da oderu gradjane sto vise.
Krov nad glavom nije ustavom zagarantovano pravo, s toga gradjane treba izbaciti na ulicu, ili ih ubaciti u vjecno ropstvo zato sto je neki tajkuncic odlucio da ce cijena m2 da bude 2, 3K EUR, jer jbga moze mu se. Pi*aj po sirotinji, ili kako bi rekla djeca tajkuna, sirotinjo na*usi se k-ca.
To je ta CG, to cojstvo i junastvo, snaga karaktera, uma, i to cuveno postenje. U CG vlada bijela kuga zbog tih i takvih 'trzisnih principa'. Ostace od CG za 30 god. samo zapisi u nekim knjigama, ako i to.
Lako bi se regulisao problem sa cijenama nekretnina u CG, da drzava pocne da gradi stanove za gradjane, i da svaki gradjanin koji nema rijeseno stambeno pitanje, moze iste da kupi po cijeni izgradnje. Onda bi tajkuncici mogli da okace macku o rep svoje 2-3K EUR/m2, jer bi morali stvarno nesto da ponude, sto izlazi iz okvira cumeza nedostojnih za zivot.
Last edited by techlinkit; 09-11-24 at 10:43.
Kako to mislis da idu u minus?
Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Ne bih da kvarim zabavu i da branim tajkuncice.
Jeste li probali da sracunate koliko kosta da napravite kucu na vasem placu, bez dozvola itd? Takodje koliko to sada traje sa ovavon situacijom sa majstorima.
Neka, hvala. Ja bih radije to sto mislim za kucu, skupljao i kupio stan. Naravno, sve ima svoje prednosti i mane, ali kuca je jedna rupa bez dna, sto u kucu, sto oko kuce, uvijek ima neko ulaganje i nikad da se zavrsi, a kad se zavrsi, ceka te kosevina, obrezivanje vocaka i ukrasa, pa gospodja oce cvijece, a sigurno nece kao u stanu u 2 saksije nego u red duzinom staze. Kad dodju kod nas kazu kako vam je ovdje fino, uzivanje, a niko ne zna da ti gledas sto prije svaki vikend da pokosis.
Sve u svemu, stan kad sredis miran si. Necu pricati o komsiluku, jer ga svakako ima svakakvog i svuda ga ima. Kad sam slobodan ocu da bez obaveza prosetam sa porodicom ili odem negdje, a ne da gledam kad cu prati i kositi dvoriste
Bogme ka da ti neko pistolj drzi da imas travnjak i cvijece,voce okolo![]()
Nisam u opste pricao o prednostima/manama jednog ili drugog, nego koliko to kosta na zalost danas.
Sto se tice kuce ja cu dati prednost njoj.
Ne pistolji, nego sto ce ti kuca, ako ne mozes izaci spred nje?
Sto se cijena tice, mislim da je najisplativije, naravno kome se svidja montazna, komsija "napravio" kucu 85 kvadrata za 25 hiljada(Ivanjica), a mislim da ga je cok kostao za nju 6,5 hiljada, doduse, andazovana je firma za sve i kopanje i izlivanje. Pricam o sivoj fazi. E sad koliko ce ga unutra dodatno kostati to ni on sam ne zna.
Te montazne su zestoko skocile, nekad su bile jeftinije od cvrste gradnje a sad su tu nedje. Ja zivim u kuci i nikad ne bih mogao u stan, ka u zatvor mi je to.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks