Page 244 of 345 FirstFirst ... 144194234240241242243244245246247248254294344 ... LastLast
Results 6,076 to 6,100 of 8612

Thread: [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Sve se prica o strancima kao kupcima ovolikog broja stanova, ja u moju zgradu od 145 stanova, ne vidjeh prezimena koje se ne zavrsava na IĆ.

Ima narod para samo je pitanje kako ko i od cega...

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    12
    Thanked in
    9 Posts

Ne znam u kom dijelu grada zivis, ali dodji u City ili Master kvart, City kej. Nasa prezimema mozes naci samo u prvu zgradu i nesto malo u drugu Zetagradnje, svi stanovi sto su izdati da ne pricam kome su izdati. Do skoro prve komsije mi Rusi bili, uvije neki haos u ulaz, a od skoro Turci, do sada nikakav problem. Svrati malo i do lokala, novootvorenih

Послато са 2201116TG помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Quote Originally Posted by master97 View Post
    Ne znam u kom dijelu grada zivis, ali dodji u City ili Master kvart, City kej. Nasa prezimema mozes naci samo u prvu zgradu i nesto malo u drugu Zetagradnje, svi stanovi sto su izdati da ne pricam kome su izdati. Do skoro prve komsije mi Rusi bili, uvije neki haos u ulaz, a od skoro Turci, do sada nikakav problem. Svrati malo i do lokala, novootvorenih

Ja pricam o vlasnicima stanova a ne o zaokupcima. Svudje su stranci dominantno zakupci.

Thanks Thanks Given 
    1,711
    Thanks Thanks Received 
    1,644
    Thanked in
    1,091 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Cisto da znate na zabjelo ulica ksenije cicvaric novija zgrada 120 stanova na septicku .... i sad je to zacepljeno bice rijeseno sa drugom za par dana...
    Za 1900 po kvadratu zivot u zgradi na septicku za kucu.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
    Quote Originally Posted by GaD View Post
    Kako, tj zasto? Tamo postoji kanalizacija!?
    klasicna ili prelivna??
    cijevi od kolektora su im na 200m od zgrada

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Davno sam se iscudjavao jednoj odivi sto spakova po serpe sarme u solju. Ja dijete sa sela, navika da to ide krmadima....
    sarma, pecenje i slicno su super - vlazne maramice bace na koljena ozbiljne sisteme za preciscavanje otpadnih voda , a ne ovaj nas...
    super je to, pocecemo opet sa kantama za cijeli otpad pored solja kao u austorugarsku gradnju

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Ko je digao stambeni kredit 2019.-2020. ubo je premiju.

Sent using Tapatalk
    sto se kredita tice, tu do oktobra 2022 je bilo OK... (~4% kamata), ali su cijene vec bile primakle 1500m2
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Quote Originally Posted by Zhuangzi View Post
    Pogledaj minimalnu i prosjecnu platu tada i sad.

Minimalna 200 a kvadrat stana 1200 - 6 minimalnih.
    Prosjecna 500 a kvadrat stana 1250 - 2 ipo prosjecne.

Sad je minimalna 600 a kvadrat 2000-2100 iliti 3 ipo minimalne, prosjecna 1000 a kvadrat stana dvije prosjecne.

Stanovi su pojeftinili.
    Ako si mogao prije 4 god. da kupis za 250 EUR nesto, sad za 450 EUR ne mozes skoro nista. Nema osnovne trgovine a da moze coek da prodje ispod 50 EUR.

Prosjecna zarada je cista magla, laz, jer u nju ulaze sve zarade u zemlji. Pravo mjerilo bi bila medijana, nego to ne odgovara, zavodu za proizvodnju magle, pardon, za statistiku

Cak i da neko ima 1000 EUR plate (a takvi su vise izuzetak, nego pravilo), sta mozes danas da kupis za tih 1000 EUR, pa da ti recimo ostane para za ratu za kredit za stan ili sl.

E sad, prije 4 god. je bila prica da je doslo do promjene vlasti. Sustinski nije doslo do promjene vlasti, a to se oslikava i na 'trzistu' nekretnina. Pod znacima navoda, jer je ovo ocigledno kartel, gradjevinska mafija, koja zajedno sa bankama dere kozu gradjanima. Ide stravicna recesija, i ko sad kupi stan po ovima cijenama, nece ga za par godina moci prodati ni za 50 % cijene. Pare ne rastu na grani, nego se moraju zaraditi. To sto Spajki i kompanija (a i sa njima blesavi gradjani) misle da ce MMF i ostali da 'poklanjaju' pare do beskonacno, malo su se zeznuli. Dolazi uskoro 'cika MMF', da otrese 'granu' i da obezbijedi efikasno servisiranje duga. To znaci stravicne mjere stednje, smanjivanje plata i penzija, i masovna otpustanja.

300K EUR za stan od 100m2 u PG recimo. Taj koji ih je zaradio, i kupi ga za te pare, treba ga poslati na posmatranje u specijalizovanu ustanovu. Sto recimo Green k-ac p-ac i sl., ako su tako sigurni u stabilnost 'trzista', ne rade zgrade svojim parama, nego cekaju prvo da se skupi od kupaca kes, pa onda pice dalje. Zato sto je veliki rizik, pogotovo u sadasnjoj situaciji, i sav taj rizik prebacaju na kupce.

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,761
    Thanked in
    3,325 Posts

https://maps.app.goo.gl/hSoraG5bLiBxfDNw8

Tu se septicke sad su dali 3000.eura za prelivnu ?

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    https://maps.app.goo.gl/hSoraG5bLiBxfDNw8

Tu se septicke sad su dali 3000.eura za prelivnu ?

Green NoLevel foliranti su bili 2.5K EUR za kes, 2.7K EUR i vise za rate, plus parking mjesta/garaza.

Bio je jedan poznanik na razgovoru kod istih, prica im je klasicna prodaja magle. Kad se zadje malo u tehnicku pricu, ne znaju ni sami sta se ugradjuje u zgradu. Za 2.5K EUR/m2 nema tuc muc, nego mora da se zna i debljina stakala/koliko slojeva prozori imaju, i vrsta/debljina izolacije (akusticke/termalne i sl.).

Nema toplotne pumpe, nikad culi (odn. culi su, ali im to onda smanjuje megalomanski profit). Predstavljaju Ytong blokove kojima grade pregradne/fasadne zidove, kao dostignuce vijeka. Kakav crni Ytong blok na 2500 EUR/m2. Betonski blok drugari. Samo mega profit, samo jako - ne u smislu statike, nego bivseg slogana DF-a, hahahahaha - dje je Manda Lama, moze gradjanima da pane zgrada na glavu od lose statike, bitno je da je zastava ispred, i da gradjani pricaju srpskim, ovaj crnogorskim, ovaj... cek kad su 'bivsi' ne pricaju nijednim vise
    Last edited by techlinkit; 05-11-24 at 19:49.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    12
    Thanked in
    9 Posts

Pa prodaje ga mjesto, ne kvalitet. Zasto da ne stave cijenu, kad im prolazi, zgrada koja jos nije zavrsena je sva rasprodata, zgrada nova sto sje sad krenula da se kopa isto se brzo prodaje. Stvarno sto se investitora tice bas za G. L., jos da znam niko nije imao nikakvih problema i rokovi za sve zgrade su mu uvijek bili ispostovani.

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Pa prodaje ga mjesto, ne kvalitet. Zasto da ne stave cijenu, kad im prolazi, zgrada koja jos nije zavrsena je sva rasprodata, zgrada nova sto sje sad krenula da se kopa isto se brzo prodaje. Stvarno sto se investitora tice bas za G. L., jos da znam niko nije imao nikakvih problema i rokovi za sve zgrade su mu uvijek bili ispostovani.

hahahahaahahah mjesto, koje crno mjesto, opasan si asfaltom i zgradama sa svih strana. Imas pogled na betonsku kosnicu. Klasicna kasarna.

Zasto da ne stave cijenu, pa da, u dzunglama bez zakona, i reda, mogu povlasceni da rade sto i kako hoce, a gradjani su tu da im 'sviraju frulu'

Ako je nesto malo 'bolje' u more loseg, to ne znaci da je isto dobro, daleko od toga. Zamisli rokovi za zgrade su ispostovani. Nego sta nego trebaju da budu ispostovani, to je osnovno, postovanje ugovora, i podrazumijeva se, nije nista specijalno, niti ikakva dodatna vrijednost, koja opravdava basnoslovnu cijenu m2.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Green level je toliko dobar i kvalitetan da im na prvoj zgradi fasada izgleda kao da je stara 10 godina a ne godinu...

11. The Following User Says Thank You to BIGa For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    12
    Thanked in
    9 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    hahahahaahahah mjesto, koje crno mjesto, opasan si asfaltom i zgradama sa svih strana. Imas pogled na betonsku kosnicu. Klasicna kasarna.

Zasto da ne stave cijenu, pa da, u dzunglama bez zakona, i reda, mogu povlasceni da rade sto i kako hoce, a gradjani su tu da im 'sviraju frulu'

Ako je nesto malo 'bolje' u more loseg, to ne znaci da je isto dobro, daleko od toga. Zamisli rokovi za zgrade su ispostovani. Nego sta nego trebaju da budu ispostovani, to je osnovno, postovanje ugovora, i podrazumijeva se, nije nista specijalno, niti ikakva dodatna vrijednost, koja opravdava basnoslovnu cijenu m2.
    E zamisli mjesto, ko god da dodje mora zivjeti ili oko Delte ili u Blok ili u Tolose. Kad odes stan da obilazis iza Titexa prvo sto ti kazu Delta je na 10 minuta, a to sto imas makadam do zgrade je nebitno. Sto se rokova tice, kazem da ono sto stoji u ugovoru je ispostovano(danas jako vazno), o kvalitetu pricati necu, jer ga rijetko danas dje i ima, nazalost. Za rokove znam jer mi je drug u NK kupio stan koji je vidio samo na papiru, rok na ugovoru je ispostovan u dan.

13. The Following User Says Thank You to master97 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

E zamisli mjesto, ko god da dodje mora zivjeti ili oko Delte ili u Blok ili u Tolose. Kad odes stan da obilazis iza Titexa prvo sto ti kazu Delta je na 10 minuta, a to sto imas makadam do zgrade je nebitno. Sto se rokova tice, kazem da ono sto stoji u ugovoru je ispostovano(danas jako vazno), o kvalitetu pricati necu, jer ga rijetko danas dje i ima, nazalost. Za rokove znam jer mi je drug u NK kupio stan koji je vidio samo na papiru, rok na ugovoru je ispostovan u dan.

Pa koje mjesto, ako ce sa jedne strane da ti pici buka od saobracaja da prozor ne mozes da otvoris, i prasina/izduvni gasovi da sjutra trosis hiljade i desetine hiljada EUR na vracanje zdravlja u normalu. Sa drugih strana imas pogled na beton. Zasto iste zgrade nemaju/nece imati centralni sistem ventilacije i filtracije vazduha, kad vec coek ne moze prozore normalno da otvori, da provjetri stan. Za te pare, a i puno manje se to u dostini zemalja podrazumijeva, i nije nikakav luksuz, nego jednostavno moderan standard gradnje, koji obezbjedjuje normalne uslove za zivot. Ulaze li u tu cijenu m2 i buduci racuni za struju, broj soba x broj klima uredjaja, pa kad zimi dodje racun za struju, 'elektro' sok Serija industrijskih toplotnih pumpi moze tolike zgrade da pokrije bez problema, i da se zadovolje ekoloski standardi, i da bude gradjanima jeftinije, a ne naplati im se cijena m2 isto kao da imaju centralizovanu ventilaciju/klimatizaciju, a dobiju.....

Poznanik iz jedne od US drzava kaze da je m2 apartmana u lux dijelu veceg US grada 1700-1800 EUR/m2, na US plate. O cemu mi pricamo, nesto je zestoko 'zabagovalo' u CG.
    Last edited by techlinkit; 05-11-24 at 20:24.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Ako si mogao prije 4 god. da kupis za 250 EUR nesto, sad za 450 EUR ne mozes skoro nista. Nema osnovne trgovine a da moze coek da prodje ispod 50 EUR.

Prosjecna zarada je cista magla, laz, jer u nju ulaze sve zarade u zemlji. Pravo mjerilo bi bila medijana, nego to ne odgovara, zavodu za proizvodnju magle, pardon, za statistiku

Cak i da neko ima 1000 EUR plate (a takvi su vise izuzetak, nego pravilo), sta mozes danas da kupis za tih 1000 EUR, pa da ti recimo ostane para za ratu za kredit za stan ili sl.

E sad, prije 4 god. je bila prica da je doslo do promjene vlasti. Sustinski nije doslo do promjene vlasti, a to se oslikava i na 'trzistu' nekretnina. Pod znacima navoda, jer je ovo ocigledno kartel, gradjevinska mafija, koja zajedno sa bankama dere kozu gradjanima. Ide stravicna recesija, i ko sad kupi stan po ovima cijenama, nece ga za par godina moci prodati ni za 50 % cijene. Pare ne rastu na grani, nego se moraju zaraditi. To sto Spajki i kompanija (a i sa njima blesavi gradjani) misle da ce MMF i ostali da 'poklanjaju' pare do beskonacno, malo su se zeznuli. Dolazi uskoro 'cika MMF', da otrese 'granu' i da obezbijedi efikasno servisiranje duga. To znaci stravicne mjere stednje, smanjivanje plata i penzija, i masovna otpustanja.

300K EUR za stan od 100m2 u PG recimo. Taj koji ih je zaradio, i kupi ga za te pare, treba ga poslati na posmatranje u specijalizovanu ustanovu. Sto recimo Green k-ac p-ac i sl., ako su tako sigurni u stabilnost 'trzista', ne rade zgrade svojim parama, nego cekaju prvo da se skupi od kupaca kes, pa onda pice dalje. Zato sto je veliki rizik, pogotovo u sadasnjoj situaciji, i sav taj rizik prebacaju na kupce.
    Za vrijeme dpsa medijalna je bila oko 300e...
    Nije 1000e rijetka zarada, prosjecni drzavni sluzbenik ima toliko ili prosvjetni radnik.
    Kad je bilo lakse platiti racun za struju, sad od 600e ili ranije od 220? Ili kupiti neki uredjaj za domacinstvo, ili gume za auto? Hrana i usluge su skuplje ali takva je situacija i u okruzenju.
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

GreenLevel je 2800eur. Zatvorio lijepo prvu zgradu i sad ovu prodaje 2800. parkinga već nema, dje će ovi iz druge zgrade ako znam, ne vjerujem da ce svi garažu. Plus se u prizemlju otvara HDL. Kolaps

Thanks Thanks Given 
    1,080
    Thanks Thanks Received 
    3,196
    Thanked in
    2,427 Posts

Jedni na vr' drugih. Pih. Kasarne. To nisu zgrade nego kasarne. U što mi se pretvori grad...
    Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...

18. The Following User Says Thank You to aLaPaCha For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,669
    Thanks Thanks Received 
    1,237
    Thanked in
    820 Posts

Polako se dolazi na ono moje da niko nece izlazit iz svog kvarta jer se ne isplati gubit vrijeme na kolaps u saobracaju

Sent from my SM-A556E using Tapatalk
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    1,711
    Thanks Thanks Received 
    1,644
    Thanked in
    1,091 Posts

stvar je prosta - ljepota je u oku posmatraca... ono sto je za pauka raj, za muvu je pakao

ja, licno, ne bih u taj kraj grada bez po prinudi zivio... po prinudi tamo i prodjem, a ne sta drugo
    meni je recimo ispod godrice - beogracka ulica npr najljepsi dio PG... poslije toga mozda onaj dio oko mljekare... ali mnogima tamo nema nista zanimljivo

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    GreenLevel je 2800eur. Zatvorio lijepo prvu zgradu i sad ovu prodaje 2800. parkinga već nema, dje će ovi iz druge zgrade ako znam, ne vjerujem da ce svi garažu. Plus se u prizemlju otvara HDL. Kolaps
    Quote Originally Posted by aLaPaCha View Post
    Jedni na vr' drugih. Pih. Kasarne. To nisu zgrade nego kasarne. U što mi se pretvori grad...
    Quote Originally Posted by Tripleta View Post
    Polako se dolazi na ono moje da niko nece izlazit iz svog kvarta jer se ne isplati gubit vrijeme na kolaps u saobracaju

Sent from my SM-A556E using Tapatalk
    nabavicemo svi po monowheel pa u juris na ulice
    *trigoerovala me neka kamikaza jutros u saobracaju

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by 357 View Post
    Nesto si permutovao... prije 4-6 godina si za 1100e mogao da kupis kvadrat stana u pristojnoj zgradi na pristojnoj lokaciji.
    Tada je na forum bila prica da je sve preko 700e za kvadrat u Pg ludilo i bacena para. I evo, sa 700 lagano dodjosmo na 2100.
    A sjecam se i rasprava je li bolje dizati kredit i placat ratu za svoj stan ili zivjet kao podstanar i stekat razliku narednih 30 godina.
    Sta reci, koju posluku porati
    Nah, samo sam vise bio fokusiran na primorje, ne na PG.

Za PG samo ludom covjeku nije bilo jasno da su cijene nekretnina u glavnom gradu nenormalno niske...

22. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

i ko sad kupi stan po ovima cijenama, nece ga za par godina moci prodati ni za 50 % cijene.
    Aha... Hoces da kazes da ce cijene nekretnina da padnu za 50% a u medjuvremenu cijene svega ostaju na istom nivou? Ako to nisi htio reci onda vjerovatno mislis da ce cijene svega da padnu za 50% te ostaje samo pitanje jel' stvarno vjerujes u to?

Ista prica kao prije 4-5 godina...

Pojma nemas koliko grijesis. Mnogo ljudi u CG je iznad te cifre. Kupovna moc im je debelo ispod one koju su imali kada su mozda imali platu 500-600 €, al to je neka druga prica.

24. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,711
    Thanks Thanks Received 
    1,644
    Thanked in
    1,091 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Aha... Hoces da kazes da ce cijene nekretnina da padnu za 50% a u medjuvremenu cijene svega ostaju na istom nivou? Ako to nisi htio reci onda vjerovatno mislis da ce cijene svega da padnu za 50% te ostaje samo pitanje jel' stvarno vjerujes u to?

Ista prica kao prije 4-5 godina...

Pojma nemas koliko grijesis. Mnogo ljudi u CG je iznad te cifre. Kupovna moc im je debelo ispod one koju su imali kada su mozda imali platu 500-600 €, al to je neka druga prica.
    ne znaci da ce se ponoviti, ali tamo 2012 je kvadrat stana u PG bio 1600-1800e... pa se onda strmoglavio na 800-900 za iste te stanove...
    da ne pominejmo pakao placanja ljudi koji su tad stanove kupili u svajcarcima ... i kamate su bile 10-12% izreda

ko zna, mozda se za koju godinu opet sve strmoglavi

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

ajmo malo da se bavimo činjenicama.
    godina 2012:
    prosječna cijena kvadrata u pg je 2012. godine bila 1180 EUR: https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...stanovi-ostali
    https://www.monstat.org/userfiles/fi...dine%20PDF.pdf
    prosječna neto zarada je iznosila 484 EUR: https://www.monstat.org/userfiles/fi...rade%20PDF.pdf

godina 2023:
    u 2023. je prosječna neto zarada 814 EUR: https://www.monstat.org/cg/novosti.php?id=4172, dok je prosječna cijena stana u podgorici u novogradnji 1,7-1,8 hiljada eur (više izvora, koga interesuje neka gugla).

plata je rasla 69%, cijena kvadrata 53%.

što je problem ođe?
    problem je što se, po običaju, u diskusijama mlatinja proizvoljnim i izmišljenim podacima po sopstvenoj volji i nahođenju.

ako se izuzme efekat krize (ekonomske, zdravstvene i ine), ne postoji razlog da cijene nekretnina padaju u budućnosti.
    imali smo situaciju sa koronom đe je prvi efekat krize bio da su pale cijene stanova (prosjek ispod 1000 EUR za PG), ali se urušio lanac snabdijevanja (prevoz, slabija proizvodnja ili potpuno zatvorene fabrike, psihološki faktor itd) što je na kraju dovelo do porasta cijene materijala i radne snage, a sve to rezultiralo porastom cijene stana.

i još nešto: kupovina nekretnine nije neko Bogom ili Ustavom zagarantovano pravo. neko to može a neko ne može da priušti, i to je to. ne mogu svi biti vlasnici, koliko god to grubo zvučalo.
    crna gora je malo tržište koje se tek posljednje 2 decenije otvorilo za neku masovniju privatnu izgradnju nekretnina, i trebalo je vremena da se akumulira privatni kapital koji može to da gura u finansijskom smislu. od momenta kada privatnik postane glavni pokretač ekonomske aktivnosti u nekoj industriji / sektoru, vladaju isključivo tržišni zakoni, a ne socio-utopizam.
    i ne treba tu mnogo pametovat, dovoljno je pogledati trendove u okolnim zemljama koji su ili su bile u sličnoj fazi razvoja. volio bih da mi neko da primjer đe je istorijski došlo do negativnog trenda po pitanju cijene nekretnina

27. The Following 12 Users Say Thank You to EgZeKuToR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    794
    Thanks Thanks Received 
    130
    Thanked in
    83 Posts

Kad se vec bavimo cinjenicama valjalo bi da ih uzmemo u obzir sve.

Ovaj podatak:
    "plata je rasla 69%, cijena kvadrata 53%."
    je potpuno beznacajan ako ga ne produbis sa ostalim cijenama zivota i onda izvuces realnu kupovnu moc gradjana.
    No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.

29. The Following 3 Users Say Thank You to Orgullo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,219
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    898 Posts

Ako uzmemo u obzir i druge gradove, jer PG nije Crna Gora, cijena novogradnje na primorju je oko 2,5000 eura, van centra. Prosječna plata je slična kao u PG.

Ako na to dodamo i cijene po trgovinama koje su još veće, imamo zaista bajnu situaciju.

31. The Following User Says Thank You to Dzi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,932
    Thanked in
    1,051 Posts

Quote Originally Posted by Orgullo View Post
    Kad se vec bavimo cinjenicama valjalo bi da ih uzmemo u obzir sve.

Ovaj podatak:
    "plata je rasla 69%, cijena kvadrata 53%."
    je potpuno beznacajan ako ga ne produbis sa ostalim cijenama zivota i onda izvuces realnu kupovnu moc gradjana.
    To je sustina, sada je i sve sluplje 50%, kamate vece, oprema jenstana veca, majstori veci. Ispada da je sada teze kupit stan.

Thanks Thanks Given 
    794
    Thanks Thanks Received 
    130
    Thanked in
    83 Posts

Takodje, niko ne pominje kamatne stope.
    2012. sam lagano mogao da dobijem 2.99%, a sad je to x2
    No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.

34. The Following User Says Thank You to Orgullo For This Useful Post:

Page 244 of 345 FirstFirst ... 144194234240241242243244245246247248254294344 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)