Page 322 of 408 FirstFirst ... 222272312318319320321322323324325326332372 ... LastLast
Results 8,026 to 8,050 of 10181

Thread: Banke u Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,635
    Thanked in
    1,020 Posts

Samo sto notar moze, kao u mom slucaju, dovesti nasljednika u zabludu da nema dugova. Jer, muka mu je trazit taj neki izvod, lakse formular popunit i uzet 400e.

2. The Following 2 Users Say Thank You to Dutch For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    840
    Thanked in
    534 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Možda je neko imao sličan problem, pa me može dodatno posavjetovati. Prije par dana stiglo ženi rešenje javnog izvršitelja da joj se odbija za neki kredit. Naime, pokojni tast(umro prošle godine, ostavinski tokom prošlog ljeta završen) je žirirao nekom svom poznaniku za kredit preko ZZZCG 2006. I taj naravno isti nije vraćao. Sad je došlo mojoj ženi da vraće, kao jedinom nasljedniku. Dužnik ima kuću, ima plac na kojem je ista, ali banka(Prva) i ZZZCg naravno biraju tamo đe mogu da uzimaju novac a ne nekretninu. Kuća mu je inače pod opterećenjem zbog toga. Takođe, postoji i drugi žirant, koji je u redu ispred pokojnog tasta bio, ali je istom penzija već blokirana kreditom nekim. I tom žirantu su nekretnine pod opterećenjem zbog ovog kredita. 2013 je donijeta sudska presuda da se naplaćuje od solidarnih dužnika, a posle te presude su izgleda obojica žiranata podigli kredite, kako se ne bi od njih moglo naplaćivati. Dužnik je naravno nezaposlen tj kao takav se vodi jer sam saznao da vozi taksi za jednu firmu u Nikšiću. Uspio sam čak i da ga kontaktiram, naravno zaklinjanja i priča kako je on pošten čoek i nikom nije dužan ostao itd itd. Čak mi je opušteno predložio da moja žena vraće rate a on će redovno donositi keš, ona priča za budale.
    E sad, drug mi je predložio da ja otkupim taj dug od banke(ima nekih 6500e ukupno, za sad) i da ja posle toga predam ovog tipa izvršitelju da mu on zaplijeni kuću pa da se od toga ja naplatim. Jer ako ova bude vraćala taj kredit, teško da će ikad više svoje pare nazad viđet, iako preko telefona izvršitelj kaže da nije to teško naplatiti, blabla, vjerovatno u dobroj volji da čas prije on posa svoj završi. Ujutro idemo kod izvršitelja na sastanak, pa rekoh da neću dobit kakvu ideju dodatnu ođe.
    Nijesam sigurna da ti možeš da otkupiš dug od banke.

Moraće žena hitno da tuži korisnika kredita, sa sudskom presudom se blokira sva njegova imovina i to je jedini način da se naplati. Tipa, on se zaposli i ona mu sjedne na platu, želi da proda kuću ili zemlju i ne može zbog nje. To ti je jedini put. I imaće troškove, sudske, izvršitelja, itd...

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,635
    Thanked in
    1,020 Posts

Njemu je to blokirano od 2006, i izgleda da nije od tad ni radio nidje sem na crno. Saznao sam da taksira za neku Nk firmu, al nije evidentiran kao zaposleni. Ima kucu i mali plac i to je pod hipotekom od kad je uzeo kredit 2006, takodje ima jos par zabiljezbi od ove godine, vjerovatno vezano upravo za ovaj kredit. 62 godine ima, tesko da ce taj idje posao naci .

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    840
    Thanked in
    534 Posts

Ali će uskoro u neku penziju ili će ga neko naslijediti (pu-pu, bog mu zdravlja dao), a tvojoj ženi duguje i bitno je da zna da ne može nikud da mrdne dok nju ne isplati.

Možda je taj čovjek korektan samo nije imao sreće, ali većinom su to prevaranti teški i ovo ti je jedini put ako ne misliš da ga častiš tih nekoliko hiljada.

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,635
    Thanked in
    1,020 Posts

Ma icice tu neki kombo, tuzba njemu,tuzba notaru, pokusaj da se preuzme dug pa naplati itd. Al tu su i banke jake, i pokojni tast i taj drugi zirant su imali svoje kredite, naknadno nastale,posto.su vec ziranti bili, i zbog njih im se nije moglo odbijati, i tu je neko gledao kroz prste. Da ne pricamo o naknadnoj pameti zzzcg i prve banke, koje nijesu od 2013 pokusavale naplate.

Thanks Thanks Given 
    6,121
    Thanks Thanks Received 
    5,770
    Thanked in
    3,331 Posts

Oce li se Svetovim (marovica) potomcima odbijati kredit narednih 300 godina

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    11 Posts

Nije mi jasno kako žiriranje (mjenica) može preći na naslednika umrlog i po kom osnovnu? Da li se pokreće izvršenje na imovini koja je naslijeđena ili se vrši na bankarskim računima naslednika?

9. The Following User Says Thank You to Quazar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

Quote Originally Posted by Quazar View Post
    Nije mi jasno kako žiriranje (mjenica) može preći na naslednika umrlog i po kom osnovnu? Da li se pokreće izvršenje na imovini koja je naslijeđena ili se vrši na bankarskim računima naslednika?
    Obim nasljednikove odgovornosti za dugoveČlan 140
    Nasljednik odgovara za dugove ostaviočeve do vrijednosti naslijeđene imovine.
    (...)
    Nasljednik koji se odrekao nasljeđa ne odgovara za dugove ostaviočeve.

ako može da pređe u nasljedstvo imovina, logično je da mogu i dugovi, jel?
    zamisli da je neko kupio stan na kredit i umre poslije mjesec dana, nasljednik dobije stan a dug ostane banci... idealno za sinove kladioničare

11. The Following User Says Thank You to EgZeKuToR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,874
    Thanks Thanks Received 
    3,473
    Thanked in
    1,556 Posts

Sta je ovo 3e, platih ulaz, okle sad jos 3e?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    134
    Thanked in
    89 Posts

Quote Originally Posted by no-mercy View Post
    Sta je ovo 3e, platih ulaz, okle sad jos 3e?

Pa CKB naknada je 3e, tuzno je i zalosno.

Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,597
    Thanks Thanks Received 
    6,278
    Thanked in
    2,618 Posts

Quote Originally Posted by EgZeKuToR View Post
    zamisli da je neko kupio stan na kredit i umre poslije mjesec dana, nasljednik dobije stan a dug ostane banci... idealno za sinove kladioničare
    Valjda bi za te stvari trebalo da sluzi zivotno osigranje. Ako ne sluzi koja je svrha zivotnog osigranja prilikom uzimanja kredita.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Valjda bi za te stvari trebalo da sluzi zivotno osigranje. Ako ne sluzi koja je svrha zivotnog osigranja prilikom uzimanja kredita.
    tako je, ako je neko uzeo osiguranje. ako nije, onda važi ono što napisah.
    interesantno je da bi opet većina ljudi pravila problem i pljuvala banke da im zatraži ovo osiguranje, a kad ne daj Bože dođe do ove situacije tj ostavinskog- a đe je banci osiguranje?!?

naša posla

Thanks Thanks Given 
    2,874
    Thanks Thanks Received 
    3,473
    Thanked in
    1,556 Posts

Quote Originally Posted by djuka_pv View Post
    Pa CKB naknada je 3e, tuzno je i zalosno.

Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
    Znaci platim 5 racuna, 15e naknade banci, za sta?! Auuu, skandal.

Zna li neko provjereno jel ovako i u druge banke?
    Ckb mi je toliko para evo 20 god uzeo na razne nacine, vise nece vaistinu.
    Hercules, znas li ti oko procedure da prenesem hipotekarni kredit u drugu banku?

Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    1,550
    Thanks Thanks Received 
    2,161
    Thanked in
    1,032 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Počeli su od ljetos ZZZCG i studentske kredite da utužuju. Za dostinu se bliži 10 godina zastare glavnice, i moralo se krenut sa tim.

Evo prilika da budeš još bolji unuk nego što jesi. Zakon o poreskoj administraciji
    Znaci mi sto plaćamo porez smo avetni… Je li moguće da ti država ne može ništa? Čuo sam za to skoro,posto vidjeh da si postavio ovo volio bih znati kako to inače ide ako se ne placa duže vremena

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,839
    Thanked in
    2,799 Posts

Quote Originally Posted by no-mercy View Post
    Znaci platim 5 racuna, 15e naknade banci, za sta?! Auuu, skandal.

Zna li neko provjereno jel ovako i u druge banke?
    Ckb mi je toliko para evo 20 god uzeo na razne nacine, vise nece vaistinu.
    Hercules, znas li ti oko procedure da prenesem hipotekarni kredit u drugu banku?

Jeftinije ti je da pocnes da koristis mbanking njihov nego da prenosis kredit u drugu banku jer troskovi notara i hipoteke ce ti biti minimum 300 eura.

Sto ne placas preko mobilne aplikacije njihove?
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,600
    Thanked in
    3,806 Posts

Sve su banke višestruko podigle naknade za plaćanja na šalterima. Oće da rasterete šaltere i da naćeraju ljude da plaćaju preko ebankinga ili mbankinga. Mada nisam znao da je ckb digao na 3 eura, doskora je bilo euro i po, a do prije nepunu godinu 90 centi. Do pola godine prije toga bilo 45 centi. Mrčeni penzioneri koliko para ostave jer oni po navici sve plaćaju na šalteru.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    6,121
    Thanks Thanks Received 
    5,770
    Thanked in
    3,331 Posts

Jel u postu i dalje oko 40 centi

Thanks Thanks Given 
    105
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    35 Posts

Kad se već načela priča ono dugova mene zanima sljedeće

Nekad davno, ima i 11-12 godina kako mi je blokiran račun u NLB banci zbog nekog dugovanja računa u Mtelu i T comu. Ja sam poslije toga otvorio novi račun u HB i do dana današnjeg sve funkcionise sve normalno. Mene zanima sljedeće, s obzirom da nikad nijesam provjeravao što je sa starim računom, može li to doć na naplatu poslije ovoliko vremena, dolazi li do kakvog zastarijevanja, šta se dešava sa tim starim računom idu li naknade za održavanje i slično, neke kamate i slično...Nikad nijesam provjeravao i iskreno ne znam bi li išta čačkao oko tog?

Thanks Thanks Given 
    2,097
    Thanks Thanks Received 
    3,723
    Thanked in
    1,564 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Ma icice tu neki kombo, tuzba njemu,tuzba notaru, pokusaj da se preuzme dug pa naplati itd. Al tu su i banke jake, i pokojni tast i taj drugi zirant su imali svoje kredite, naknadno nastale,posto.su vec ziranti bili, i zbog njih im se nije moglo odbijati, i tu je neko gledao kroz prste. Da ne pricamo o naknadnoj pameti zzzcg i prve banke, koje nijesu od 2013 pokusavale naplate.
    Sto je naslijedila zena tj koji vrijednost?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    18,884
    Thanks Thanks Received 
    8,808
    Thanked in
    4,269 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Sve su banke višestruko podigle naknade za plaćanja na šalterima. Oće da rasterete šaltere i da naćeraju ljude da plaćaju preko ebankinga ili mbankinga. Mada nisam znao da je ckb digao na 3 eura, doskora je bilo euro i po, a do prije nepunu godinu 90 centi. Do pola godine prije toga bilo 45 centi. Mrčeni penzioneri koliko para ostave jer oni po navici sve plaćaju na šalteru.
    Sve si u pravu,samo si se,vjerujem,loše izrazio što oće banke.Oće da se rasterete šalterskih radnika i troškova za njih a ne da rasterete šaltere,mada,neđe to i dođe na isto

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,635
    Thanked in
    1,020 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Sto je naslijedila zena tj koji vrijednost?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Plac, trecinu kuce itd, svakako vrijednoat veca od ovog potrazivanja. Gotovine na racunu nesto malo je bilo.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,600
    Thanked in
    3,806 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Sve si u pravu,samo si se,vjerujem,loše izrazio što oće banke.Oće da se rasterete šalterskih radnika i troškova za njih a ne da rasterete šaltere,mada,neđe to i dođe na isto

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Pa e, na to sam i mislio.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

26. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    101
    Thanked in
    52 Posts

Quote Originally Posted by LazarusNk View Post
    Pozdrav,bio bih zahvalanako bi mi upuceni objasnili kakvi sve nacini finansiranja kupovine stana iz kredita postoje,ako sam uopste na pravoj temi,ako nisam molim moderatora da prebaci.
    I da li postoji mogucnost kupovine na nacin da se da neko ucesce pa da se na istoj toj nekretnini tipa stanu zgradi podigne kredit kojim bi se isplatio ostatak stana investitoru
    Eto mene opet u vezi sa ovim,bila je gospodja kod kreditnog savjetnika u NLB mi planiramo kupiti stan omo 55 hiljada kesa imamo oko 30,dakle ucesca imamo preko 50 posto,on joj rekao da stambeni kredit jedino mozemo podici ako neko od nas radi u drzavnu firmu i to sa nekom tipa solidnom platom oko 800 eura ili sa hipotekom na drugu nekretninu,ovo je sve pod uslovom da je nevjesta dobro razumjela.ima li ko da radi u banku na forum da to malo detaljnije objasni i je li takav sistem u druge banke

Thanks Thanks Given 
    6,121
    Thanks Thanks Received 
    5,770
    Thanked in
    3,331 Posts

Probaj erste ,ckb banku

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,839
    Thanked in
    2,799 Posts

Quote Originally Posted by LazarusNk View Post
    Eto mene opet u vezi sa ovim,bila je gospodja kod kreditnog savjetnika u NLB mi planiramo kupiti stan omo 55 hiljada kesa imamo oko 30,dakle ucesca imamo preko 50 posto,on joj rekao da stambeni kredit jedino mozemo podici ako neko od nas radi u drzavnu firmu i to sa nekom tipa solidnom platom oko 800 eura ili sa hipotekom na drugu nekretninu,ovo je sve pod uslovom da je nevjesta dobro razumjela.ima li ko da radi u banku na forum da to malo detaljnije objasni i je li takav sistem u druge banke
    Ako je kreditni referent joj to rekao, slobodno pođite i recite mu da je šutan glupi i da zahtijevate kod drugog da porazgovarate.
    Ako stan košta 55, a imate 30, onda možete gotovinski kredit da uzmete na 10 godina i završite posao bez hipoteka i ičega.

Odobrenje stambenog može biti problem ako je isgurana na minimalac, ali opet na toliko učešće i iznos koji vam treba i ta minimalna zarada da se optereti na 200 eura mjesečno će biti dovoljno za 25k stambenog na 10 godina.
    A probajte i preko ovih, vidjeh reklamu prije neki dan, kažu da je besplatno.

Početna - kreditiranje.me
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Page 322 of 408 FirstFirst ... 222272312318319320321322323324325326332372 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)