Samo sto notar moze, kao u mom slucaju, dovesti nasljednika u zabludu da nema dugova. Jer, muka mu je trazit taj neki izvod, lakse formular popunit i uzet 400e.
Nijesam sigurna da ti možeš da otkupiš dug od banke.
Moraće žena hitno da tuži korisnika kredita, sa sudskom presudom se blokira sva njegova imovina i to je jedini način da se naplati. Tipa, on se zaposli i ona mu sjedne na platu, želi da proda kuću ili zemlju i ne može zbog nje. To ti je jedini put. I imaće troškove, sudske, izvršitelja, itd...
Njemu je to blokirano od 2006, i izgleda da nije od tad ni radio nidje sem na crno. Saznao sam da taksira za neku Nk firmu, al nije evidentiran kao zaposleni. Ima kucu i mali plac i to je pod hipotekom od kad je uzeo kredit 2006, takodje ima jos par zabiljezbi od ove godine, vjerovatno vezano upravo za ovaj kredit. 62 godine ima, tesko da ce taj idje posao naci.
Ali će uskoro u neku penziju ili će ga neko naslijediti (pu-pu, bog mu zdravlja dao), a tvojoj ženi duguje i bitno je da zna da ne može nikud da mrdne dok nju ne isplati.
Možda je taj čovjek korektan samo nije imao sreće, ali većinom su to prevaranti teški i ovo ti je jedini put ako ne misliš da ga častiš tih nekoliko hiljada.
Ma icice tu neki kombo, tuzba njemu,tuzba notaru, pokusaj da se preuzme dug pa naplati itd. Al tu su i banke jake, i pokojni tast i taj drugi zirant su imali svoje kredite, naknadno nastale,posto.su vec ziranti bili, i zbog njih im se nije moglo odbijati, i tu je neko gledao kroz prste. Da ne pricamo o naknadnoj pameti zzzcg i prve banke, koje nijesu od 2013 pokusavale naplate.
Oce li se Svetovim (marovica) potomcima odbijati kredit narednih 300 godina
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Nije mi jasno kako žiriranje (mjenica) može preći na naslednika umrlog i po kom osnovnu? Da li se pokreće izvršenje na imovini koja je naslijeđena ili se vrši na bankarskim računima naslednika?
Obim nasljednikove odgovornosti za dugoveČlan 140Nasljednik odgovara za dugove ostaviočeve do vrijednosti naslijeđene imovine.
(...)
Nasljednik koji se odrekao nasljeđa ne odgovara za dugove ostaviočeve.
ako može da pređe u nasljedstvo imovina, logično je da mogu i dugovi, jel?
zamisli da je neko kupio stan na kredit i umre poslije mjesec dana, nasljednik dobije stan a dug ostane banci... idealno za sinove kladioničare
Sta je ovo 3e, platih ulaz, okle sad jos 3e?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tu es mon héro!
tako je, ako je neko uzeo osiguranje. ako nije, onda važi ono što napisah.
interesantno je da bi opet većina ljudi pravila problem i pljuvala banke da im zatraži ovo osiguranje, a kad ne daj Bože dođe do ove situacije tj ostavinskog- a đe je banci osiguranje?!?
naša posla![]()
Znaci platim 5 racuna, 15e naknade banci, za sta?! Auuu, skandal.
Zna li neko provjereno jel ovako i u druge banke?
Ckb mi je toliko para evo 20 god uzeo na razne nacine, vise nece vaistinu.
Hercules, znas li ti oko procedure da prenesem hipotekarni kredit u drugu banku?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tu es mon héro!
Sve su banke višestruko podigle naknade za plaćanja na šalterima. Oće da rasterete šaltere i da naćeraju ljude da plaćaju preko ebankinga ili mbankinga. Mada nisam znao da je ckb digao na 3 eura, doskora je bilo euro i po, a do prije nepunu godinu 90 centi. Do pola godine prije toga bilo 45 centi. Mrčeni penzioneri koliko para ostave jer oni po navici sve plaćaju na šalteru.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Jel u postu i dalje oko 40 centi
Kad se već načela priča ono dugova mene zanima sljedeće
Nekad davno, ima i 11-12 godina kako mi je blokiran račun u NLB banci zbog nekog dugovanja računa u Mtelu i T comu. Ja sam poslije toga otvorio novi račun u HB i do dana današnjeg sve funkcionise sve normalno. Mene zanima sljedeće, s obzirom da nikad nijesam provjeravao što je sa starim računom, može li to doć na naplatu poslije ovoliko vremena, dolazi li do kakvog zastarijevanja, šta se dešava sa tim starim računom idu li naknade za održavanje i slično, neke kamate i slično...Nikad nijesam provjeravao i iskreno ne znam bi li išta čačkao oko tog?
Eto mene opet u vezi sa ovim,bila je gospodja kod kreditnog savjetnika u NLB mi planiramo kupiti stan omo 55 hiljada kesa imamo oko 30,dakle ucesca imamo preko 50 posto,on joj rekao da stambeni kredit jedino mozemo podici ako neko od nas radi u drzavnu firmu i to sa nekom tipa solidnom platom oko 800 eura ili sa hipotekom na drugu nekretninu,ovo je sve pod uslovom da je nevjesta dobro razumjela.ima li ko da radi u banku na forum da to malo detaljnije objasni i je li takav sistem u druge banke
Probaj erste ,ckb banku
Ako je kreditni referent joj to rekao, slobodno pođite i recite mu da je šutan glupi i da zahtijevate kod drugog da porazgovarate.
Ako stan košta 55, a imate 30, onda možete gotovinski kredit da uzmete na 10 godina i završite posao bez hipoteka i ičega.
Odobrenje stambenog može biti problem ako je isgurana na minimalac, ali opet na toliko učešće i iznos koji vam treba i ta minimalna zarada da se optereti na 200 eura mjesečno će biti dovoljno za 25k stambenog na 10 godina.
A probajte i preko ovih, vidjeh reklamu prije neki dan, kažu da je besplatno.
Početna - kreditiranje.me
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks