Realno smo gojazan narod pa bi valjalo da se smanji malo ta hrana, koja je skupa. Takodje, previse se jede po restoranima, previse se nesto cascavamo i da ne pricamo o kupovini skupe odjece i obuce.
A tek o kockanju i ostalim porocima (duvan, alkohol, droga).
I naravno da je trebalo dizati plate.
Ali je to uz to država trebala i da kontroliše divljanje svega ostalog, jer su nam cijene života po standarnu bogatih ukrajinaca i rusa koji dođu u CG sa milionima na računu.
Ima li poreza na zalihe, odnosno na neprodate stambene jedinice?
Sent from my iPhone using Tapatalk
u zadnje vrijeme često čujem da se ljudi pozivaju na ovo. kao, time će natjerati investitora da spusti cijenu radi brže prodaje.
naravno, to je daleko od realnosti. investitor će prevaliti taj potencijalni trošak na kupce, jer mu jednostavno može biti. ili će se smanjiti obim izgradnje novih stambenih jedinica, da bi se tržištu ponudilo manji broj stanova koji se mogu brže prodati.
pogodite što se dešava sa cijenom stanova onda kada se smanji ponuda stanova?
Dokle god je navalica stranaca i nasih na kupovinu nekretnina cijene rastu, kad su 2012 godine bjese li tad rusi masovno napustali pukao je balon i cijene su pale.... ali vise toga nema sva bjelosvjetska gamad sad dolaze u cg
..
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ima li neko informaciju da li ima ili nema poreza na zalihe kao zakonske kategorije? Da li to uopste postoji?
Sto se tice ponude i potraznje, jasno mi je kao i svima da u ovoj drzavi vlada blagostanje i da ponuda i potraznja dovoljno govore o tome da ako nesto zaista nije problem u Crnoj Gori, onda je to kupiti nekretninu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Koja je logika da investitora oporezuju za nekretnine koje nije prodao? To mu je osnovna djelatnost. To je kao da markete oporezuju na zalihe Coca Cole ili Auto Skoda na zalihe auta na lageru.
No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.
Fora je sto ljudi lageruju desetine stanova, bez placanja poreza. Usput nabijaju cijene i uticu na formiranje cijena, da moraju placati porez gledali bi da ih prodaju.
Valjda postoji zakon koji odredjuje porez na osnovu nekretnina u posjedu i za svaku sledecu je porez uvecan.
Ponudio bi im da birajulaćanje poreza na neprodate stanove ili ograničavanje marže,kad već spominjete markete,zalihe namirnica i osnovnu djelatnost.
Šro se tiče Škode i sličnoh,na lageru drže nikoliko ili malo kola a i to malo im se ne zadržava nikoliko na lageru
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Koji neprodati stanovi? Sve sto se ne proda u izgradnji, prelazi na neko fizicko lice, cak ne mora ni da se zavrsi, dovoljno je da udje u katastar i onda nijesi oslobodjen poreza od 3%, jer se vise ne vodi na investitora
Послато са 2201116TG помоћу Тапатока
Trenutno na Novom Zelandu (do nekih 15%) i istocnom dijelu Australije su cijene pale posljednjih 2 godine. Na Novom Zelandu zbog masovnog odlaska stanovnista a u istocnoj Australiji je blagi pad zbog ulaganja svojih investitora u Zapadnu Australiju.
Uglavnom, potraznja je mala u ovim mjestima jer kupaca nema. Ponuda je prosjecna.
Vidim zetagradnja jos jednu zgradu pocela da radi u onom bloku zgrada kod fudbalskog saveza, mislim da ce onamo do ljeta pocet da se gradi jos 4-5 zgrada minimum a meni se lokacija kao lokacija bas svidja ukoliko se onaj bulevar konacno zavrsi i ako Bog da za koju godinu probije put kod Volija do bulevara Save Kovacevica
Isto sam htio da pišem ali rekoh da mu ne kvarim
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Lokacija je dobra ako ima neka utakmica cg prvenstva i da može sa prozora da gleda
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Pa jer je rijetko funkcionalan dio grada. Imas dosta fudbalskih klubova onamo da djecu mozes upisati, skola je odmah tu kao i vrtic. Iz grada izadjes ocas posla a odma si u centar isto, znatno je mirniji dio grada i tisi. Mislim, po meni popunjava sve sa liste za normalan zivot sa porodicom?
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
A u principu u podgorici svudje si u deponiji izduvnih gasova , imam zanimljiva cinjenica sto je skuplji kvadrat veca je koncetracija izduvnih gasova...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ako ce mo iskreno, ja bih prije kupio stan ovamo, nego u nove zgrade Dadija i Bemaxa, a da ne pricam da je Dadiju ulaz u garazu kad se prodje podvoznjak, znaci dok se ukljucis kad je najveca guzva, ti si odustao od bilo kakvog putaAko ikada onaj bulevar zavrse tesko da ce se preusmjeriti ista onuda, posto je posle Dadijevih zgrada planiran park, zato je Zetagradnja svoju zgradu i usekala.
Послато са 2201116TG помоћу Тапатока
Pa evo posto ja planiram da trgujem stan u narednih godinu dana recite mi po vasem misljenju dje je bolje uzet novogradnju?
Zezate da je Zetagradnja opet počela da gradi zgrade na neuglednim lokacijama? Ranije neđe čuh da su odustali od toga, da grade samo na "eksluzivnim" lokacijama plus Slovenija.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks