Sprdate li se? Pa nece ih nakcit makar jos 7-10 godina. To ima da se zacepi za 1 godinu. Uh, koje ce tu muke da budu, bez sko se nisu na divlje nakacili na Moracu.
Nazalost ne, ali kad odes da gledas stan, to 7-10 godina je njima za 2 mjsseca
Послато са 2201116TG помоћу Тапатока
Auh, nisu svjesni kako ce se o jadu nac. Jos ljudi u opste ne paze sta ubacaju.
Znaci dajes 200 000 eura za stan sa septickom za kucu.... kolektivna svijest...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ne bi me cudilo da i oni izadju da tuze drzavu za to![]()
Nijeste svjesni koliko zgrada ima tako prikacenih po citavoj PG, ima ih cak i tamo gdje postoji kanalizacija(ludost), a ako se pitate zbog cega, jer se ceka Vodovod i kanalizacija da je prikljuce, pod uslovom da vec postoji gradska.
Послато са 2201116TG помоћу Тапатока
Kad mogu poslodavci da se reklamiraju sa "plata redovna", "plaćamo sve doprinose" i "makar jedan slobodan dan neđeljno", mogu vala i investitori da počnu da se reklamiraju sa "luksuzan stan" jer je u zgradi koja ima upotrebnu dozvolu i koja je povezana na kanalizacionu infrastrukturu.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Sto je najjace, za civilizovano korisscenje kanalizacije (velika/mala nuzda, kupanje, masine) ne bi imali problem, ali kada krenu nevjeste vlazne maramice, tufere, pelene, i ostale nevjerovatne stvari da ubacaju, pisi kvota 1.02 za plivanje u govnima u prvog godini.
to ti je ziva istina, svasta se baca u wc solju
nothing comes from violence and nothing ever could
Da budem iskren, i ja sam bacao vlazne maramice u wc solju... nije mi ni na kraj pameti bilo da to moze napravit problem.
Dok mi nije zastekala masina za sudje, nije "gutala" vodu i majstor kad je dosao nadje maramice zaglavljene![]()
nothing comes from violence and nothing ever could
Davno sam se iscudjavao jednoj odivi sto spakova po serpe sarme u solju. Ja dijete sa sela, navika da to ide krmadima....
Pogotovo zeznuto u starije objekte dje su stare cijevi (giza misim da se zovu) zaljepe se vlazne momentalno, jos ako ih neko stalno baca stvori se cep kao da je granit a ne maramica
Rodjaku je situaciju spasio neki ganci sa nekom ludackom sajlom za ciscenje, inace bi cijelu avliju lomili da postavimo nove cijevi
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Citam postove na zadnjih par strana i samo se pitam gdje su sve one procjene od prije 4-6 godina kako ce cijene 100% da se vrate na neke stare nivoe od 1200-1400 po m2...![]()
Pogledaj minimalnu i prosjecnu platu tada i sad.
Minimalna 200 a kvadrat stana 1200 - 6 minimalnih.
Prosjecna 500 a kvadrat stana 1250 - 2 ipo prosjecne.
Sad je minimalna 600 a kvadrat 2000-2100 iliti 3 ipo minimalne, prosjecna 1000 a kvadrat stana dvije prosjecne.
Stanovi su pojeftinili.
Mislim da grijesis, uglavnom se krecu 4 minimalne zarade.
Ako mene pitas sada je trze kupit stan nego prije 5 godina.
Zaboravio si na jos jedno, kamate su porasle.
Nesto si permutovao... prije 4-6 godina si za 1100e mogao da kupis kvadrat stana u pristojnoj zgradi na pristojnoj lokaciji.
Tada je na forum bila prica da je sve preko 700e za kvadrat u Pg ludilo i bacena para. I evo, sa 700 lagano dodjosmo na 2100.
A sjecam se i rasprava je li bolje dizati kredit i placat ratu za svoj stan ili zivjet kao podstanar i stekat razliku narednih 30 godina.
Sta reci, koju posluku porati
Bgmi nije isto kamata na 60k i kamata na 120k eura koliko kosta prosjecan dvosoban stan sad … pri tom sto su sad kamate josh uvijek poprilicno visoke.
Cijena rente bih rekao da je malo pala i da se moze naci stan za korekt iju cijenu nego prije godinu , dok cijene kvadrata su paklene jer se sad za 2000e po kvadratu ne moze kupiti stan na pristojnoj lokaciji
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Samo navodim kakva je prica bila -1100e je nerealno i naduvano i da je bolje placat kiriju od 200-250e nego ratu od 300-350e za svoj stan.
Kad ispade da je dizanje kredita tada ipak bio pametniji potez.
Nego, lako je sad pametovat sto je bilo bolje.
Trenutno je ludnica ali slazem se sa postovima gore- treba gledat prosjecnu zaradu u drzavi. Dugo godina je prosjecna plata bila 530e a kvadrat 1000-1100e. Po toj racunici, ako je sad plata 1000e logicno je i da kvadrat bude 2000e. Mislim da se i investitori toga drze i da ce tako ubuduce cijene definisati, 5-10% gore-dolje.
To nam je sto nam je... a oce li padati, mozda jedino ako bude kakvi karambol ili svjetska kriza, sto strucnjaci poput nas sa foruma tesko da mogu predvidjet![]()
Ko je digao stambeni kredit 2019.-2020. ubo je premiju.
Sent using Tapatalk
#fakenews
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks